Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vepřové maso

Salát s grilovaným masem

Salát s grilovaným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g slaniny, 400 g grilovaného masa, 250 g plísňového sýra, 10 ks cherry rajčátek, 300 g zeleného a fialového listového salátu

Nakrájenou slaninu osmahneme na pánvi. Do mísy vložíme natrhané saláty, rajčátka, kousky grilovaného masa. Posypeme slaninou a rozdrobeným modrým sýrem. Podáváme s oblíbeným dresinkem.

Cikánský salát

Cikánský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pečeného vepřového masa, 200 g vařeného hovězího masa, 1 cibule, 5 sterilovaných okurek, 2 papriky (kapie), 5 stroužků česneku, 100 ml octa, 50 g cukru krupice, špetka soli a pepře, 50 ml olivového oleje, 5 lžic kečupu, 150 ml majonézy

Připravíme si mísu a dáme do ní nadrobno nakrájené, vepřové maso, hovězí maso, cibuli, sterilované okurky, kapie a česnek. Připravíme si zálivku - smícháme ocet, cukr - opepříme, osolíme, přidáme trochu oleje a trochu vody. Salát zalijeme připrave...

Transylvánské vepřové plátky

Transylvánské vepřové plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového masa (i hovězí nebo drůbež), 10 stroužků česneku, 1 větší svazek posekané zelené petrželky, sůl, pepř, olej na rošt

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, vydatně potřeme česnekem a proložené petrželkou v několika vrstvách necháme několik hodin uležet. Potom maso osolíme, opepříme a pečeme na roštu. Podáváme s hořčicí. Použijeme-li jiné maso než vepřové, potřeme ...

Vepřové na čínský způsob

Vepřové na čínský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa (nejlépe kýty), 1 pórek, 1/4 pekingského nebo čínského zelí, kousek chilli papričky, olej, sůl, kari koření, sušený zázvor, Solamyl, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme koření a solamyl, promícháme. Rozehřejeme olej a pak na něj vložíme ochucené nudličky a zprudka je orestujeme. Přidáme chilli papričku a na kolečka nakrájený pórek, promícháme a ztlumíme oheň. P...

Uherský salát

Uherský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rýže, 100 g salámu, 100 g upečeného vepřového masa, 1 sterilovaná okurka, 2 ks zelených paprik, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 lžíce oleje, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce sladké papriky, cukr dle chuti, ocet, olej na vymazání hrnků, 1 rajče, olivy dle chuti, hlávkový salát na ozdobu

Spařenou rýži uvaříme v osolené vodě, propláchneme a necháme okapat. Mezitím nakrájíme salám, upečené vepřové maso, papriky a okurku na jemné nudličky. Z oleje, hořčice, cukru, octa a koření umícháme omáčku. Přidáme k rýži společně s nakrájeným sa...

Steak texas

Steak texas

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového masa, olej, máslo, koření Texas steak

Maso naklepeme, okořeníme kořením Rossk - Texas steak. Nejprve maso zprudka opečeme na oleji - asi tak 2 minuty z každé strany, pak zvolna dohotovíme - asi 8 minut, těsně před dohotovením přidáme lžičku másla na zjemnění šťávy. Servírujeme s opeče...

Mexické medailonky

Mexické medailonky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřového masa (kýty), Mexické koření, olej, 1 vejce

Maso si nakrájíme na jednolité medailonky, naklepeme, potřeme olejem a posypeme kořením - necháme chvíli v chladu odležet. Pak si rozpálíme olej, maso na něm zprudka opečeme z obou stran a pak zvolna dopékáme. Z vejce si připravíme volské oko, kte...

Vepřové involtini s rajčetem a fetou

Vepřové involtini s rajčetem a fetou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší plátky vepřového masa, špetka soli, špetka pepře, 100 g fety, 4 rajčata, 2-3 stroužky česneku, 1 lžíce petrželové natě, trochu olivového oleje, 10-12 plátků slaniny , asi 1-2 dcl masového vývaru

Maso naklepeme na velmi tenké plátky, osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na kostky, přidáme nakrájená, semínek zbavená rajčata, prolisovaný česnek, trošku olivového oleje, petrželku a promícháme. Můžeme přidat i nasekanou bazalku. Náplní naplní...

Vepřové řízky s kari

Vepřové řízky s kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřového masa, 1 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1/2 dcl mléka, 2 lžíce Vegety, 3 lžičky kari koření, 3 lžíce sojové omáčky sladké, špetka soli dle potřeby, dle potřeby olivový olej na smažení

Maso z vepřové kýty či plecka lehce naklepeme a velmi lehce osolíme. Vejce, mléko, Solamyl, kari koření, sojovou omáčku, Vegetu či podobné polévkové koření rozšleháme a případně dochutíme dle vlastní fantazie a chuti. Maso necháme asi 2 hodiny ...

Vepřová rychlovka s hořčicí

Vepřová rychlovka s hořčicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, špetka soli, špetka mletého pepře, 2 lžíce kremžské hořčice, olej na osmažení

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme kremžskou hořčicí. Hned je osmažíme na oleji. Je to výborný recept bez nakládání. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Smažené nudle

Smažené nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čínských nebo vietnamských nudlí (např. zn. Lucky), 50 g černých hub (ucho Jidášovo), 1 mrkev, 100 g hlávkového zelí, 1 cibule, 100 g mletého tučného vepřového masa (bok, ořez), (vietnamci používají i prsní sádlo), 4 lžíce rybí omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 50 g oleje nebo sádla, 2-3 lžíce sezamového oleje, sůl, pepř, voda nebo vývar dle potřeby

Uvaříme dle návodu nudle, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V kastrolu rozehřejeme olej nebo sádlo, vložíme na něj mleté maso a dobře mícháme aby se kousky neslepily a dobře opečeme (můžeme trochu osolit a opepřit), vznikne taková haš...

Vepřové plátky v sýrovém těstíčku

Vepřové plátky v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků vepřového masa, 200 g strouhaného sýru, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, troška mleté papriky, špetka soli

Řízky naklepeme a osolíme. Sýr nastrouháme a smícháme s moukou a paprikou, aby vzikla sypká směs. Maso obalíme v sypké směsi, potom v rozšlehaných vejcích a znovu v sypké směsi. Smažíme jako klasické řízky. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Cikánské řízky

Cikánské řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 lžička soli, 0,5 lžičky pepře, 1 lžička mleté sladké papriky a 1 lžička pálivé papriky , 0,5 lžičky kari koření, 0,5 lžičky cukru krupice, 1 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce Solamylu, 2 vejce, 2 cibule, olej na smažení

Maso nakrájíme na nudličky a cibuli na malé kousky. Všechny ingredience (vyjma oleje) smícháme do nálevu, do něhož pak zamícháme cibuli a maso a necháme v lednici odstát minimálně hodinu (nejlépe však déle). Na rozpáleném oleji pak smažíme placičk...

Vepřové řízky se sněhem

Vepřové řízky se sněhem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, hladká mouka, sůl, 3 vejce, strouhanka, trocha mléka, olej

Maso naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, v žloutcích rozmíchaných s mlékem, ve strouhance a nakonec ve sněhu z bílků. Pomalu smažíme v horkém tuku. Takto obalené řízky jsou šťavnatější než klasicky obalené a pěkně narostou.

Řízky naruby

Řízky naruby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 300 g Eidamu (Edam), 2 vejce, trochu strouhanky, kmín, špetka soli, špetka pepře

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Obalíme je ve směsi jemné strouhanky smíchané s jemně nastrouhaným eidamem, poté je obalíme v rozšlehaných vejcích, vložíme do rozpáleného oleje a zvolna smažíme z obou stran. Podává...

Česká čína rychlá a dobrá

Česká čína rychlá a dobrá

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,4 kg vepřového masa, 1 balení sterilované zeleniny (lečo,Moravanka, Kunovjanka apod.), špetka soli, 1 sáček slaných burských oříšků

Vepřové maso pokrájíme na nudličky, či malé kousky, požívám cokoliv, plecko, kýtu, ořez z křížových kostí /ten je nejlepší...) a hodím na pánvičku. Mnohdy není potřeba dávat vůbec omastek a když tak jen oříšek sádla. Maso prudce opeču a teplotu t...

Rošťáci

Rošťáci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa - nejlépe kotleta, není tak suchá, 2 -3 vejce, 6 stroužků česneku, 2 lžíce Maizeny či Solamylu, 2 lžíce plnotučné obyčejné hořčice, 1 lžíce Worcesteru, 1 lžíce sojové omáčky slané, 1 lžíce sojové omáčky sladké, 1 lžička čerstvě umletého barevného pepře, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mletého či strouhaného zázvoru

Ze všech vypsaných ingrediencí, které dobře našleháme, uděláme omáčku, neškodí přikápnout olivového oleje. Maso je totiž křehčí. Maso ponoříme do mísy s omáčkou, přikryjeme a do druhého dne nenecháme v chladnu naležet. Občas obrátíme. Druhý den na...

Italské vepřové řízky

Italské vepřové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce strouhaného parmazánu/parmezánu, 4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžíce olivového oleje

Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek, jednu lžíci mouky, jemně nastrouhaný parmazán a olivový olej. Maso naklepáme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, ochucených vejcích a strouhance. Řízky vysmažíme na oleji a polo...

Ražniči se šunkou

Ražniči se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g libového vepřového masa, 100 g šunky, 1 rajče, 2 lžíce másla

Maso naklepeme, nakrájíme na kousky a střídavě napichujeme na jehlice s kouskem silnějšího plátku šunky a plátkem rajčete. Vložíme do pekáčku, trošku podlijeme a v troubě dusíme doměkka. Omastíme máslem.

Pivní steaky

Pivní steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 500 ml světlého piva, hladká mouka, olej na smažení, pepř, sůl

Vepřové maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté ho osmažíme na rozpáleném oleji. Když je maso poloměkké, zalijeme ho pivem a ještě dosmažíme, dokud není úplně hotové. Maso podáváme s chlebem či vařenými bramborami.

Vepřové nudličky s kari a pórkem

Vepřové nudličky s kari a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg vepřového masa, nejlépe z kýty, 2 cibule, 2 papriky, 1 větší pórek, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mletého zázvoru, sůl dle potřeby, troška mletého barevného pepře

Vepřové maso pokrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké kroužky. Očištěnou a opranou papriku zbavíme semínek a pokrájíme na proužky. Pórek očistíme, opereme a pokrájíme asi na 1 cm silná kolečka, sytě zelené části do t...

Vepřové závitky s nivou a pivem

Vepřové závitky s nivou a pivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 100 g šunky, 100 g Nivy, 1/2 l černého piva, 100 g žampionů, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje na osmažení

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme natenko, osolíme, opepříme a poklademe plátky šunky a na kousky nakrájenou nivou, potom zarolujeme, popřípadě převážeme, aby se nerozevřely, obalíme v mouce. Poté osmažíme dozlatova v hodně oleji. Maso vyjmeme, dám...

Vepřové řízky v sýrové peřince

Vepřové řízky v sýrové peřince

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty, špetka soli, 300 g nastrouhaného eidamu, 1 balení smetany ke šlehání, 2 vejce, 6 lžíc hladké mouky, 160 ml mléka

Těstíčko připravíme z vajec, hladké mouky a mléka. Maso naklepeme, osolíme a obalíme v těstíčku. Hned osmažíme na pánvi. Hotové řízky naskládáme do pekáčku posypeme strouhaným sýrem, zalijeme šlehačkou a dáme zápéct do vyhřáté trouby na 150°C. Pod...

Dietní vepřové medailonky s mrkví a libečkem

Dietní vepřové medailonky s mrkví a libečkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa (řízky nebo 8 medailonků), 4 mrkve, 1 svazek libečku, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, pepř, sůl

Maso naklepeme a rozpůlíme na dvě části (pokud jsme koupili již naporcované medailonky, stačí je jen naklepat). Nasolíme a napepříme a mezi dvě půlky pak vložíme pár listů libečku a část mrkve. Ovážeme nití nebo potravinářským provázkem a na másle...

Masové placičky

Masové placičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg vepřového masa, 4 lžíce Solamylu, 2 cibule, 5 vajec, 1 lžíce sojové omáčky, 3/4 lžičky pepře, 1 lžička soli, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kari koření

Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a postupně přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a zbylé přísady. Vše důkladně promícháme. Můžeme nechat uležet nebo hned připravovat na pánvi. Jako příloha je dobrá rýže nebo bramborová kaše. Maso nakrájíme ...

stránka: