Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Veka

Papriková polévka s topinkou

Papriková polévka s topinkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 papriky, 1,2 l hovězího vývaru, 150 ml smetany, 200 g Eidamu (Edam), 4 topinky z veky, bazalka, pepř, sůl

Do vařícího hovězího vývaru přidáme na nudličky nakrájené papriky a povaříme cca 5 minut. Přidáme smetanu a dochutíme bazalkou, osolíme a opepříme. Osmahneme na másle tenké plátky veky. Na topinky položíme jemně nastrouhaný sýr. Topinku vložíme do...

Mléčná polévka s cibulí

Mléčná polévka s cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g bílé veky, 60 g Eidamu (Edam), 40 g másla, 2 vejce, 100 g cibule, 750 ml mléka, sůl

Na talíře dáme drobně nakrájenou bílou veku osmaženou na másle, zalijeme ušlehanými vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Na másle osmažíme cibuli, zalijeme mlékem, osolíme a vaříme asi půl hodiny. Potom polévku prolisujeme a vařící nalijeme na při...

Šunkové knedlíčky se sýrem

Šunkové knedlíčky se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g střídky z bílé veky, trocha mléka, 20 g šunky, 40 g hrubé mouky, 20 g tvrdého sýra, 1 vejce, troška soli, 1 muškátový ořech, petrželka dle potřeby, 20 g morku

Střídku z bílé veky zvlhčíme mlékem, vymačkáme, dáme do misky, přidáme rozsekanou šunku, nastrouhaný morek a sýr, trošku soli, nasekanou petrželku, žloutek, trochu mouky a sníh z bílků. Z těsta tvoříme malé knedlíčky a obalujeme je v mouce a zavař...

Zapečené chlebíčky

Zapečené chlebíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení veky, 20 dkg trvanlivého salámu, 20 dkg strouhaného sýru, kapka kečupu, kousek másla

Veku nakrájíme na plátky (nebo koupíme krájenou), namažeme máslem (dá se i taveným sýrem), poklademe plátky salámu a posypeme sýrem. Krátce zapečeme ve předem vyhřáté troubě, pokapeme kečupem a podáváme.

Chalupářský oukrop

Chalupářský oukrop

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vajec, 4 plátky veky nebo chleba, 30 g sádla (tuku), 4 stroužky česneku, 1/2 kostky masoxu, majoránka, sůl, pepř

Česnek rozetřeme se solí a dáme do 1,2 l vroucí vody. Přidáme masox, pepř, špetku majoránky a povaříme. Potom přidáme rozšlehaná vejce, která nalijeme přes vidličku do polévky a necháme srazit. Veku nakrájíme na kostičky, které na tuku osmažíme. ...

Chlebíčky v houbovém těstíčku

Chlebíčky v houbovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hub, 60 g polohrubé mouky, 1 vejce, 150 ml mléka, 1 špetka soli, 1 balení veky

Houby nadrobno nakrájíme a podusíme na lžičce vody. Z mouky, vejce, mléka a soli umícháme řídké palačinkové těsto, vmícháme houby a ve vzniklém těstíčku namáčíme na plátky nakrájenou veku. Smažíme v horkém oleji.

Teplé topinky

Teplé topinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 veka, 50 g másla, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra, 150 g šunky, 1 špetka soli

V misce umícháme máslo a vejce, sůl, nastrouhaný tvrdý sýr a na kostičky nakrájenou šunku. Namažeme na krajíčky veky naskládáme na plech a zapékame ve vyhřáté troubě 200°C asi 15 minut. Topinky ozdobíme zeleninou a podáváme.

Pikantní chlebíčky se sýrem a pivem

Pikantní chlebíčky se sýrem a pivem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 300 g strouhaného sýra, 1 sklenka piva, troška pepře, 1 balení veky, 150 g sekaných mandlí

Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme strouhaný sýr (nejlepší je čedar nebo gouda). Poté přidáme sklenku piva a na mírném ohni umícháme hustou kaši. Opepříme ji. Chlebíčkovou veku nakrájíme na plátky a potřeme pomazánkou a posypeme sekanými mandl...

Mozzarellové špízy

Mozzarellové špízy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Mozzarelly, 1 francouzská veka, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 šalotka, 6 listů bazalky, špetka soli, 110 g másla, troška barevného pepře

Mozzarellu nakrájíme na kostky. Veku na 2 cm plátky, které přepůlíme na polovinu. 4 špejle pomažeme olejem a střídavě napichujeme veku a mozzarellu. Hotové špízy dáme na gril. Pečeme dozlatova. Do misky vložíme na jemno nakrájenou šalotku, pokráje...

Pomazánka z Moravanky

Pomazánka z Moravanky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka Moravanky, 1 cibule, 4-5 brambor, 3 slepičí vejce, 200 g měkkého salámu, špetka soli, troška pepře, 150 g majonézy, 2 lžíce petrželové natě, 1 citrón, 1 balení veky

Lák ze sklenice Moravanky slijeme, zeleninu necháme na cedítku okapat a poté ji na jemno nakrájíme. Přidáme nakrájenou cibuli, na hrubém struhadle nastrouhané uvařené (vychlazené) brambory, nastrouhaný měkký salám a nastrouhané vejce vařené na tvr...

Jihočeský bramborový bác

Jihočeský bramborový bác

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 100 g anglické slaniny v plátcích, 1/2 veky, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce vepřových škvarků, 4 lžíce mléka, 4 stroužky česneku, 2 vejce, sádlo důe potřeby, drcený kmín, sůl, pepř

Jednu polovinu brambor omyjeme a uvaříme ve slupce.Když brambory vychladnou,oloupeme je a nahrubo nastrouháme.Druhou polovinu omyjeme,oloupeme a zasyrova nastrouháme nahrubo.Potom všechny brambory smícháme,přidáme mouku,vejce,posekané nebo umleté ...

Teplé chlebíčky pro nečekanou návštěvu

Teplé chlebíčky pro nečekanou návštěvu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg strouhaného sýra, 3-4 vejce, špetka soli, špetka pepře, 1 balení veky, 1 hrneček mléka

Veku nakrájíme na plátky jako chlebíčky, pokud ji nemáme již v balíčku zakoupenou pokrájenou. Strouhaný sýr dobře promícháme s vejci, osolíme, opepříme a mažeme na plátky veky. Rozpálíme si tuk (nejraději sádlo) na pánvičce, druhou stranu namaz...

Krokety z pangasiuse

Krokety z pangasiuse

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg pangasiuse, 5 plátků veky, 1 vejce, 3 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 100 ml mléka, 100 g rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 0,5 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře mletého, lžička kopru

Veku namočíme do mléka a vymačkanou společně s pangasiusem a cibulkou semeleme na masovém strojku. Hmotu spojíme s vajíčkem, osolíme, opepříme. Důkladně promícháme a vytvoříme kuličky asi jako vlašský ořech. Obalíme v hladké mouce a opečeme na ole...

Plněná sekaná z pekárny

Plněná sekaná z pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového mletého masa, 5 vajec (z toho 3 uvařené), 150 g veky, 1 lžička soli, 1 lžička koření na mleté maso, majoránka, 2 debrecinské párky, 2 sterilované okurky

Mleté maso, vajíčka, veku namočenou v mléce a koření zpracujeme a vložíme do domácí pekárny (používám ETA HARMONY). Pozor do nádoby nedávat míchací háky. V těstě vytvoříme prostor pro vařená vajíčka, párek a okurku. Vše zakryjeme masovou hmotou. D...

Francouzská slepičí polévka

Francouzská slepičí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepice, máslo dle potřeby, drůbeží vývar, 1/4 l červeného přírodního vína, 1 lžička zázvoru, 1/2 lžičky skořice, 8 plátků bílé veky, sůl, 2 lžíce citronové šťávy

Slepici naporcovanou na čtvrtky opečeme zprudka na másle. Přidáme litr vývaru, víno a přikryté vaříme asi půl hodiny. Odstraňujeme pěnu z povrchu polévky, dle potřeby přidáme vodu. Přidáme zázvor, skořici a veku nakrájenou na kostičky nasucho opeč...

Sýrové toasty

Sýrové toasty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 100 g strouhaného sýra, 1 veka, 1 lžička plnotučné hořčice, sůl

Změklé máslo utřeme s hořčicí a solí do pěny. Pomazánkou potřeme plátky veky, rozložíme na pečící plech, posypeme nastrouhaným sýrema prudce zapečeme v troubě.

Studená polévka salmorecho

Studená polévka salmorecho

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g veky, 250 ml olivového oleje, 750 g rajčat, 3 stroužky česneku, 20 ml vinného octa, 1 lžička soli

Rajčata spaříme a oloupeme. Česnek prolisujeme a spolu s ostatními ingrediencemi vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Polévku vložíme do chladničky a necháme vychladit alespoň 2 hodiny. Polévka je velmi sytá, není k ní potřeba žádná další pří...

Sladká veka s tvarohem

Sladká veka s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

chlebíčková veka, balení měkkého tvarohu, 2 lžíce cukru moučka, šálek cukru krupice, 2 vejce, 100 ml mléka, 3 lžíce strouhanky

Tvaroh osladíme podle chuti. Plátky starší veky namažeme tvarohem, přiklopíme druhým plátkem veky. Namočíme ve vajíčku rozmíchaném s trochou mléka a obalíme ve strouhance. Na pánvi opečeme veku s tvarohem dozlatova. Ještě teplou veku s tvarohe...

Houbové smaženky s hermelínem

Houbové smaženky s hermelínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

talířek lesních hub, 1 veka, 1 malá cibule, špetka soli, špetka pepře, 1 Hermelín, 2 vejce, asi 4 lžíce mléka, olej na smažení

Cibuli nasekáme nadrobno a dáme restovat na lžíci oleje. Když cibule začíná zlátnout, přihodíme houby, nakrájené na malé kostičky, osolíme, opepříme a chvíli dusíme doměkka. Veku nakrájíme na tenčí plátky a vždy mezi dva plátky dáme lžíci hub a n...

Knedlíky naší Pavly

Knedlíky naší Pavly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 veka, 400 g syrových brambor, špetka soli

Chlebíčkovou veku /400 g / nakrájíme na kostičky, brambory najemno nastrouháme, smícháme dohromady a osolíme. Utvoříme kulaté knedlíky / z této dávky 8 ks /, dobře je zhňácáme a v osolené vodě vaříme asi 20 minut.

Plněná veka

Plněná veka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 veky, 2 uvařená vejce, 50 g taveného sýra, 2 lžíce másla, 1 lžička sardelové pasty, špetka soli, špetka pepře

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme najemno. Smícháme se sýrem, máslem a sardelovou pastou, solí a pepřem. Veku příčně rozkrojíme a střídu odstraníme. Hmotou naplníme obě půlky veky, přitlačíme k sobě, zabalíme do fólie a dáme vychladit do...

Plněné sendviče

Plněné sendviče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 veka, 150 g šunky, 150 g trvanlivého salámu, 100 g vařeného uzeného jazyka, 3 natvrdo uvařená vejce, 50 g nastrouhaného ementálu, 200 g másla, 3 sardelky, 3 sterilizované okurky

Sendvič prekrojíme po dĺžke napoly, striedku vydlabeme a rozmrvime. Sardelky rozotrieme s maslom, zmiešame z ostatnými prísadami, pokrájanými na drobno. Dobre premiešame. Masu natlačíme do vydlabaného sendviča, obe polovice priložíme k sebe, zabal...

Snídaňová miska

Snídaňová miska

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky veky, nebo toastového chleba , 50 g kozího sýru, 50 g Nivy, 50 g anglické slaniny, 100 ml smetany ke šlehání, 1 lžička tymiánu, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce brusinkové marmelády, troška másla na vymazání

Zapékací misku vymažeme máslem a na dno vložíme plátek veky, nebo toastového chleba. Smetanu smícháme s tymiánem, solí a pepřem a dvěma lžícemi zalijeme veku. Na plátek veky naskládáme polovinu anglické slaniny a polovinu obou sýrů nakrájené na pl...

Rybí polévka s půlměsíčky

Rybí polévka s půlměsíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší kapr, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, 1/2 menšího celeru, 1 lžíce soli, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, 1 lžíce másla, 1 veka, 1 lžíce Vegety, 3 lžíce Maggi

Kapra zbavíme šupin, vykucháme a maso i vnitřnosti omyjeme pod vodou. Hlavu odkrojíme a rybu nakrájíme na větší kusy a vše vložíme do hrnce se studenou vodou. Osolíme, okořeníme a přivedeme k varu. Poté oheň ztlumíme a ještě 40 minut necháme táhno...

Rybí karbanátek s mátovou omáčkou

Rybí karbanátek s mátovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rybího filé, 150 g vepřového mletého masa, 200 g majonézy, 50 g veky, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře bílého, 100 ml olivového oleje, 50 ml Rama Cremefine, 1 hrst máty, 1 stroužek česneku

Filé semeleme a promícháme s mletým masem. Přidáme veku, kterou jsme namočili v mléce, vejce, sůl, pepř a promícháme. Z připravené směsi tvarujeme karbanátky, jež na oleji opečeme z obou stran dozlatova. Majonézu rozmícháme s Rama Crémefine, proli...

stránka: