Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Včelí med

Kuskus na sladko

Kuskus na sladko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kuskusu, 300 ml vody, špetka mleté skořice, 1 lžička včelího medu, hrst žlutých velkých sultánek, hrst datlí

Kuskus zalijeme vařící vodou. Promícháme, přikryjeme a necháme nabobtnat cca 10 minut. Promícháme s medem. Ještě teplý kuskus vyklopíme na talířek, dozdobíme skořicí, datlemi a sultánkami.

Salát z kaki s ořechy

Salát z kaki s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dobře vyzrálá kaki, 8-10 vlašských nebo jiných ořechů, 4 lžíce medu

Kaki umyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Ořechy rozbijeme a vnitřní část nadrobno nasekáme. Obě ingredience smícháme s medem.

Osvěžující nealkoholický bílý koktejl

Osvěžující nealkoholický bílý koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml podmáslí, 1 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce včelího medu, 1/2 sklenky kostek ledu

Podmáslí, jogurt a med rozmixujeme do pěny. Kostky ledu vhodím do sklenice a zalijeme bílou pěnou.

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čínské zelí, 150 g sterilovaných žampionů, kousek kozího sýru, 150 ml bílého jogurtu, 300 ml zakysané smetany, 1 malá cibule, konzerva ananasu-budeme potřebovat pouze trošku šťávy, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky včelího medu, špetka zázvoru, špetka mletého bílého pepře, špetka soli, troška chilli koření, 1/2 lžičky cukru moučka, 1-2 lžičky kečupu

Čínské zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Totéž provedeme s kapií, žampiony nasekáme na tenké plátky. Vše smícháme v míse a posypeme kousky kozího sýru. Připravíme si dvě zálivky: Jogurtová: Do bílého jogurtu vmícháme 2 lžíce zakysané sme...

Marináda na bílé maso

Marináda na bílé maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml vody, 3 lžíce včelího medu, 6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce griotky, 6-8 stroužků česneku, 1 lžička vegety, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka chilli koření, 2 lžíce citrónové šťávy

V troše vody rozmícháme do rozpuštění med. Přidáme sojovou omáčku, griotku, česnek, cibuli nasekanou najemno, koření a citrónovou šťávu. Vše řádné spojíme. Nakládáme nejlépe bílé maso (kuřecí, krůtí).

Rychlý džusový koláč

Rychlý džusový koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 balení vanilkového pudinku, 1,5 l pomerančového džusu, 3 balení šlehačky v prášku, 10 lžic cukru krupice, 1 konzerva ananasu, 1 sáček piškotů, 1 balení medových plátů

Z pudinku, džusu a cukru uvaříme náplň. Polovinu natřeme na pláty a uložíme na ní piškoty a ananas a vše zalijeme zbytkem náplně. Pak ješte vrchní část koláče potřeme šlehačkou.

Medová marináda

Medová marináda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 stroužků česneku, 1 lžička včelího medu, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, sůl, pepř, 5 lžic olivového oleje

Nasekáme petrželovou nať a pažitku na drobno. Přidáme rozetřený česnek, olej a med. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Perníkové flamery

Perníkové flamery

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 4 lžíce dětské krupice, 2 lžíce strouhaného perníku, 4 lžíce medu, čokoládové hobliny, špetka soli

Z mléka, krupice a soli uvaříme kaši. Do horké kaše vmícháme asi 2 lžíce strouhaného perníku. Dobře rozmícháme a vlijeme do formiček. Necháme vychladit, pak vyklopíme na talíř a dozdobíme medem a hoblinkami čokolády.

Medová grilovací směs

Medová grilovací směs

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malou sklenku jahodového džemu, 3 lžíce včelího medu, 1 lžíci rostlinného oleje, 1 lžíci vinného octa, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky mleté skořice

Vše důkladně promícháme. Připravujeme za studena.

Jogurtový ovocný salát

Jogurtový ovocný salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 2 jablka, 2 pomeranče, 2 banány, 1 lžíce včelího medu, rozinky, ořechy

Ovoce oloupeme. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, banány a pomeranče nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Přidáme med, trochu hrozinek, ořechy podrcené nahrubo, vlijeme jogurt a vše lehce promícháme. Salát servírujeme v kompotových miskách...

Sladká mléčna polévka

Sladká mléčna polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 150 g hladké mouky, 3/4 l mléka, včelí med, sůl

Spojíme vejce s moukou a drobíme do vroucí osolené vody. Chvíli drobení povaříme a zalijeme mlékem. Potom osladíme medem.

Jablkový salát s jogurtem

Jablkový salát s jogurtem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 jablek, 1 bílý jogurt, citrónová šťáva, med podle chuti, 4 lžíce brusinkového nebo jeřabinového kompot

Dobře omytá jablka zbavíme jádřinců, okvětí a stopky a nakrájíme příčně na tenké plátky. Med rozšleháme s jogurtem a citrónovou šťávou. Kolečka jablek upravíme na dezertní talířky, polijeme jogurtovou směsí a ozdobíme kompotovaným ovocem.

Tvarohový chlebík

Tvarohový chlebík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 150 g tvarohu, doplnit do 350 ml mlékem, 1 lžička soli, 3 lžíce medu, 200 g pšeničné celozrné mouky, 300 g hladké mouky, 1 malá odměrka sušeného droždí (kvasnic), 3 lžíce rozinek namočených v rumu - po zaznění signálu

Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, nastavíme program základní, kůrka světlá. Podáváme namazané máslem.

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kuskusu, 150 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 hrozen vína, 2 jablka, 2 hrušky, citrónová šťáva z 1 citrónu, 2 lžíce medu, 1 hrst rozinek, 2 lžíce nasekaných pistácií

Do větší mísy nasypeme kuskus, zalijeme ho 150 ml vroucí vody, přidáme olivový olej, a necháme asi 10 minut nabobtnat pod přiklopeným talířem. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky. Víno omyjeme a také p...

Ovocný dezert s mrkví

Ovocný dezert s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pomeranč, 1 banán, 100 g mrkve, 1 lžička medu, 1 bílý jogurt, piškoty dětské

Oloupaný pomeranč bez pecek nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do misky, přidáme nakrájený banán a jemně nastrouhanou mrkev. Promícháme s medem a jogurtem. Podáváme s piškoty.

Ovocný salát s kokosem

Ovocný salát s kokosem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílého hroznového vína, 500 g aromatických jablek, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 dcl bílého vína, 100 g čerstvých nebo sušených datlí, 1 lžíce včelího medu, máta peprná, 3 lžíce bílého rumu, 4 lžíce čerstvého kokosového mléka, 1 lžíce cukru, 30 g zázvoru, 50 g kokosového ořechu

Hrozny umyjeme, bobule podélně rozpůlíme a odstraníme jadérka. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na plátky. Ovoce v míse ihned přelijeme citrónovou šťávou a bílým vínem. Přidáme odpeckované a naplátkované datle. Připravíme...

Vánoční opékance

Vánoční opékance

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hladké mouky, 1/2 kostky droždí , 1 sklenka vlažného mléka dle potřeby, 1 lžíce moučkového cukru, 200 g mletého máku, 2 lžíce medu, 4 lžíce moučkového cukru na posypání, 80 g másla

Odlijeme trochu mléka, přidáme trochu mouky, cukru, droždí a připravíme si kvásek, který až vykyne, tak ho nalijeme do mouky a vypracujeme těsto, které necháme poté hodinu na teplém místě vykynout. Když je těsto vykynuté, tak z něj vyválíme na pom...

Jahodová omáčka

Jahodová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g (mražených) jahod, 2 lžíce sušeného sojového nápoje Zajíc, 1 lžíce včelího medu

Jahody necháme lehce roztát a nakrájíme je na kousky, vložíme do mixéru, přidáme trochu vody a necháme rozmixovat. Přidáme Zajíce a med a mixujeme dokud se nám vše nerozmělní. Můžeme rovnou konzumovat jako zmrzlinovou omáčku, nebo jí polít kned...

Špaldová kaše s jablkem

Špaldová kaše s jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g špaldy, 100 ml mléka, 1 lžička včelího medu, 1 jablko, troška skořice

Špaldu propláchneme a necháme vařit pod pokličkou ve dvojnásobném množství vody. Po 15 minutách odklopíme pokličku a počkáme, než se nám vyvaří voda, poté zalijeme špaldu mlékem a přidáme med (hezky nám v kaši zkaramelizuje). Nezapomínáme míchat! ...

Salát s brusinkami

Salát s brusinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pomerančů, 3 ks mandarinek, 2 ks kiwi, 1 lžíce včelího medu, 1 lžíce pražených mandlových plátků, 2 lžíce sušených brusinek

Brusinky spaříme vroucí vodou a necháme odležet. Ovoce očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a promícháme. Promíchané ovoce vložíme do misky, zalijeme medem, ozdobíme brusinkami a na závěr ještě posypeme praženými mandlemi.

Medvědí mléko

Medvědí mléko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl mléka, 1 lžička medu, 5 dcl rumu ( 1 panák)

Svaříme mléko a slijeme je do sklenice. Přidáme lžičku medu a panáka rumu.

Zázvorový nálev

Zázvorový nálev

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kořen zázvoru o velikosti vlašského ořechu, voda, 2 lžičky medu, citronová šťáva z 1/2 citrónu

Zázvor oloupeme a nastrouháme do půllitrové konvičky, zalijeme horkou vodou, osladíme medem a dochutíme citronovou šťávou.

Kuřecí stehýnka na medu

Kuřecí stehýnka na medu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích stehýnek, 2 lžíce medu, 1 lžíce grilovacího koření

Stehýnka opláchneme, osolíme, potřeme medem a posypeme grilovacím kořením. Vložíme do pekáčku a podlijeme vodou a pomalu pečeme, dokud stehýnka nezezlátnou. Často podléváme.

Horké ochucené mléko

Horké ochucené mléko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 ml horkého kravského mléka, 1 lžíce včelího medu, 1 lžíce borůvek, 10 g višní, 1 lžíce rumu

Višně odpeckujeme a rozmačkáme spolu s borůvkami. Vložíme do mixéru a přidáme ostatní suroviny. Důkladně rozmixujeme.

Oříškovo - vločkové sušenky

Oříškovo - vločkové sušenky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg vlašských ořechů mletých, 30 dkg ovesných vloček, 20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg včelího medu - tekutého, 20 dkg Hery, 2 vejce, 10 dkg čokolády na vaření

Ořechy a vločky pomeleme. Dáme do misky kam postupně přidáváme všechny suroviny. Promísíme a těsto necháme odležet půl hodiny. Pak vytvarujeme (pomocí dvou polévkových lžic) placičky asi 1 cm hrubé. Klademe na plech s pečicím papírem a upečeme ve ...

stránka: