Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Uzené kosti

Fazolačka podle Tatiany

Fazolačka podle Tatiany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení červených větších fazolí, 1 kg uzených kostí, 2 lžičky majoránky, 1 lžička kmínu (nejlépe mletého), 2 lžičky petrželové nati, 0,5 lžičky mletého pepře, sůl dle chuti, 2 lžíce instantní tmavé jíšky nebo mouka na zahuštění

Uvaříme si uzené kosti (v tlakovém hrnci to trvá asi 30 minut). Scedíme, kosti obereme, maso nakrájíme a dáme stranou (nikdy nepoužívám všechno maso, protože ho miluji jen tak s křenem a hořčicí). Ve vývaru z kostí necháme cca 1h uležet předem pro...

Polévka z uzených kostí a zelí

Polévka z uzených kostí a zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 brambory, 250 g kysaného zelí, 1 velká cibule, 1 kg uzených kostí nebo žeber, 1 lžíce sádla, 2 lžičky sladké mleté papriky, špetka mletého kmínu, 2 lžičky majoránky, jíška dle potřeby, 1 kostka bujónu, sůl, mletý černý pepř, kousek feferonky nebo špetku pálivé papriky

Uzené kosti vaříme v tlakovém hrnci asi 1 hodinu - doměkka a vychladlé obereme. Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme do růžova na sádle, přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory. Krátce je opečeme a přidáme kmín, papriku, zamícháme a i...