Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vepřová panenka

Grilovaná panenka v paprikovo - česnekové  marinádě

Grilovaná panenka v paprikovo - česnekové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 3 stroužky česneku, 4 lžíce bylinkového oleje, 1 lžička nasekaného tymiánu, 1 lžička nasekaného oregana, 1 lžička nasekaného rozmarýnu, 2 bobkové listy, 1 lžíce uzené papriky, pepř, sůl

Suroviny na marinádu smícháme dohromady a namočíme do ní panenku na 24 hodin. Grilujeme zvolna na grilovacím tácku nebo pánvi.

Liptovské řízky  v bramboráku

Liptovské řízky v bramboráku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové panenky, 4 stroužky česneku, špetka soli, 150 ml olivového oleje, 600 g brambor, 1 cibule , 1 lžička majoránky, troška pepře bílého, troška kmínu, 2 vejce, 30 g hladké mouky

Zemiaky zotrieme, pridáme múku, vajíčka, dobre pomiešame. Dochutíme korením, majoranom, rascou a osolíme nakoniec pridáme na jemno pokrájanú cibuľu. Na horúcom oleji vypražime 8 malých placiek ktoré odložíme na teple miesto. Bravčové mäso pokrájam...

Luxusní svačinka

Luxusní svačinka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg vepřové panenky, 1 cibule, 20 ml olivového oleje, 0,5 lžičky kari koření, 0,5 lžičky zázvoru, 10 ml worcesterské omáčky, 5 ml sojové omáčky, půl malé chilli papričky, 2 hrsti polníčku, 2 plátky chléba, 1 lžička Solamylu

Maso nakrájíme na nudličky a smícháme se solamylem, zázvorem, nadrobno nakrájenou chili papričkou a kari kořením. Cibuli nakrájíme na čtvrkolečka. Rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme ochucené maso, přidáme nakrájenou cibuli a krátce restujeme...

Masové špízy s rajčaty

Masové špízy s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové panenky, 3 stroužky česneku, 3 snítky tymiánu, rozmarýn, bazalka, 60 ml olivového oleje, sůl, pepř, 250 g cherry rajčátek

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky. Rajčata omyjeme, vyřízneme stopky a střídavě s kostkami masa napichujeme na špejle a ukládáme do mísy. Česnek nadrobno posekáme. Tymián, rozmarýn a bazalku opereme, otrháme listy a naj...

Medailonky Martini

Medailonky Martini

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 1 cibule, 50 g másla, 200 ml smetany ke šlehání, 50 ml Martini, 50 ml vepřového bujónu, špetka mletého pepře a soli, troška rozmarýnu

Bravčovú panenku nakrájame na približne 2 cm hrubé plátky. Zľahka ich naklepeme, osolíme, okoreníme a opekame na panvici pri miernom ohni asi 3 minúty. Odložíme na teple miesto. Nakrájanú cibuľu opečieme na masle do sklovita, pridáme Martini, tro...

Medailonky z vepřové panenky na blanšírovaném chřestu

Medailonky z vepřové panenky na blanšírovaném chřestu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g vepřové chlazené panenky, 2 g hrubozrnné soli, pepř, 120 g čerstvého zeleného chřestu, 120 g sladkých lusků cukrového hrášku, hrudka másla, 1 dcl kuřecího vývaru, slupky a spodky zeleného chřestu, chilli, 1 šalotka, 3 stroužky česneku, 1 dcl smetany

Vepřovou panenku si očistíme, osolíme hrubozrnnou solí a pepřem a necháme odstát v pokojové teplotě. Rozkrojíme na tři stejné části a dlaní lehce stlačíme proti pracovní desce. Svazek zeleného chřestu oloupeme škrabkou na brambory od hlavičky (v c...

Medailonky z vepřové panenky s pečenými cherry rajčátky a čerstvými fettuccine

Medailonky z vepřové panenky s pečenými cherry rajčátky a čerstvými fettuccine

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové panenky, 100 g čerstvé fettucine, 4 lístky čerstvé bazalky, 2 dcl smetany na vaření, 5 cherry rajčátek , olivový olej, sůl, pepř

Panenku nakrájíme na 3 medailonky a zprudka opečeme na olivovém oleji na pánvi. Pánev vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C spolu s cherry rajčátky. Čerstvé fettucine ponoříme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Na druhou pánev nalijeme...

Moravský divoký šíp

Moravský divoký šíp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g srnčí kýty, 250 g telecích jater, 200 g vepřové panenky, 80 g anglické slaniny, 100 g másla, 100 g cibulek, 100 ml bílého vína, 1 lžička soli, 2 bobkové listy, 20 ml vodky

Mäsa nakrájame na vhodné plátky, trochu naklepeme, okoreníme, posolíme a striedavo všetky súčasti pochuťky navlečieme na ražne. Pečieme v rúre na masle. Šťavu zlepšíme bielym vínom a polievame ňou mäso. Môžeme flambovať vodkou.

Panenka s ořechovou krustou

Panenka s ořechovou krustou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, sůl, pepř barevný, 3 lžíce slunečnicového oleje, 80 g másla, 50 g vlašských ořechů, 50 nesolených arašídů, 1 žloutek, 100 g strouhanky, 100 g brusinkového kompotu, 150 ml smetany, hrst petrželky

Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potom jej osolíme a okořeníme barevným pepřem. V pekáčku rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran. Změklé máslo nakrájíme na kousky, vlašské ořechy i arašídy najemno umeleme. V misce promícháme máslo s...

Panenka v těstě s ořechy

Panenka v těstě s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 50 g strouhanky, 50 g mletých lískových jader, 250 g listového těsta, 5 lžic jemně nasekané petrželové natě, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 vejce, 3 lžíce provensálského koření, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Vepřovou panenku osolíme, posypeme jednou lžičkou provensálského koření, pokapeme citrónovou šťávou, olejem a necháme odležet. Poté vepřovou panenku opečeme ze všech stran na pánvi na oleji. Připravíme si směs z nasucho opečené strouhanky, mletých...

Panenská pečeně v citrónu po pražsku

Panenská pečeně v citrónu po pražsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky vepřové panenky, 2 lžíce olivového oleje, 3 citróny, 30 g másla, 20 g hladké mouky, 1 lžíce citronového pepře, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička cukru krupice, 1 troška petrželové natě, špetka soli

Maso osolte, posypejte pepřem, polijte šťávou z 1 citrónu, worcesterem, částí oleje a nechte ho v chladu alespoň hodinu rozležet. Pak ho rychle opečte na pánvi na zbytku oleje ze všech stran. Zapékací mísu vytřete kouskem másla, položte na dno něk...

Pečená panenka se sušenými švestkami

Pečená panenka se sušenými švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 2 hřebíčky, 1/2 hvězdičky badyánu, 1/4 lžičky skořice, 1 lžíce řepkového oleje, 2 mrkve, 2 pastináky, 4 plátky sušené šunky, 8 stroužků česneku, 8–12 sušených švestek bez pecky, sůl a pepř

Panenku pečlivě očistěte od blány. Hřebíčky a badyán utlučte v hmoždíři nebo umelte a smíchejte se skořicí, olejem a maso směsí potřete. Nechte chvilku marinovat. Mezitím očistěte mrkev, pastináky a překrojte je na poloviny. Do kastrůlku dejte va...

Plněná vepřová panenka

Plněná vepřová panenka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřová panenka, 2 vejce, 1 malá konzerva žampionů nebo hrst sušených hub, 1 lžička hořčice z celých semen, 3 lžíce sádla, sůl, 5-6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce tmavé jíšky

Vepřovou panenku si podélně nařízneme a rozklepeme. Malinko posolíme a vložíme do ní vaječinkovou směs s hříbky. Pak, pomocí nitě, panenku zamotáme, aby se nám náplň nedostala ven. Dobře utáhneme a necháme si z nitě malinkatý smotek nebo uzlík, ab...

Plněné kapsy z vepřové panenky

Plněné kapsy z vepřové panenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 250 g kuřecích jater, 100 g anglické slaniny, 1 menší cibule, kousek másla, 3 vejce, 1 lžička pažitky, sůl, pepř, olej, lžička hladké mouky

Cibuli, anglickou slaninu a kuřecí játra si nakrájíme nadrobno. Na pánev s kouskem másla dáme zpěnit cibuli, pak přidáme anglickou slaninu a játra. Chvíli opékáme, pak osolíme a zalijeme rozšlehanými vejci, do kterých jsme přidali pokrájenou pažit...

Smetanové prstýnky s eidamem na vepřové panence

Smetanové prstýnky s eidamem na vepřové panence

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 60 g másla, 2 žloutky, 150 g smetany, 150 g eidamu, špetka soli, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, 2 kousky vepřové panenky po 350 g, 1,5 l zeleninového vývaru, 500 g listového špenátu, 40 g přepuštěného másla, 2 stroužky česneku

Brambory oloupeme a nakrájíme na hrubé kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté je prolisujeme lisem na brambory a vymícháme dohladka spolu se žloutky, změklým máslem, smetanou a na jemno nastrouhaným eidamem. Maso vložíme asi na 15 minut do ...

Šťavnatý mix gril s tomatovou salsou a pečenou bramborou v alobalu s creme fraiche

Šťavnatý mix gril s tomatovou salsou a pečenou bramborou v alobalu s creme fraiche

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g hovězí roštěné , 70 g vepřové panenky, 60 g kuřecích prsou, 1 větší brambora, 1 crème fraiche, čerstvé bylinky, Salsa - červená cibule, 1 paprika (kapie), troška chilli, 1 rajče, sůl, pepř

Očištěné maso nakrájíme na malé steaky, přidáme sůl a pepř a posypeme čerstvými bylinami. Zprudka opečeme na olivovém oleji na pánvi nejprve kuřecí maso a po dvou minutách přidáme zbylá dvě masa. Masa můžeme dopéct v troubě nebo na mírnějším ohni ...

Vepřová panenka báby Máry

Vepřová panenka báby Máry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 středně velké vepřové panenky, čerstvá šalvěj, čerstvý rozmarýn, čerstvý koriandr, čerstvá petrželka, čerstvá saturejka, 1 dcl olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce citronové šťávy, čerstvě nadrcený pepř, sůl

Panenky omyjeme a osušíme. Připravíme marinádu z bylinek. Všechny bylinky posekáme najemno, prolisujeme česnek, přidáme citrónovou šťávu a vše smícháme s olivovým olejem. Maso osolíme, posypeme čerstvě nadrceným pepřem a potřeme marinádou. Vše nec...

Vepřová panenka na hříbkách s anglickou slaninou

Vepřová panenka na hříbkách s anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové panenky, 200 g anglické slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 100 g hub, kousek másla, 1 lžička tymiánu

Panenku nakrájejte na špalíčky asi 3 cm, obalte v anglické slanině a prudce osmažte na olivovém oleji po každé straně asi 2 minuty. Poté dejte zapéct tak na 4 minutky do trouby. Uvnitř budou lehce růžové. Mezitím hříbky osmažte na másle s čer...

Vepřová panenka na jemných zelených fazolkách s pečenými plátky brambor

Vepřová panenka na jemných zelených fazolkách s pečenými plátky brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové panenky, 150 g zelených fazolek, 150 g brambor, smetana, sůl, pepř, česnek, rozmarýn, olej, 1 cibule

Vepřovou panenku ochutíme, zprudka ogrilujeme ze všech stran, poté dopékáme v troubě na nízkou teplotu. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na másle, přidáme česnek a zelené fazolky, orestujeme a zakápneme smetanou. Lehce provaříme, dochutíme. Př...

Vepřová panenka pečená

Vepřová panenka pečená

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší vepřová panenka, 25 dkg anglické slaniny, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, 250 ml šlehačky, olivový olej dle potřeby, troška soli, troška pepře, 3-4 lístky čerstvé bazalky, špetka čerstvého či sušeného tymián, 4-6 ks brambor

Vepřovou panenku podélně rozřízneme a proložíme pokrájenými plátky anglické slaniny. Na podélné misce smícháme sůl, pepř, prolisovaný česnek a nasekané bylinky (popř. sušené) a panenku ve směsi obalíme. Brambory oloupeme, pokrájíme na tenké plá...

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové panenky, 150 g sušených švestek, 150 ml portského vína, 100 g anglické slaniny, 1 pomeranč, 150 g švestkových povidel, 0,5 dcl rostlinného oleje, 1 hrst pražených rozdrcených mandlí, 30 g soli, 10 g pepře, 1 lžička chilli koření, 1 dcl masového vývaru, 50 g másla, 1 lžíce cukru krystal

Švestky naložíme na hodinu do části portského (lepší je přes noc - doba naložení švestek není započítána v době přípravy). Protáhneme jimi panenku (50 g odložíme), ochutíme solí a pepřem, pokapeme olejem a dáme odležet 5-10 min. Maso zprudka ope...

Vepřová panenka plněná špenátem

Vepřová panenka plněná špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové panenky, 0,5 kg špenátu, špetka soli, špetka pepře bílého

Vezmeme si špenát, opláchneme ho a dáme si vařit vodu, až se bude voda vařit, vložíme asi na 15 vteřin špenát spařit. Poté si vezmeme sítko, scedíme špenát a vložíme do nádoby plné studené vody a ledu, aby se nám neztratila barva. Poté si vezmeme ...

Vepřová panenka s anglickou slaninkou a sýrovosmetanovou omáčkou

Vepřová panenka s anglickou slaninkou a sýrovosmetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kousek vepřové panenky, 100 g anglické slaniny, špetka soli a pepře, 2 trojúhelníčky taveného sýra, 50 g Nivy, 100 ml smetany ke šlehání, 1 sáček mražené kukuřice, 2 lžíce másla

Panenku očistíme, omyjeme a osušíme a nakrájíme na malé špalíčky. Každý špalíček obalíme plátkem anglické slaniny a necháme stranou chvíli odpočívat. V pánvi wok si rozpustíme jednu lžíci másla a vsypeme balíček kukuřice, podlijeme trochou vody, ...

Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky

Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, sůl, pepř, rostlinný olej, 300 g fazolových lusků, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1/5 kg brambor, zelenina

Vepřovou panenku nakrájíme na špalíčky ( asi 3 - 4 cm), naklepeme pouze hranou ruky, osolíme a opepříme. Osmažíme ze všech stran (krátce, aby maso zůstalo uvnitř růžové - jinak ztvrdne). Fazolky (čerstvé nebo mražené) krátce povaříme v osolené vod...

Vepřová panenka s hráškovým pyré

Vepřová panenka s hráškovým pyré

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vepřové panenky, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 lžička řepkového oleje, 100 g brambor, 50 g hrášku, 2 ks jarní cibulky, 1 lžička másla

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Mezitím si nakrájíme panenku na plátky, osolíme, opepříme a osmažíme 3 minuty na řepkovém oleji dozlatova. Brambory rozmixujeme, smícháme je s hráškem a nasekanou jarní cibulkou, zjemníme máslem ...

stránka: