Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vepřová kýta

Benátské řízky

Benátské řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, 80 g sádla, 60 g cibule, 60 g hladké mouky, 100 ml mléka, 100 ml bílého přírodního vína, černý mletý pepř, sůl, 40 g rostlinného tuku

Maso opláchneme a přes vlákno nakrájíme řízky. Každý řízek naklepeme, osolíme a opepříme. Dvě třetiny sádla rozpálíme na pánvi, vložíme do něj připravené řízky a po obou stranách je opečeme dočervena. Rostlinný tuk rozpustíme, přisypeme hladkou mo...

Cikánská vepřová směs

Cikánská vepřová směs

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, sůl a pepř dle chuti, troška hladké mouky, 100 g anglické slaniny, 2-3 nohy párku, 1 větší cibule, 1 zelená paprika , 1-2 rajčata, rostlinný olej

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme, pak zaprášíme moukou a promícháme. Nudličky restujeme na rozehřátém oleji skoro doměkka. Pak maso vypneme, odložíme stranou a udržujeme v teple. Na lžíci oleje vhodíme anglickou slaninu nakrájenou ...

Čína po česku

Čína po česku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty nebo, 3/4 kg vepřové plece, 1 vejce, 2 lžičky majoránky, 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky soli, 2 lžičky sladké papriky, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička škrobové moučky, 2 lžíce olivového oleje, 1 menší cibule, 3 různobarevné (zelená, červená, žlutá) papriky

Maso nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si marinádu z olivového oleje, soli, obou omáček, hořčice, majoránky, sladké papriky a najemno nasekané cibule. Vmícháme maso, rozklepneme vejce a zašleháme škrobovou moučku. Masovou směs necháme odležet...

Čínské nudličky

Čínské nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2 vejce, 2 stroužky česneku, 1 lžíce Solamylu, 0,5 lžičky mleté papriky , 0,5 lžičky pepře, 0,5 lžičky kari koření, 2 lžíce sojové omáčky, 5 lžic slunečnicového oleje

Vepřové maso nakrájíme na ne moc dlouhé nudličky. Dobře je promícháme s rozkvedlanými vejci, solamylem, paprikou, kari kořením a sojovou omáčkou. Přidáme prolisovaný česnek a důkladně promícháme a necháme v ledničce uležet do druhého dne. Druhý ...

Domácí vepřová šunka s medem

Domácí vepřová šunka s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové kýty, 100 ml vody, 1 lžíce medu, 20 g soli, 5 g Pragandy

Maso omyjeme a co nejvíce jej odblaníme. Dvě třetiny nakrájíme na malé kostičky, menší než na guláš a jednu třetinu masa rozmixujeme v mixéru. To proto, aby se šunka po uvaření nerozpadala. Přidáme zbylé ingredience a pořádně rukama promícháme. Do...

Domácí vepřové klobásy

Domácí vepřové klobásy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg vepřové kýty, 5 kg vepřového bůčku, 2 kg vepřové plece, 2 g pepře (na 1kg masa), 20 g soli (na 1kg masa), 1 g kmínu (na 1kg masa), 2,5 g česneku (na 1kg masy), střívko dle množství klobásek

Maso omyjeme, osušíme a očistíme od hrubých nečistot. Sádlo necháme. Nakrájíme na kostky a okořeníme. Necháme odležet do druhého dne. Do mlýnku na maso nastavíme "šajbu" s většími otvory. Naložené kousky meleme nejdříve do mísy a poté na vyústění...

Dračí dech

Dračí dech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové kýty (plecka), 3 žampiony, 1 paprika (kapie), 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 párek, sůl, pepř, 1 lžička koření dračí dech, 1 lžička drceného kmínu, 2-3 lžíce kečupu, 1-2 lžíce sójové omáčky, rostlinný olej

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, koření dračí dech a olej. Promícháme a necháme chvíli proležet (možno i přes noc). Mezitím si nakrájíme papriku na malé kousky, párek na kolečka, cibuli na nudličky a žampi...

Frankfurtská vepřová kýta

Frankfurtská vepřová kýta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřové kýty, 4 nožky frankfurtských párků, 1 velká cibule, 3 lžíce oleje, mletá paprika , sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany

Maso prošpikujeme třemi nožkami párků. Nejlépe se to dělá tak, že párky dáme na chvíli do mrazáku, pak je ztuhlé snadno zasuneme do zářezů v mase. Připravený špalík masa opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Maso vyndáme, odložíme stranou a...

Gyros s tzatziki

Gyros s tzatziki

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, koření gyros, olej, 1 měkký odtučněný tvaroh, 4 lžíce zakysané smetany, 2 stroužky česneku, 1/2 salátové okurky, 2 lžíce nasekaného kopru, olivový olej, ocet, směs koření na tzatziky, bílý pepř, sůl

Vepřovou kýtu nakrájíme na kousky. Koření na gyros smícháme se 2 lžícemi oleje. Maso necháme ve směsi marinovat aspoň 2 hodiny a potom jej opečeme na oleji. Okurku nastrouháme, osolíme a necháme chvíli odstát, aby pustila šťávu. Tvaroh smícháme se...

Jadranské topinky

Jadranské topinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, sůl, pepř, 1 cibule, 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice, kečup - dle chuti, strouhaný sýr

Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, na oleji orestujeme, přidáme nakrájenou cibulku, osolíme, opepříme, přidáme hořčici. Kečup namažeme na topinky (nemusí se - záleži na chuti), posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme kapií nebo petrželkou.

Jarní vepřové závitky

Jarní vepřové závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty, sůl a pepř podle chuti, 200 g žampionů, 1 starší rohlík, 1 vejce, svazek ředkviček, olej, 2 lžíce nasekané pažitky

Nejdříve si připravíme náplň: na rozehřátém oleji restujeme žampiony. Asi po třech minutách přihodíme rohlík nakrájený na malinké kostičky. Dohromady krátce opečeme, osolíme, opepříme, zalijeme vejcem, promícháme a až se vejce srazí, odstavíme a v...

Jessynčino tajemství

Jessynčino tajemství

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové kýty, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 1 feferonka, 1 lžíce kečupu, 1 vejce, pepř, sůl

Na oleji osmažíme na kostičky nakrájené maso a drobně sekanou cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme jemně krájenou feferonku a dusíme do měkka. Nakonec přidáme kečup a vmícháme vejce. Nepodléváme a necháme vejce srazit. Podáváme se smaženými bramboro...

Královské vepřové plátky

Královské vepřové plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty, sůl, pepř, 1 velká cibule, lžíce hladké mouky, vývar, 100 ml bílého vína, 1/2 červené papriky, 2 lžíce kečupu, 80 g anglické slaniny, olej

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Nadrobno nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme masové plátky a z obou stran je opečeme. Pak zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké plátky opatrně vyjmeme stranou,...

Kung-Pao

Kung-Pao

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové kýty, 1/5 rozšlehaného vejce vejce, 1 lžíce máčeného Solamylu, 1/3 lžičky soli, olej na smažení, 40 g arašídů , 1/2 čerstvé chilli papričky, 1/4 lžičky mletého chilli , 2-3 lžíce sojové omáčky, 1 lžička cukru, špetka Aji-moto, wei-su nebo glutasolu, 1 lžíce rýžového vína, voda nebo vývar podle potřeby

Maso nakrájíme na kostičky (1 x 1 cm), osolíme, v misce zamícháme s vejcem, pak přidáme máčený škrob a znovu dobře promícháme,(nejlépe rukou - čistou). Připravíme si všechny suroviny co nejblíže k pánvi a kastrol s cedníkem. Do pánve nalijeme ol...

Loupežnická pochoutka v alobalu

Loupežnická pochoutka v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 4 cibule, 5 brambor, 4 ostravské klobásy, 300 g slaniny, 1 šálek hub, 5 lžic tuku

Připravíme si 6 misek a do každé zvlášť si dáme nakrájenou jednu ingredienci. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, brambory na kolečka, klobásu na kolečka, slaninu na plátky a houby napůl. Suroviny stříděva napichjeme na grilovací...

Maďarský guláš

Maďarský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřové kýty, 750 g cibule, 1/2 hlávky česneku, 150 g kostiček slaniny, několik lžic rostlinného oleje, 400 ml červeného vína, 3 lžičky mleté papriky , 4 papriky (kapie), 5 oloupaných rajčat, 200 g rajčatového protlaku, 1-2 kostky masoxu, 1 a 1/2 lžičky gulášového koření, 1/2 lžičky pepře, 2-3 bobkové listy, 1 lžička sušené majoránky, 1 lžička kmínu, špetka chilli koření

Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, na jiné pánvi opražíme na kostičky nakrájenou slaninu a poté ji přidáme k cibulce. Na kostky nakrájené maso přidáme k cibuli a slanině, orestujeme, poprášíme paprikou, rychle promícháme a zalijeme víne...

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 řízky z kýty, sůl, 1 lžička pepře, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce worcesterové omáčky, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky , 1/2 lžičky sladké papriky , 2 vejce, 3 lžičky kečupu, 1 lžička chilli omáčky, olej

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin (čím déle je maso naloženo, tím je křehčí). Naložené maso osmahneme...

Maso na cibuli a pórku

Maso na cibuli a pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřového masa, 1 pórek, 2 cibule, ostrý i jemný kečup, boloňská omáčka, troška smetany nebo mléka

Vepřové maso naklepeme, nasolíme a opepříme. Na dno pekáčku nasypeme směs pórku a cibule, na to položíme připravené plátky masa. Zakapeme ostrým kečupem a opět zasypeme pórkem s cibulí. Nahoru dáme opět kečup, ostrý i sladký, a přidáváme taky bolo...

Maso s voňavými sýry

Maso s voňavými sýry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší plátky z vepřové kýty nebo plece, sůl, pepř, 1 balení romadůru, 1 balení tvarůžků, 150 g Nivy, grilovací koření na kuře, hladká mouka, 1 balení smetany

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli ležet. Mezitím si rozdělíme balení romadůru i syrečků na 4 porce a do misky připravíme hladkou mouku na obalení. Na naklepané plátky dáme připravené porce sýrů, ty posypeme grilo...

Mexické řízky

Mexické řízky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 50 g česneku, 1 lžička soli, troška pepře, 70 g rostlinného oleje, 60 g cibule, 60 g papriky (kapie), 60 g rajčat

Maso z vepřové kýty nejdříve umyjeme a nakrájíme na 4 řízky. Potřeme je prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme dozlatova. Maso vyndáme, cibuli a papriku omyjeme, nakrájíme na drobno, dáme na pánev ...

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg vepřových řízků, 2 a 1/2 lžíce harísy (ostré zeleninové pochoutky), 1 lžička pepře, 1 a 1/2 lžičky soli, 1 a 1/2 lžíce Solamylu, 8 stroužků rozetřeného česneku, 1 lžíce oleje

Řízky naklepeme. Ostatní přísady smícháme dohromady a dáme na talíř. Nakrájené řízky po jednom máčíme po obou stranách v připravené hmotě a dáváme je do kastrolku nebo do krabičky z umělé hmoty. Uzavřeme a uložíme do ledničky na 24 hodin (může být...

Obložené vepřové řízky

Obložené vepřové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 4 vejce, 1/2 konzervy žampionů, 1/2 konzervy kukuřice, 150 g tvrdého sýra, pár kapek sojové omáčky, trochu soli, trochu pepře, několik lžic rostlinného oleje, dle potřeby masový vývar

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme sójovou omáčkou. Chvíli je necháme odležet. Na oleji je prudce opražíme z obou stran a pak je udusíme doměkka. Podle potřeby je podléváme vývarem. Měkké plátky masa přeložíme do zap...

Parmský řízek

Parmský řízek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, sůl, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, 100 g parmezánu, 150 g másla

Řízky tence nakrájíme, zlehka naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, vejci a strouhaném sýru, znovu smočíme ve vejci a obalíme ve strouhance. Takto obalené řízky smažíme velmi zvolna na malém plameni na másle do zlatova po obou stranách.

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 200 g cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 50 g sádla, 1 špetka černého mletého pepře, 1 špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 jablka, 300 g červené i zelené papriky, 250 ml bílého vína, 1 špetka soli, 1 lžička petrželové natě

Maso nakrájíme na kostky. Smícháme se sojovou omáčkou, pepřem a jemně nadrceným tymiánem. Necháme krátce odležet. Do dozlatova osmažené cibulky přidáme maso a asi 2 min opékáme. Přilijeme víno a dusíme. Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a nakrájím...

Pikantní řízečky

Pikantní řízečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty nebo, 3/4 kg vepřové plece, 1 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 2 hrnečky strouhanky, 2 lžíce grilovacího koření, 1 dcl olivového oleje, 1 lžička sojové omáčky, 2 jarní cibulky, 3 stroužky česneku

Maso na krájíme na menší řízečky (můžeme také na nudličky). Připravíme si marinádu z olivového oleje, grilovacího koření, utřeného česneku a sojové omáčky. Maso v ní necháme uležet ideálně přes noc, nemáme-li čas, alespoň na 2 hodiny. Obalujeme kl...

stránka: