Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vepřová kotleta

Kotlety v alobalu

Kotlety v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových kotlet, 4 plátky Eidamu (Edamu), 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl, 1 lžička mleté papriky, 2 cibule, 4 plátky dietního salámu

Kotlety trochu naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a na prudko opečeme na rozehřátém oleji z obou stran. Alobal pokapeme olejem a na něj dáme opečenou kotletu. Na maso rozložíme na kolečka nakrájené cibule, plátek salámu a sýru ...

Kotlety na zelí

Kotlety na zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 2 ostravské klobásy, 400 g kyselého zelí, 300 g dlouhozrné rýže, 1 hrneček zakysané smetany, sůl, 1 lžíci ztuženého pokrmového tuku

Rýži dáme na pánev, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Poté vodu slijeme. Kotlety naklepeme, nařízneme okraje, aby se nekroutily, osolíme a opečeme na lžíci tuku. Zelí dáme do kastrolu, na ně položíme kotlety a ještě tence nakrájenou ...

Kotlety na hořčici

Kotlety na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vepřových kotlet, 3 cibule, 6 lžiček francouzské hořčice, 6 lžiček hladké mouky, 6 dcl suchého bílého vína, 250 g másla, pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, petrželovou nať na ozdobu

Nasekáme cibuli. Kotlety opečeme na směsi másla a oleje asi 15 minut do zlatova. Maso vyjmeme a necháme zezlátnout cibuli. Cibuli vybereme špachtlí, vybereme tuk a místo něho dáme hořčici a rozmícháme mouku. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme a důk...

Houbové kotletky načerveno

Houbové kotletky načerveno

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové kotlety, 1 cibule, 1 konzerva rajčat ve vlastní šťávě, 2 stroužky česneku, 2 hrsti sušených nebo čerstvých hub, 100 ml suchého červeného vína, 1 lžička cukru krupice, sůl, pepř, drcený kmín, rostlinný olej

Kotlety zbavíme kostí a naklepeme. Trochu je osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme olej a kotlety opečeme z obou stran dozlatova. Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a společně orestujeme. Do hrnce přidáme houby (sušené předem namočíme do vody...

Kotlety zapékané se sýrem

Kotlety zapékané se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 lžíci vody, 1 lžičku Solamylu, 1 lžičku sojové omáčky, 4 plátky Eidamu (Edamu), 2 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 1 konzervu hub, pepř, sůl

Ze 4 kotlet uděláme přírodní řízky, které hotové položíme na vymaštěný plech. Na každou kotletu dáme houby zahuštěné Solamylem (lžička Solamylu rozpuštěná ve lžíci studené vody a lžičky sójové omáčky). Každou porci přikryjeme plátkem sýra a dáme z...

Kotlety zapečené se šlehačkou

Kotlety zapečené se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 pórek, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 kg brambor, 100 g másla, 4 lžičky grilovacího koření, sůl

Brambory očistíme a nakrájíme na asi 1cm silné plátky. Zapékací plech vymažeme máslem, poklademe plátky brambor a rozprostřeme na kolečka nakrájený pór, osolíme. Kotlety nařízneme na okraji, naklepeme, osolíme, okořeníme a položíme na brambory a p...

Kotlety Hit

Kotlety Hit

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky, 2 rajčata, 2 papriky, 100 g Eidamu (Edamu), 4 lžíce kečupu, 4 lžíce rostlinného oleje, pepř, sůl

Do olejem potřeného pekáčku vložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety. Poklademe anglickou slaninou, šunkou, plátky rajčat a nakrájenou paprikou. Posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme kečupem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka

Vepřové kotlety na šlehačce

Vepřové kotlety na šlehačce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 250 ml smetany ke šlehání, 2 cibule, sůl, pepř, strouhaný sýr, kousek másla

Pekáček vymažeme máslem a dno pokryjeme nakrájenou cibulí. Na ni rozložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety a vše zalijeme šlehačkou. Posypeme strouhaným sýrem a dáme péci do trouby.

Silvestrovské kotlety

Silvestrovské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřové kotlety, pepř, sůl, kmín, 2 stroužky česneku, 10 dkg šunkového salámu, 100 g žampionů, rostlinný olej, máslo, hladká mouka, 1 smetana ke šlehání, 1 žloutek, petrželová nať, sladká paprika, 4 plátky sýra

Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem, potřeme česnekem, prudce opečeme po obou stranách na oleji a uložíme do tepla. Z pánve odebereme přebytečný tuk, přidáme kostičky salámu, čtvrtky žampionů, opečeme, zasypeme moukou a necháme přismahnout....

Pikantní vepřové kotlety

Pikantní vepřové kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 30 g másla, 1 cibule, 1 dcl bílého vína, 1 lžička octa, tymián, 2 sterilované okurky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce nasekané petrželky, vývar

Kotlety nařízneme od kosti, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme na oleji a odložíme do tepla. Přebytečný olej z pánve slijeme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Přilijeme víno, ocet a necháme přejít varem. Zalijeme vývarem, p...

Šumavská kapsa

Šumavská kapsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřových kotlet, sůl, pepř, 75 g slaniny, 100 g vepřových játer, 120 g cibule, 15 g sušených hub, 60 g ztuženého rostlinného tuku, 5 dcl vývaru, 40 g hladké mouky

Do silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, osolíme a opepříme. Na plátek slaniny klademe plátek jater, plátek cibule, trochu uvařených sušených hub, opepříme, svineme do roličky a vložíme do otvoru v mase. Upevníme párátkem. Zbylou nakráje...

Zapečené vepřové plátky s hlívou

Zapečené vepřové plátky s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hlívy ústřičné, 4 plátky uzeného sýra, 250 ml smetany ke šlehání, 4 lžičky sušené či čerstvě nasekané bazalky, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, sádlo, 1 kg topinambur, 4 plátky vepřové kotlety

Plátky vepřového masa osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Vložíme na pekáček s trochou sádla či oleje a poklademe plátky uzeného či jiného tvrdého sýra. Na něj položíme na plátky pokrájenou hlívu ústřičnou a posypeme hustě bazalkou. Dáme do před...

Kotlety s hráškem

Kotlety s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, špetka soli, špetka pepře, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 1 kostka masoxu, 3 stroužky česneku, 1 lžička oregana, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku

Kotlety opláchneme a osušíme. Potom je naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku a na ní pak dáme dusit ochucené maso. Mírně podlijeme horkou vodou a masoxem, přidáme lisovaný česnek, posypeme oregánem a necháme ...

Vepřové nudličky s arašídy

Vepřové nudličky s arašídy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 100 g arašíd, 2 lžičky Solamylu, 2 lžíce sojové omáčky, 2 žloutky, 5 lžic olivového oleje, špetku pepře, 1 dcl vody, 300 g vepřových kotlet

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme se Solamylem, sójovou omáčkou a žloutky. Takto připravené maso prudce osmahneme na oleji. Slijeme olej, přidáme ořechy a na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Zalijeme 1 dcl vody a cca 5 minut dusíme.

Rychlé zapečené vepřové plátky

Rychlé zapečené vepřové plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrsti strouhaného sýra, 4 lžíce mleté papriky, 4 lžíce Vegety, 4 lžičky grilovacího koření, 2 cibule, 4 vepřové kotlety

Vepřové kotletky i s kostí lehce naklepeme, pokud solíme, jenom opatrně, další přísady již sůl obsahují. Posypeme Vegetou, grilovacím kořením, posypeme jemně pokrájenou cibulí a posypeme strouhaným sýrem, nejraději Eidam. Na okrajích poopravíme, a...

Kotlety na medu se švestkami

Kotlety na medu se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových kotlet, olej, sůl, 3 lžíce medu, sojová omáčka, mletý zázvor, 1 stroužek česneku, 10 ks sušených švestek

Kotlety po obou stranách nařízneme ,lehce naklepeme,osolíme a opečeme krátce na oleji.Potřeme je směsí medu a sójové omáčky,poprášíme zázvorem,přidáme česnek,podlijeme vývarem a dusíme.Při dušení obracíme,potíráme medem se sójovou omáčkou.K polomě...

Tatranské kotlety

Tatranské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g (5 ks) vepřových kotlet, 5-7 lžic zeleninového leča, 150 g šunky nebo šunkového salámu, 150 g strouhaného sýru (Eidamu), 1 balení smetany, sůl, pepř, olej

Naklepané kotlety osolíme a opepříme. Pak je zprudka opečeme na oleji a naskládáme na pekáček. Na každou kotletu dáme polévkovou lžíci leča, přiklopíme nakrájenou šunkou a navrch dáme strouhaný sýr. Vše zalijeme smetanou a dáme do trouby zapéci.

Kotlety v ananasovo-pomerančové marinádě

Kotlety v ananasovo-pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových kotlet, Marináda: šťáva z 1 pomeranče, 100 ml ananasového džusu, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks chilli papričky nasekané najemno, špetka soli, nahrubo mletý pepř barevný, 1 malá hrst nasekaného tymiánu

Všechny ingredience na marinádu smícháme v míse. Musíme dobře promíchat! Kotlety omyjeme, osušíme a lehce je naklepeme klouby prstů a ponoříme je do vzniklé marinády. Necháme je v chladu asi hodinu marinovat. Pak je grilujeme asi 6 minut po každé ...

Plněný celer

Plněný celer

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks celerů, 500 g vepřového masa, 100 g tuku, 1 ks cibule, 4 ks rohlíků, 1 sklenka mléka, 4 ks vajec, špetka pepře, špetka soli

Celer omyjeme a oloupeme, poté ho dáme do vroucí osolené vody a uvaříme ho do poloměkka. Když je celer poloměkký, vyjmeme ho, necháme vychladnout a poté vydlabeme vnitřek. Maso nakrájíme na kostičky a umeleme na mlýnku na maso. Cibuli oloupeme, na...

Hnízdečka

Hnízdečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových kotlet, 20 dkg strouhaného Eidamu (Edam), olej, pepř, sůl, plnotučná hořčice na potření masa, 4 ks vajec

Maso z kotlet si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a z každé strany zprudka opečeme na oleji. Vyndáme z pánve, položíme na desku a kolem kotlet si uděláme tunýlek ze sýru tak, aby uprostřed vzniklo místečko na volské oko. Pak je zpět p...

Jemneho kotlety

Jemneho kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety bez kosti, troška česnekové drťi (Rossk), 100 ml olivového oleje, 1 lžička bazalkového pesta, 3 velmi tence nakrájená rajčata, špetka soli

Vepřové kotlety omyjeme a nemusíme naklepávat. Naložíme je do směsi olivového oleje a česnekové drti (dle chuti si přidejte, kolik máte rádi) cca na 2 hodiny. Pak je trošku nasolíme a zprudka osmahneme na pánvi. Poté ztlumíme oheň a podusíme cca 1...

Bratislavská kotleta

Bratislavská kotleta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové kotlety, 1 velká cibule, 2 lžíce rostlinného oleje (může být řepkový), 2 kostky hovězího bujónu, 3 špetky soli, 3 špetky pepře, 3 lžíce hrášku, 1 mrkev, kousek celeru, 1 lžíce octa, 1 sterilovaná okurka, 2 l vody, 2-3 lžíce polohrubé mouky, 3-5 dcl plnotučného mléka

Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme na plátky nakrájenou kotletu, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přidáme vodu, hovězí bujóny, mrkev nakrájenou na kostky, celer nakrájený na kostky a hrášek. Vaříme cca 2h, dokud m...

Pečené kotlety s jablky

Pečené kotlety s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 4 jablka, 1 lžička másla, šťáva z 1 citrónu, 125 ml sladké smetany, 4 rajčata, pepř, sůl, hladká mouka, olej

Kotlety naklepeme, tuk okrájíme a na okraji maso nařízneme. Odkrojené sádlo nakrájíme na kostičky, osolíme a v kastrolku vyškvaříme. Kotlety osolíme, opepříme a na pánvi na oleji opečeme do červena. Jablka oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, p...

Malé chutné překvapení

Malé chutné překvapení

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků vepřových kotlet, 6 plátků sendvičové šunky, 6 plátků slaniny, 180 g tvrdého sýra, 1 větší cibule, 4 lžíce strouhanky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 6 kousků másla

Plátky masa umyjeme, osušíme, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán, potom teplotu znížime a dusíme vo vlastnej šťave. Podľa potreby neskôr podlejeme vodou. Keď je mäso mäkké, preložíme ho do zapek...

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřových kotlet bez kostí , 2 cibule, 8 stroužků česneku, 8 sterilovaných okurek, balení sterilovaných žampionů, 50 ml olivového oleje, 5 lžic rajčatového protlaku, 1 balení šlehačky- lze nahradit kysanou smetanou , 3 lžíce jíšky Knorr, špetka pepře, špetka soli, 1 lžička Worcesterské (Worcesterové) omáčky

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou. Dusíme 10 až 15 minut do změknutí. Pak přidáme rajský protlak, sterilované žampiony a několik kape...

stránka: