Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Uzené maso

Švýcarské brambory

Švýcarské brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg syrových brambor, 1/2 l smetany, 4 cibule, 3 stroužky česneku, 600 g uzeného masa, 200 g Ementalu, 1 lžíci sádla, sůl, pepř

Vymastíme větší pekáček sádlem a poklademe plátky syrových oloupaných brambor, osolíme, opepříme, přidáme kolečka cibule, nahrubo usekaný česnek, pokrájené uzené maso, vrstvu Ementálu a opakujeme. Zakončíme vrstvou osolených brambor. Zakryté pečem...

Pizza

Pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného masa, 2 stroužky česneku, 100 g Eidamu (Edamu), 1 listové těsto, 2 vejce, 1 rajčatový protlak, sůl

Těsto rozválíme na placku tak, aby na každé straně plechu cca 2 cm přečnívaly. Pak jej vložíme na plech a okraje rukou přimáčkneme k plechu. V hrníčku rozmícháme protlak s utřeným česnekem a solí. Touto směsí potřeme těsto, poklademe uzeným, posyp...

Luxusní nádivka

Luxusní nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 rohlíků, 10 vajec, 1 hrst mladých kopřiv, 500 g vepřové plece, 500 g vařeného uzeného masa, 50 g majonézy, 700 ml vepřového bujónu, 5-10 stroužků česneku

Rohlíky nakrájíme a namočíme do vepřového bujónu. Na kostičky nakrájíme také maso a přidáme do mísy. Dále přidáme žloutky, posekané kopřivy, majonézu a utřený česnek. Důkladně promícháme. Z bílků ušleháme sníh a také ho zlehka vmícháme. Po té nádi...

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenku sterilované zeleniny, 6 uvařených vajec natvrdo, 150 g uzeného masa, 1 cibuli, 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, 1 masox, 250 g majonézy, 1 želatinu na tlačenku

Sterilovanou zeleninu scedíme do mísy - nálev nevylíváme! Vejce, maso, cibuli i papriky nakrájím na kostičky a přidáme k zelenině. Přidáme majonézu a vše pořádně promícháme. K nálevu ze sterilované zeleniny přidáme vodu a dle návodu připravím žela...

Uzené maso zapečené se špenátem

Uzené maso zapečené se špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špenátového protlaku, 200 g uvařeného uzeného masa, 5 lžic olivového oleje, 5 lžic strouhanky, 2 vejce, 2 dcl mléka, 4 lžíce strouhaného Eidamu (Edamu), 4 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře

Špenátový protlak osolíme, ochutíme pepřem a utřeným česnekem a promícháme s uzeným masem nakrájeným na kostičky. Směs dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky, prohřejeme v troubě, pak zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a strouhan...

Šunkofleky podle tetky Marcely

Šunkofleky podle tetky Marcely

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (flíčků), 500 g uzeného vařeného masa, 4 vejce, 2 dcl mléka, 1 lžička muškátového květu, špetka pepře, špetka soli, 5 lžic olivového oleje, 5 lžic strouhanky

Flíčky uvaříme v mírně osolené vodě dle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Poté je ochutíme muškátovým květem a opepříme. Promícháme s uzeným masem, které jsme si nakrájeli na malé kostičky, přidáme 3 lžíce olivového oleje, mléko, urovnáme...

Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 rohlíků, 1,5 hrnků hrubé mouky, 1 hrnek uzeného masa nakrájeného na kostičky, 1 cibule, 4 vejce, 1 hrnek mléka, sůl, pepř, 1 lžíce sádla, špek na omaštění

V míse smícháme všechny suroviny. Přidáme na sádle do růžova osmaženou cibulku, směs dobře promícháme a necháme chvilku odpočinout. Z těsta utvoříme kuličky o průměru asi 6 cm a vaříme je ve vroucí vodě asi 30 minut. Hotové knedlíky roztrhneme vid...

Bryndzové tašky

Bryndzové tašky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Brynzy, 300 g hrubé mouky, 2 vejce, 200 g vařeného uzeného masa, sůl, 2 dcl sladké smetany

Z bryndzy, mouky a vajec vypracujeme těsto, vyválíme je na plát asi 1/2 cm hrubý. Nakrájíme na čtverečky, vložíme do nich trochu pomletého uzeného masa a přehneme ve tvaru trojhranného šátečku. Strany dobře přitlačíme a vaříme v osolené vodě asi 1...

Uherský guláš se zelím

Uherský guláš se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g kyselého zelí, 300 g uzeného masa, 300 g vepřového maso z ramínka nebo plece, 50 g slaniny, mletá paprika, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l zakysané smetany, sůl

Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso. Doplníme na kostičky rozkrájenou a rozškvařenou slaninou i paprikou. Přikryjeme a dusíme do změknutí. Zvlášť na pánvi...

Nadívaný bůček

Nadívaný bůček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g bůčku, 4 rohlíky, 100 g mletého uzeného masa, 2 vejce, trochu petrželky, trochu mléka, 5 lžic strouhanky, špetka muškátového ořechu, špetka drceného kmínu, špetka pepře, špetka soli

Vepřový bůček si vykostíme a vyřízneme do něj velkou kapsu. Rohlíky nakrájíme na kostičky a mírně je zvlhčíme mlékem, přidáme k nim umleté uzené maso, špetka muškátového oříšku, nasekanou petrželku a vejce rozmíchaná se solí a pepřem, promícháme a...

Krémová polévka z fazolek s uzeným masem

Krémová polévka z fazolek s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolek, 250 g uzeného masa, 50 g slaniny, 2 ks cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 sklenka vody, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, špetka majoránky, špetka soli

Fazole dáme přes noc do vody a druhý den je v té samé vodě dáme uvařit doměkka a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, v hrnci si rozpálíme olej a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule nahnědlá, přidáme 2 lžíce raj...

Kuřecí maso zapečené v mletém mase

Kuřecí maso zapečené v mletém mase

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 200 g uzeného masa, 500 g vepřového bůčku, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 ks rohlíků, 4 lžíce mléka, 2 ks vajec, 2 lžíce sádla, 1 hrst petrželky, špetka majoránky, špetka mleté papriky, špetka pepře, špetka soli

Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do misky s mlékem a necháme je nasáknout mléko. Uzené maso a bůček nakrájíme na kousky, umeleme a dáme do mísy. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a orestujeme na rozpuštěném sádle dozlatova. Poté přidáme k masu,...

Kuře s uzeným a s lívanečky

Kuře s uzeným a s lívanečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 200 g uzeného masa, 100 g slaniny, 1 ks cibule, 2 lžíce sádla, 1 sklenka vody, 6 kuliček celého pepře, 2 kuličky nového koření, špetka soli, 300 g polohrubé mouky, 500 ml mléka, 2 ks vajec, 50 g másla, 15 g droždí, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli

Slaninu nakrájíme na nudličky, dáme ji do hrnce rozškvařit, cibuli oloupeme, očistíme, nasekáme nadrobno a orestujeme ji na rozškvařené slanině, přidáme sádlo a restujeme. Kuře si rozdělíme na několik porcí a dáme na cibuli opéct, opékáme ze všech...

Cizrna po ostravsku

Cizrna po ostravsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení cizrny, 1 sklenice kysaného zelí, 100 g uzeného masa, 2 ks cibule, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli

Cizrnu si předem namočíme a pak uvaříme doměkka v osolené vodě. Uzené maso si nakrájíme nadrobno a zelí si podusíme. Cibulku nakrájíme najemno a osmažíme na oleji. Hotovou cizrnu poté smícháme s nadrobno nakrájeným uzeným masem a dušeným zelím. Po...

Salámovo-sýrová mísa

Salámovo-sýrová mísa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g plátkovaného Eidamu, 2 balení Hermelínu, 1 čabajka, 200 g šunky, 200 g salámu Herkules, 200 g uzeného masa, 100 g Madelandu (plátky)

Plátky eidamu a šunky si srolujeme do ruliček; plátky salámu Herkules nařízneme od středu ke straně a vytvoříme z nich kornoutky; uzené maso nakrájíme na kousky; hermelín nakrájíme na trojúhelníčky a z madelandu vykrájíme vykrajovátkem nějaký tvar...

Krůtí směs po uzenářsku

Krůtí směs po uzenářsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, 200 g uzeného masa, 1 ks domácí klobásy, 200 g žampiónů, 1 velká cibule, 1 lžíce rostlinného oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička mleté papriky, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky včelího medu, 1 ks jarní cibulky

Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme na chvilku do chladu. Zatím si nakrájíme uzené maso na nudličky, klobásku na půlkolečka, cibuli na proužky a žampióny na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme krůtí maso a restujeme...

Fazolová polévka  III., rychlá verze

Fazolová polévka III., rychlá verze

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

uzené maso, 2 konzervy bílých fazolí ve slaném nálevu, 3 velké brambory, sůl, 3-4 bobkové listy, 4-6 kuliček nového koření, máslo na jíšku, hladká mouka na jíšku, voda

Dáme vařit uzené maso, přidáme sůl, bobkový list a nové koření. Fazole z konzervy vlijeme na síto a propláchneme. Oloupeme si brambory a nakrájíme je na kostičky. Když je maso měkké (podle druhu zvoleného masa někdy stačí 3O minut), vyndáme je a p...

Salát z uzeného masa s kysaným zelím

Salát z uzeného masa s kysaným zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného vařeného masa, 200 g kyselého zelí, 2 ks jablek, 1 ks cibule, 2 lžíce rozinek, 1 šálek hovězího vývaru, špetka soli, špetka pepře

Uvařené studené maso nakrájíme na tenké plátky, přidáme propláchnuté kysané zelí pokrájené na menší kousky, oloupaná, nastrouhaná jablka, nakrájenou cibuli a přebrané spařené rozinky. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a promícháme.

Hovězí roláda plněná masem s míchanými vejci

Hovězí roláda plněná masem s míchanými vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa, 200 g uzeného masa, 3 ks vajec, 1 malá cibule, 100 g slaniny, 100 g sádla, 2 lžíce hladké mouky, troška petrželky, špetka soli, špetka pepře

Rozpálíme polovinu slaniny, zpěníme v ní cibuli a opečeme salám. Přimícháme vejce, okořeníme petrželkou, pepřem a osolíme. Na rozklepaný plát masa natřeme prochladlou míšeninu, stočíme, zavážeme nití, opečeme a dusíme za podlévání doměkka. Šťávu z...

Grilovaná uzená kýta s bramborami

Grilovaná uzená kýta s bramborami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g uzené vepřové kýty, 3 lžíce hnědého cukru, 500 g brambor, 2 lžíce strouhaného čerstvého křenu nebo 1 lžíce křenové pasty, citrónová šťáva z 1/2 citronu, špetka grilovacího koření, špetka soli

V misce smícháme cukr s křenem a citrónovou šťávou. Vzniklou marinádou potřeme maso nakrájené na centimetrové plátky. Necháme je asi 20 minut odležet v chladu. Brambory oloupeme, dobře omyjeme a překrojíme na půlky nebo čtvrtky. V hrnci je zalijem...

Zapečené kapustičky s bramborem a uzeným

Zapečené kapustičky s bramborem a uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 2 ks jarních cibulek, 200 g mražené růžičkové kapusty, sůl, pepř, kmín, oregano, 600 g uzeného masa, 2 ks vajec, 250 ml zakysané smetany

Brambory uvaříme ve slupce doměkka a nakrájíme na větší plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozpálíme olej a krátce orestujeme brambory s česnekem a cibulí. Přidáme kapustičky a 2 minuty ...

Uzené maso zapečené s ostrým křenem

Uzené maso zapečené s ostrým křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzeného masa (kýta či krkovice), 3 ks cibule, 1 sklenka křeníku - jakéhokoli ostrého naloženého křenu, 200 ml smetany

Cibuli postupně oloupeme a nakrájíme na středně silná kolečka. Pak cibulová kolečka osmahneme na oleji ve větší pánvi. Uzené maso nakrájíme na plátky, přidáme je k cibuli a rychle orestujeme. Potom maso společně s cibulí přendáme do pekáčku. V mis...

Velikonoční nádivka neboli Hlavička

Velikonoční nádivka neboli Hlavička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg uzeného vepřového masa, 15 dkg syrových jater, 4-5 ks vajec, 4-5 ks rohlíků či housek, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky majoránky, 6 stroužků česneku, troška nastrouhaného muškátového ořechu, 4-5 lžic nasekané mladé kopřivy, 1 hrneček mléka - spíš dle potřeby, troška mletého pepře, špetka ¨mletého nového koření

Maso nakrájíme na prkénku na malé kostičky. Nemeleme jej! Játra naškrábeme a lehce opečeme na pánvi. Rohlíky či housky namočíme do mléka, přidáme vymačkané do mísy k masu, přidáme i játra. Z bílků uděláme sníh a spolu se žloutky lehce vmícháme do...

Fazolový salát s uzeným masem a kroupami

Fazolový salát s uzeným masem a kroupami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g fazolí, 200 g uzeného masa, 50 g krup, 2 ks mrkve, 1 kořen petržele i se zelenou natí, sůl

Velkozrnné fazole namočíme nejlépe přes noc, druhý den k nim přidáme pokrájené uzené maso, dolijeme vodou(2cm nad fazole), dáme vařit na mírný plamen. Kroupy propláchneme a vaříme asi 30 minut. Očištěnou mrkev a petržel nakrájíme na kostky. Povaře...

Nadívaný chléb krále Ječmínka

Nadívaný chléb krále Ječmínka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bochník chleba (já použila Bavorský z Globusu), 1/8 másla, 3 stroužky česneku, 5 dkg plátkového sýra, 10 dkg uzeného, 2 ks rajčat, 1 paprika, 1/2 cibule, troška soli, troška pepře

Rozpustíme si máslo a mezitím si nadrobno nakrájíme česnek, který pak na másle lehce osmahneme, maličko osolíme a opepříme. Bochníček chleba nakrájíme na asi 1 cm silné krajíčky, ale tak, abychom jej nedokrojili. Každý krajíček z obou stran potřem...

stránka: