Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vepřová pečeně

Vepřové na rožni

Vepřové na rožni

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.5 kg vepřové pečeně, 8 lžic rostlinného oleje, 1 stroužek česneku, 1 troška kmínu, 1 špetka soli

Vepřovou pečínku vykostíme, umyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky (řízky) a naklepeme na obou stranách. Řízky osolíme, potřeme česnekem, přidáme trošku kmínu a pokapeme olejem. Poté necháme na 2 hodiny odležet v chladu. Nachystané plátky masa vlo...

Mozaikový chlebíček

Mozaikový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 2 lžičky sardelové pasty, 150 g šunky vcelku, 150 g zbytků pečeného masa, 2 vejce, 2 sterilované okurky, 1 lžička kaparů, 1 veka

Vejce si uvaříme natvrdo. Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a pečené maso, dále 2 uvařená vejce pokrájená na kostičky, sterilované okurky a lžičku rozsekaných kaparů. Vše dobře promícháme. Veku rozkroj...

Jednoduché kotlety

Jednoduché kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřové pečeně nebo kotlety, 2 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce Worcesteru, 2 větší cibule, 0,5 pórku, špetka pepře, sůl

Naklepané, osolené kotlety opepříme a nakrájíme na nudličky. Vložíme do oleje smíchaného se sojovou omáčkou a worcesterem a dáme minimálně na 2 hodiny do chladu (nejlépe přes noc). Na rozpálené pánvičce BEZ TUKU osmahne maso zprudka z obou stran ...

Kotlety na víně

Kotlety na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové pečeně (kotlet), 2 lžíce oleje, 0,1 - 0,2 l červeného suchého vína, sůl, pepř

Omyté a osušené kotlety naklepeme a nejméně na hodinu naložíme do suchého červeného vína. Pak kotlety necháme okapat, osolíme a na oleji prudce orestujeme. Kotlety podlijeme vínem a krátce podusíme. Podle chuti je osolíme, případně opepříme.

Italské ravioli

Italské ravioli

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrubé mouky, 3 vejce, 50 g másla, 150 g strouhaného parmazánu, sůl, zbytek vepřové pečeně na nádivku, 1 lžičku Vegety

Nádivka: Zbytky pečeně smícháme s 100g jemně nastrouhaného parmazánu a vegetou. Spojíme vejcem a podle chuti dosolíme. Do mouky dáme 1 vejce a špetku soli a s vlažnou vodou vypracujeme měkké nudlové těsto. Tence vyválíme a nakrájíme na malé čt...

Zapečená pikantní směs

Zapečená pikantní směs

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g šunky, 150 g slanečka, 150 g uzené makrely nebo jiných uzenek dle chuti, 100 g studené pečeně, 1 cibule, 3 brambory, 2 lžíce kysané smetany, 1 vejce, 40 g másla, 40 g parmazánu, sůl, pepř, strouhanka

Uzenky nakrájíme na menší kousky. Pečené maso, šunku, uzenky, slanečky, cibuli a uvařené brambory rozemeleme. Osolíme, opepříme a promícháme s kysanou smetanu, se žloutkem a sněhem z bílků. Směs upravíme do malých ohnivzdorných misek vymazaných má...

Kotlety zapečené se sýrem

Kotlety zapečené se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové pečeně, 4 plátky tvrdého sýra, 1 jablko, 1,5 lžíce mleté papriky , 0,5 lžičky pepře

Kotlety lehce naklepeme, mírně opepříme a na rozpálené pánvi prudce opečeme po obou stranách. Potom na každou kotletu položíme kolečko syrového jablka a plátek tvrdého sýra. Poprášíme sladkou paprikou a pod pokličkou zapékáme až se sýr roztaví.

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové pečeně, 3 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1 lžička mletého černého pepře, 2 lžičky sladké mleté papriky, 2 lžíce rostlinného oleje, 1/2 hrnečku hladké mouky

Naklepané kotlety nasolíme, opeříme. Smícháme mouku s paprikou a maso ve směsi obalíme. Jednu cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji a kotlety z obou stran zprudka opečeme dozlatova. Přidáme na plátky nasekaný česnek a dopékáme. Hotové maso vyj...

Řízek plněný celerem

Řízek plněný celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové pečeně, 100 g celeru, 60 g strouhanky, 2 lžičky slunečnicového oleje, 3 dcl vývaru

Z uvedeného množství vepřové pečeně uděláme dva silnější řízky, do kterých uděláme kapsu pro naplnění. Náplň se skládá z jemně nastrouhaného celeru který je smíchán se strouhankou a pro zlešení chutě je přidán slunečnicový olej. Toto vše dobře pro...

Vepřové řízky se širokými nudlemi

Vepřové řízky se širokými nudlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové pečeně, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce rostlinného oleje, 3 špetky soli, 2 špetky pepře, 120 ml červeného vína, 4 lžíce brusinkového kompotu, 400 g nudlí, 1/4 ks papriky (kapie), 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky petrželové naťi

Maso očistíme a nakrájíme na čtyři plátky. Na okrajích je mírně nařízneme a z obou stran zlehka naklepeme. Maso poprášíme hladkou moukou a v pánvi na oleji je po obou stranách opečeme dozlatova. Osolíme, opepříme a zalijeme červeným vínem. Vše...

Kotlety po srbsku

Kotlety po srbsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 lžíce sádla, sůl, pepř, 1 lžíce koření country, 2 červené cibule, 2 stroužky česneku, 5 dkg anglické slaniny, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, chilli koření, 2 lžíce rajského protlaku, 1/2 l hovězího (drůbežího) vývaru, 1 lžička hladké mouky

V široké pánvi rozpálíme sádlo (nebo olej). Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením country. Zprudka je opečeme z obou stran do červena. Vyjmeme z pánve a ve výpeku opečeme do sklovita nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme anglickou ...

Vepřové plátky v pikantérii

Vepřové plátky v pikantérii

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřové pečeně, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kapary, 4 sterilované okurky, 1 lžíce cibulové natě, 5 lžic slunečnicového oleje, podle chuti sůl, podle chuti pepř, 1/2 l vývaru z kostí

Plátky vepřové pečeně (bez kosti), naklepu, osolím, opepřím, potřu olejem a nechám v chladu rozležet. V pánvičce rozehřeju 3 lžíce oleje, maso zvolna opeču a dám stranou. Do pánve dám lžíci másla, zpěním nakrájenou cibuli, lžíci hladké mouky, lech...

Marinovaná vepřová pečeně s vůní šalvěje

Marinovaná vepřová pečeně s vůní šalvěje

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky vepřové pečeně, sůl, 2 lžíce oleje, pepř, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžička garam masaly, 3 listy šalvěje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu

Plátky vepřové pečeně naklepeme, osolíme a nařízneme okraje. Pak je naložíme do marinády, kterou si připravíme smícháním oleje, pepře, sójové omáčky, worcesterové omáčky, garam masaly a posekaných lístků šalvěje. Marinujeme alespoň 2 hodiny (lépe ...

Děčínský kotlet

Děčínský kotlet

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové pečeně, 15 ml rostlinného oleje, 15 g másla, 10 g šunky, 1/3 vejce, 15 g nakládaných žampionů, 50 g 33% smetany, 0,1 dcl bílého vína, mletý pepř, sůl

V kotletě z vepřového masa nařízneme kapsu, kterou naplníme touto směsí: na tuku podusíme na nudličky nakrájenou šunku a na kostičky nakrájené kapie. Do podušené šunky a kapie vlijeme rozkvedlané a osolené vejce a necháme za stálého míchání srazit...

Nadívaná vepřová pečeně

Nadívaná vepřová pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřové pečeně s kostí, 200 g plátků tvrdého sýra Eidam 45%, 200 g plátků šunkového salámu , 200 g plátků anglické slaniny, 5 lžiček plnotučné hořčice, 5 lžiček kečupu, 3 ks cibule, 1 lžíce sádla, 250 ml masového vývaru, 1 lžička soli, 2 lžičky směsi koření gyros

Maso příčně nakrojíme ke kosti na plátky cca 1 cm široké a to tak, aby maso zůstalo vcelku. Potom ho ze všech stran osolíme a okořeníme. Dále každý plátek potřeme kečupem a hořčicí a dovnitř zasuneme několik koleček cibule, plátek sýra a šunky. Pa...

Podzimní pečeně s rozmarýnem

Podzimní pečeně s rozmarýnem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové pečeně, 5 snítek rozmarýnu, 5 žampiony, 0,5 kg malých nebo nakrájených brambor, olej, sůl, pepř

Pečeni osolíme a opepříme. Opečeme ji zprudka ze všech stran na pánvi, aby se maso zatáhlo. Necháme vychladnout a nití nebo potravinářským provázkem uchytíme rozmarýnové snítky k masu. Brambory omyjeme (nebo větší nakrájíme na kousky. Zakápneme ol...

Vepřové karé na brusinkách

Vepřové karé na brusinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové pečeně, 150 g brusinkového džemu, 50 g cukru krupice, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), šťáva z 1/2 citrónu, 2-3l žíce slunečnicového oleje, podle chuti sůl, podle chuti pepř

Vepřovou pečeni bez kosti osolím, opepřím, opeču na pánvi ze všech stran, vložím do pekáčku, posypu tymiánem, podliji horkou vodou a zakryté peču skoro do měkka. Vypečenou šťávu nalévám na maso. Rozehřeji cukr s brusinkovým džemem a šťávou z půlky...

Vepřová pečeně v medovém kabátku

Vepřová pečeně v medovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové pečeně, 8 stroužků česneku, 3 lžíce medu, 4 lžíce másla, 3 lžíce rumu, špetka soli, troška pepře, 1 lžíce rozinek

Rozpustíme máslo a vmícháme do něj med, utřený česnek, rum a rozinky, které jsme si den předem namočili do rumu. Všechno důkladně promícháme. Maso osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme marinovat nejlépe přes noc. Poté maso upečeme v roz...

Pečínka na medu

Pečínka na medu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové pečeně, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce šalvěje, 1 lžíce mletého kmínu, 1 lžíce grilovacího koření, 200 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 300 ml bílého vína, 600 ml zeleninového vývaru, 8 brambor, 4 lžíce včelího medu

Rozmícháme med s olivovým olejem a potřeme jím maso. Na talíři smícháme šalvěj, kmín, grilovací koření a maso v něm obalíme. Dáme na pekáč a podlijeme trochou vody. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 50 minut. Teplotu stáhneme na 160°C a pečeme...

Vepřová pečeně s pórkovou krustou

Vepřová pečeně s pórkovou krustou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1400 g vepřové pečeně, 55 g parmazánu, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce másla, 1 lžíce rozmarýnu, 2 lžíce bylinkové hořčice, 1 ks pórku, 2 stroužky česneku

Vepřovou pečeni osolíme, opepříme a potřeme olejem. Osmažíme ji ze všech stran. Pórek nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle doměkka. Přidáme utřený česnek, sůl a pepř. Odstavíme a vmícháme strouhaný parmazán a nasekaný rozmarýn. Vepřovou pe...

Pečeně v pomerančové marinádě

Pečeně v pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřová pečeně, 5 pomerančů, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce aceta balsamica, 2 lžíce zázvoru, 1 lžíce rozmarýnu

Smícháme šťávu ze čtyř pomerančů, sójovou omáčku, ocet, strouhaný zázvor a nasekaný rozmarýn. Vepřovou pečeni nařízneme shora do kříže a nalijeme na ni marinádu. Necháme přes noc marinovat. Poté pečeme přiklopené 90 minut na 200°C a pak hodinu na ...