Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Včelí med

Ananas s medovou omáčkou

Ananas s medovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 4 žloutky, 1,5 lžíce medu, 1 lžička citronové šťávy, 125 ml smetany ke šlehání , 4 lžíce sektu, jahody

Očistený ananas pokrájame na malé kúsky. Vyšľaháme žĺtka s medom, pridáme citrónovú šťavu a vyšľahanú šľahačku, primiešame šumivé víno. Omáčkou polejeme ananás ozdobený čerstvou jahodou a strúhanou čokoládou.

Ananas se skořicovou omáčkou

Ananas se skořicovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks limety, 1 ks ananasu, 2 lžíce včelího medu, 200 g zakysané smetany, 2 špetky skořice, 2 špetky muškátového ořechu, 2 lžičky cukru moučky, 2 lžičky másla

Ananas nakrájíme na 8 měsíčků, odkrájíme dřevnatý vnitřek a slupku. Smícháme limetkovou kůru a šťávu s 1 lžící medu, špetkou skořice a špetkou muškátového oříšku. V jiné misce smícháme zakysanou smetanu se špetkou skořice a cukrem. V pánvi n...

Anýzové perníčky

Anýzové perníčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hladké mouky, 120 g Hery, 4 vejce, 2 lžičky Sody bikarbóny, 4 lžíce vlažného medu, 280 g práškového cukru, 2 lžičky anýzu

Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme 24hodin odpočinout. Těsto rozválíme asi na 4mm a vykrajujeme tvary podle formiček. Po upečení potřeme rozšlehaným celým vajíčkem. trouba : 180 stupňů C cca na 20 minut do zlatova

Aperitiv mulsum

Aperitiv mulsum

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 ml ne příliš sladkého přírodního bílého vína, 3 vrchovaté lžíce medu, 1 - 2 cm velký kousek skořicové kůry vložený do sáčku z řídké tkaniny, špetka anýzových semínek

Čtvrtinu vína nalijeme do hrnce, přidáme med a přivedeme do varu, vložíme koření a pak sejmeme z ohně. Necháme vychladnout. Pak vyjmeme koření, víno nalijeme zpět do láhve, protřepeme, uzavřeme a necháme v chladu 2 týdny odležet.

Babiččin perníkový závin s povidly a mandlemi

Babiččin perníkový závin s povidly a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 1 lžíce kakaa, 150 g cukru krupice, 1 vejce, 1 vejce na potření závinu, mandlové lupínky na posypání, 2 lžíce medu, 3 lžíce rumu, 3 lžíce mléka, 4 lžíce uvařené studené kávy (turka), 1 sklenka švestkových povidel, 50 g neloupaných mletých mandlí

Na vál dáme prosátou mouku, přisypeme prášek do perníku, kakao, utvoříme důlek, do kterého vklepneme vejce, přidáme med, rum, mléko a kávu a vypracujeme hladké těsto. Protože každá mouka je jiná, je možné, že budeme muset přidat trošku mléka nebo ...

Babiččiny perníkové řezy

Babiččiny perníkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

460 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 1 lžička perníkového koření, 100 g cukru moučka, 200 g medu, 2 vejce, sklenka švestkových povidel, několik fíků nakrájených nadrobno, několik nakrájených datlí, 1/2 hrsti nasekaných vlašských ořechů, 1/2 hrsti oloupaných nasekaných mandlí, 3 lžíce rumu

Do mouky přidáme kypřící prášek, koření, cukr, vklepneme vejce a přidáme med. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do folie a necháme uležet do druhého dne v chladu. Druhý den těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme si dvě placky. Aby se těsto ne...

Bábovka s makovým vzorem

Bábovka s makovým vzorem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky hladké mouky, 1 hrneček polohrubé mouky, 1,5 hrnečku mléka, 1 vejce, špetka soli, 3 lžíce cukru krupice, 100 g másla, 1/2 balení droždí (kvasnice), 1 hrneček máku, 100 ml mléka, 2 lžíce včelího medu, 2 lžičky cukru moučka, 1 lžíce citrónové šťávy

Nejprve si připravíme kvásek. Do hrníčku rozdrobíme droždí, zasypeme lžičkou cukru a zalijeme 1 lžící vlažného až teplého mléka. Necháme v teple vzejít cca 15 minut. Mouku smícháme se solí, cukrem, uděláme důlek, vlijeme do něj kvásek, přidáme vej...

Bábovka s vůní perníku a hrozinkami

Bábovka s vůní perníku a hrozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 300 ml polohrubé mouky, 250 ml hladké mouky, 250 ml krupicového cukru, 150 ml slunečnicového oleje, 375 ml plnotučného mléka, 1 sáček pudinkového čokoládového prášku, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky perníkového koření, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce včelího medu, 2 hrsti rozinek, 1 balení bílé polevy

Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Sypké suroviny s prosátým kypřícím práškem smícháme dohromady. V další míse smícháme tekutiny s vejci a za postupného přidávání sypké směsi vše krátce prošleháme. Nakonec vmícháme hrozinky....

Baby salát s medovou zálivkou

Baby salát s medovou zálivkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 baby salát, 250 g cherry rajčátek, 1 balení Mozzarelly, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce medu, sůl na dochucení

Salát očistíme a nakrájíme na malé kousky, cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, přidáme mozzarellu, kterou jsme také nakrájeli nadrobno. Na zálivku smícháme dohromady olej, citronovou šťávu a med. V dobře uzavíratelné misce dobře protřepeme a nal...

Banán smažený v kokosovém těstíčku

Banán smažený v kokosovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 2 vajíčka, 4 lžíce strouhaného kokosu, 1 lžíci medu, olej na smažení

V misce rozšlehejte vajíčko s kokosem a trochou medu a na pánvi rozehřejte na mírném až středním plameni olej na smažení. Banán nakrájejte na zešikmená kolečka, ta obalte v kokosovém těstíčku a rovnou vkládejte do rozpáleného tuku a smažte z obou ...

Banánovo-jablkový krém

Banánovo-jablkový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší banán, 1 větší jablko, 3 lžíce pomletého máku, 1,5 lžíce mletých ořechů, 1 lžíce medu, 1 lžička vanilkové esence

Všechny suroviny vložíme do mixéru, vymixujeme na jemný krém a podáváme s čerstvým pečivem.

Banánovo-jogurtové muffins (muffiny)

Banánovo-jogurtové muffins (muffiny)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 150 ml bílého jogurtu, 75 g másla, 2 vejce, 250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášeku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce včelího medu, 150 g čokolády na vaření, 1 lžíce ztuženého pokrmového tuku

Rozmačkané banány smícháme s jogurtem a vytvoříme kaši. Přidáme do ní žloutky, změklé máslo, mouku s kypřícím práškem, cukrem, medem a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Těsto klademe do půlky formiček na mufiny či košíčků, vložíme kousek čokolá...

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml polotučného mléka, 2 banány, 1-2 lžíce včelího medu, 1 lžička vanilkového cukru

Do mixéru vlijeme mléko a přidáme banány. Dle chuti přidáme zbytek ingrediencí a dobře rozmixujeme. (Kdo chce sladit bez kalorií použije několik lístků Stévie rebaudiany).

Banánový smoothie džus

Banánový smoothie džus

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks banán, 2 lžíce Cottage bez příchuti, 10 ml minerálky, 1 lžička včelího medu

Banán nakrájíme na kousky. Pak ho jen stačí spolu s cottage sýrem, medem a minerálkou dobře rozmixovat a podávat.

Bezinková povidla

Bezinková povidla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krystal, 3 lžíce včelího medu, 50 g perníku na strouhání, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rumu

Rozvaříme si 1 kg bezinek na kaši, propasírujeme a přidáme cukr, nastrouhaný perník, rum, med a šťávu z citrónu. Vaříme dokud nejsou povidla hustá. Ještě teplé nalijeme do sklenic a zavaříme na 80°C po dobu 15 minut.

Borůvkový koktejl s medem

Borůvkový koktejl s medem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml polotučného mléka, cca 200 g borůvky, 1-2 lžíce včelího medu - dle chuti, 1 lžíce vanilkového cukru

Do mixéru vlijeme mléko, přidáme čerstvé nebo mražené borůvky, med, vanilkový cukr (ten dávám spíše jen pro jeho vůni, jinak bohatě stačí osladit medem) a dobře rozmixujeme (lze osladit i nekalorickou Stévií rebaudianou s tou jej dělávám také velm...

Broskvová čína

Broskvová čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 4 lžíce medu, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce Worcesterské omáčky, 1 lžička tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 1 konzerva broskvového kompotu, 1 ks pórku, 1 ks papriky, 1 ks mrkve, 5 lžic olivového oleje, 4 lžíce citrónové šťávy, špetka pepře, špetka soli

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, smícháme se 3 lžícemi medu, 4 lžícemi kečupu, 4 lžícemi plnotučné hořčice, 4 lžícemi sójové a worchestrové omáčky, zakápneme olivovým olejem a zprudka opečeme na pánvi. Přidáme ½ lžičky tymiánu a rozm...

Brusinkový džem

Brusinkový džem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brusinek, 1/2 kg cukru krystal, 250 ml vody, 1 lžíce včelího medu, 1 lžička pomerančové kůry, 5 ks hřebíčku, 1 celá skořice

Brusinky propláchneme, vsypeme do většího hrnce, zasypeme cukrem. Vlijeme vodu, přidáme med, pomerančovou kůru a koření. Vše vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Jakmile začne hmota rosolovatět, vyndáme z ní koření a plníme do čistých uzavíracích ...

Bylinková omáčka

Bylinková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g tvarohu, 2-3 lžíce mléka, 2 lžíce citrónové šťávy, 3 lžíce olivového oleje, lžička medu, sůl, 4 lžíce jemně nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, pažitka, bazalka, řeřicha, oregano), červená paprika

Bylinky opláchneme, jemně nasekáme a pokapeme lžící olivového oleje. Necháme chvíli odpočinout. Tvaroh vyšleháme s olejem a mlékem, dochutíme medem, solí a citrónovou šťávou. Ke směsi přidáme bylinky v oleji a na kostičky pokrájenou papriku.

Bylinkové uzlíky k polévce

Bylinkové uzlíky k polévce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vody, 100 ml olivového oleje, 1,5 lžičky soli, 500 g hladké mouky, 2 lžičky medu, 20 g droždí, 1 lžička sušeného česneku , 1/2 lžičky pepře, 2-3 lžíce petrželky, 2 lžíce pažitky

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, 3 lžíce oleje, přisypeme sůl, mouku, přidáme med a nakonec rozdrobené droždí. Zapneme program těsto. Vykynuté těsto rozdělíme asi na 12 dílků, z každého vyválíme delší váleček a ten zamotáme do uzlíku. Uzlíky d...

Čaj z černého bezu

Čaj z černého bezu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst černého bezu, 1 lžička včelího medu

V sezóně černého bezu si ráda občas připravím čaj nejen z květů, ale i z plodů černého bezu. Na hrníček čaje mi postačí 1 lžička zralých plodů černého bezu, které zaliji vařící vodou. Poté plody v hrníčku lžičkou promačkám, krásně pustí šťávu, nec...

Celerový salát

Celerový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední bulvový celer, 1 cibule, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce oleje, 1 lžíce medu, špetka pepře, špetka bylinkové soli, 2 lžíce petrželové nati na ozdobu

Bulvový celer oloupeme, vložíme do hrnce s vodou a asi 20 minut povaříme. Poté necháme vychladnout a nastrouháme jej na hrubém struhadle. Vložíme do mísy. Z oleje, zakysané smetany, nadrobno nakrájené cibule, medu, pepře a soli umícháme zálivku, n...

Celozrnné hřebeny s tvarohovou náplní

Celozrnné hřebeny s tvarohovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g celozrnné mouky (můžete smíchat více druhů), 40g olivového oleje, 1 vejce, špetka soli, 250 ml mléka, 1 hrst rozinek, 1 lžička skořice, 250 g odtučněného tvarohu, 2 lžíce včelího medu

Tvaroh smícháme s umytými rozinkami, skořicí a medem (možná Vás trochu potrápí, ale odměna ve formě hřebenů bez bílého cukru za to stojí). Smícháme mouku s mlékem, olejem a solí ve vláčné těsto. Pomoučenýma rukama jej předáme na pomoučený vál a...

Celozrnné jablečné hřebeny

Celozrnné jablečné hřebeny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g špaldové mouky, 100 g žitné mouky, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 1 vejce, špetka soli, 4 střední jablka, 250 ml mléka, 40 g slunečnicového oleje, 1 hrst rozinek, 3 lžičky včelího medu, 1 lžíce skořice

Jablka nastrouháme, přidáme skořici, omyté rozinky a med a poctivě mícháme, aby se med dostal všude. Mouku, olej, sůl a mléko umícháme ve vláčné těsto, vyklopíme ho na pomoučený vál, zapracujeme do něj ještě trochu mouky, aby se s ním dalo prac...

Celozrnné lívance dle Apetitu

Celozrnné lívance dle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky mleté skořice, 120 ml podmáslí, 1/4 lžičky sody bikarbóny, 2 vejce, 4 lžíce medu (nebo javorového sirupu), 250 g bílého jogurtu, 1 lžíce oleje na vymaštění pánve, 200 g borůvek

V jedné míse smíchejte mouky, sodu, kypřící prášek a skořici. V druhé míse smíchejte 3 lžíce medu, vejce, podmáslí a polovinu jogurtu. Přisypte moučnou směs a lehce prošlehejte. V případě, že se Vám zdá směs příliš tuhá, přidejte trochu podmáslí. ...

stránka: