Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vepřová krkovice

TATRANSKÝ PLÁTEK

TATRANSKÝ PLÁTEK

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky prorostlé krkovice, 4 plátky slaniny, 4 plátky šunky, 4 plátky sýra, 1 sklenice zeleninového leča, 1 šlehačka 12%, sůl dle potřeby, pepř dle potřeby

Maso naklepeme, osolíme a opepříme dle chuti. Do pekáče dáme plátky slaniny, na každý kousek slaniny položíme maso a na maso dáme plátek šunky. Vše zakryjeme lečem a na každou porci dáme sýr a zalijeme šlehačkou. Dáme péci do předem vyhřáté trouby...

Krkovička namarinovaná v česneku a citrónové šťávě

Krkovička namarinovaná v česneku a citrónové šťávě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 stroužky česneku (větší), 4 plátky vepřové krkovice, rostlinný olej, 1 lžíce citronové šťávy, citronový nebo normální pepř, sůl

Česnek očistíme a prolisujeme. Rozmícháme ho v trošce oleje smíchaném s citrónovou šťávou. Touto marinádou potřeme omyté a osušené kotlety a necháme uležet v chladu do druhého dne. Pak maso vyjmeme, nasolíme a opepříme a zprudka orestujeme na pánv...

Ostrá medová krkovička dle Pohlreicha

Ostrá medová krkovička dle Pohlreicha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovičky, 60 g medu, 90 ml olivového oleje, 150 ml jablkového džusu, 200 ml světlého piva, 15 ml sojové omáčky, 2 špetky mletého chilli, špetku kurkumy

Všechny ingredience, kromě masa, důkladně smícháme v misce. Přidáme plátky masa a necháme v chladu několik hodin uležet, nejlépe přes noc. Poté grilujeme na grilovací pánvi nebo na venkovním grilu. Podáváme se salátem, nebo teplou anglickou zeleni...

Marinovaná krkovice

Marinovaná krkovice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřová krkovice, 1 dcl rostlinného oleje, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce grilovacího koření

Maso naporcujeme na 4 vyšší plátky po 150 g. Připravíme si marinádu z oleje, koření, utřeného česneku. Maso potřeme z obou stran a necháme odlžete minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc. Grilujeme na rozpáleném grilu, rozehřátém kameni nebo v troubě...

Grilovaná krkovička

Grilovaná krkovička

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků vepřové krkovice, 1 hrst sušeného rozmarýnu, 1 hrst sušené šalvěje, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sušeným rozmarýnem a šalvějí, zakápneme olivovým olejem, necháme v chladu několik hodin odležet. Poté maso opečeme na grilu z obou stran do měkka. Podáváme s brambory.

Krkovička Argentina

Krkovička Argentina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, 2 vejce, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce koření Argentina, špetka soli, 1 lžíce solamylu, olej na smažení

Vejce, olej, hořčici, koření, sůl a solamyl rozšleháme do hladka. Maso z obou stran naklepeme, nařízneme po obvodu, aby se nekroutilo a naložíme do marinády. Dáme do lednice minimálně přes noc, lépe na dva dny. Na pánvi rozpálíme olej a maso z obo...

Vepřové plátky v krémové omáčce s glazovanými mrkvičkami a hráškovou rýží

Vepřové plátky v krémové omáčce s glazovanými mrkvičkami a hráškovou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové krkovice nakrájené na plátky, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 50 g žampionů, 1 lžíce hořčice z celých semen, 50 ml zakysané smetany, 1 lžíce másla, 1 lžíce včelího medu, 4 malé mrkvičky, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, špetka pepře

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte plátky masa lehce naklepané klouby prstů, osolené, opepřené. Opečte je z obou stran dohněda, asi 8 minut. Maso vyjměte z pánve na talíř, do pánve přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli a plátky česneku. Smažte 4...

Císařský řízek

Císařský řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice (můžou být i kuřecí prsa), 3 vejce, 2 lžičky soli, 2 lžičky mletého pepře, 8 stroužků česneku, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce solamylu, 4 lžíce oleje na osmažení

Rozšleháme vejce a vmícháme postupně další suroviny - obě omáčky, obě hořčice, sůl, pepř, prolisovaný česnek a na závěr Solamyl. Necháme tuto směs asi 10 minut odležet. Mezitím si naklepeme plátky masa a poté je po obou stranách obalujeme ve směsi...

Vepřové smotky

Vepřové smotky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 2 lžíce slunečnicového oleje, 250 ml vody, 4 plátky šunky, 150 g eidamu (Edam), 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, sůl, pepř

Vepřovou krkavici nakrájíme na plátky, které osolíme a opepříme. Na každý kousek položíme plátek šunky a svineme do smotku, který propíchneme špejlí. Tento postup opakujeme i u dalších kousků nakrájené krkovice. Smotky dáme smažit na rozpálený ole...

Marináda na grilované vepřové

Marináda na grilované vepřové

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 kg vepřové krkovice nebo krčku, 1 celá sojová omáčka od Vitany, 2 dcl mléka, 1 lžička cukru, 0,5-0,75 l oleje, 7 lžiček soli, 75 g česneku, drcený kmín, 1 balení drceného pepře tří barev

Ze všech ingrediencí zpracujeme marinádu a vložíme do ní omyté maso. Necháme uležet v lednici 1-2 dny a dáváme na gril.

Krkovička na bazalce s kroketami

Krkovička na bazalce s kroketami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky krkovice s kostí, troška pepře, špetka soli, 1 lžíce mleté papriky, troška kmínu, 5-7 listů bazalky, 150-300 g mražených bramborových kroket, 1 cibule, lžíce oleje nebo sádlo

Krkovičku jemně naklepeme,nařízneme,posypeme pepřem,jemně osolíme,posypeme kmínem a červenou paprikou. na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a poté orestujeme připravené plátky krkovičky.vše posypeme na drobno nakrájenou bazalkou,jemně pod...

Krkovička na černém pivu s kysaným zelím a bramborovými špalíčky

Krkovička na černém pivu s kysaným zelím a bramborovými špalíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřová krkovice, 200 ml černého piva, 1 hrst cibule - sušené kořenící směsi, 1 stroužek česneku, pepř, sůl, kyselé zelí, olivový olej

Krkovičku omyjeme, osušíme a posolíme. Přidáme pepř a zalijeme černým pivem. Necháme marinovat cca 90 minut. Na pánvi pak rozehřejeme trošku olivového oleje a zprudka krkovičku osmahneme po obou stranách, přidáme na plátky nařezaný česnek. Pečeme....

Ohnivá krkovička

Ohnivá krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 8 stroužků česneku, 1 cibule, 1 feferonka, 1 hrneček vývaru, 10 lžic ostrého kečupu, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Krkovičku nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem, olejem a necháme odležet. Do pánve dáme rozpálit olej a maso opečeme z obou stran, poté přeložíme do pekáčku, který jsme vymazali olejem, přidáme nadrobno nakrájeno...

Vepřová krkovice s párky

Vepřová krkovice s párky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 4 nožky párků, 30 g rozinek, 1 sklenka piva, 3 lžíce kečupu, 3 lžíce nastrouhaného perníku, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžička cukru, špetka zázvoru, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Krkovici vykostíme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a kouskem nastrouhaného zázvoru. Maso necháme chvíli odležet a poté ho opečeme ze všech stran na oleji. Přeložíme ho do pekáčku, podlijeme pivem, přidáme rozinky, kečup, lžíci nastrouhaného per...

Zapékané maso se šlehačkou

Zapékané maso se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 250 ml sladké smetany, 3-5 cibulí, 500-750 g brambor, sůl, pepř, troška másla

Krkovici omyjeme a nakrájíme na menší plátky - takové medailonky a osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 1/2 cm široké. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vezmeme zapékací mísu a vymažeme jí máslem. Poklademe masem,...

Krkovička na černém pivě

Krkovička na černém pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 silnější plátky vepřové krkovice, 4 cibule, 7 stroužků česneku, 100 g anglické slaniny nakrájené na plátky, olej nebo sádlo na vymazání pekáčku, sůl a pepř dle chuti, 300 ml černého piva

Plátky krkovičky osolíme, opepříme. Necháme chvíli stranou, vymažeme si pekáček. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi pekáček. Polovinu cibule s ...

Oběd z pekáče

Oběd z pekáče

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brambor, 0,5 kg vepřové krkovice, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 4 stroužky česneku, 2 lžičky grilovacího koření

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na velký plech položíme pečící papír. Na obě strany rozložíme kostičky brambor, do středu dáme kostky masa(máme 3 pruhy-brambory, maso, brambory). Česnek neloupeme, celé stroužky přidáme k bramborám. Maso...

Plněná vepřová krkovička

Plněná vepřová krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky z vepřové krkovice, 100 g uzeného sýra, 100 g slaniny, 2 feferonky, 3 vejce, 1/2 sklenky sterilované papriky (kapie), 1 cibule, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce nasekané petržele

Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a chvíľu necháme odstáť. Cibuľu pokrájame na drobné kocky, speníme na oleji, pridáme nakrájanú slaninu, na kocôčky nakrájané feferónky a restujeme. Pridáme nakrájanú kapiu, osolíme, okoreníme čiernym korením, vl...

Segedínské vepřové závitky

Segedínské vepřové závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, sůl, pepř, 100 g plátků slaniny, 2 lžíce hořčice, 1 lžička mleté papriky, kmín, 2 sterilované okurky, 1 balení zakysané smetany, hladká mouka na zahuštění, 250 g kyselého zelí, sádlo

Krkovičku omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme plátky slaniny, opaprikujeme a lehce okmínujeme. Okurky rozpůlíme a na každou krkovičku dáme půlku. Zelí překrájíme na menší a rozvrstvíme po plátcích, potom...

Ohnivá krkovička

Ohnivá krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 8 stroužků česneku, 1 cibule, 1 feferonka, 1 šálek masového vývaru, ostrý kečup podle chuti, podle chuti g sůl, podle chuti g pepř, 100 ml slunečnicového oleje

Vepřovou krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, olejem a necháme rozležet. Pak opečeme maso z obou stran na pánvi, přeložíme do pekáče s olejem, přidáme nakrájenou cibuli, česnek na plátky (4 stroužky), feferonku, zal...

Hrbaté maso

Hrbaté maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, sádlo, olej, 4 ks žampionů, 1 cibule, 10 dkg šunky, 4 rohlíky, 2 dcl mléka, 2 ks vajec, 10 dkg tvrdého sýra, petrželka

Maso si naklepeme,osolíme,opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč. Na něj naložíme žampionovou směs, kterou připravíme následovně: 4 rohlíky nakrájíme na kostičky a na to nalijeme 2 dcl mléka a přidáme 2 vajíčka. Na oleji si orestujeme ci...

Vepřová krkovička s kapií

Vepřová krkovička s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřová krkovice bez kosti, 3 lžíce slunečnicového oleje, 4 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1/2 kostky bujónu, 1 červená kapie, polohrubá mouka

Maso ponecháme vcelku, nebo rozkrojíme na polovinu. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran opečeme, osolíme a podlijeme vodou. Hrnec uzavřeme a dusíme. Česnek oloupeme, kapii očistíme a s trochou vody na hrubo rozmixujeme. R...

Masové houby nebo houbové maso

Masové houby nebo houbové maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice nebo žebírek, 4 cibule (dle chuti i více), sušené houby, lžička soli, troška kmínu, 2 lžíce sádla

Maso osolíme, okmínujeme a dáme na plech, posypeme cibulí a předem namočenými houbami, přikryjeme a dáme přes noc uležet. Před vložením do trouby podlijeme vodou a pečemem až se voda odpaří. Pak přidáme 2 lžíce sádla nebo pokapeme olejem a ješťe t...

Hortobáďská krkovička

Hortobáďská krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové krkovice, 2 cibule, 2 zralá rajčata, 2 zelené papriky, 4 stroužky roztřeného česneku, 50 ml olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce hladké mouky, troška kmínu, troška majoránky, 1 lžička mleté pálive papriky , soli podle potřeby

Odležanú vykostenú krkovičku umyjeme, nakrájame na rezne, pomúčime a opečieme z oboch strán na horúcom oleji. Olej prelejeme do druheho kastróla, pridáme očistenú, jemne pokrájanú cibuľu, štipľavú papriku, rajčiakový pretlak, rascu, rozdrvený cesn...

Vepřová pečeně se šalvějí na jablkách

Vepřová pečeně se šalvějí na jablkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovice vcelku, hrst šalvěje, 2 lžíce Dijonské hořčice, 750 g brambor, 1 kg malých cibulí (popř. šalotky), 4 větší jablka

Krkovici si vložíme do vymazaného pekáčku. Maso napovrchu nařízneme do mřížky. Do zářezů nasypeme šalvěj a celý povrch pomažeme dijonskou hořčicí. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a taktéž nakrájíme na čtvrtky. Jablka olou...

stránka: