Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vegeta

Marináda na bílé maso

Marináda na bílé maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml vody, 3 lžíce včelího medu, 6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce griotky, 6-8 stroužků česneku, 1 lžička vegety, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka chilli koření, 2 lžíce citrónové šťávy

V troše vody rozmícháme do rozpuštění med. Přidáme sojovou omáčku, griotku, česnek, cibuli nasekanou najemno, koření a citrónovou šťávu. Vše řádné spojíme. Nakládáme nejlépe bílé maso (kuřecí, krůtí).

Česnekové slimáky

Česnekové slimáky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g hladké mouky, 1 balení droždí (kvasnice), 1 lžička cukru krystal, 7 dcl mléka, 1 lžíce soli a 1 malá lžička soli, 1 dcl rostlinného oleje, 1 Hera, 10 stroužků česneku, 1 lžíce Vegety

Z múky, kvásku, 1 lžíce soli a oleja si spracujeme cesto, rozdelíme ho na 6 bochníčkov a necháme chvíľu podkysnúť. Zatiaľ si z Hery, cesnaku, vegety a soli vymiešame plnku. Bochníčky vyvaľkáme, natrieme plnkou, stočíme a krájame trojuholníčky. Nat...

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g Hermelín (1 ks), 2 stroužky česneku, 4 lžíce másla, 5 g sekaných vlašských ořechů, 1 lžička Vegety, sůl

Hermelín pozdĺžne rozkrojíme a obe polovice pomocou lyžičky vydlabeme. Vydlabaný obsah v miske zmiešame s maslom, cesnakom, orechami a podľa chuti osolíme a okoreníme. Zmesou naplníme obe polovice hermelínu, stlačíme ich a zabalíme naspať do aloba...

Rizoto se sýrem

Rizoto se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky uvařené rýže, 200 g dušené šunky, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, 200 g tvrdého nízkotučného sýra, Vegeta nebo kari, sůl

Uvařenou rýži promícháme s nadrobno nakrájenou šunkou, okapaným hráškem a nahrubo nastrouhaným sýrem. Ochutíme vegetou nebo kari kořením, případně dosolíme.

Řecký sýr s kořením

Řecký sýr s kořením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g balkánského sýru, 1 česnek, 300 ml olivového oleje, 1 lžíce Vegety, 3 lžičky celého červeného pepře

Sýr nakrájíme na kousky, přidáme utřený česnek a přilijeme olej. Přidáme vegetu, pepř a promícháme. Sýr vložíme do sklenice s uzávěrem a zalijeme olejovou směsí. Necháme asi 2 dny uležet v chladničce. Před podáváním sypeme nasekanou natí cibulky s...

Pomazánka z tvarohu

Pomazánka z tvarohu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 1 malá sklenka majonézy, 1 okurka, 1 mrkev, 1 cibule, 1 lžička Vegety, 1 lžička hořčice

Okurku a mrkev nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno. Všechny suroviny smícháme s tvarohem.

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks krabích tyčinek, 1 velká cibule, 8 trojúhelníčků taveného sýra, 2 lžíce bílého jogurtu, Vegeta, Podravka nebo jiné koření podobné chuti, špetka pepře, zelenina na ozdobu

Krabí tyčinky nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme se sýrem a jogurtem, dle chuti přidáme podravku a přimícháme nakrájené kousky tyčinek. Krabí pomazánka je dobrá na vece nebo na nakrájeném rohlíku. Zdobíme dle fantazie.

Řeřichová pomazánka

Řeřichová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 100 g taveného sýra, 1 hrst nasekané řeřichy, 1 hrst nasekané pažitky, 3 vejce uvařené natvrdo, špetka soli, špetka pepře, špetka Vegety

Máslo, sýr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme jemně nasekané bílky, řeřichu, pažitku, sůl, pepř a vegetu. Všechno smícháme a podáváme s pečivem.

Barevná sýrová roláda

Barevná sýrová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g tvrdého sýra /45% t.v.s./, 400 g kvalitní šunky, hrst listového salátu, 200 g taveného sýra, 100 g másla, špetka soli, špetka pepře, špetka Vegety, svazek pažitky, 5 vajec uvařených natvrdo, 2 jarní cibulky

Máslo, tavený sýr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme nastrouhané bílky, drobně nasekanou jarní cibulku, pažitku, sůl, vegetu a pepř. Všechno promícháme a odložíme do lednice. Sýr rozdělíme na 2 části, každou zabalíme do 2 sáčků a vložíme do tém...

Česnekový dresing

Česnekový dresing

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení zakysané smetany, 1 lžíce tatarské omáčky, 3 stroužky česneku, špetka soli, špetka barevného pepře, špetka Vegety

Zakysanou smetanu smícháme s tatarskou omáčkou, prolisovaným česnekem a ochutíme solí, pepřem a Vegetou. Podáváme ke grilovanému masu nebo s obědovým listovým salátem s kuřecím masem.

Nivový dresink

Nivový dresink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bílý jogurt, 1 zakysaná smetana, 2 lžíce mléka, Vegeta, 1 stroužek česneku, kousek Nivy

Česnek prolisujeme, nivu najemno nastrouháme, jogurt, smetanu a mléko smícháme, přidáme česnek, nivu a okořeníme vegetou.

Dobračka

Dobračka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 tácek kořenové zeleniny, 1 lžíce másla, 1 l vody, 3 lžíce instantní světlé jíšky, 1 lžíce Vegety

Všechnu zeleninu očistíme a nahrubo postrouháme. Zelené bylinky dáme stranou. Rozehřejeme máslo a zeleninu na něm osmažíme do voňava. Zasypeme Vegetou nebo podobnou směsí, ještě necháme znovu restovat. Zalijeme vodou, uvedeme do varu. Jíšku sype...

Haničiny střapečky

Haničiny střapečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vydlabaná a nastrouhaná cuketa, 5 dkg nadrobno nakrájeného salámu, 5 dkg nastrouhaného Eidamu nebo jiného tvrdého sýra, 1 vejce, 6 lžic hladké mouky (i více dle potřeby), sůl, pepř, Vegeta, olej na smažení

Cuketu, nastrouháme, přidáme nadrobno nakrájený salám, nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, sůl, pepř, trochu vegety. Všechny suroviny spolu spojíme, přidáme hladkou mouku. Těsto - hmotu uděláme tužší a velkou lžící vykrajujeme kousky těsta, které vkládá...

Placky z drůbežího masa

Placky z drůbežího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 5 vajec, 2 lžíce Solamylu, 1 konzerva drcené kukuřice, 1-2 lžičky kari koření, sůl, 1 lžíce Vegety, rostlinný olej na smažení

Hydinové mäso pokrájame na drobné kúsky. Do misy si dáme 5 celých vajec, 2 pol. lyžice solamylu a dobre vymiešame (aby nezostali žiadne hrčky), potom pridáme podľa chuti karí korenie, soľ a vegetu. Do tejto zmesi vložíme pokrájané mäso a sterilizo...

Okurkovo-cibulový salát

Okurkovo-cibulový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg okurky, 4 papriky, 4 cibule, 120 g cukru krystal, 1 lžička soli, 2 lžičky Vegety, 100 ml octa

Okurky nastrouháme na kolečka, papriku na proužky, cibuli na kolečka, přidáme ostatní suroviny, promícháme a necháme půl hodiny stát. salát můžeme konzumovar čerstvý nebo ho plnit do pohárů, dolít šťávou, kterou pustil a dát na 5-10 minut steriliz...

Krémové gnocchi s brokolicí a cuketou

Krémové gnocchi s brokolicí a cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Gnocchi, 200-250 ml sladké smetany /12%/, 100 g fety, 1/2 hlávky brokolice, 1/2 cukety, špetka pepře, špetka Vegety

V osolené vodě uvaříme gnocchi. Na oleji orestujeme růžičky brokolice a nakrájenou cuketu. Přilijeme smetanu, přidáme rozdrobenou fetu a mícháme do rozpuštění. Omáčku dochutíme pepřem a vegetou, okapané gnocchi přidáme do omáčky, promícháme, ihne...

Bezový květ trochu jinak

Bezový květ trochu jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 květů bezu černého, cca 3 lžíce hladké mouky, 3 slepičí vajíčka, 5 lžic olivového oleje, špetka barevného pepře, špetka Vegety

Připravíme si omyté bezové květy. Dále si připravíme hladké řidší těstíčko z vajíček, Vegety bez glutamátu, špetky mletého pepře a mouky. Do těstíčka pak postupně máčíme celé trsy bezových květů. Trsy si přidržíme za stopku a ihned po vytažení z t...

Česneková polévka se strouhankou a vejci

Česneková polévka se strouhankou a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 stroužků česneku, 2 vejce, 4 lžíce strouhanky, 1 l vody, 1 lžíce Vegety, 1 lžíce másla, 1 lžíce pažitky

Na másle krátce osmažíme strouhanku. Zalijeme vodou, přidáme vegetu a vaříme 5 minut. Česnek oloupeme, nastrouháme na jemno a v hrnku rozšleháme vejce. Po 5 minutách varu přidáme česnek, vejce, krátce povaříme a odstavíme. Na talířích jednotlivé p...

Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z listového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 zakysaná smetana, 1 vejce, troška Vegety, špetka soli, 20 dkg šunky, 1 pórek, 3 rajčata, 1 lžíce nízkotučné hořčice

Lístkové cesto si rozvaľkáme (je možné že z normálneho mrazeného vám vyjdu aj dva plechy) a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, my sme mali už rozvaľkané, aby to bolo fakt rýchle... Vyznačíme si okraje (tak 2 cm) a stred popicháme vi...

Zapékaný chřest

Zapékaný chřest

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg chřestu, 125 g šunky, 125 g Eidamu, 100 ml sladké smetany, petržel, 1 lžička Vegety, pepř, sůl

Špargľu umyjeme, očistíme a odrežeme konce. Dáme variť do mierne osolenej vody, kým nezmäkne. Každú špargľu zavinieme do plátku šunky a syra, poukladáme na pekáč, okoreníme, osolíme, posypeme vegetou a zalejeme smotanou. Dáme zapiecť do rozohriate...

Vejce v jogurtu

Vejce v jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, voda, sůl, ocet, 1 bílý jogurt, 4 stroužky česneku, 2 lžíce citrónové šťávy, Vegeta, 4 plátky slaniny, 4 lžíce rostlinného oleje, sladká paprika, topinky

Vroucí vodu osolíme, přidáme ocet, lžící prudka zamícháme a do vzniklého víru rozklepneme vejce. Vaříme je na mírném ohni 2,5 minuty a poté sběračkou s otvory vyndáme. Do jogurtu vmícháme utřený česnek, osolíme, přidáme citrónovou šťávu, vegetu a ...

Houbová tlačenka

Houbová tlačenka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g čerstvých hub, 300 g kuřecích stehen (nebo srdíček, žaludků, apod.), majoránka, tymián, česnek, Vegeta, mletý pepř, 1 balení želatiny, sůl

Z kuřecího masa se solí uděláme 1/2l vývaru, do něj dáme povařit houby, pokrájené na větší kusy, okořeníme majoránkou, tymiánem, pepřem, třeným česnekem. Maso obereme, pokrájíme a smícháme s houbami, ze kterých jsme scedili vývar. Ve vychladlém vý...

Okurková čalamáda s čili

Okurková čalamáda s čili

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg salátových okurek, 3 velké cibule, 1 lžička mleté pálivé papriky, 200 ml octa, 100 g cukru krystal, 2 lžíce Vegety, 2-3 chilli papričky

Okurky oloupeme a nastrouháme na tenká kolečka. Do okurek přidáme vegetu, nakrájené chilli papričky, ocet, cukr, mletou papriku a na půlkolečka nakrájenou cibuli. 1-2 hodiny necháme odpočívat, poté naplníme skleničky, pevně uzavřeme a sterilujeme ...

Topinková svačinka

Topinková svačinka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků chleba, 10 dkg trvanlivého salámu, 3 vejce, 1 cibule, 12 plátků plátkového sýra, 1 hrst majoránky, troška Vegety, troška mleté papriky

Chleba nakrájíme na plátky, ty pak ještě rozpůlíme na půlky. Opečeme je v topinkovači. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibulku, do kastrůlku nebo na pánvičku dáme olej a osmahneme cibuli. Přidáme na kostičky nakrájený salám, trochu osmahneme. Přid...

Vepřové řízky s kari

Vepřové řízky s kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřového masa, 1 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1/2 dcl mléka, 2 lžíce Vegety, 3 lžičky kari koření, 3 lžíce sojové omáčky sladké, špetka soli dle potřeby, dle potřeby olivový olej na smažení

Maso z vepřové kýty či plecka lehce naklepeme a velmi lehce osolíme. Vejce, mléko, Solamyl, kari koření, sojovou omáčku, Vegetu či podobné polévkové koření rozšleháme a případně dochutíme dle vlastní fantazie a chuti. Maso necháme asi 2 hodiny ...

stránka: