Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vanilková esence

Ananasové créme bruleé

Ananasové créme bruleé

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 3 žloutky, 50 g másla, 90 g třtinového cukru, 270 g cukru krupice, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 120 ml plnotučného mléka, 1 lžička skořice, 1 lžička vanilkové esence, 1 lžíce máty peprné

Ananas nakrájíme na tenké plátky (pár kostek ananasu si necháme na ozdobu). Plátky naskládáme na plech a poklademe máslem a zasypeme třtinovým cukrem. Pečeme 5 minut na 250 °C. Mléko a smetanu smícháme se skořicí a přivedeme k varu. Žloutky ...

Banánová žemlovka

Banánová žemlovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 rohlíků, 5 banánů, 100 g rozinek, předem namočených v rumu, 450 ml smetany (30%), 80 g cukru, 5 vajec, špetka soli, lžička vanilkového extraktu, máslo na vymazání formy

Troubu předehřejte na 170°C. Pokud jste si rozinky nenamočili předem, je nejvyšší čas to udělat. Lepší je ale vzpomenout si včas, aby se namáčely několik hodin. Zapékací mísu vymažte máslem. Prošlehejte čtyři žloutky, jedno celé vajíčko, vanilkový...

Banánovo-jablkový krém

Banánovo-jablkový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší banán, 1 větší jablko, 3 lžíce pomletého máku, 1,5 lžíce mletých ořechů, 1 lžíce medu, 1 lžička vanilkové esence

Všechny suroviny vložíme do mixéru, vymixujeme na jemný krém a podáváme s čerstvým pečivem.

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1/4 lžičky sody bikarbóny, 2 lžíce kakaa, 100 g cukru moučky, 1/2 lžičky soli, 50 ml slunečnicového oleje, 75 ml plnotučného mléka, 3 lžíce Řeckého jogurtu, 1 lžíce vanilkové esence, 1 vejce

Nejprve smícháme suché ingredience: mouku prosejeme s práškem do pečiva a sodou do mísy. Přidáme kakao, cukr a sůl, která má za úkol podpořit sladkou chuť. Do druhé mísy zašleháme mléko, olej, vejce, jogurt a vanilkový extrakt. Pořádně vyšleháme...

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g lískových ořechů, 30 g cukru krupice, 85 g hořké čokolády, 110 g hladké mouky, 1 lžíce holandského kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, 60 g změklého másla, 150 g třtinového cukru, 1 vejce, 30 ml mléka, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 100 g cukru moučka

Troubu předehřejeme na 180°C. Ořechy dáme na plech a necháme je v troubě zezlátnout - trvá to asi deset minut, během kterých hnědá slupka popraská a jde pak docela snadno oloupat. Ořechy dáme do kuchyňské utěrky a mezi drhnutím mezi dlaněmi zbavím...

Čokoládovo cuketový koláč

Čokoládovo cuketový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 50 g kakaa, 1 lžička perníkového koření, 1 lžička soli, 175 ml olivového oleje, 200 g cukru krupice, 3 vejce, 2 lžičky vanilkové esence, 2 střední cukety nakrájené nahrubo, 150 g nahrubo nasekaných lískových oříšků, Poleva: 200 g čokolády na vaření, 100 ml smetany ke šlehání

V jedné míse smícháme mouku, kypřící prášek, koření a sůl. V druhé míse smícháme olej, vanilkovou esenci, cukr, vejce. Trochu vyšleháme. Přímícháme opatrně cuketu a jemně stěrkou, promícháme. Přimícháme nasekané lískové oříšky. Vlijeme do dortové ...

Dort Misérable

Dort Misérable

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

8 bílků, 25 g polohrubé mouky, 25 g kukuřičného škrobu, 250 g mandlí, 480 g cukru moučky, 2 vejce, 1 lžíce vanilkové esence, 300 g másla

Z bílků vyšleháme sníh. Smícháme polohrubou mouku, škrob, mleté mandle a 230 g cukru. Do této směsi opatrně zapracujeme sníh. Toto těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme 20 minut na 190 °C. Mezitím si připravíme krém. Vejce utřeme se zb...

Kanadské řezy Nanaimo

Kanadské řezy Nanaimo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Základní vrstva: 115 g másla , 50 g krupicového cukru, 30 g kakaa, 1 větší vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 200 g BeBe sušenek, 65 g kokosu, 50 g vlašských ořechů, Prostřední vrstva: 55 g másla, 2 lžíce mléka (či smetany), 20 g prášku na vanilkový pudink, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 180 g moučkového cukru, Čokoládová poleva: 120 g hořké čokolády, 15 g másla

Vymažeme pekáček o velikosti 23x23 cm. Základní vrstva: Rozpustíme máslo a sundáme z plotny. Vmícháme do něj cukr a kakao. Postupně za stálého míchání přidáváme lehce pošlehané vejce. Vrátíme zpět na mírný oheň, stále mícháme, dokud směs nezhoustn...

Kanadské řezy Nanaimo

Kanadské řezy Nanaimo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Základní vrstva: 115 g másla , 50 g krupicového cukru, 30 g kakaa, 1 větší vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 200 g BeBe sušenek, 65 g kokosu, 50 g vlašských ořechů, Prostřední vrstva: 55 g másla, 2 lžíce mléka (či smetany), 20 g prášku na vanilkový pudink, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 180 g moučkového cukru, Čokoládová poleva: 120 g hořké čokolády, 15 g másla

Vymažeme pekáček o velikosti 23x23 cm. Základní vrstva: Rozpustíme máslo a sundáme z plotny. Vmícháme do něj cukr a kakao. Postupně za stálého míchání přidáváme lehce pošlehané vejce. Vrátíme zpět na mírný oheň, stále mícháme, dokud směs nezhoustn...

Koňaková omáčka k fondue nebo grilování

Koňaková omáčka k fondue nebo grilování

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml majonézy, 10 ml koňaku, 3 kapky vanilkové esence, 1 lžička cukru moučky

Majonézu (nejlepší je domácí), koňak, vanilkovou esenci a cukr utřeme dohladka. Nepoužíváme ruční šlehač. Hotovou omáčku necháme dobře vychladit.

Kynuté belgické vafle

Kynuté belgické vafle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 ml plnotučného mléka, 250 g polohrubé mouky, 1 sáček instantního droždí, 40 g cukru krupice, 1 špetku soli, 1 vejce, 1/2 lžičky skořice, 1 žloutek, 1 lžičku vanilkové esence, 50 g másla

Mléko zahřejeme, aby bylo vlažné. Ostatní suroviny ať mají pokojovou teplotu. Smícháme mouku, droždí, cukr, sůl a skořici. Zalijeme to mlékem a rozpuštěným máslem, přidáme vejce a vanilku. Vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Pot...

Lahodný hruškový koláč s mascarpone

Lahodný hruškový koláč s mascarpone

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na koláčové těsto: 155 g hladké mouky , 55 g krupicového cukru, kůra z 1 citronu, 1 žloutek, 60 g másla (plus trochu navíc na vymazání formy), špetka mořské soli, voda dle potřeby, Na náplň: 220 g mascarpone, 55 g krupicového cukru, 1 vejce, 1/2 menší lžičky vanilkového extraktu nebo cukru, 1 lžíce hladké mouky, 4 velké nebo 8 malých hrušek, šťáva z 1 citronu, 50 g loupaných vlašských ořechů, 1 lžíce tekutého medu, mléko dle potřeby

Do misky nasypte mouku, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, malou špetku soli, máslo a vše rozmixujte dojemna. Pak přidejte vajíčko, 2–3 lžíce studené vody a těsto opět mixujte. Pokračujte, až se vám v misce vytvoří lepivější „hrudka“. Pak si popr...

Medenki

Medenki

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks vejce, 50 g cukru moučka, 100 g včelího medu, 200 g hladké mouky, 1/2 lžičky sody bikarbóny, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky vanilkové esence, 15 ks vlašských ořechů

Ořechy vyloupeme tak, abychom z nich získali celé poloviny. Získáme tak asi 30 kusů ořechů, které použijeme na ozdobu. Smícháme vejce, cukr a med - med musí být tekutý, proto si ho rozehřejeme (na vodní lázni nebo v mikrovlnce). Poté postupně př...

Mramorová buchta a la brownies

Mramorová buchta a la brownies

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Základní těsto: 200 g hořké čokolády, 50 g másla, 100 g cukru krystal, 2 lžičky vanilkové esence, 2 vejce, 80 g hladké mouky, Tvarohové těsto: 250 g jemného tvarohu, 50 g cukru krupice, kůra i šťáva z jednoho pomeranče, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 vejce

Ze všeho nejdříve si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo ze základního těsta. Necháme stranou vychladnout. Poté k rozpuštěné čokoládě opatrně zamícháme ostatní ingredience. Malý plech vyložíme pečícím papírem a základní těsto na něj rovnomě...

Mrkvový dort s ananasem a vlašskými ořechy

Mrkvový dort s ananasem a vlašskými ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 1 hrnek oleje, 1 lžička soli, 1 lžička sody, 1 lžička skořice, 1/4 lžičky muškátového ořechu, 2 hrnky hladké mouky, 1,5 hrnku cukru krupice, 2 hrnky mrkve nastouhané najemno, 1 hrnek vlašských ořechů nahrubo, 1 hrnek ananasu na kousky, 1 lžička vanilkové esence, 250g měkkého tvarohu, 125 g másla, 100 g cukru moučka, 1-2 lžičky vanilkové esence, 60 g kokosu orestovaného

Těsto: V jedné míse smícháme vejce s cukrem a olejem. V jiné promícháme sůl, sodu, skořici, muškátový oříšek a hladkou mouku. První směs vmícháme do druhé, pak přidáme mrkev, ananas, vlašské ořechy a vanilkové aroma. Těsto vlijeme do vymazané a v...

Mrkvový dort s ananasem a vlašskými ořechy

Mrkvový dort s ananasem a vlašskými ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 1 hrnek oleje, 1 lžička soli, 1 lžička sody, 1 lžička skořice, 1/4 lžičky muškátového ořechu, 2 hrnky hladké mouky, 1,5 hrnku cukru krupice, 2 hrnky mrkve nastouhané najemno, 1 hrnek vlašských ořechů nahrubo, 1 hrnek ananasu na kousky, 1 lžička vanilkové esence, 250g měkkého tvarohu, 125 g másla, 100 g cukru moučka, 1-2 lžičky vanilkové esence, 60 g kokosu orestovaného

Těsto: V jedné míse smícháme vejce s cukrem a olejem. V jiné promícháme sůl, sodu, skořici, muškátový oříšek a hladkou mouku. První směs vmícháme do druhé, pak přidáme mrkev, ananas, vlašské ořechy a vanilkové aroma. Těsto vlijeme do vymazané a v...

Nepečený čokoládový chlebíček ze sucharů

Nepečený čokoládový chlebíček ze sucharů

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sucharů, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 60 g cukru krupice, 5 kapek vanilkové esence, 100 g kakaa, 150 g hořké čokolády, 80 g pistácií, 80 g mandlových lupínků

Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Odstavíme a nalámeme kvalitní čokoládu. Směs mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Po vychladnutí dáme náplň do chladničky ztuhnout. Po té z ní vyšleháme hladký krém. Na pracovní plochu pokrytou alobalem položím...

Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vlašských ořechů, 200 g kešu ořechů, 200 g datlí, 100 ml Sirupu z Agáve, 2 citróny, 1 lžička vanilkové esence, 400 g malin, 200 g kokosového tuku

Do mixéru dáme vlašské ořechy a rozmixujeme je na prášek. Poté k nim přidáme datle a 3 lžíce vody a zase mixujeme. Výsledné těsto by mělo lepit. Dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno rozprostřeme ořechovou směs. Mixér pořádně umyje...

Obrácený banánový koláč

Obrácený banánový koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 150 g třtinového cukru, 2 lžičky vanilkové esence, 1 ks vejce, 125 g hladké mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 20 g kokosových lupínků, 50 ml polotučného mléka, 4 ks banánu

100 g másla rozpustíme na pánvi a přidáme k němu 100 g třtinového cukru. Vytvoříme karamel, který odstavíme a obalíme v něm podélně přepůlené banány. Pekáč vyložíme pečícím papírem a na spodek naskládáme banány. Zalijeme je zbytkem karamelu z pá...

Obrácený banánový koláč s omáčkou z javorového sirupu a karamelu

Obrácený banánový koláč s omáčkou z javorového sirupu a karamelu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 200 g třtinového cukru, 200 g hladké mouky, 200 g pekanových ořechů, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 200 ml javorového sirupu, 200 g řeckého jogurtu, 4 banány, 4 vejce, 2 lžičky vanilkové esence, 1 lžička sody bikarbóny, 1 lžička skořice

Budeme potřebovat pečící formu (čtverec) asi 20 cm velkou. Tu vyložíme pečícím papírem. Na něj nalijeme 100 ml javorového sirupu a rozprostřeme ho po celém dnu. Tři banány oloupeme a podélně rozpůlíme a dáme je do pečící formy řeznou stranou dol...

Obrácený švestkový koláč

Obrácený švestkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g třtinového cukru, 7 větších švestek, odpeckovaných a rozpůlených, 225 g změklého másla, 100 g cukru krupice, 1 lžička vanilkové esence, 3 vejce, 260 g hladké mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 3/4 lžičky sody bikarbóny, 1 lžička skořice, 40 g mandlových lupínků, 2 lžíce mléka

Rozdělávací koláčovou formu rozdělíme a dno vyložíme pečícím papírem. Formu složíme a okraje potřeme máslem, nebo vymažeme olejem. Dno formy posypeme jednou lžíci třtinového cukru a na cukr naskládáme rozpůlené švestky rozkrojenou částí dolů. ...

Old fashion čoko dort

Old fashion čoko dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 200 g hladké mouky, 200 g cukru moučka, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky sody bikarbóny, 40 g kakaa, 175 g změklého másla, 2 vejce, 2 lžičky vanilkové esence, 150 ml zakysané smetany, Náplň a poleva: 75 g másla, 175 g hořké čokolády, 300 g cukru moučka, 1 lžíce medu, 125 g zakysané smetany, 1 lžička vanilkové esence

Všechny ingredience na těsto smícháme šlehačem a nalijeme do máslem vymazané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 30 minut. Vyjmeme a necháme úplně vychladnout. Mezitím co nám korpus chladne, nad vodní lázní rozpustíme máslo s čoko...

Old fashion čoko dort

Old fashion čoko dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 200 g hladké mouky, 200 g cukru moučka, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky sody bikarbóny, 40 g kakaa, 175 g změklého másla, 2 vejce, 2 lžičky vanilkové esence, 150 ml zakysané smetany, Náplň a poleva: 75 g másla, 175 g hořké čokolády, 300 g cukru moučka, 1 lžíce medu, 125 g zakysané smetany, 1 lžička vanilkové esence

Všechny ingredience na těsto smícháme šlehačem a nalijeme do máslem vymazané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 30 minut. Vyjmeme a necháme úplně vychladnout. Mezitím co nám korpus chladne, nad vodní lázní rozpustíme máslo s čoko...

Patnáctiminutový čokodort podle Apetitu

Patnáctiminutový čokodort podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

115 g hořké čokolády (70%), 175 g změklého másla, 150 g cukru krupice, 3 vejce, 150 ml bílého jogurtu, 150 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku, 1 lžička vanilkové esence, Poleva: 100 g čokolády na vaření, 75 ml smetany ke šlehání, 25 g másla

Troubu si předehřejeme na 190°C. Kulatou dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Čokoládu na korpus rozpustíme a necháme chladnout. Mezitím si v míse šlehačem vyšleháme máslo s cukrem do pěny. Poté postupně zašleháváme vejce a esenci. Poté do smě...

Řezy z bramborové kaše

Řezy z bramborové kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 150 g cukru krupice, 1 lžička vanilkové esence, 50 ml slunečnicového oleje, 100 ml mléka, 140 g hladké mouky, 1 balení strouhaných ořechů, 1 balení kypřícího prášku do pečiva

Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny, přilévejte olej a teplé mléko. Přidejte vanilku, 200 g balení strouhaných ořechů, studenou bramborovou kaši. Potom vmícháme mouku s práškem, nakonec sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ...

stránka: