Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Uzený bok

Houby zapečené s brambory

Houby zapečené s brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 1 cibule, 300 g hub, 1 lžička kmínu, 100 g uzeného boku, troška pepře, 4 brambory, 1 lžička soli, 2-3 slepičí vejce, 5 lžic polotučného mléka

Na polovině másla zpěníme na hluboké pánvi oloupanou, nakrájenou cibuli, přidáme omyté, pokrájené houby, koření dle potřeby a vše promícháme a podusíme. Do podušených hub přidáme na kostičky nakrájený uzený bůček, na silné plátky pokrájené vařen...

Pastiňákové bramboráčky

Pastiňákové bramboráčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 500 g pastiňáku, 150 g uzeného boku, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžičku sušené majoránky, pepř, sůl, rostlinný olej na smažení

Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme na jemném struhadle. Obojí vložíme do větší mísy a přidáme vejce, na kostičky nakrájený uzený bok, rozetřené stroužky česneku, lžičku majoránky, mletý černý pepř, sůl a vše důkladně promícháme. Na...

Zapečené krůtí řízky s brokolicí

Zapečené krůtí řízky s brokolicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks krůtího masa, 250 g brokolice, 4 plátky libového česnekového boku nebo debrecínky, 4 plátky tvrdého sýra, sůl, pepř, tuk na orestování a vymazání pekáče

Krůtí plátky po obvodu nařízneme, lehce naklepeme, opepříme, osolíme, vložíme na rozehřátý tuk a po obou stranách zvolna opečeme. Očištěnou brokolici uvaříme v malém množství osolené vody nebo v páře doměkka. Do tukem vymazaného pekáče rozložíme o...

Zapečené těstoviny se sýrovou směsí

Zapečené těstoviny se sýrovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vaječných těstovin, 400 g uzeného libovějšího boku, 3 vejce, 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl, 250 ml mléka, 2 lžíce koření Na sýry a tvaroh

Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, mírně osolíme a vhodíme těstoviny. Vaříme 10-12 minut, dokud nezměknou. Mezitím uzený bok vhodíme do druhého hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Scezené a okapané těstoviny mírně omastíme oleje...

Zapékané brambory s cibulí

Zapékané brambory s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg uzeného bůčku, 40 dkg brambor vařených ve slupce, 5 menších cibulí, 1 lžička koření na americké brambory, 3 lžíce slunečnicového oleje, 3 vejce, 3 lžíce mléka, troška mletého pepře

Dáme si vařit asi na 1 hodinu uzený bůček na pařák, nerozbalený, v původním obalu. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Menší cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Do menší dózy s víčkem dáme 3 lžíce oleje, 1 lžičku koření na americké b...

Kančí žebro na klasický způsob

Kančí žebro na klasický způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kančích žeber, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce drceného kmínu, sůl, pepř, 200-300 g uzeného boku nebo slaniny, voda

Kančí žebro omyjeme a usušíme. Nasolíme je, popepříme a posypeme kmínem. Uzený bok si nakrájíme asi na půlcentimetrové plátky. Z jedné i druhé strany žebro obložíme plátky cibule, česneku a slaniny nebo uzeného boku. Je to náročné, protože ingredi...