Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vanilka

Ananasový moučník

Ananasový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 1 a půl hrnečku polohrubé mouky, 1 a půl hrnečku cukru krupice, 2 vejce, 2 lžičky Sody bikarbóny, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 malá konzerva ananasu, Krém: 2 balení pomazánkového másla, 1 lžíce cukru krupice, 1 ks vanilky, 2 dcl mléka, 1/2 sáčku pudinkového prášku

Všechny ingredience na těsto postupně mixerem promixujeme.Ananas rozmixujeme i se šťávou a přidáme do směsi.Upečeme. Uvaříme puding z 2dcl mléka a poloviny pudingu,osladíme 1 lžicí cukru(vychladíme). Vše smícháme a rozetřeme na těsto.Nakonec poli...

Boží milosti

Boží milosti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg hladké mouky, špetka soli, 3 žloutky, 1 lžíce cukru moučky, 1 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce rumu, 1 balení vanilky

Uděláme těsto, vyválíme, vykrájíme čtverce či obdélníky s průřezy a smažíme na oleji.

Crème brûlée - francouzská klasika

Crème brûlée - francouzská klasika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

250 ml 35% smetany, 90 ml mléka, 3 lžíce cukru krystal (jemně drceného), 1/2 tobolky vanilky, 3 žloutky, 1 bílek, 4 lžíce hnědého cukru, pár kapek koňaku (nemusí být)

Troubu si předehřejeme na 250°C. V hrnečku si smícháme mléko se smetanou a 2 lžícemi cukru krystal a rozříznutou vanilku (nejlépe čerstvou). Vše přivedeme za stálého míchání k varu. Mezitím si smícháme 2 zbývající lžíce krystalu, žloutky a bílky. ...

Domácí čokoláda s ořechy

Domácí čokoláda s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

17 dkg ztuženého pokrmového tuku, 12 dkg cukru krupice, 1 balení kakaa - nejlépe holandského, 1 troška strouhaných ořechů, 1 lžíce rumu, 1 vanilka, 2 lžíce Solamylu

Rozpustíme tuk s cukrem, přidáme kakao a vytvoříme hladkou směs. Pak přidáme ostatní přísady, promícháme a můžeme nalít do formiček na čokoládu.

Recept na horkou čokoládu

Recept na horkou čokoládu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g čokolády na vaření, 2 lžičky cukru krupice, 1 lusk vanilky, 250 ml polotučného mléka, 150 ml 12% sladké smetany, troška Malcaa -hotového kakaové nápoje (nebo Granka)

Nejdříve si nalámeme čokoládu a podélně rozřízneme vanilku. Potom všechny přísady dáme do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejeme. Stále prošleháváme metlou, až se všechna čokoláda rozpustí a směs bude horká a napěněná. Pak ji rozlijeme do hrn...

Hrnečkový beránek

Hrnečkový beránek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 a 1/2 šálek polohrubé mouky, 1 a 1/2 šálek cukru krupice, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 šálek mléka, 1/2 šálek slunečnicového oleje, 2 vejce, 2 balení vanilky, 1 citrón, 250 g cukru moučky, 1 sáček cukrářského zdobení

Smícháme cukry s mlékem a vejci, přidáme prášek do pečiva, mouku, vejce, citr. kůru, olej a těsto nalijeme do formy a pečeme. Trošku vychladlého vyklopíme a polejeme polevou z citrónové štávy, cukru a vody, posypeme cukrářským zdobením.

Chřestové vanilkové cappuccino s kokosovou šlehačkou

Chřestové vanilkové cappuccino s kokosovou šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chřestu, ¼ vanilkového lusku, 300 ml smetany, 50 g vanilkového cukru, 1 limeta, Kokosová šlehačka: 1 kokosové mléko, 200 ml smetany, cukr moučka

Nakrájený chřest svaříme spolu s vanilkovým cukrem a vanilkovým luskem ve smetaně, dokud nebude chřest měkký. Tuto směs rozmixujeme dohladka, přidáme šťávu z limetky, dle chuti přicukrujeme a trošku vyšleháme. Dáme vychladnout do lednice. Z kokos...

Chrupinky z tvarohového těsta

Chrupinky z tvarohového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 250 g tvarohu, 250 g rostlinného tuku, sůl, hladká mouka na vál, cukr moučka, vanilka na obalení

Na vále zpracujeme prosátou mouku s prolisovaným tvarohem a změklým tukem rozkrájeným na malé kousky. Přidáme špetku soli a rychle do hladka těsto zpracujeme a dáme ho do chladna odpočinout. Potom těsto rozválíme tak, jako když překládáme listové ...

Jahody pro dospělé

Jahody pro dospělé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jahod, 1 balení jemného tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ml vodky, 1 vanilka, 1 limeta, troška cukru moučka, 1 lžička mléka

Nejprve si připravíme směs vodky, šťávy z limetky a cukru. Touto směsí zalijeme omyté a nakrájené jahůdky a uložíme na půl hodiny do ledničky. Mezitím si ušleháme šlehačku, kterou dochutíme vanilkou. Ke šlehačce vmícháme tvaroh (je-li tvaroh příli...

Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí

Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml bílého jogurtu, 150 g cukru krystal, 1 ks vanilky, 3 g želatiny, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Vanilkový lusk opatrně rozlámeme do jogurtu v nádobě Zepter o objemu 1,3 l (TF-013-16). Přidáme cukr. Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a přivedeme k varu (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli). Přidáme agar-agar (nebo ...

Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 180 g cukru krupice, 200 ml slunečnicového oleje, 200 ml polotučného mléka, 320 g hladké mouky, 1 balení prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa, 4 banány, 250 ml polotučného mléka, 2 sáčky pudinkového prášku, 250 g tučného tvarohu, 2 lžíce cukru moučka, 2 balení zakysané smetany, 2 kousky vanilky, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 100 g čokolády na vaření

Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink, který po vychladnutí smícháme s tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkou, ušlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou. Žloutky ušleháme s cukrem a olejem, přidáme mléko, mouku, prášek do pečiva, ...

Letní hody

Letní hody

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čerstvých jahod, 1 větší banán, 50 g čerstvých malin, 1 vanilkový lusk, 500 ml čerstvého vychlazeného polotučného mléka

Banán nakrájíme na kolečka. Banán, jahody, maliny vložíme do mléka. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme jadřinec k ostatním surovinám. Vše rozmixujeme na jemný koktejl.

Malinová marmeláda s vanilkou

Malinová marmeláda s vanilkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg malin, 500 g třtinového cukru, 1 ks vanilky, 1 ks citrónu

Maliny dáme do hrnce a vaříme je. Šťouchadlem je rozšťoucháme. Vaříme asi tak dvě minuty. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vyškrábneme semínka a i s luskem je přidáme k malinám. Poté přidáme cukr i šťávu z citrónu a pět minut vaříme. Posbí...

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 1/2 lžičky soli, 150 g hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 3 velká vejce, 250 ml smetany, 250 g malin, 1 vanilka, 1 lžíce přírodního krupicového cukru

Troubu předehřejte na 200°C. V kastrolu svařte 250 ml vody s máslem a solí. Přisypte mouku a vařečkou míchejte na středním plameni těsto tak dlouho, až se přestane chytat dna. Nakonec vmíchejte prášek. Nechte vystydnout a vešlehejte vejce jedno po...

Mandlové těsto na dort

Mandlové těsto na dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 9 dkg cukr krupice nebo jiného pískového cukru, troška tlučené vanilky, 6 dkg neloupaných nastrouhaných mandlí, 5 dkg hrubé mouky, 5 dkg másla

Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj cukr, přidáme nastrouhané mandle, smícháme s moukou a na konec lehce přimícháme tekuté vychladlé máslo.

Marlenka

Marlenka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krupice, 3 vejce, 3 lžíce medu, 70 g másla, 1 lžíce Sody bikarbóny, 500 g hladké mouky, 250 g másla na 1. náplň, 1 konzerva kondenzovaného mléka na 1. náplň, 125 ml mléka na 2. náplň, 125 g cukru krupice na 2. náplň, 180 g másla na 2. náplň, 1 vanilka na 2. náplň, 25 g maizeny na 2. náplň

Cukr, vejce, med a máslo mícháme (není potřeba šlehat) ve vodní lázni, do pěny. Odstavíme a přidáme lžíci sody bikarbony a hladkou mouku speciál (smícháme rovnou v míse). Přeložíme na vál, rozdělíme na 6 částí a každou vyválíme na tenko, dokud je ...

Marmeláda z kaki

Marmeláda z kaki

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg dobře vyzrálých kaki, 1 kg cukru moučka, 2-3 dcl citrónové šťávy (popřípadě více dle chuti), kousek vanilky

Omyjeme a oloupeme kaki a odstraníme kalichy. Jemně nakrájíme dužninu tak, aby se dala rozmíchat (ne rozmixovat) v hrudkovitou hmotu a přimícháme do ní citrónovou šťávu a cukr (cukr přidáváme opatrně a dle chuti). Do hmoty přidáme nalámanou vanilk...

Meruňková polévka

Meruňková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g meruněk, 1,5 l vody, 4 lžíce moučkového cukru, 1 ks vanilky, 2 dcl bílého vína, 30 g Solamylu, 2 lžíce citrónové šťávy

Meruňky omyjeme, vypeckujeme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Když jsou meruňky měkké, tak je prolisujeme, přilijeme vodu, přidáme cukr, vanilku, víno, solamyl, který jsme rozmíchali s trochou vody a necháme projít varem. Když je polévka hotová, ...

Meruňkové řezy

Meruňkové řezy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 160 g cukru krupice, 1 balení vanilky, 160 g hladké mouky, 20 g kakaa, 150 ml hustá smetany, 500 ml zakysané smetany, 100 g cukru krupice, 20 g želatiny, 1 meruňka, 1 čokoláda na vaření

Žloutky smícháme s cukrem do pěny, přidáme sníh z bílků smíchaný s cukrem a moukou. Polovinu těsta dáme do pekáčku, do druhé přidáme kakao a dáme jej do druhého pekáčku, obě pečeme, necháme vychladnout a vyjmeme z pekáčků. Pak je tam zase vložíme....

Meruňkový nákyp

Meruňkový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cukru moučka, 80 g másla, 4 vejce, 100 g vlašských ořechů, troška strouhanky, troška skořice, troška vanilky, troška citronové kůry (nastrouhané), 200 g meruňek, trocha másla a mouky (na vymazání a vysypání formy)

Máslo se žloutky a cukrem umícháme do pěny, přidáme mletou skořici, vanilku a ořechy, zahustíme trochou strouhanky a ochutíme citronovou kůrou. Dobře zamícháme a pak zkypříme tuhým sněhem, který opatrně po částech přidáváme. Nekonec vmícháme pokrá...

Nepečený dort s broskvemi

Nepečený dort s broskvemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

240 g piškotů dětských, 4 lžíce rumu, 80 g másla, 250 g pomazánkového másla, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 250 ml zakysané smetany, 1 sklenka ovocného kompotu (broskve), 100 g cukru moučky, 1 balení vanilky, 15 g želatiny, 1 hrst čokoládové rýže

Rozdrcené piškoty zvlhčíme rumem nebo mlékem, přidáme máslo a vypracujeme. Natlačíme do formy. Pomazánkové máslo smícháme se zakysanou smetanou a cukrem. Želatinu za stálého míchání zahřejeme ve 100 ml smetany k bodu varu. Horkou ji vmícháme do ná...

Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení cukrářských piškotů, 1 sáček želatiny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce cukru moučky, 1 balení vanilkového lusku, 300 g sýru Lučina, 1 lžíce citrónové šťávy, 200 g ovocné marmelády

Menší dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno a po obvodu naklademe piškoty. Namočíme plátky želatiny. Smetanu ušleháme s cukrem a vanilkou a vmícháme Lučinu. Namočenou želatinu se šťávou z 1 citrónu zahřejeme až do rozpuštění, vmícháme l...

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 50 g cukru moučka, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky vanilky, 6 jablek, 1 balení hotového listového těsta

V menším kastrůlku si rozpustíme máslo, které zasypeme cukrem moučka. Jablka oloupeme a zbavíme jadřince, nakrájíme na osminky a přihodíme k rozpuštěnému máslu s cukrem. Promícháváme, aby se jablka v másle pěkně obalila. Poté je přendáme do koláčo...

Ovocné želé s bílým vínem

Ovocné želé s bílým vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

0,5 citrónu, 2 sáčky želatiny (20 g), 1 láhev bílého muškátového vína, 0,5 vanilkové tyčinky, 1 menší tyčinka skořice, 6-8 hřebíčků, 100 g cukru krupice, 1 dcl Tokajského vína, 2 velké nektarinky, 200 g různého dalšího ovoce, máta peprná na ozdobu

Citrón dôkladne umyjeme a vytlačíme šťavu. Biele víno povaríme s vanilkou, škoricou, klinčekmi, citrónovou kôrou a cukrom, potom necháme 10 minút odstáť pod pokrievkou. V 4 až 5 polievkových lyžíc teplého vína rozpustíme želatínu a prilejeme k cel...

Ovocný krém z tofu

Ovocný krém z tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tofu natural, 150 g čerstvých jahod, 100 g banánu, 1 vanilkový lusk, 10 g medu, 1 dcl polotučného mléka

Tofu rozmixujeme s mlékem, přidáme ovoce a vše rozmixujeme dohladka. Osladíme a přidáme vanilku. Necháme vychladit a podáváme.

stránka: