Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vanilka

Malinová marmeláda s vanilkou

Malinová marmeláda s vanilkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg malin, 500 g třtinového cukru, 1 ks vanilky, 1 ks citrónu

Maliny dáme do hrnce a vaříme je. Šťouchadlem je rozšťoucháme. Vaříme asi tak dvě minuty. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vyškrábneme semínka a i s luskem je přidáme k malinám. Poté přidáme cukr i šťávu z citrónu a pět minut vaříme. Posbí...

Sladká mrkvová polévka

Sladká mrkvová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g mrkve, 10 g rozinek, 1,3 dcl sladké smetana, 1 dcl vody, 0,5-1 lžička citronové šťávy, špetka citronové kůry, troška vanilky, 15 g cukru krupice, špetka soli

Na jemno nastrouhanou mrkev s rozinkami, citrónovou kůrou a kořením dusíme ve vodě do měkka. Poté zalijeme vařící smetanou s cukrem a solí a necháme přejít varem. Hotovou polévku okyselíme citrónovou šťávou.

Skořicové kostky

Skořicové kostky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 300 g másla, 3 žloutky, 100 g cukru moučka, špetka soli, 2 lžičky skořice, 1 balení vanilky, 1 vejce na potření

Mouku, máslo, žloutky, cukr, sůl a skořici s vanilkou vypracujeme na vále v hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici asi tak hodinku uležet. Poté vyjmeme a vyválíme na asi 1cm tlustý plát. Vykrajujeme čtverečky, které poklad...

Jahody pro dospělé

Jahody pro dospělé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jahod, 1 balení jemného tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ml vodky, 1 vanilka, 1 limeta, troška cukru moučka, 1 lžička mléka

Nejprve si připravíme směs vodky, šťávy z limetky a cukru. Touto směsí zalijeme omyté a nakrájené jahůdky a uložíme na půl hodiny do ledničky. Mezitím si ušleháme šlehačku, kterou dochutíme vanilkou. Ke šlehačce vmícháme tvaroh (je-li tvaroh příli...

Třešňový cheesecake

Třešňový cheesecake

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

260 g Bebe sušenky kakaové, 100 g másla, 250 ml smetany ke šlehání , 500 g Lučiny, 150 g cukru moučka, 1 balení vanilky (lusk), 100 g bílé čokolády, 15 g želatiny, 200 g třešní, 100 g čokolády na vaření, 100 g másla, 2 lžíce kakaa

Sušenky kakaové rozdrtíme, smícháme s máslem a namačkáme na dno formy. Smetanu vyšleháme, smícháme s lučinou a oběma cukry. Bílou čokoládu nakrájíme na kousky a vmícháme do krému. Do hrnce nalijeme 80 ml vody, vložíme želatinu a na mírném ohni při...

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 250 g rebarbory, 300 g jablek, 2 lžíce třtinového cukru, šťáva z jednoho pomeranče, Krém: 200 ml smetany ke šlehání, 100 ml plnotučného mléka, 1 vanilkový lusk, nebo 1 lžička mleté vanilky, 3 vejce, 80 g cukru krupice, kůra z jednoho pomeranče

Hotové těsto položíme do koláčové formy, kterou jsme předtím vymazali máslem. Trochu utlačíme a na těsto položíme pečící papír, který zasypeme fazolemi, aby se nám těsto nezvedalo. Předpékáme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 15 minut. Předpečené těs...

Letní hody

Letní hody

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čerstvých jahod, 1 větší banán, 50 g čerstvých malin, 1 vanilkový lusk, 500 ml čerstvého vychlazeného polotučného mléka

Banán nakrájíme na kolečka. Banán, jahody, maliny vložíme do mléka. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme jadřinec k ostatním surovinám. Vše rozmixujeme na jemný koktejl.

Chřestové vanilkové cappuccino s kokosovou šlehačkou

Chřestové vanilkové cappuccino s kokosovou šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chřestu, ¼ vanilkového lusku, 300 ml smetany, 50 g vanilkového cukru, 1 limeta, Kokosová šlehačka: 1 kokosové mléko, 200 ml smetany, cukr moučka

Nakrájený chřest svaříme spolu s vanilkovým cukrem a vanilkovým luskem ve smetaně, dokud nebude chřest měkký. Tuto směs rozmixujeme dohladka, přidáme šťávu z limetky, dle chuti přicukrujeme a trošku vyšleháme. Dáme vychladnout do lednice. Z kokos...

Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení cukrářských piškotů, 1 sáček želatiny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce cukru moučky, 1 balení vanilkového lusku, 300 g sýru Lučina, 1 lžíce citrónové šťávy, 200 g ovocné marmelády

Menší dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno a po obvodu naklademe piškoty. Namočíme plátky želatiny. Smetanu ušleháme s cukrem a vanilkou a vmícháme Lučinu. Namočenou želatinu se šťávou z 1 citrónu zahřejeme až do rozpuštění, vmícháme l...

Ovocné želé s bílým vínem

Ovocné želé s bílým vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

0,5 citrónu, 2 sáčky želatiny (20 g), 1 láhev bílého muškátového vína, 0,5 vanilkové tyčinky, 1 menší tyčinka skořice, 6-8 hřebíčků, 100 g cukru krupice, 1 dcl Tokajského vína, 2 velké nektarinky, 200 g různého dalšího ovoce, máta peprná na ozdobu

Citrón dôkladne umyjeme a vytlačíme šťavu. Biele víno povaríme s vanilkou, škoricou, klinčekmi, citrónovou kôrou a cukrom, potom necháme 10 minút odstáť pod pokrievkou. V 4 až 5 polievkových lyžíc teplého vína rozpustíme želatínu a prilejeme k cel...

Meruňkový nákyp

Meruňkový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cukru moučka, 80 g másla, 4 vejce, 100 g vlašských ořechů, troška strouhanky, troška skořice, troška vanilky, troška citronové kůry (nastrouhané), 200 g meruňek, trocha másla a mouky (na vymazání a vysypání formy)

Máslo se žloutky a cukrem umícháme do pěny, přidáme mletou skořici, vanilku a ořechy, zahustíme trochou strouhanky a ochutíme citronovou kůrou. Dobře zamícháme a pak zkypříme tuhým sněhem, který opatrně po částech přidáváme. Nekonec vmícháme pokrá...

Hrnečkový beránek

Hrnečkový beránek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 a 1/2 šálek polohrubé mouky, 1 a 1/2 šálek cukru krupice, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 šálek mléka, 1/2 šálek slunečnicového oleje, 2 vejce, 2 balení vanilky, 1 citrón, 250 g cukru moučky, 1 sáček cukrářského zdobení

Smícháme cukry s mlékem a vejci, přidáme prášek do pečiva, mouku, vejce, citr. kůru, olej a těsto nalijeme do formy a pečeme. Trošku vychladlého vyklopíme a polejeme polevou z citrónové štávy, cukru a vody, posypeme cukrářským zdobením.

Ovocný krém z tofu

Ovocný krém z tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tofu natural, 150 g čerstvých jahod, 100 g banánu, 1 vanilkový lusk, 10 g medu, 1 dcl polotučného mléka

Tofu rozmixujeme s mlékem, přidáme ovoce a vše rozmixujeme dohladka. Osladíme a přidáme vanilku. Necháme vychladit a podáváme.

Vanilková Panna cotta

Vanilková Panna cotta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky želatiny , 260 ml smetany, 1 vanilkový lusk, 190 ml plnotučného mléka, 100 g cukru, Na ozdobu: drobné ovoce - jahody, maliny, ostružiny

Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Mléko, smetanu, otevřený vanilkový lust a cukr přivedeme do varu. Mléčnou směs odstavíme, vyškrábeme vanilková semínka do mléka a lusky odstraníme. Želatinu vyjmeme z vody a rozpustíme v mléce. Připravíme si for...

Chrupinky z tvarohového těsta

Chrupinky z tvarohového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 250 g tvarohu, 250 g rostlinného tuku, sůl, hladká mouka na vál, cukr moučka, vanilka na obalení

Na vále zpracujeme prosátou mouku s prolisovaným tvarohem a změklým tukem rozkrájeným na malé kousky. Přidáme špetku soli a rychle do hladka těsto zpracujeme a dáme ho do chladna odpočinout. Potom těsto rozválíme tak, jako když překládáme listové ...

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

želatina, 500 ml čerstvé smetany 40 %, 40 g prosetého moučkového cukru, 1 vanilkový lusk, 200 g čerstvých jahod, krystalový cukr, rostlinný olej

Do nádoby dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu. Necháme 5 min. absorbovat vodu do želatiny. Připravíme si nádoby 125 ml, které vymažeme olejem. V hrnci pomalu zahříváme smetanu spolu s cukrem a vanilkovým luskem na středním plamenu. Za občasného p...

Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 180 g cukru krupice, 200 ml slunečnicového oleje, 200 ml polotučného mléka, 320 g hladké mouky, 1 balení prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa, 4 banány, 250 ml polotučného mléka, 2 sáčky pudinkového prášku, 250 g tučného tvarohu, 2 lžíce cukru moučka, 2 balení zakysané smetany, 2 kousky vanilky, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 100 g čokolády na vaření

Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink, který po vychladnutí smícháme s tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkou, ušlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou. Žloutky ušleháme s cukrem a olejem, přidáme mléko, mouku, prášek do pečiva, ...

Meruňkové řezy

Meruňkové řezy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 160 g cukru krupice, 1 balení vanilky, 160 g hladké mouky, 20 g kakaa, 150 ml hustá smetany, 500 ml zakysané smetany, 100 g cukru krupice, 20 g želatiny, 1 meruňka, 1 čokoláda na vaření

Žloutky smícháme s cukrem do pěny, přidáme sníh z bílků smíchaný s cukrem a moukou. Polovinu těsta dáme do pekáčku, do druhé přidáme kakao a dáme jej do druhého pekáčku, obě pečeme, necháme vychladnout a vyjmeme z pekáčků. Pak je tam zase vložíme....

Domácí čokoláda s ořechy

Domácí čokoláda s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

17 dkg ztuženého pokrmového tuku, 12 dkg cukru krupice, 1 balení kakaa - nejlépe holandského, 1 troška strouhaných ořechů, 1 lžíce rumu, 1 vanilka, 2 lžíce Solamylu

Rozpustíme tuk s cukrem, přidáme kakao a vytvoříme hladkou směs. Pak přidáme ostatní přísady, promícháme a můžeme nalít do formiček na čokoládu.

Velikonoční beránek s čokoládovým a vanilkovým krémem

Velikonoční beránek s čokoládovým a vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g hladké mouky, 400 ml rostlinného oleje, 5 vejcí, 500 g cukru, 1 prášek do pečiva, 400 g čokolády, 30 g kakaa, 500 ml polotučného mléka, 350 ml smetany ke šlehání, 400 g jablek, 350 g kiwi, 100 g hroznového vína, 130 ml pasterovaných vaječných žloutků , 1 vanilka

U beránka je stejný postup jako u bábovek nebo piškotů. Vanilková omáčka: Vyšleháme žloutek s cukrem a přidáme ho do mléka, které se skoro vaří. Mícháme metličkou a zaprášíme moukou v cedníku, aby se nedělaly hrudky, 10 minut vaříme, přidáme trošk...

Boží milosti

Boží milosti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg hladké mouky, špetka soli, 3 žloutky, 1 lžíce cukru moučky, 1 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce rumu, 1 balení vanilky

Uděláme těsto, vyválíme, vykrájíme čtverce či obdélníky s průřezy a smažíme na oleji.

Vanilkové mléko s lískovými oříšky

Vanilkové mléko s lískovými oříšky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 500 g lískových ořechů, 1 ks vanilky, 50 g včelí medu

Oříšky lehce opražíme a poté umeleme. Smícháme je s vanilkou a cukrem a zalijeme horkým mlékem. Necháme asi 10 minut odstát, poté vyjmeme vanilku a podáváme.

Svařené hruškové víno

Svařené hruškové víno

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l červeného vína, 1 skořice čínská, 1 lusk vanilky, 5 hřebíčků, 3 lžíce cukru krupice, 2 hrušky

Červené víno svaříme s kořením a cukrem. Koření je dobré dát například do gázového pytlíčku, jinak by se z nápoje špatně vyndávalo. Mezitím oloupeme hrušky, zbavíme je jádřince a nakrájíme je na kostičky. Vhodíme je do kořeněného vína a vaříme tak...

Šlehačkový dort

Šlehačkový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vaječných bílků, 32 dkg cukru moučky, 15 dkg hrubé mouky, 15 dkg mletých vlašských ořechů, 4 smetany ke šlehání (šlehačky), 1/4 lžičky vanilky

Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak do něj zamícháme cukr, mouku, pomleté ořechy a trošku vanilky. Na vymaštěné a hrubou moukou vysypané kulaté dno formy uděláme z připraveného těsta tenkou placku, dáme na dno formy a pečeme do růžova. Ještě za tepla ...

Nepečený dort s broskvemi

Nepečený dort s broskvemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

240 g piškotů dětských, 4 lžíce rumu, 80 g másla, 250 g pomazánkového másla, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 250 ml zakysané smetany, 1 sklenka ovocného kompotu (broskve), 100 g cukru moučky, 1 balení vanilky, 15 g želatiny, 1 hrst čokoládové rýže

Rozdrcené piškoty zvlhčíme rumem nebo mlékem, přidáme máslo a vypracujeme. Natlačíme do formy. Pomazánkové máslo smícháme se zakysanou smetanou a cukrem. Želatinu za stálého míchání zahřejeme ve 100 ml smetany k bodu varu. Horkou ji vmícháme do ná...

stránka: