Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vepřová kotleta

Vepřové s kořeněnou meruňkou

Vepřové s kořeněnou meruňkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g vepřové kotlety, 15 g másla, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje, 4 ks meruněk sušených, 1 ks chilli papričky, 2 lžičky třtinového cukru

Maso rozdělíme na dva steaky, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Meruňky rozpůlíme a potřeme máslem, cukrem a drcenou chilli papričkou. Na grilovací pánvi smažíme maso i meruňky po dobu 15 minut.

Vepřové kotlety s rajčatovo-fenyklovou omáčkou

Vepřové kotlety s rajčatovo-fenyklovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 8 stroužků česneku, 2 ks fenyklu, 2 ks cibule, 600 g rajčat, 2 konzervy sterilovaných rajčat, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce oregana, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžíce rozmarýnu, 1 hrst petrželové natě

Fenykl nakrájíme na tenké plátky, cibule na osminky a obojí opečeme na olivovém oleji. Přidáme 6 stroužků česneku a minutu opékáme. Poté přidáme rajčata v plechovce a bylinky a 15 minut podusíme. Syrová rajčata přepůlíme, osolíme, opepříme a řez...

Grilované kotlety s omáčkou z lesních plodů

Grilované kotlety s omáčkou z lesních plodů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 4 stroužky česneku, 2 ks jarní cibulky, 1 ks chilli papričky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce včelího medu, 1 lžíce zázvoru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce koriandru, 2 lžíce petrželové natě, 200 g lesního ovoce

Vepřové kotlety osolíme, opepříme a grilujeme 8 minut z každé strany. Na másle osmažíme nadrobno nasekanou jarní cibulku a utřený česnek. Přidáme lesní ovoce, med i zázvor. Nakonec přidáme i rajčatový protlak, nasekanou chilli papričku a bylinky...

Kotletky s cherry rajčátky a žampiony

Kotletky s cherry rajčátky a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vepřové kotlety, 7 g soli, 7 g pepře, 30 g žampionů, 10 g sójové omáčky, 80 g brambor, 7 g pažitky, 50 g cherry rajčátek, 1 lžička řepkového oleje

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Kotletku osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme rozpůlené žampiony a smetanu a podusíme. Na talíř dáme kotletku, žampiony a omáčku. Ozdobíme přepůlenými cherry rajčátky a pažitkou a podávám...

Vepřové kotlety s omáčkou romesco

Vepřové kotlety s omáčkou romesco

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 2 ks mrkve, 2 ks papriky, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce včelího medu, 2 lžíce vinného octu, 4 lžíce řeckého jogurtu, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 hrsti pistácií, 1/2 hrsti lískových ořechů, 1/2 lžičky zázvoru, 1 stroužek česneku, 50 g parmazánu, 2 lžíce petrželové natě

Vepřové kotlety osolíme, opepříme a osmažíme na olivovém oleji z obou stran dozlatova. Dáme je do pekáčku. Do jiného pekáčku nebo na plech dáme papriky a pečeme na 200 °C asi 10 minut. Poté papriky vyjmeme a zabalíme do sáčku – necháme je zapaři...

Uzenářská kotleta na majoránce

Uzenářská kotleta na majoránce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 50 g anglické slaniny, 1 debrecínský párek, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce houbového koření, hovězí vývar, instantní jíška, olej

Plátky kotlet naklepeme, nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na oleji zprudka opečeme z obou stran do červena. Vyjmeme z pánve a uchováváme v teple. Ve výpeku osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, anglickou slan...

Kotlety na slanině a hořčici s houbovým kořením

Kotlety na slanině a hořčici s houbovým kořením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 červená cibule, 50 g anglické slaniny, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička houbového koření, hovězí vývar, citrónová šťáva

Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Prudce je opečeme na oleji s máslem z obou stran. Pak vyjmeme, do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a slaninu, osmažíme a zalijeme sójovou omáčkou a hořčicí smíchanou s troškou vody. Vrá...

Kotlety plněné celerem

Kotlety plněné celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, 1 bulvový celer, 2 lžíce strouhanky, 2 vejce, 1 lžíce petrželové naťi, špetka muškátového květu, 250 ml rostlinného oleje

Vezmeme 4 větší vepřové kotlety a opatrně je nařízneme, aby vznikla kapsa a osolíme je. Vytvoříme si v míse směs z nahrubo nastrouhaného celeru, strouhanky, vajec, petrželové natě a muškátového květu. Důkladně promícháme. Kapsy touto směsí naplním...

Plněný celer

Plněný celer

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks celerů, 500 g vepřového masa, 100 g tuku, 1 ks cibule, 4 ks rohlíků, 1 sklenka mléka, 4 ks vajec, špetka pepře, špetka soli

Celer omyjeme a oloupeme, poté ho dáme do vroucí osolené vody a uvaříme ho do poloměkka. Když je celer poloměkký, vyjmeme ho, necháme vychladnout a poté vydlabeme vnitřek. Maso nakrájíme na kostičky a umeleme na mlýnku na maso. Cibuli oloupeme, na...

Sýrové karé

Sýrové karé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička soli, 2 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžička mleté papriky , 3 lžíce rostlinného oleje, 150 ml masového vývaru, 100 g strouhaného sýra, 600 g vepřové kotlety bez kosti

Karé vykostíme a nakrájame na rezne. Naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý plátok mäsa dáme koliesko cibule a nastrúhaný syr. Pridáme maslo a posypeme paprikou. Mäso podlejeme vývarom a dáme piecť.

Vepřové s povidlovou krustou

Vepřové s povidlovou krustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 100 g Nivy, 4 lžíce švestkových povidel, špetka soli, špetka pepře

Kotlety osolíme, opepříme a vložím na 16 minut pod rozpálený gril. V polovině pečení obrátíme. Potom na kotletky naneseme povidla a posypeme nakrájeným sýrem. Vrátíme pod gril, dokud se sýr nerozteče a nezezlátne.

Kotlety se zeleninovou kaší

Kotlety se zeleninovou kaší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety s kostí, 1 lžíce grilovacího koření, 3 lžíce olivového oleje, 10 brambor, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 bulvy celeru, 100 g másla

Vepřové kotlety nejdřív z obou stran hustě posypeme grilovacím kořením, potom je opečeme na rozpáleném pánvi,(nejlépe nasucho na grilovací pánvi) z kažé strany 3 minuty. Teprve potom kotlety potřeme olejem, naklademe je na pekáček a dáme do rozehř...

Kotlety s hráškem

Kotlety s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, špetka soli, špetka pepře, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 1 kostka masoxu, 3 stroužky česneku, 1 lžička oregana, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku

Kotlety opláchneme a osušíme. Potom je naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku a na ní pak dáme dusit ochucené maso. Mírně podlijeme horkou vodou a masoxem, přidáme lisovaný česnek, posypeme oregánem a necháme ...

Žebírko s hříbkovo - smetanovou směsí v alobalu

Žebírko s hříbkovo - smetanovou směsí v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety bez kosti, 200 g hřibů, 4 plátky šunky, sůl, pepř, 1 lžička másla, olej, 1/2 citrónu, 50 ml bílého vína, 150 ml smetany ke šlehání , 600 g brambor vařených ve slupce, pažitka

Kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji je opečeme dozlatova. Z výpeku slijeme přebytečný olej, přidáme větší lžičku másla, plátky hříbků, pokapeme je citronovou šťávou, přihodíme šunku nakrájenou na nudličky, zalijeme ví...

Kotlety v ananasovo-pomerančové marinádě

Kotlety v ananasovo-pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových kotlet, Marináda: šťáva z 1 pomeranče, 100 ml ananasového džusu, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks chilli papričky nasekané najemno, špetka soli, nahrubo mletý pepř barevný, 1 malá hrst nasekaného tymiánu

Všechny ingredience na marinádu smícháme v míse. Musíme dobře promíchat! Kotlety omyjeme, osušíme a lehce je naklepeme klouby prstů a ponoříme je do vzniklé marinády. Necháme je v chladu asi hodinu marinovat. Pak je grilujeme asi 6 minut po každé ...

Šumavská kapsa

Šumavská kapsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřových kotlet, sůl, pepř, 75 g slaniny, 100 g vepřových játer, 120 g cibule, 15 g sušených hub, 60 g ztuženého rostlinného tuku, 5 dcl vývaru, 40 g hladké mouky

Do silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, osolíme a opepříme. Na plátek slaniny klademe plátek jater, plátek cibule, trochu uvařených sušených hub, opepříme, svineme do roličky a vložíme do otvoru v mase. Upevníme párátkem. Zbylou nakráje...

Houbové kotletky načerveno

Houbové kotletky načerveno

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové kotlety, 1 cibule, 1 konzerva rajčat ve vlastní šťávě, 2 stroužky česneku, 2 hrsti sušených nebo čerstvých hub, 100 ml suchého červeného vína, 1 lžička cukru krupice, sůl, pepř, drcený kmín, rostlinný olej

Kotlety zbavíme kostí a naklepeme. Trochu je osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme olej a kotlety opečeme z obou stran dozlatova. Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a společně orestujeme. Do hrnce přidáme houby (sušené předem namočíme do vody...

Grilovaná kotletka s česnekovo-citronovou pomazánkou

Grilovaná kotletka s česnekovo-citronovou pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové vepřové kotlety, sůl, pepř a chilli koření podle chuti, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1/2 citrónu, 2 lžíce nasekané petrželky, 2-3 lžíce vody

Kotletky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme podle chuti chilli kořením a nasucho z obou stran grilujeme, až je maso měkké, ale stále ještě šťavnaté. V misce smícháme olivový olej, rozmačkaný česnek, šťávu z půlky citronu a přilijeme asi ...

Kotleta se sýrem, zeleninou a vejcem

Kotleta se sýrem, zeleninou a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky vepřové kotlety, 3 vejce, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 červené kapie, 1/2 žluté papriky, větší hrst zelené cibulky, 30 g uzeného nebo jiného sýra, 1/2 mrkve, 1 lžička koření na americké brambory, sůl, mletý černý pepř

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Maso naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji plátky masa opečeme nejprve z jedné strany, obrátíme a položíme na ně kousky sýra. Dopékáme pomaleji, dokud se sýr neprohřeje a nez...

Vepřové kotlety - pikantní

Vepřové kotlety - pikantní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových kotlet, 4 stroužky česneku, 1 špetka soli, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžíce mléka, 2 lžíce strouhanky

Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, obalíme v mouce, po obou stranách namočíme ve vejcích rozšlehaných se lžící mléka a obalíme ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme tuk a obalené plátky smažíme po obou stranách...

Tatranské kotlety

Tatranské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g (5 ks) vepřových kotlet, 5-7 lžic zeleninového leča, 150 g šunky nebo šunkového salámu, 150 g strouhaného sýru (Eidamu), 1 balení smetany, sůl, pepř, olej

Naklepané kotlety osolíme a opepříme. Pak je zprudka opečeme na oleji a naskládáme na pekáček. Na každou kotletu dáme polévkovou lžíci leča, přiklopíme nakrájenou šunkou a navrch dáme strouhaný sýr. Vše zalijeme smetanou a dáme do trouby zapéci.

Pečené kotlety s jablky

Pečené kotlety s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 4 jablka, 1 lžička másla, šťáva z 1 citrónu, 125 ml sladké smetany, 4 rajčata, pepř, sůl, hladká mouka, olej

Kotlety naklepeme, tuk okrájíme a na okraji maso nařízneme. Odkrojené sádlo nakrájíme na kostičky, osolíme a v kastrolku vyškvaříme. Kotlety osolíme, opepříme a na pánvi na oleji opečeme do červena. Jablka oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, p...

Vepřová kotleta na pórku a ananasu

Vepřová kotleta na pórku a ananasu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, kousek pórku, špetka soli, špetka pepře, 1/2 konzervy ananasu

Plátky kotlety naklepeme, hodíme na pánev bez tuku, a opečeme z obou stran. Poté k ní nasypeme pórek, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí. Následně maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme omáčku tyčovým mixérem. Na závěr zahustíme mou...

Kotlety s česnekem

Kotlety s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety bez kosti, 3 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, špetka pepře, 100 ml vody, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička polévkové koření tekuté, 2 stroužky česneku

Česnek oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Ve vodě rozmícháme hořčici, sójovou omáčku, tekuté polévkové koření a škrob. Kotlety z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji je opečeme z obou stran. Poté je dáme na ...

Pikantní vepřové kotlety

Pikantní vepřové kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 30 g másla, 1 cibule, 1 dcl bílého vína, 1 lžička octa, tymián, 2 sterilované okurky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce nasekané petrželky, vývar

Kotlety nařízneme od kosti, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme na oleji a odložíme do tepla. Přebytečný olej z pánve slijeme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Přilijeme víno, ocet a necháme přejít varem. Zalijeme vývarem, p...

stránka: