Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Uzené koleno

Omáčka na špagety s kečupem

Omáčka na špagety s kečupem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 100 ml sladkého kečupu, 100 ml vody, 3 plátky cikánského šálu (moravské uzené), 3 plátky uzeného sýra, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 stroužek česneku

Dáme si vařit těstoviny, aby se nám uvařily, než připravíme omáčku. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění. Zalijeme jí kečupem, necháme přejít varem a zředíme vodou. Přidáme sójovou a worcestrovou omáčku, na...

Bramborový salát s hráškem

Bramborový salát s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g kořenové petržele, 50 g mrkve, 100 g bulvového celeru, 2 vejce, 750 g brambor, 100 g moravského uzeného nebo jiné uzeniny, 1 menší cibule, 250 ml nakrájených sterilovaných okurek, 200 ml majonézy, 200 g sterilovaného hrášku, 1 necelá lžička soli

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Mrkev, petržel a celer očistíme a dáme vařit do osolené vody na 10 - 15 minut. Váha kořenové zeleniny je uvedená již očištěné. Cibuli, brambory a uvařená vejce oloupeme. Cibuli, zeleninu, uzené a okurky nakráj...

Krůtí játra s uzeným masem

Krůtí játra s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích jater, 50 g anglické slaniny, 100 g vařeného uzeného kolena, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky, troška instantní tmavé jíšky, špetka soli

Játra a anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a uzené maso na menší kousky. Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do sklovita, přidáme anglickou a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme nakrájená játra, zamícháme a přiklopíme p...

Grilované uzené koleno

Grilované uzené koleno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uzené koleno, voda, grilovací koření, 5 lžic olivového oleje

Uzené koleno povaříme cca 30 minut v horké vodě, poté osušíme, potřeme grilovacím kořením a olejem. Necháme několik hodin odležet. Poté zvolna opékáme na grilu ze všech stran do měkka. Podáváme s hořčicí a chlebem.

Fazolová polévka  II.

Fazolová polévka II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uzené koleno, 0,5 kg bílých malých fazolí, 4 velké brambory, sůl, 3-4 bobkové listy, 4-6 kuliček nového koření, voda

V tlakovém hrnci dáme vařit uzené koleno a fazole - vložíme vše do hrnce, zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořeno - musíme počítat s tím, že fazole "nabydou". Přidáme nové koření a bobkový list. Celková doba varu, tedy až do otevření hrnce, je 3...

Levná šunková pochoutka

Levná šunková pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg uzeného kolena, 2 lžičky želatiny, 3 dcl smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ks hlávkového salátu, 1 vejce, 1 hrst petrželky

Uzené kolínko necháme přes noc ve studené vodě a druhý den ho v tlakovém hrnci uvaříme do měkka. Potom ho vykostíme a bez hrubé kůže umeleme. V 1,5 dl vody na sporáku rozpustíme želatinu za stálého míchání, potom ji vychladíme a zlehka promícháme ...

Veselý pekáč od Tatiany

Veselý pekáč od Tatiany

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky kyselého zelí, 2 středně velké cibule, 1 celý česnek, 0,5 kg vepřových žeber, 1 menší vykostěné uzené koleno, 2 grilovací klobásky, 0,5 kg libového bůčku, sůl, 1 balení kmínu, 3 lžíce sádla, 0,4 l zeleninového bujónu

Zelí necháme okapat. Mezitím si připravíme na sádle cibulku nakrájenou nahrubo (restujeme ji tak cca 3-4 minuty). Zamícháme ji do zelí, které pak ještě posolíme a okmínujeme. Vše dáme do většího pekáče a nahoru naklademe maso (koleno vykostíme a k...

Pečená husa s nádivkou z uzeného kolena

Pečená husa s nádivkou z uzeného kolena

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 husa, 1/2 jablka, 1 cibule, 1 malé uvařené uzené koleno, 100 g včelího medu, sůl, pepř, kmín, 2 vrchovaté lžíce sádla, 4 stroužky česneku

Z husy odřežeme křídla a opálíme zbytek peří. Omyjeme ji a odstraníme zbytky tuku a krk. Posolíme, popepříme a posypeme zevnitř i zvenčí kmínem. Vložíme do ní pokrájená (oloupaná) jablka a očištěnou a nakrájenou cibulí. Koleno (pokud se nám nevejd...