Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Uzenina

Zeleninové lečo

Zeleninové lečo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks větších rajčat, 7 ks bílých, větších paprik, 1 lžička soli, 4 ks vejce, 1 ks větší cibule, 1 lžička pepře, 30 dkg uzeniny dle chuti

Cibuli nasekáme najemno a zpěníme na oleji. Rajčata spaříme, zbavíme slupek, nakrájíme na osminky. Papriky nakrájíme na proužky, uzeninu na kostičky. Uzeninu vložíme na cibulku a osmahneme. Přidáme papriku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vod...

Ražniči

Ražniči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové plece (může být i kýta), 30 dkg uzeniny (klobáska, párek), 20 dkg anglické slaniny, 3 menší cibule, 1 červená paprika, 2 lžičky grilovacího koření, 3 lžíce olivového oleje

Maso nakrájíme na stejně velké kostičky. Uzeninu na kolečka, stejně tak cibule. Papriku a slaninu na menší kostičky. Ingredience postupně střídavě napícháváme na grilovací jehlu či špejle. V olivovém oleji rozetřeme grilovací koření, směsí potřeme...

Párečkové bonbóny

Párečkové bonbóny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 6-8 kousků uzeniny-párku, 1 vejce

Párky nakrájíme na kousky a každý propíchneme 2 - 3 krát vidličkou. Těsto rozválíme na tenko a nakrájíme na obdélníky asi o 3 cm širší než kousky párků. Každý kousek párku položíme na obdélník těsta a zabalíme do válečku. Okraj těsta mírně přitlač...

Letní večerní pamls

Letní večerní pamls

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rajčat, 4 papriky, 1 menší salátová okurka, 2 cibule, 200 g tvrdého sýra, 3 vejce, 200 g uzeniny, olej, ocet, 1 lžička hořčice

Zeleninu omyjeme a rajčata nakrájíme na kolečka, papriky na nudličky, okurku na kolečka. Cibuli, sýr, vejce a uzeninu nakrájíme na kostičky. V míse vše promícháme ochutíme solí a pepřem, lžičkou hořčice, octem a olejem a znovu promícháme. Podáváme...

Opečený párek s lečem

Opečený párek s lečem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 párky, 150 g cibule, 250 g leča, 100 g sterilované kapie, 150 g kečupu, sůl, pepř, sádlo

Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme na kolečka nakrájené párky a také se osmaží. Přidá se lečo, na kostičky nakrájenou kapii, kečup (ale nemusí být), sůl, pepř. Promíchá se a na mírném ohni se dusí až se část tekutiny vydusí.

Kapustová polévka

Kapustová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hlávkové kapusty, 1 cibule, 30 g sádla, 30 g hladké mouky, 1 párek, 10 g slaniny, sůl, pepř, česnek

Na nudličky nakrájenou kapustu dáme vařit do osolené vody nebo do vývaru z kostí. Zahustíme tmavší cibulovou jíškou a povaříme. Okořeníme pepřem a utřeným česnekem. Polévku podáváme s párkem nakrájeným na kolečka a osmaženým na slanině.

Sýrové ražniči

Sýrové ražniči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dkg tvrdého sýra, kousek pórku, 5 dkg točeného salámu, 1 vejce, strouhanka na obalení, hladká mouka na obalení, olej

Sýr nakrájíme na kostičky tak, aby velikostí odpovídal průměru točeného salámu, neměl by být silnější než 1 cm. Kousek sýra si nastrouháme do misky. Točený salám nakrájíme na kolečka - rovněž o síle 1 cm. Na O,5 cm silná kolečka nakrájíme i pórek....

Uzenina s fazolkami

Uzenina s fazolkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolek (zelených fazolových lusků), 200 g uzeniny - točeného salámu, 1 ks cibule, 1 kostka zeleninového bujónu, 3 lžíce sojové omáčky, pepř, 2 lžíce oleje

Cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme v hluboké pánvi na oleji, přidáme na kolečka nakrájený salám. Bujón rozpustíme v 2 dl vody. Fazolky opláchneme a nakrájíme na kousky. Salám dáme na stranu. Do pánve vhodíme fazolky, zalijeme bujónem, přidáme s...

Karbenátky z ovesných vloček

Karbenátky z ovesných vloček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 dcl slunečnicového oleje, 10 dkg ovesných vloček, 1/3 l vody, kousek uzeniny, 1 slepičí vejce, špetka soli, špetka majoránky, 2 dkg másla, hrneček strouhanky

Na osmaženou cibulku na oleji dáme syrové vločky, nalejeme asi na 10 dkg 1/3 l vody a dusíme do husté kaše, přidáme vejce, sůl, majoránku, máslo (asi 2 dkg na 10 dkg vloček), uzeninu a uděláme bochánky, které obalíme v trojobale a usmažíme na oleji.

Ředkvičková polévka s vejci

Ředkvičková polévka s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg ředkviček, 2 lžíce másla, 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky, 2 vejce, 1,5 l vody, 2 kostky zeleninového bujónu, 5 dkg strouhaného sýra Eidam, 1 lžička petrželové natě, 1 rohlík, 5 dkg uzeniny

Ředkvičky oloupeme (nemusíme) a nakrájíme na kostičky, které osmažíme na másle asi 3 minuty. Přidáme polohrubou mouku a smažíme dále do lehkého zrůžovění. Potom vmícháme rozšlehaná vejce a usmažíme jako míchaná vajíčka. Zalijeme vodou a vaříme asi...

Čočka s uzeninou jako minutka

Čočka s uzeninou jako minutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg zelené čočky, 25 dkg měkké uzeniny, 1 ks červené cibule, sojová omáčka dle potřeby a chuti

Zelenou čočku propereme a necháme namočenou ve vodě - vodu měním, asi 2 dny, až začne klíčit. Nakrájíme nadrobno cibuli, červená je lepší, není to však nutné, pokrájíme měkký salám, či ještě lépe nějaké uzené maso (kupuji cikánský šál, nevím zd...

Mišmaš ze zbytků

Mišmaš ze zbytků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení bramborového knedlíku nebo zbytky knedlíku/špalíčky, 4 buřtíky, 1-2 cibule, 50 ml slunečnicového oleje

Knedlík pokrájíme na kousky. Já mám nejraději bramborový, ale jde to i s houskovým. Cibuli pokrájíme na ne úplně drobno. Buřtíky nebo jinou uzeninu pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme cibuli. Necháme zesklovatět a přidáme pokr...

Uzenářský guláš s cuketou

Uzenářský guláš s cuketou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce oleje, 1 cibule, 2 debrecínské (libové) párky, 2 střední brambory, 1 lžička soli, pepř, 1 l drůbežího (hovězího) vývaru, 3 kuličky nového koření, 1 lžíce mleté papriky , 1 cuketa (asi 25 cm), 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 2 dcl sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce pažitky

Do kastrolu nalijeme olej a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Zpěníme, přihodíme párky nakrájené na kolečka nebo kostičky, osmažíme a nakonec přidáme brambory rovněž nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a přidáme kuličky...

Bramborové knedlíčky s cibulkou a uzeninou

Bramborové knedlíčky s cibulkou a uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 150 g polohrubé mouky, 2 vejce, sůl, 2 cibule, 2 kousky uzeniny, 2 lžíce rostlinného oleje

Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vroucí vody na 15-20 minut do měkka. Mezitím na oleji osmažime nakrájenou cibuli a uzeninu. Brambory slijeme a rozmačkáme. Přidáme mouku, vejce a sůl dle chuti. Vypracujeme vláčné těsto a tvořím...

Muffinky pro mlsné pusinky

Muffinky pro mlsné pusinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 200 g uzeniny, 150 g tvrdého sýra, 1 vejce, 1 červená paprika, kousek pórku, 150 ml zakysané smetany, 1 lžička koření na pizzu

Salám a papriku nakrájíme na drobné kostičky, sýr nahrubo nastrouháme, pórek nakrájíme nadrobno. Všechno smícháme se syrovým vejcem, smetanou a kořením. Těsto rozpůlíme. Každou půlku rozválíme na obdélník asi 31 x 21 cm. Vykrojíme z něho šest kol...

Cuketový závin

Cuketový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 1 kg nastrouhané cukety, 1 cibule, 3 vejce, 150-200 g Nivy, troška mletého pepře, párky nebo klobásky, 1 žloutek nebo vejce na potření, 1-2 lžíce oleje, hrst sezamového semínka

Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli. Přidáme cuketu a dusíme, dokud se nevypaří všechna voda. Nesolit! Pak k cuketě nadrobíme sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Přidáme vejce a za stálého míchání necháme srazit. Odstavíme a necháme vychlad...

Zelné balíčky se sýrem

Zelné balíčky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 listy hlávkového zelí, 4 kostky taveného sýru, 200 g uzeniny, 2 natvrdo uvařená vejce, 5 lžic másla, 5 lžic strouhanky, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka soli

Zelné listy spaříme vařící osolenou vodou, necháme okapat a rozložíme. V misce rozetřeme tavený sýr, do kterého vmícháme na kostičky nakrájenou uzeninu a natvrdo uvařené vejce, které také nakrájíme na kostičky. Touto směsí naplníme připravené zeln...

Plněné brambory

Plněné brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

větší brambory, sterilované okurky, 50 g tuku, 1 lžíce másla, 1 vejce, 1 cibule, 150 g uzeniny, 2 lžíce mléka, rajčata, 1 lžíce plnotučná hořčice, pepř, sůl

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak vnitřky vydlabeme tak, aby stěny zůstaly silné asi 6mm. Vnitřky brambor prolisujeme či rozmačkáme, přidáme okurky, uzeninu, cibuli, bílky vajec uvařených natvrdo (vše nasekané nadrobno) a mléko...

Vepřová krkovice s párky

Vepřová krkovice s párky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 4 nožky párků, 30 g rozinek, 1 sklenka piva, 3 lžíce kečupu, 3 lžíce nastrouhaného perníku, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžička cukru, špetka zázvoru, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Krkovici vykostíme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a kouskem nastrouhaného zázvoru. Maso necháme chvíli odležet a poté ho opečeme ze všech stran na oleji. Přeložíme ho do pekáčku, podlijeme pivem, přidáme rozinky, kečup, lžíci nastrouhaného per...

Francouzské brambory - dušené

Francouzské brambory - dušené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 4 kousek párku nebo kousek ditetního salámu, 1 cibule, sůl, pepř, kmín, 4 vejce, trocha oleje

Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, cibuli také oloupeme a nakrájíme na drobno. Na trošce oleje smažíme cibulku - stačí jen do sklovata. Pak přidáme brambory, osolíme, mírně opepříme, přidáme kmín (vhodný je i mletý), je-li třeba, mírně pod...

Kuře pečené s uzeným masem

Kuře pečené s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 50 g anglické slaniny, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce hladké mouky, 4 ks uzených kotlet, 2 stroužky česneku, hrst žampionů, 1 ks pórku, 0,5 l vývaru z kostí, 4 lžíce sladké smetany, 2 lžíce másla, špetka pepře, špetka soli

Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, porce prošpikujeme anglickou slaninou, kterou si nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v pekáčku si rozpálíme olej a opečeme na něm ze všech stran porce kuřete. Máslo si rozpustíme, ...

Vepřové roládky plněné párkem

Vepřové roládky plněné párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa - 2 válečky z kýty, 2 párky, sůl, pepř barevný (čtyř barev), máslo na opečení masa, olivový olej na opečení masa

Ostrým nožem vytvoříme do každého vepřového válečku hluboký zářez, kterým vytvoříme úzkou kapsu. Do ní vsuneme nožičku párku. Maso pak osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem 4 barev. Dáme rozpálit pánev a na ni nalijeme trochu olivového oleje a ...

Rychlé bramborové řízečky

Rychlé bramborové řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 300 g hrubé mouky, 50 g krupice, 1 lžička škrobové moučky, 1 vejce, 300 g uzeniny

Uvařené brambory ve slupce, ještě horké oloupeme a na pomoučený vál je prolisujeme. Přidáme mouku, krupici, vejce, škrob, osolíme a vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na sílu asi 4 mm. Vykrajujeme placky do kterých zabalíme kolečko měkkého sa...

Rychlý uzeninový guláš

Rychlý uzeninový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeniny, 1 cibule, 60 ml olivového oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 papriky (kapie), 1 lžíce Worcesterské (Worcesterová) omáčky, troška mleté papriky , špetka soli

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou uzeninu a rajčatový protlak. Osmažíme, až se olej odděluje od protlaku, pak vmícháme mletou papriku, na nudličky nakrájené papriky, worcester a sůl a prohřejeme. Podáváme s ...

Bramborové taštičky plněné uzeninou

Bramborové taštičky plněné uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Bramborového těsta v prášku, 1 vejce, 300 g uzeniny, 1/2 hrnečku hladké mouky, 300 g slaniny

Z těsta v prášku s přidáním vejce a vody zaděláme těsto a necháme odležet. Uzeninu nakrájíme na kostičky. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát tak 3-4 mm tlustý, širší sklenicí vykrajujeme kolečka. Do středu každého kolečka dáme kopeček nak...

stránka: