Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vepřová kýta

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg vepřových řízků, 2 a 1/2 lžíce harísy (ostré zeleninové pochoutky), 1 lžička pepře, 1 a 1/2 lžičky soli, 1 a 1/2 lžíce Solamylu, 8 stroužků rozetřeného česneku, 1 lžíce oleje

Řízky naklepeme. Ostatní přísady smícháme dohromady a dáme na talíř. Nakrájené řízky po jednom máčíme po obou stranách v připravené hmotě a dáváme je do kastrolku nebo do krabičky z umělé hmoty. Uzavřeme a uložíme do ledničky na 24 hodin (může být...

Gyros s tzatziki

Gyros s tzatziki

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, koření gyros, olej, 1 měkký odtučněný tvaroh, 4 lžíce zakysané smetany, 2 stroužky česneku, 1/2 salátové okurky, 2 lžíce nasekaného kopru, olivový olej, ocet, směs koření na tzatziky, bílý pepř, sůl

Vepřovou kýtu nakrájíme na kousky. Koření na gyros smícháme se 2 lžícemi oleje. Maso necháme ve směsi marinovat aspoň 2 hodiny a potom jej opečeme na oleji. Okurku nastrouháme, osolíme a necháme chvíli odstát, aby pustila šťávu. Tvaroh smícháme se...

Vepřové medajlonky v županu

Vepřové medajlonky v županu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 12 g uzeniny, 2 g feferonky, 2 g chilli, 3 stroužky česneku, 1 cibulka, 1 lžíce sádla, špetka oregana, špetka solamylu, 12 g oliv, hořčice dle chuti

Cibuli i část feferonek rozsekáme na jemno a smícháme s kořením, hořčicí a sádlem. Touto směsí pomažeme plátky vepřové kýty, které jsme jemně naklepali klouby. Necháme v lednici 12 hodin uležet. Poté obalíme v bramborákové směsi a smažíme na oleji...

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 řízky z kýty, sůl, 1 lžička pepře, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce worcesterové omáčky, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky , 1/2 lžičky sladké papriky , 2 vejce, 3 lžičky kečupu, 1 lžička chilli omáčky, olej

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin (čím déle je maso naloženo, tím je křehčí). Naložené maso osmahneme...

Jadranské topinky

Jadranské topinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, sůl, pepř, 1 cibule, 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice, kečup - dle chuti, strouhaný sýr

Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, na oleji orestujeme, přidáme nakrájenou cibulku, osolíme, opepříme, přidáme hořčici. Kečup namažeme na topinky (nemusí se - záleži na chuti), posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme kapií nebo petrželkou.

Vepřová kýta na šalvěji

Vepřová kýta na šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední cibule, 3 lžíce hladké mouky, 400 g vepřové kýty, 4 snítky čerstvé šalvěje, barevný pepř, sůl

Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka, která obalíme v mouce. Dozlatova pak kroužky osmahneme na oleji a necháme řádně okapat nebo je dáme na kuchyňské utěrky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíčky cca 5x5x10 cm. Osolíme a opepří...

Kung-Pao

Kung-Pao

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové kýty, 1/5 rozšlehaného vejce vejce, 1 lžíce máčeného Solamylu, 1/3 lžičky soli, olej na smažení, 40 g arašídů , 1/2 čerstvé chilli papričky, 1/4 lžičky mletého chilli , 2-3 lžíce sojové omáčky, 1 lžička cukru, špetka Aji-moto, wei-su nebo glutasolu, 1 lžíce rýžového vína, voda nebo vývar podle potřeby

Maso nakrájíme na kostičky (1 x 1 cm), osolíme, v misce zamícháme s vejcem, pak přidáme máčený škrob a znovu dobře promícháme,(nejlépe rukou - čistou). Připravíme si všechny suroviny co nejblíže k pánvi a kastrol s cedníkem. Do pánve nalijeme ol...

Řízky s jablky

Řízky s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 400 g jablek, 80 g mandlí, 2-3 lžíce medu, troška másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli

Maso omyjeme a nakrájíme na řízky. Mírně naklepeme a osolíme. Obalíme v mouce a na másle zprudka opečeme. Potom řízky přendáme do pekáčku. Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka a na troše másla podusíme. Mandle dáme na chvíli do vroucí vody, poté ...

Vepřové závitky plněné pórkem

Vepřové závitky plněné pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové plátky z kýty, 1 pórek, sůl, pepř, 4 lžíce dijonské hořčice, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky oblíbeného sýru

Plátky naklepejte z obou stran, osolte a opepřete. Potom každý potřete hořčicí a pokryjte slaninou a sýrem. Poté stačí už jen nasekat pórek na nudličky, rozprostřít je po plátcích a ten každý zvlášť srolovat a uchytit kuchyňským provázkem. V hlubš...

Vepřové maso s květákem

Vepřové maso s květákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 1 lžička Solamylu, 1 lžička mletýého zázvoru, špetka pepře, 2-3 lžičky sójové omáčky, 1 střední květák, špetka soli, 1 sušená feferonka, 2 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na tenké plátky, zaprášíme solamylem, zázvorem a pepřem, pokapeme polovinou sojové omáčky, promícháme a necháme půl hodinky odležet. Mezitím očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Po scezení jej necháme vychladnout a n...

Pikantní řízečky

Pikantní řízečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty nebo, 3/4 kg vepřové plece, 1 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 2 hrnečky strouhanky, 2 lžíce grilovacího koření, 1 dcl olivového oleje, 1 lžička sojové omáčky, 2 jarní cibulky, 3 stroužky česneku

Maso na krájíme na menší řízečky (můžeme také na nudličky). Připravíme si marinádu z olivového oleje, grilovacího koření, utřeného česneku a sojové omáčky. Maso v ní necháme uležet ideálně přes noc, nemáme-li čas, alespoň na 2 hodiny. Obalujeme kl...

Čína po česku

Čína po česku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty nebo, 3/4 kg vepřové plece, 1 vejce, 2 lžičky majoránky, 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky soli, 2 lžičky sladké papriky, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička škrobové moučky, 2 lžíce olivového oleje, 1 menší cibule, 3 různobarevné (zelená, červená, žlutá) papriky

Maso nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si marinádu z olivového oleje, soli, obou omáček, hořčice, majoránky, sladké papriky a najemno nasekané cibule. Vmícháme maso, rozklepneme vejce a zašleháme škrobovou moučku. Masovou směs necháme odležet...

Vepřové nudličky se zelenými fazolkami

Vepřové nudličky se zelenými fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 200 g fazolek (zelených fazolových lusků), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky černého mletého pepře, 1/2 lžičky bramborového škrobu, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na nudličky, malé, tenké kousky. Osolíme, opepříme a promícháme se škrobem. Smažíme na rozpáleném oleji doměkka. Fazolové lusky, máme-li čerstvé, uvaříme do poloměkka v osolené vodě, slijeme a necháme zchladnout. Použijeme-li lusky ...

Vepřový plátek se sardelovou pastou

Vepřový plátek se sardelovou pastou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové kýty, 2 lžičky sardelové pasty, 100 ml olivového oleje, 30 ml citronové šťávy

Maso nakrájíme na asi centimetrové plátky, které důkladně naklepeme a naložíme do marinády, vzniklé smícháním sardelové pasty, olivového oleje a citrónové šťávy. Necháme v lednici odležet alespoň dvě hodiny. Grilujeme na rozpáleném grilu, stačí 3 ...

Wok po kypersku

Wok po kypersku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 200 ml červeného vína, sůl, pepř, 1 lžička drceného koriandru a trocha čerstvé natě, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 lžíce oleje

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, okořeníme drceným koriandrem a zalijeme vínem. Přidáme nasekanou koriandrovou nať a necháme v chladu odležet do druhého dne. Na woku rozehřejeme olej, přidáme maso, které jsme vyndali z marinády a ne...

Vepřové plátečky s vejcem

Vepřové plátečky s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 2 vejce, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1/4 lžičky hladké mouky, 1 lžička čilli omáčky nebo kečupu, 1 lžíce strouhaného tvrdého sýra, 50 ml vody

Omytou a osušenou kýtu nakrájíme na menší plátky, dobře naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřáté 1 lžíci oleje mírně opékáme. Opečené plátky vyjmeme a do výpeku dáme mouku, zamícháme a necháme jí zpěnit. Přidáme vodu, sójovou a worčeste...

Smažené špízové jehly

Smažené špízové jehly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 4 plátky Cikánského šálu (moravské uzené), 2 plátky uzeného sýra, 2 cibule, sůl, mletý černý pepř, na obalení - 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, slunečnicový olej na smažení

Plátky vepřové kýty z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, sýr a uzeninu nakrájíme na kostičky. Na kovovou jehlu nebo špejli napichujeme střídavě maso, cibuli, uzeninu a sýr. H...

Parmský řízek

Parmský řízek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, sůl, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, 100 g parmezánu, 150 g másla

Řízky tence nakrájíme, zlehka naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, vejci a strouhaném sýru, znovu smočíme ve vejci a obalíme ve strouhance. Takto obalené řízky smažíme velmi zvolna na malém plameni na másle do zlatova po obou stranách.

Vepřové plátečky v zelenině

Vepřové plátečky v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty, 300 g mražené zeleniny na pánev, mletý černý pepř a sůl dle potřeby, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička tekutého polévkového koření Magi, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky

Cibuli oloupeme, rozkrojíme na polovinu a poté na plátky. Z masa nakrájíme malé plátečky, které naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme olej, na kterém plátky společně s cibulí opečeme. Poté přidáme zeleninovou směs a opéká...

Čínské nudličky

Čínské nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2 vejce, 2 stroužky česneku, 1 lžíce Solamylu, 0,5 lžičky mleté papriky , 0,5 lžičky pepře, 0,5 lžičky kari koření, 2 lžíce sojové omáčky, 5 lžic slunečnicového oleje

Vepřové maso nakrájíme na ne moc dlouhé nudličky. Dobře je promícháme s rozkvedlanými vejci, solamylem, paprikou, kari kořením a sojovou omáčkou. Přidáme prolisovaný česnek a důkladně promícháme a necháme v ledničce uležet do druhého dne. Druhý ...

Vepřová směs s hlívou

Vepřová směs s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, sůl a pepř podle chuti, 3 lžíce sojové omáčky, 1 velká cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 červená paprika , asi 2 lžičky Solamylu, olej, 250 g hlívy ústřičné

Maso nakrájíme na malé plátečky, osolíme, opepříme, zakapeme sojovou omáčkou, přidáme nadrobno nasekaný česnek a necháme odležet v chladu. V pánvi rozehřejeme olej a maso začneme restovat. Hlívu nakrájíme na kousky a přihodíme k masu. Po chvilce ...

Vepřová čína se zeleninou

Vepřová čína se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové kýty, 150 ml sladkokyselé omáčky nebo Thai Pride omáčky, 2 mrkve, 150 g bambusových výhonků, 1 větší červená paprika, 1 větší zelená paprika, 2 jarní cibulky, 1/2 lžičky soli, 1-2 lžíce škrobové moučky, 1 vejce, 50 ml olivového oleje, 1 hrst sojových klíčků, 1 lžíce sojové omáčky, 1 hrst čínských hub

Maso nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, zakápneme sójovou omáčkou, přidáme vejce, škrob, promícháme a necháme v chladu odležet (stačí půl hodiny). Připravíme si zeleninu: mrkev na kolečka, jarní cibulku nadrobno, papriky na kostičky, bambusové ...

Benátské řízky

Benátské řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, 80 g sádla, 60 g cibule, 60 g hladké mouky, 100 ml mléka, 100 ml bílého přírodního vína, černý mletý pepř, sůl, 40 g rostlinného tuku

Maso opláchneme a přes vlákno nakrájíme řízky. Každý řízek naklepeme, osolíme a opepříme. Dvě třetiny sádla rozpálíme na pánvi, vložíme do něj připravené řízky a po obou stranách je opečeme dočervena. Rostlinný tuk rozpustíme, přisypeme hladkou mo...

Vepřový plátek s nivou a žampiony

Vepřový plátek s nivou a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky z vepřové kýty, 5 žampionů, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, kousek nivy dle chuti, 5 lžic bílého vína, mletý pepř, sůl

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Vyjmeme a odložíme do tepla. Do výpeku přidáme trochu oleje a necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přidáme k ní plátky žampionů,podusíme, zalijeme vínem, uvedeme do varu, přidám...

Vepřové řízky na houbách a rozmarýnu

Vepřové řízky na houbách a rozmarýnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty (řízky), 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sušeného mletého rozmarýnu, 3 lžíce olivového oleje, 250 g hub (můžou být i žampióny), 1 stroužek česneku, 300 ml zeleninového vývaru, špetka soli, špetka pepře

Řízky opláchněte, osušte a lehce naklepejte klouby prstů. Každý přeřízněte napůl. Do mikrotenového sáčku nasypte mouku, rozmarýn, asi lžičku soli a špetku pepře. Přidejte maso a pořádně protřepte, až se celé pokryje moukou a kořením. Na pánvi...

stránka: