Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Včelí med

Kuskus na sladko

Kuskus na sladko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kuskusu, 300 ml vody, špetka mleté skořice, 1 lžička včelího medu, hrst žlutých velkých sultánek, hrst datlí

Kuskus zalijeme vařící vodou. Promícháme, přikryjeme a necháme nabobtnat cca 10 minut. Promícháme s medem. Ještě teplý kuskus vyklopíme na talířek, dozdobíme skořicí, datlemi a sultánkami.

Salát z kaki s ořechy

Salát z kaki s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dobře vyzrálá kaki, 8-10 vlašských nebo jiných ořechů, 4 lžíce medu

Kaki umyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Ořechy rozbijeme a vnitřní část nadrobno nasekáme. Obě ingredience smícháme s medem.

Osvěžující nealkoholický bílý koktejl

Osvěžující nealkoholický bílý koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml podmáslí, 1 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce včelího medu, 1/2 sklenky kostek ledu

Podmáslí, jogurt a med rozmixujeme do pěny. Kostky ledu vhodím do sklenice a zalijeme bílou pěnou.

Medový sen

Medový sen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce včelího medu, 2 lžíce tekutého karamelu, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 ml amareta, 50 ml ginu, 10 kostek ledu

Do sklenice dáme kostky ledu a karamel. Důkladně promícháme amaretto, gin, med, citrónovou šťávu a vlijeme do sklenice.

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čínské zelí, 150 g sterilovaných žampionů, kousek kozího sýru, 150 ml bílého jogurtu, 300 ml zakysané smetany, 1 malá cibule, konzerva ananasu-budeme potřebovat pouze trošku šťávy, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky včelího medu, špetka zázvoru, špetka mletého bílého pepře, špetka soli, troška chilli koření, 1/2 lžičky cukru moučka, 1-2 lžičky kečupu

Čínské zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Totéž provedeme s kapií, žampiony nasekáme na tenké plátky. Vše smícháme v míse a posypeme kousky kozího sýru. Připravíme si dvě zálivky: Jogurtová: Do bílého jogurtu vmícháme 2 lžíce zakysané sme...

Marináda na bílé maso

Marináda na bílé maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml vody, 3 lžíce včelího medu, 6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce griotky, 6-8 stroužků česneku, 1 lžička vegety, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka chilli koření, 2 lžíce citrónové šťávy

V troše vody rozmícháme do rozpuštění med. Přidáme sojovou omáčku, griotku, česnek, cibuli nasekanou najemno, koření a citrónovou šťávu. Vše řádné spojíme. Nakládáme nejlépe bílé maso (kuřecí, krůtí).

Tajemný banánový koktejl

Tajemný banánový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 2 banány, 100 ml mléka, 1 lžíce včelího medu, 100 ml bílého jogurtu

Banány oloupeme a nakrájíme na kousky. Mango také oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Dva kousky manga si odložíme na ozdobu a zbytek nakrájeného ovoce vhodíme do mixéru. Přidáme mléko, jogurt, med a mixujeme, dokud nám nevznikne hustá pě...

Ledový fernet

Ledový fernet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml fernetu, 100 ml zmrzliny, 100 ml silné studené kávy, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1/2 lžičky kakaa, 1 lžíce včelího medu

Do sklenice vlijeme kávu a fernet. Přidáme zmrzlinu, med, zastříkáme ušlehanou smetanou ke šlehání (šlehačky) a posypeme kakaem. Ihned podáváme.

Medová marináda

Medová marináda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 stroužků česneku, 1 lžička včelího medu, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, sůl, pepř, 5 lžic olivového oleje

Nasekáme petrželovou nať a pažitku na drobno. Přidáme rozetřený česnek, olej a med. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Medová grilovací směs

Medová grilovací směs

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malou sklenku jahodového džemu, 3 lžíce včelího medu, 1 lžíci rostlinného oleje, 1 lžíci vinného octa, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky mleté skořice

Vše důkladně promícháme. Připravujeme za studena.

Jogurtový ovocný salát

Jogurtový ovocný salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 2 jablka, 2 pomeranče, 2 banány, 1 lžíce včelího medu, rozinky, ořechy

Ovoce oloupeme. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, banány a pomeranče nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Přidáme med, trochu hrozinek, ořechy podrcené nahrubo, vlijeme jogurt a vše lehce promícháme. Salát servírujeme v kompotových miskách...

Jablkový salát s jogurtem

Jablkový salát s jogurtem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 jablek, 1 bílý jogurt, citrónová šťáva, med podle chuti, 4 lžíce brusinkového nebo jeřabinového kompot

Dobře omytá jablka zbavíme jádřinců, okvětí a stopky a nakrájíme příčně na tenké plátky. Med rozšleháme s jogurtem a citrónovou šťávou. Kolečka jablek upravíme na dezertní talířky, polijeme jogurtovou směsí a ozdobíme kompotovaným ovocem.

Tvarohový chlebík

Tvarohový chlebík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 150 g tvarohu, doplnit do 350 ml mlékem, 1 lžička soli, 3 lžíce medu, 200 g pšeničné celozrné mouky, 300 g hladké mouky, 1 malá odměrka sušeného droždí (kvasnic), 3 lžíce rozinek namočených v rumu - po zaznění signálu

Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, nastavíme program základní, kůrka světlá. Podáváme namazané máslem.

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kuskusu, 150 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 hrozen vína, 2 jablka, 2 hrušky, citrónová šťáva z 1 citrónu, 2 lžíce medu, 1 hrst rozinek, 2 lžíce nasekaných pistácií

Do větší mísy nasypeme kuskus, zalijeme ho 150 ml vroucí vody, přidáme olivový olej, a necháme asi 10 minut nabobtnat pod přiklopeným talířem. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky. Víno omyjeme a také p...

Ovocný dezert s mrkví

Ovocný dezert s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pomeranč, 1 banán, 100 g mrkve, 1 lžička medu, 1 bílý jogurt, piškoty dětské

Oloupaný pomeranč bez pecek nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do misky, přidáme nakrájený banán a jemně nastrouhanou mrkev. Promícháme s medem a jogurtem. Podáváme s piškoty.

Sangria

Sangria

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l suchého červeného vína, 6 cl Brandy, 4 cl pomerančového likéru, 1 ks citrónu, 1 ks pomeranče, 2 ks jablek, 2 ks hrušek, 2 ks banánů, 2 lžíce včelí medu, 20 ks hřebíčků, 1 ks celé skořice

2,5 dcl vína, hřebíček, skořici a cukr zahřejeme, ale nenecháme projít varem. Přidáme nastrouhanou kůru z citrónu a pomeranče a vychladíme. Přidáme zbytek vína, brandy, likér a na kostičky nakrájené ovoce a vychladíme.

Medová zálivka s oříšky

Medová zálivka s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce medu, 2 lžíce octa, 2 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Med smícháme s octem, hořčicí, olejem, opepříme, osolíme, promícháme. Podáváme k zeleninovým salátům.

Špenátový salát s hruškami

Špenátový salát s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g špenátu, 200 g hrušek, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, špetka pepře, špetka soli

Špenátové listy omyjeme, hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky. Hrušky smícháme se špenátovými listy a poté přelijeme dressingem, který jsme si připravili následovně: Olivový olej smícháme s medem, opepříme, osolíme a rozmixujeme. Podáváme s pečivem.

Jahodová omáčka

Jahodová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g (mražených) jahod, 2 lžíce sušeného sojového nápoje Zajíc, 1 lžíce včelího medu

Jahody necháme lehce roztát a nakrájíme je na kousky, vložíme do mixéru, přidáme trochu vody a necháme rozmixovat. Přidáme Zajíce a med a mixujeme dokud se nám vše nerozmělní. Můžeme rovnou konzumovat jako zmrzlinovou omáčku, nebo jí polít kned...

Salát s brusinkami

Salát s brusinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pomerančů, 3 ks mandarinek, 2 ks kiwi, 1 lžíce včelího medu, 1 lžíce pražených mandlových plátků, 2 lžíce sušených brusinek

Brusinky spaříme vroucí vodou a necháme odležet. Ovoce očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a promícháme. Promíchané ovoce vložíme do misky, zalijeme medem, ozdobíme brusinkami a na závěr ještě posypeme praženými mandlemi.

Zázvorový nálev

Zázvorový nálev

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kořen zázvoru o velikosti vlašského ořechu, voda, 2 lžičky medu, citronová šťáva z 1/2 citrónu

Zázvor oloupeme a nastrouháme do půllitrové konvičky, zalijeme horkou vodou, osladíme medem a dochutíme citronovou šťávou.

Domácí arašídové máslo

Domácí arašídové máslo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 loupané arašídy , 1 lžíce oleje, 2 lžíce medu, špetka soli

Arašidy si opražime na sucho do svetlo hneda, dame do mixera, pridame všetko ostatne a mixujeme. Trva to trošku dlhšie, kym sa to spojí, asi 5 minut. Sem-tam masu zotrite zo stran mixera. Mozete si dochutit podla seba ako mate radi.

Pomazánka s jablky

Pomazánka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Lučiny, 2 jablka, 2 lžíce včelího medu, 1 hrst vlašských ořechů, 2 lžičky cukru krupice

Jablka oloupeme a jemně nastrouháme, přidáme lučinu, med, cukr a nastrouhané ořechy. Vše dobře promícháme. Podáváme se sušenkami nebo s piškoty.

Horké ochucené mléko

Horké ochucené mléko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 ml horkého kravského mléka, 1 lžíce včelího medu, 1 lžíce borůvek, 10 g višní, 1 lžíce rumu

Višně odpeckujeme a rozmačkáme spolu s borůvkami. Vložíme do mixéru a přidáme ostatní suroviny. Důkladně rozmixujeme.

Medový grapefruit

Medový grapefruit

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic včelího medu, 400 ml vody

Z grapefruitů vydlabeme dužinu, odblaníme a odstraníme semínka a rozmixujeme. Přidáme med a vodu a ještě chvíli mixujeme. Podáváme chlazené.

stránka: