Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vepřová plec

Ražniči

Ražniči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové plece (může být i kýta), 30 dkg uzeniny (klobáska, párek), 20 dkg anglické slaniny, 3 menší cibule, 1 červená paprika, 2 lžičky grilovacího koření, 3 lžíce olivového oleje

Maso nakrájíme na stejně velké kostičky. Uzeninu na kolečka, stejně tak cibule. Papriku a slaninu na menší kostičky. Ingredience postupně střídavě napícháváme na grilovací jehlu či špejle. V olivovém oleji rozetřeme grilovací koření, směsí potřeme...

Pikantní řízečky

Pikantní řízečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty nebo, 3/4 kg vepřové plece, 1 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 2 hrnečky strouhanky, 2 lžíce grilovacího koření, 1 dcl olivového oleje, 1 lžička sojové omáčky, 2 jarní cibulky, 3 stroužky česneku

Maso na krájíme na menší řízečky (můžeme také na nudličky). Připravíme si marinádu z olivového oleje, grilovacího koření, utřeného česneku a sojové omáčky. Maso v ní necháme uležet ideálně přes noc, nemáme-li čas, alespoň na 2 hodiny. Obalujeme kl...

Čína po česku

Čína po česku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty nebo, 3/4 kg vepřové plece, 1 vejce, 2 lžičky majoránky, 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky soli, 2 lžičky sladké papriky, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička škrobové moučky, 2 lžíce olivového oleje, 1 menší cibule, 3 různobarevné (zelená, červená, žlutá) papriky

Maso nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si marinádu z olivového oleje, soli, obou omáček, hořčice, majoránky, sladké papriky a najemno nasekané cibule. Vmícháme maso, rozklepneme vejce a zašleháme škrobovou moučku. Masovou směs necháme odležet...

Vepřové na kari

Vepřové na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové plece, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžičky kari koření, 1 lžička solamylu, 100 ml bílého vína, 150 ml drůbežího bujónu, 1 lžička cukru krupice, 1-2 lžičky sojové omáčky, 1 cibule

Cibuli nasekanou najemno zpěníme na oleji. Maso nakrájíme na kostičky. Přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením, podlijeme trochou bujónu a dusíme. Po chvíli podlijeme bílým vínem, zakápneme sojovou omáčkou. Dusíme cca půl hodin...

Velikonoční masová nádivka

Velikonoční masová nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzené krkovice nebo bůčku, 150 g králičí kýty nebo drůbežího masa, 150 g vepřového plecka, 100 ml mléka, 1 cibule, 5 vajec, 5 rohlíků nebo housek, 4 stroužky česneku, 2 lžíce nasekané petrželové nati, špetka muškátového květu, hrst mladých kopřiv, mletý pepř, sůl, strouhanka na vysypání pekáčku, sádlo na vymazání pekáčku

Do hrnce nalijeme přibližně 1 litr vody, přidáme na polovinu rozkrojenou oloupanou cibuli, na plátky nakrájený oloupaný česnek, očištěné vepřové maso a pomalu vše přivedeme k varu. Po 15 minutách vaření přidáme bůček (krkovici) a králičí (kuřecí)m...

Čína podle Tatiany

Čína podle Tatiany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové pleci nebo kýty (libové), 1 balení mražené čínské zeleninové směsi, 1,5 lžíce Solamylu, sezamový olej, 5 lžic sojové omáčky, 2 lžíce Worcesterské omáčky, sůl, čerstvá nať koriandru, čerstvá thajská bazalka, čerstvá nať petrželky

Kýtu nebo plecko si nakrájíme na tenké nudličky a nasolíme je. Namočíme je do marinády, kterou si připravíme z oleje, sojovky, worcesteru a solamylu. Necháme minimálně 2-3 h odležet v lednici. Pak maso i se šťávou zprudka orestujeme, zalijeme vodo...

Luxusní nádivka

Luxusní nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 rohlíků, 10 vajec, 1 hrst mladých kopřiv, 500 g vepřové plece, 500 g vařeného uzeného masa, 50 g majonézy, 700 ml vepřového bujónu, 5-10 stroužků česneku

Rohlíky nakrájíme a namočíme do vepřového bujónu. Na kostičky nakrájíme také maso a přidáme do mísy. Dále přidáme žloutky, posekané kopřivy, majonézu a utřený česnek. Důkladně promícháme. Z bílků ušleháme sníh a také ho zlehka vmícháme. Po té nádi...

Pleckové medailonky

Pleckové medailonky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, pepř, olej, hladká mouka, 50 g másla, 1,5 dcl horké vody, 1/2 kostky masoxu, 2 lžičky sojové omáčky, 1/2 lžičky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 3 lžíce kečupu

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme olejem a necháme odležet. Posypeme moukou, dáme na rozpálený tuk, pečeme na každé straně asi 4 minuty. Vyndáme, přidáme máslo, vodu, masox, sójovou omáčku, worchester a kečup. Povaříme dvě minuty,...

Selský vepřový guláš s křenem

Selský vepřový guláš s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové plece, 150 g vepřových ledvinek, 150 g vepřových jater, 75 g sádla, 200 g cibule, 15 g mleté papriky, 500 ml vody, mletý pepř, zázvor, kmín, majoránka, 2 stroužky česneku, 50 g hladké mouky, 100 g křenu

Nejdříve si omyjeme, osušíme a nakrájíme všechno maso. Poté na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trochu zázvoru, kmínu, majoránky, u...

Guláš z mletého masa

Guláš z mletého masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřové plece, 4 cibule, olej, sůl, česnek, mletá paprika, pepř, kmín, majoránka, 2 ks gulášové kostky, bobkový list, hladká mouka

Maso umeleme na větší kousky. Do kastrolku dáme olej a najemno nakrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Pak do ní přidáme umleté maso,přidáme papriku a orestujeme. Dále přidáme sůl, kmín, gulášové kostky, bobkový list , přidáme česnek, podli...

Dušené vepřové plecko na mrkvi

Dušené vepřové plecko na mrkvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové plece, 500 g mrkve, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička másla, 2 lžičky hladké mouky, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Plecko vykostíme, osolíme, opepříme. V hrnci si rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, vložíme maso a opečeme z obou stran. Poté ho podlijeme vodou, přidáme kostku zeleninového bujónu a dusíme do měkka. Když je maso poloměkké, přidáme k němu mrkev, lž...

Paštika z kuřecího masa se zeleninou

Paštika z kuřecího masa se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 300 g vepřové plece, 300 g telecího masa z plecka, 30 hub, 200 ml smetany, 2 vejce, 200 g slaniny, 1 cibule, 2 lžíce másla, 0,5 dcl koňaku, 2 lžíce nasekané zelené petržele, pažitka, kopr, špetka pepře, špetka soli

Hřiby uvaříme ve vodě. Scezené hřiby jemně nasekáme, vývar odpaříme na 0,5 dcl. Kuře vykostíme, kuřecí prsa odložíme. Zbytek kuřecího masa, vepřovou a telecí plec jemně nasekáme na robotu. Přidáme vejce, koňak, smetanu, hřiby, vývar, osolíme, opep...

Bílá ovarová polévka

Bílá ovarová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 1 cibule, 2 stroužky česneku, kousek celeru, kousek petržele, několik kuliček celého pepře, sůl, pažitka, kroupy

Plec dáme vařit do osolené vody s několika pepři. Přidáme česnek, kousek celeru, petržele a cibuli a vaříme asi 2 hodiny, dokud maso není měkké. Vývar procedíme a podle chuti osolíme. Můžeme přidat pažitku. Ovarovou polévku podáváme se zvlášť uvař...

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové pleci, 1 velká sklenka leča, 1/2 až 3/4 kg brambor (podľa veľkosti hrnca), 2 stroužky česneku, 1-2 cibule, troška majoránky, 2-3 lžičky sojové omáčky, troška kmínu, troška mleté papriky, špetka pepře

Cibule nakrájame nadrobno a osmahneme do sklovita. Na nich udusíme na kocky nakrájané mäso, dochutíme sójovou omáčkou prípadne vegetou, rascou /kmínom/, korením /pepřem/, paprikou a pridáme cesnak. Mäso udusíme domäkka, potom pridáme lečo a zemiak...

Maminčina sekaná

Maminčina sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřové plece, 5 rohlíků, 1/2-3/4 l mléka, 4 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 3-5 stroužků česneku, 2 větší cibule, 1 lžíce soli, troška pepře, troška majoránky

Maso umeleme a rohlíky namočíme do mléka. Do mletého masa přidáme vajíčka, na kousky nakrájenou cibuli, hladkou mouku a zamícháme. Potom přimícháme namočené rohlíky, osolíme, dochutíme majoránkou, pepřem a česnekem. Pokud je směs příliš řídká, při...

Bohatá neděle

Bohatá neděle

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové plece, 200 g žemle, 300 g másla, 300 ml mléko, 5 vajec, 10 g muškátu, 20 g pepře, 30 g soli, 1 kostka masoxu, 400 g žampionů, 1 citrón, 500 ml zakysané smetany

Maso rozemeleme, přidáme máčenou prolisovanou žemli v mléce, vajíčka, pepř, muškát, sůl a trochu citrónové kůry. Vše promícháme a tvoříme řízky a na másle opečeme. Výpek podlijeme trochou vývaru a smetanou a necháme podusit. Do šťávy dáme žampióny...

Sedmihradská kapusta

Sedmihradská kapusta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kyselého zelí, 1 cibule, 300 g vepřové plece, 150 g domácí klobásy, 100 g anglické slaniny, 50 g sádla, 2 lžíce mleté papriky, 100 g dlouhozrnné rýže, 200 ml sladké smetany, 3 lžíce strouhanky

Údenú slaninu pokrájame na drobno a opražíme. Škvarky vyberieme a v masti ktorá sa vyškvarila , udusíme kapustu. Na masti zapeníme cibuľu, pridáme červenú papriku a mäso pokrájané na kocky opražíme, podlejeme vodou a udusíme ho do mäkka. Do zapeka...

Zabíjačková klobása

Zabíjačková klobása

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa z plece, sůl podle potřeby, 6 lžíc bílého vína, 100 ml sladké smetany, troška mletého pepře, troška citronové kůry, 50 g sádla

Bravčové mäso zomelieme, posolíme, okoreníme, pridáme postrúhanú citrónovú kôru, biele víno, sladkú smotanu a všetko dobre premiešame. Dobré umyté tenké čreva navlečieme na plniacu striekačku a opatrne plníme. Hotové klobásy uzavrieme a po oboch ...

Fašírka s uzeným sýrem

Fašírka s uzeným sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa , 300 g vepřové plece, 2 housky, 3 vejce, 1 cibule, 3 stroužky česneku, troška mléka na namočení housek, 150 g čerstvých žampionů, trocha strouhanky na zahuštení, 6 plátku uzeného sýra nebo oštěpku, 6 plátků dobře vyuzené slaniny, 3 rajčata, 2 lžíce petrželové natě, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, troška sušené bazalky

Umyté mäso zomelieme, premiešame s vajcami, žemľami namočenými v troške mlieka, pokrájanou cibuľou, cesnakom, soľou a koreninami. Žampiňóny pokrájame a orestujeme na malom množstve oleja a vložime do mäsovej hmoty. Nakoniec pridáme petržlenovú vňa...

Živáňská

Živáňská

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřové plece (případně krkovičky), 1 kg brambor , 3 cibule, 1 hrneček sádla (případně oleje), 1 lžička soli, 1/2 moka lžičky pepře, 1 lžička mleté papriky

Maso si nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Oloupeme brambory, nakrájíme je na kolečka a přidáme k masu. Přidáme koření a vše dobře promícháme. Vezmeme alobal a vyrobíme z něj dvojitou kapsu, do které dáme masovou směs...

Domácí vepřové klobásy

Domácí vepřové klobásy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg vepřové kýty, 5 kg vepřového bůčku, 2 kg vepřové plece, 2 g pepře (na 1kg masa), 20 g soli (na 1kg masa), 1 g kmínu (na 1kg masa), 2,5 g česneku (na 1kg masy), střívko dle množství klobásek

Maso omyjeme, osušíme a očistíme od hrubých nečistot. Sádlo necháme. Nakrájíme na kostky a okořeníme. Necháme odležet do druhého dne. Do mlýnku na maso nastavíme "šajbu" s většími otvory. Naložené kousky meleme nejdříve do mísy a poté na vyústění...

Uzená rolovaná plec se zelím a ranými brambůrkami

Uzená rolovaná plec se zelím a ranými brambůrkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzené rolované plece, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce oleje na vymaštění pekáčku, 500 g kyselého zelí, 100 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky, sůl dle chuti, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce octa, 2 lžíce másla, 500 g brambor

Ze všeho nejdříve si uvařime zelí. Zelí vyjmeme ze sáčku a propláchneme. Je-li příliš hrubé, pokrájíme jej na menší kousky. Dáme do hrnce s vodou a vaříme, dokud zelí nezměkne. Mezitím si na pánvi orestujeme na jemno nakrájenou slaninku. Slaninu...

Vepřové maso - nepečené

Vepřové maso - nepečené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg vepřové plece nebo bůčku, 2 velké cibule, česnek, sůl, mletý kmín, lžíce sádla

Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Česnek také oloupeme a nakrájíme na plátky, nebo necháme celé stroužky.Cibuli osmažíme na malém množství sádla do světlerůžova a k ní přidáme vepřové plecko, nebo bůček nakrájený na větší kousky. Na mí...

Plněná kýta z Vysočiny

Plněná kýta z Vysočiny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 silnější plátky vepřové kýty, 400 g vepřové plece, sůl, pepř, 1 lžička mleté sladké papriky , 1 lžička mletého kmínu, 1 balení zakysané smetany, olej nebo sádlo, vývar z bujónu

Plátky omyjeme, osušíme, pořádně naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na stranu. Plecko umeleme, osolíme, opepříme, dáme papriku, mletý kmín a přilijeme zakysanou smetanu - řádně promícháme. Na naklepané plátky dáme z jedné i druhé strany lžíci sem...

Vepřové maso s broskvemi a česnekem

Vepřové maso s broskvemi a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového plecka, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské (Worcesterová) omáčky, 4 čerstvé broskve, 1 hlávka česneku, 1 lžíce slunečnicového oleje

Vepřovou plec nakrájíme na kostky, které orestujeme na malém množství oleje. Osolíme, opepříme, přidáme oloupanou a na menší kousky nakrájenou broskev a celé stroužky česneku. Podlijeme vodou a dusíme, pokud maso není měkké. Poté zahustíme moukou ...

stránka: