Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Uzenina

Zeleninové lečo

Zeleninové lečo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks větších rajčat, 7 ks bílých, větších paprik, 1 lžička soli, 4 ks vejce, 1 ks větší cibule, 1 lžička pepře, 30 dkg uzeniny dle chuti

Cibuli nasekáme najemno a zpěníme na oleji. Rajčata spaříme, zbavíme slupek, nakrájíme na osminky. Papriky nakrájíme na proužky, uzeninu na kostičky. Uzeninu vložíme na cibulku a osmahneme. Přidáme papriku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vod...

Ražniči

Ražniči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové plece (může být i kýta), 30 dkg uzeniny (klobáska, párek), 20 dkg anglické slaniny, 3 menší cibule, 1 červená paprika, 2 lžičky grilovacího koření, 3 lžíce olivového oleje

Maso nakrájíme na stejně velké kostičky. Uzeninu na kolečka, stejně tak cibule. Papriku a slaninu na menší kostičky. Ingredience postupně střídavě napícháváme na grilovací jehlu či špejle. V olivovém oleji rozetřeme grilovací koření, směsí potřeme...

Bramborové knedlíčky s cibulkou a uzeninou

Bramborové knedlíčky s cibulkou a uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 150 g polohrubé mouky, 2 vejce, sůl, 2 cibule, 2 kousky uzeniny, 2 lžíce rostlinného oleje

Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vroucí vody na 15-20 minut do měkka. Mezitím na oleji osmažime nakrájenou cibuli a uzeninu. Brambory slijeme a rozmačkáme. Přidáme mouku, vejce a sůl dle chuti. Vypracujeme vláčné těsto a tvořím...

Párečkové bonbóny

Párečkové bonbóny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 6-8 kousků uzeniny-párku, 1 vejce

Párky nakrájíme na kousky a každý propíchneme 2 - 3 krát vidličkou. Těsto rozválíme na tenko a nakrájíme na obdélníky asi o 3 cm širší než kousky párků. Každý kousek párku položíme na obdélník těsta a zabalíme do válečku. Okraj těsta mírně přitlač...

Muffinky pro mlsné pusinky

Muffinky pro mlsné pusinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 200 g uzeniny, 150 g tvrdého sýra, 1 vejce, 1 červená paprika, kousek pórku, 150 ml zakysané smetany, 1 lžička koření na pizzu

Salám a papriku nakrájíme na drobné kostičky, sýr nahrubo nastrouháme, pórek nakrájíme nadrobno. Všechno smícháme se syrovým vejcem, smetanou a kořením. Těsto rozpůlíme. Každou půlku rozválíme na obdélník asi 31 x 21 cm. Vykrojíme z něho šest kol...

Cuketový závin

Cuketový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 1 kg nastrouhané cukety, 1 cibule, 3 vejce, 150-200 g Nivy, troška mletého pepře, párky nebo klobásky, 1 žloutek nebo vejce na potření, 1-2 lžíce oleje, hrst sezamového semínka

Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli. Přidáme cuketu a dusíme, dokud se nevypaří všechna voda. Nesolit! Pak k cuketě nadrobíme sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Přidáme vejce a za stálého míchání necháme srazit. Odstavíme a necháme vychlad...

Letní večerní pamls

Letní večerní pamls

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rajčat, 4 papriky, 1 menší salátová okurka, 2 cibule, 200 g tvrdého sýra, 3 vejce, 200 g uzeniny, olej, ocet, 1 lžička hořčice

Zeleninu omyjeme a rajčata nakrájíme na kolečka, papriky na nudličky, okurku na kolečka. Cibuli, sýr, vejce a uzeninu nakrájíme na kostičky. V míse vše promícháme ochutíme solí a pepřem, lžičkou hořčice, octem a olejem a znovu promícháme. Podáváme...

Zelné balíčky se sýrem

Zelné balíčky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 listy hlávkového zelí, 4 kostky taveného sýru, 200 g uzeniny, 2 natvrdo uvařená vejce, 5 lžic másla, 5 lžic strouhanky, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka soli

Zelné listy spaříme vařící osolenou vodou, necháme okapat a rozložíme. V misce rozetřeme tavený sýr, do kterého vmícháme na kostičky nakrájenou uzeninu a natvrdo uvařené vejce, které také nakrájíme na kostičky. Touto směsí naplníme připravené zeln...

Plněné brambory

Plněné brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

větší brambory, sterilované okurky, 50 g tuku, 1 lžíce másla, 1 vejce, 1 cibule, 150 g uzeniny, 2 lžíce mléka, rajčata, 1 lžíce plnotučná hořčice, pepř, sůl

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak vnitřky vydlabeme tak, aby stěny zůstaly silné asi 6mm. Vnitřky brambor prolisujeme či rozmačkáme, přidáme okurky, uzeninu, cibuli, bílky vajec uvařených natvrdo (vše nasekané nadrobno) a mléko...

Vepřová krkovice s párky

Vepřová krkovice s párky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 4 nožky párků, 30 g rozinek, 1 sklenka piva, 3 lžíce kečupu, 3 lžíce nastrouhaného perníku, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžička cukru, špetka zázvoru, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Krkovici vykostíme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a kouskem nastrouhaného zázvoru. Maso necháme chvíli odležet a poté ho opečeme ze všech stran na oleji. Přeložíme ho do pekáčku, podlijeme pivem, přidáme rozinky, kečup, lžíci nastrouhaného per...

Francouzské brambory - dušené

Francouzské brambory - dušené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 4 kousek párku nebo kousek ditetního salámu, 1 cibule, sůl, pepř, kmín, 4 vejce, trocha oleje

Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, cibuli také oloupeme a nakrájíme na drobno. Na trošce oleje smažíme cibulku - stačí jen do sklovata. Pak přidáme brambory, osolíme, mírně opepříme, přidáme kmín (vhodný je i mletý), je-li třeba, mírně pod...

Opečený párek s lečem

Opečený párek s lečem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 párky, 150 g cibule, 250 g leča, 100 g sterilované kapie, 150 g kečupu, sůl, pepř, sádlo

Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme na kolečka nakrájené párky a také se osmaží. Přidá se lečo, na kostičky nakrájenou kapii, kečup (ale nemusí být), sůl, pepř. Promíchá se a na mírném ohni se dusí až se část tekutiny vydusí.

Kuře pečené s uzeným masem

Kuře pečené s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 50 g anglické slaniny, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce hladké mouky, 4 ks uzených kotlet, 2 stroužky česneku, hrst žampionů, 1 ks pórku, 0,5 l vývaru z kostí, 4 lžíce sladké smetany, 2 lžíce másla, špetka pepře, špetka soli

Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, porce prošpikujeme anglickou slaninou, kterou si nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v pekáčku si rozpálíme olej a opečeme na něm ze všech stran porce kuřete. Máslo si rozpustíme, ...

Kapustová polévka

Kapustová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hlávkové kapusty, 1 cibule, 30 g sádla, 30 g hladké mouky, 1 párek, 10 g slaniny, sůl, pepř, česnek

Na nudličky nakrájenou kapustu dáme vařit do osolené vody nebo do vývaru z kostí. Zahustíme tmavší cibulovou jíškou a povaříme. Okořeníme pepřem a utřeným česnekem. Polévku podáváme s párkem nakrájeným na kolečka a osmaženým na slanině.

Sýrové ražniči

Sýrové ražniči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dkg tvrdého sýra, kousek pórku, 5 dkg točeného salámu, 1 vejce, strouhanka na obalení, hladká mouka na obalení, olej

Sýr nakrájíme na kostičky tak, aby velikostí odpovídal průměru točeného salámu, neměl by být silnější než 1 cm. Kousek sýra si nastrouháme do misky. Točený salám nakrájíme na kolečka - rovněž o síle 1 cm. Na O,5 cm silná kolečka nakrájíme i pórek....

Vepřové roládky plněné párkem

Vepřové roládky plněné párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa - 2 válečky z kýty, 2 párky, sůl, pepř barevný (čtyř barev), máslo na opečení masa, olivový olej na opečení masa

Ostrým nožem vytvoříme do každého vepřového válečku hluboký zářez, kterým vytvoříme úzkou kapsu. Do ní vsuneme nožičku párku. Maso pak osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem 4 barev. Dáme rozpálit pánev a na ni nalijeme trochu olivového oleje a ...

Uzenina s fazolkami

Uzenina s fazolkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolek (zelených fazolových lusků), 200 g uzeniny - točeného salámu, 1 ks cibule, 1 kostka zeleninového bujónu, 3 lžíce sojové omáčky, pepř, 2 lžíce oleje

Cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme v hluboké pánvi na oleji, přidáme na kolečka nakrájený salám. Bujón rozpustíme v 2 dl vody. Fazolky opláchneme a nakrájíme na kousky. Salám dáme na stranu. Do pánve vhodíme fazolky, zalijeme bujónem, přidáme s...

Rychlé bramborové řízečky

Rychlé bramborové řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 300 g hrubé mouky, 50 g krupice, 1 lžička škrobové moučky, 1 vejce, 300 g uzeniny

Uvařené brambory ve slupce, ještě horké oloupeme a na pomoučený vál je prolisujeme. Přidáme mouku, krupici, vejce, škrob, osolíme a vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na sílu asi 4 mm. Vykrajujeme placky do kterých zabalíme kolečko měkkého sa...

Rychlý uzeninový guláš

Rychlý uzeninový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeniny, 1 cibule, 60 ml olivového oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 papriky (kapie), 1 lžíce Worcesterské (Worcesterová) omáčky, troška mleté papriky , špetka soli

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou uzeninu a rajčatový protlak. Osmažíme, až se olej odděluje od protlaku, pak vmícháme mletou papriku, na nudličky nakrájené papriky, worcester a sůl a prohřejeme. Podáváme s ...

Bramborové taštičky plněné uzeninou

Bramborové taštičky plněné uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Bramborového těsta v prášku, 1 vejce, 300 g uzeniny, 1/2 hrnečku hladké mouky, 300 g slaniny

Z těsta v prášku s přidáním vejce a vody zaděláme těsto a necháme odležet. Uzeninu nakrájíme na kostičky. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát tak 3-4 mm tlustý, širší sklenicí vykrajujeme kolečka. Do středu každého kolečka dáme kopeček nak...

Kapustový nákyp

Kapustový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka hlávkové kapusty, 150 g uzeniny, 4 lžíce másla, 3 vejce, 3 lžíce strouhanky, 70 g strouhaného sýra, špetka soli

Očištěnou kapustu uvaříme ve vodě, ocedíme a umeleme. Máslo utřeme se žloutky, přidáme mletou kapustu, osolíme, přisypeme na kostičky nakrájenou uzeninu a zahustíme strouhankou. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme do máslem vymazaného pekáčku...

Hrášek zapečený s uzeninou

Hrášek zapečený s uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrášku, 50 g másla, 150 g uzeniny, šálek mléka, 2-3 vejce, 50 g tvrdého sýra

Na másle osmahneme na nudličky nakrájenou uzeninu, přidáme okapaný sterilovaný hrášek, promícháme a dáme do trouby zapéct. Za chvíli zalijeme vejci rozšlehaným v mléce, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pečeme tak dlouho, až vejce ztuhnou a sýr...

Hráškový salát s uzeninou

Hráškový salát s uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrášku, 1 cibule, 3 papriky (kapie), 100 g uzeniny, 1 balení bílého jogurtu, špetka soli, špetka pepře, troška citronové šťávy, 2-3 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce petržele

Do mísy dáme okapaný sterilovaný hrášek, na nudličky nakrájenou uzeninu a kapie a nadrobno nakrájenou cibuli. Poté osolíme, opepříme, pokapeme citronovoou šťávou a promícháme s jogurtem ochuceným hořčicí a nasekanou petrželkou.

Italská fazolová polévka

Italská fazolová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí, 50 g krátkozrnné rýže, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 kousky uzeniny, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, špetka soli

Fazuľu večer namočíme. Na druhý deň varíme v osolenej vode,kde sme pridali bujón. Polovicu fazule vyberieme a pomixujeme a dáme späť do polievky. Pridáme paradajky a ryžu uvarenú do mäkka. Opečieme údeninu a pridáme do polievky. Ochutíme a podávame.

Pizza z jogurtu

Pizza z jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení bílého jogurtu, 1 slepičí vejce, 1/2 lžičky Sody bikarbóny, 1 jogurtový kelímek polohrubé mouky, 1 paprika (kapie), kečup podle chuti, uzenina podle chuti, strouhaný sýr podle chuti, žampiony podle chuti

Smícháme jogurt, mouku, vajíčko a sodu a umícháme těsto. Nakrájíme si papriku na nudličky a žampiony na kolečka. Těsto vylijeme na plech, potřeme kečupem, rozložíme uzeninu, papriku a žampiony, nakonec posypeme sýrem. V předehřáté troubě pečeme ...

stránka: