Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vejce

Moussaka light

Moussaka light

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké rajče, 1 menší cuketa, 1 vejce, 250 g hovězího mletého masa, 3 větší brambory, 2 stroužky česneku, 1 větší cibule, sůl, pepř, skořice, majoránka, muškátový oříšek, 3-4 lžíce nasekané čerstvé petrželky, olivový olej, troška nastrouhaného eidamu, 1 kostka hovězího bujónu, 2 sklenice nízkotučného mléka

Na jemno nakrájenou cibulku orestujeme do zlatova spolu s hovězím mletým masem. Do směsi přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, prolisovaný česnek, petržel a trochu skořice a majoránky. Zároveň si připravíme hrnec, kde povaříme v bujónu z 1/2 ko...

Jarní kuřecí salát

Jarní kuřecí salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsních řízků, 1 balení namixovaného salátu, 4 vejce, 4 jarní cibulky, 5 ředkviček, 1 bílý jogurt, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 2 rajčata

Na olivovém oleji opečeme nakrájená kuřecí prsa. Osolíme, opepříme. Do misky si připravíme salát, nakrájená rajčata, ředkvičky a jarní cibulku. Natvrdo uvařená vejce pokrájíme a přidáme k zelenině. Nakonec přidáme maso. Salát zakapeme olivovým ole...

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 150 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 smetana ke šlehání, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžíce rozinek, hrubá mouka ny vysypání plechu, máslo na vymazání plechu

Formu vymažeme pořádně máslem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a směsi krupicového a moučkového cukru si ušleháme pevný sníh. lehce vmícháme žloutky a smetanu a nakonec prosátou polohrubou mouku a propláchnuté (okapané) hrozinky. Těsto vlijeme do...

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg polohrubé mouky, 20 g droždí, 60 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1/4 l vlažného mléka, 80 g másla, 1/2 lžičky soli, 2 lžičky citrónové kůry, trocha másla na vymazání plechu, 1 vejce na potření, 50 g mandlových lupínků

Nejdříve si připravíme kvásek. V 50 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru a lžící mouky. Přikryjeme utěrkou a necháme 5-10 minut kynout. Mezitím si do větší mísy prosejeme mouku, do které pak kvásek přidáme. Dále přidáme vejce, rozehř...

Palačinky s ovocem

Palačinky s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 3 vejce, 3 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce slunečnicového oleje, 50 g rozpuštěného másla, 3 dcl mléka, 5 kapek rumového aroma

Do mísy si prosejeme mouku a doprostřed si vytvoříme důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme cukr, olej a máslo. Důkladně, ale opatrně promícháme. Pomalu přimícháváme mléko, dokud není těsto tekuté, ale zároveň husté. Na pánvičku s nepřilnavý...

Lasagne s kuřecím masem a červeným vínem

Lasagne s kuřecím masem a červeným vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g sušených lasagní, 1 lžíce olivového oleje, 120 g žampińů, 1 rozetřený stroužek česneku, 1 větší cibule, 350 g kuřecích prsíček, 250 g rajčatového protlaku, 1 lžička moučkového cukru, 5 lžic másla, 50 g hladké mouky, 1 vejce, 6 dcl mléka, 75 g strouhaného parmazánu, sůl, pepř

Lasagne dle návodu uvaříme. Mezitím si na rozehřátém oleji na pánvi osmažíme česnek a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme i žampióny a maso a smažíme, dokud maso nezhnědne. Přilijeme víno a necháme cca 5 minut povařit. Pak přidáme rajčatový protlak...

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření s 80% kakaa, 3 lžíce vody, 100 g másla, 4 lžíce moučkového cukru, 4 vejce

Necháme ve vodní lázni rozpustit na kousky nalámanou čokoládu s máslem a vodou a necháme vychladnout. Poté přidáme žloutky a cukr a pořádně promícháme. Nakonec jemně zapracujeme sníh z bílků. Pěnu, rozdělíme do šesti malých misek a necháme v ledni...

Drobenková buchta s ovocem

Drobenková buchta s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1/8 másla, 1 necelý hrnek mléka, 2 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 sklenice 0,7 l ovocného kompotu dle vlastního výběru

Do mísy smícháme mouku s cukrem a máslem a rukou si rozdrtíme drobenkovou směs. Odebereme 1 hrnek a do zbytku přidáme mléko, rozšlehaná vejce a prášek do pečiva. Mezitím si zcedíme kompot, aby ovoce mělo čas odkapat. Těsto roprostřeme na předem vy...

Gateau au chocolat (čokoládový koláč)

Gateau au chocolat (čokoládový koláč)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čokolády na vaření 80% kakaa, 200 g moučkového cukru, 150 g másla (Hery na pečení), 4 lžíce mléka, 4 lžíce polohrubé mouky, 5 vajec

Ve vodní lázni si roztopíme kousky čokolády, másla a mléko. Směs sejmeme z ohně a přimícháme do ní cukr, žloutky a mouku. Nakonec přidáme velmi opatrně sníh z ušlehaných bílků. Ve středně rozehřáté troubě necháme péci cca 25-30 minut. Koláč se kon...

Obyčejné bramborové knedlíky

Obyčejné bramborové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 2 vejce, 2 plné hrnky hrubé mouky, sůl

Neoloupané brambory uvaříme. Necháme trochu vychladnout a nastrouháme na jemno. Smícháme se solí, vejci, moukou a uhněteme těsto. Vytvarované knedlíky vaříme 20 - 25 minut.

Plněná rajská jablíčka

Plněná rajská jablíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velká nepřezrálá rajčata, 1 svazek bazalky, 150 g měkkého tvarohu, 3 lžíce strouhaného parmazánu, 2 vejce, 1 stroužek česneku, sůl, čerstvě mletý pepř, tuk na vymazání

Nejprve si předehřejeme troubu na 200 °C. Poté z omytých rajčat odkrojíme horní část a čepičky spolu s vydlabanou dužninou nakrájíme na kostičky. Nasekáme si najemno bazalkové lístky a zamícháme je do tvarohu, do kterého přidáme ještě 2 lžíce parm...

Spätzle

Spätzle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 4 vejce, 5 lžic mléka, sůl

Dohromady si smícháme mouku, vejce, mléko (lze nahradit vodou). Mícháme jej tak dlouho, dokud se nezačnou dělat malé bublinky. Pak těsto přecedíme do vařící osolené vody, kde je vaříme do doby, než vyplavou samy na povrch. Doba vaření závisí na to...

Jehněčí jarní polévka

Jehněčí jarní polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty nebo jiné části, 1,5 l vody, 1 střední mrkev, 100 g petržele, 100 g celeru, 50 g dlouhozrné rýže, 1 větší cibule, 2 žloutky z vejce, 150 ml zakysané smetany, 1 lžíce soli, pepř, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 bobkového listy, hřebíček

Maso důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce s osolenou studenou vodou a necháme vařit cca hodinu a půl, dokud maso nezačne měknout. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme na jemn...

Domácí těstoviny

Domácí těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hrubé mouky, 2 vejce, 3 l vody, sůl, 1 lžíce oleje

Do misky rozklepneme vejce, přidáme vodu a vše pořádně rozkvedláme. Přisypeme trochu mouky a mícháme, až nám vznikne hustá tekoucí konzistence. Na vál si nasypeme mouku a vytvoříme uprostřed důlek, do kterého nalijeme vytvořené těstíčko. Celé těst...

Houskové knedlíky kynuté – s droždím

Houskové knedlíky kynuté – s droždím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrubé mouky, 1 vejce, 300 ml mléka, 10 g droždí, sůl, 2 l vody, 2 housky

Do mísy prosejeme mouku a promícháme ji se solí. Do mléka přidáme droždí a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout. Vlijeme na mouku a přidáme vejce. Těsto dobře propracujeme tak, že je lesklé a nechytá se vařečky. Přidáme na kostičky nakrájenou ...

Houskové knedlíky kynuté – s práškem do pečiva

Houskové knedlíky kynuté – s práškem do pečiva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrubé mouky, 1 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 300 ml mléka, sůl, 3 l vody, 2 housky

Do mísy prosejeme mouku, kterou promícháme se solí a práškem do pečiva. V mléce rozkvedláme vajíčko a přidáme k mouce. Těsto propracujeme tak, až je lesklé a nechytá se vařečky. Přidáme na kostičky nakrájenou housku. Promícháme a dáme na vál. Rozd...

Houskové knedlíky s uzeným masem

Houskové knedlíky s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 housek, 3 lžíce hrubé mouky, 3 žloutky, sůl, 0,5 l mléka, 200 g uzené krkovice, 100 g slaniny, 2 l vody, 2 lžíce másla

Slaninu nakrájíme na kostky a osmažíme v rozpuštěném másle a necháme vychladnout. V mléce rozkvedláme žloutky a sůl. Housky pokrájíme na kostičky. Na housky přilijeme mléko se žloutky a vychladlou slaninu. Necháme hodinu stát, až se všechno do seb...

Zeleninové lečo

Zeleninové lečo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks větších rajčat, 7 ks bílých, větších paprik, 1 lžička soli, 4 ks vejce, 1 ks větší cibule, 1 lžička pepře, 30 dkg uzeniny dle chuti

Cibuli nasekáme najemno a zpěníme na oleji. Rajčata spaříme, zbavíme slupek, nakrájíme na osminky. Papriky nakrájíme na proužky, uzeninu na kostičky. Uzeninu vložíme na cibulku a osmahneme. Přidáme papriku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vod...

Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 250 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor trochu slijeme. Přidáme mouku, vajíčko, sůl a těsto důkladně promícháme. Namočíme si ruce vodou a rukama tvoříme z těsta malé kulaté knedlíky, které následně vloží...

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrových brambor, 500 g vařených brambor, 200 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nstrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor mírně slijeme. Vařené a oloupané brambory nastrouháme také na jemném struhadle. Vše smícháme společně s moukou, solí a vajíčkem. Vypracujeme těsto. Z těsta poté děl...

Knedlík hrníčkový

Knedlík hrníčkový

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sklenky polohrubé mouky, 2 sklenky mléka, 2 rohlíky, 2 vejce, 1 lžíce soli, troška másla, strouhanka

Rohlíky (nebo jiné bílé pečivo) nakrájíme na menší kostky a smícháme s moukou, mlékém, dvěma žloutky a se solí. Ze dvou bílků uděláme sníh a vmícháme do vytvořeného těsta. Připravíme si hrnky. Vymažeme je máslem a vysypeme strouhankou. Těsto nalij...

Kulajda

Kulajda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vody, 1 kostka masoxu, 300 g žampionů nebo jiných hub, 1 menší cibule, kmín, 500 ml zakysané smetany, 5 středních brambor, 30 g hladké mouky, kopr, sůl, 2 vejce, ocet

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli si nakrájíme nadrobno a všechno dáme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu, kmín, sůl a vaříme, až jsou brambory měkké. Ve smetaně si rozkv...

Vajíčkové kapání do polévky

Vajíčkové kapání do polévky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 30 ml mléka, sůl, 50 g hrubé mouky

V hrníčku rozšleháme mléko a vejce. Přisypeme mouku, osolíme a rozkvedláme na těstíčko, které by mělo být řídké. Vše nalijeme do vařící polévky. Lijeme nejlépe přes vidličku, aby se vytvořili slabé praménky. Povaříme cca 5 minut.

Játrové knedlíčky do polévky

Játrové knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 100 g jater, 1 menší cibule, 2 lžíce másla, sůl, pepř, majoránka, 1 stroužek česneku, 100 g strouhanky

Játra rozmixujeme do kaše. Cibuli nasekáme nadrobno a stroužek česneku prolisujeme. Do misky vložíme játra, cibuli, česnek, máslo, vajíčko, majoránku, sůl a pepř a vše dobře zamícháme. Přidáme strouhanku tak, aby vniklo husté těstíčko. Vezmeme si ...

Domácí nudle do polévky

Domácí nudle do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hrubé mouky, 1 vejce, 2 lžíce mléka

Mouku prosejeme a vsypeme na vál. Do mouky uděláme důlek a nalijeme do něho vajíčko rozkvedlané v mléce. Těsto zpracováváme nejprve vidličkou, pak hněteme rukama, až je těsto dost tuhé. Válečkem vyválíme tenkou placku a necháme chvíli oschnout. Bě...

stránka: