Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vepřové maso

Alsaské zelí

Alsaské zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 1 kg sladkokyselého sterilovaného zelí, 2 cibule, 150 g paprikové klobásy, 100 ml bílého vína, petrželka, 2 lžíce hladké mouky, 5 lžic sádla, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Vepřové maso na okrajích nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté je opečeme z obou stran na sádle a na oleji. Do pekáčku dáme odkapané sterilované sladkokyselé zelí, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, promí...

Americké fazole

Americké fazole

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílých fazolí, 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě, 1 cibule, 1 lžíce mleté papriky , 1 troška pepře, 1 špetka soli, 1 troška kečupu

Fazole necháme namočené přes noc, přilijeme vodu a poté je doměkka uvaříme. Z konzervy odebebreme tuk, rozehřejeme jej v kastrole, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a poté i velmi krátce papriku. Vmícháme zbylý obsah konzervy a prohřejem...

Bezmléčný špenát s vepřovým masem

Bezmléčný špenát s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřového masa, 1 balení špenátu, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 1 šálek vody, 5 stroužků česneku, špetka soli, špetka pepře

Plátky masa osmahneme na oleji a pozvolna vaříme cca 5O minut. Poté přidáme cibulku, kterou opečeme do zlatova a přidáme špenát, který dle potřeby podlejeme vodou. Takto dusíme 15 minut. Přidáme utřený česnek se solí, pepř a krátce povaříme. Podáv...

Brambory plněné masem

Brambory plněné masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g velkých brambor, 150 g vepřového masa, 150 g uzeného masa, 1 houska, 1 vejce, 1 cibule, 40 g hladké mouky, 40 g másla, 200 ml mléka, 10 g cukru krystal, 1 bobkový list, 1 lžička soli, troška mletého pepře

Očistené zemiaky umyjeme a v strede vydlabeme. Mäso zomelieme, pridáme namočenú a vytlačenú žemlu, vajce, soľ, mleté čierne korenie, postrúhanú cibuľu a pomiešame. Pripravené zemiaky naplníme plnkou, dáme na kastról, podlejeme troškou vody a prikr...

Brněnské řízky

Brněnské řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší plátky vepřové kýty, 1 lžička soli - spíš dle potřeby, 1 lžíce másla, 10 dkg libové šunky, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 3 ks vajec, 2 hrnečky strouhanky - zase dle potřeby, 2 hrnečky hladké mouky, 5 lžic sádla - dle potřeby, 2 ks rajčat, paprika, citron....

Řízky posolíme a tence naklepeme. Na másle opečeme drobně nakrájenou šunku, hrášek, je možno i mražený, 1 vejce, osolíme, popř. opepříme a necháme zhoustnout. Hotovou směs naklademe na řízky, přeložíme je v půli, sepneme párátkem, aby se směs ...

Broskvová čína

Broskvová čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 4 lžíce medu, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce Worcesterské omáčky, 1 lžička tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 1 konzerva broskvového kompotu, 1 ks pórku, 1 ks papriky, 1 ks mrkve, 5 lžic olivového oleje, 4 lžíce citrónové šťávy, špetka pepře, špetka soli

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, smícháme se 3 lžícemi medu, 4 lžícemi kečupu, 4 lžícemi plnotučné hořčice, 4 lžícemi sójové a worchestrové omáčky, zakápneme olivovým olejem a zprudka opečeme na pánvi. Přidáme ½ lžičky tymiánu a rozm...

Česká čína rychlá a dobrá

Česká čína rychlá a dobrá

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,4 kg vepřového masa, 1 balení sterilované zeleniny (lečo,Moravanka, Kunovjanka apod.), špetka soli, 1 sáček slaných burských oříšků

Vepřové maso pokrájíme na nudličky, či malé kousky, požívám cokoliv, plecko, kýtu, ořez z křížových kostí /ten je nejlepší...) a hodím na pánvičku. Mnohdy není potřeba dávat vůbec omastek a když tak jen oříšek sádla. Maso prudce opeču a teplotu t...

Cikánská vepřová pochoutka

Cikánská vepřová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa, 350 g leča, 100 ml kečupu, 1-2 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 lžíce chilli omáčky, špetka soli, špetka pepře, 1 hrneček strouhaného sýra

Maso nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, opepříme a na oleji prudce opečeme. Maso udusíme do poloměkka, přidáme lečo, čili omáčku, kečup, protlak, dle chuti sůl a pepř. Všechno udusíme doměkka. Hotové podáváme v bramborové placke posypané sýrem,...

Cikánské řízky

Cikánské řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 lžička soli, 0,5 lžičky pepře, 1 lžička mleté sladké papriky a 1 lžička pálivé papriky , 0,5 lžičky kari koření, 0,5 lžičky cukru krupice, 1 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce Solamylu, 2 vejce, 2 cibule, olej na smažení

Maso nakrájíme na nudličky a cibuli na malé kousky. Všechny ingredience (vyjma oleje) smícháme do nálevu, do něhož pak zamícháme cibuli a maso a necháme v lednici odstát minimálně hodinu (nejlépe však déle). Na rozpáleném oleji pak smažíme placičk...

Cikánský salát

Cikánský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pečeného vepřového masa, 200 g vařeného hovězího masa, 1 cibule, 5 sterilovaných okurek, 2 papriky (kapie), 5 stroužků česneku, 100 ml octa, 50 g cukru krupice, špetka soli a pepře, 50 ml olivového oleje, 5 lžic kečupu, 150 ml majonézy

Připravíme si mísu a dáme do ní nadrobno nakrájené, vepřové maso, hovězí maso, cibuli, sterilované okurky, kapie a česnek. Připravíme si zálivku - smícháme ocet, cukr - opepříme, osolíme, přidáme trochu oleje a trochu vody. Salát zalijeme připrave...

Ďábelská kotletka

Ďábelská kotletka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kotlety, 2 velké cibule, 1 kg rajčat, 1/2 dcl olivového oleje, 1 lžíce oregana, špetka bazalky, špetka cayenského pepře, špetka barevného pepře, špetka mletého tmavého pepře, sůl dle potřeby

Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rozložíme na vymazaný pekáč. Rajčata nakrájíme na plátky a položíme na cibuli. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem, potřeme olejem a rozložíme na rajčata. Posypeme uvedeným kořením - o...

Ďábelská pomazánka

Ďábelská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg paprik, 1 kg rajčat, 2 dcl slunečnicového oleje, 2 cibule, 1 palička česneku, 6 ks feferonek, 1 konzerva hovězí ho masa, 1 konzerva vepřového masa

Rajčata a papriky nakrájíme na menší kousky a chvíli dusíme na nadrobno nakrájené cibuli. Tuto směs necháme vychladnout a potom spolu s masovými konzervami umeleme na masovém strojku. Všechno řádně promícháme a dáváme do malých sklenic a sterilizu...

Dalmatinské šišky

Dalmatinské šišky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa , 200 g vepřového masa, 200 g jehněčí kýty, 1 houska, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, troška mletého pepře, kmínu a červené sladké papriky, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje, 1 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 citrónu, 120 ml zakysané smetany, 1 lžička cukru krupice, 80 g rajčat, 120 g zelené papriky, 60 g zeleného hrášku, 1sladkokyselá okurka cca 80g

Odblanené, umyté mäso zomelieme aj s namočenou žemľou, pridáme polovicu múky, korenie, soľ, rascu, vajcia, a vypracujeme hmotu a sformujeme do tvaru šišiek, ktoré v oleji z oboch strán opečieme do červena. Na oleji zapeníme pokrájanú cibuľku, pri...

Debrecínský guláš

Debrecínský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového maso, 2 cibule, 50 g slaniny, 2 papriky, 5 rajčat, 500 g brambor, 1 lžíce hladké mouky, troška pepře, špetka soli

Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme jí rozškvařit a poté na ní osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme pokrájené papriky, rajčata a maso nakrájené na menší kostky. Vše podusíme společně. Když je maso skoro měkké, přidáme na kost...

Dietní vepřové medailonky s mrkví a libečkem

Dietní vepřové medailonky s mrkví a libečkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa (řízky nebo 8 medailonků), 4 mrkve, 1 svazek libečku, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, pepř, sůl

Maso naklepeme a rozpůlíme na dvě části (pokud jsme koupili již naporcované medailonky, stačí je jen naklepat). Nasolíme a napepříme a mezi dvě půlky pak vložíme pár listů libečku a část mrkve. Ovážeme nití nebo potravinářským provázkem a na másle...

Domácí živáňská

Domácí živáňská

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1/2 kg vepřového masa, 150 g slaniny, 2 klobásy, 2 cibule, 2-3 stroužky česneku, kořenová zelenina, malá sklenka leča, sladká paprika, kmín, Vegeta, sůl, pepř, majoránka, rostlinný olej, petrželová nať, voda na podlití

Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a klobásy. Osolíme, okořeníme paprikou, vegetou, majoránkou, kmínem, pepřem a petrželovou natí. Přidáme trochu olej...

Drábské maso

Drábské maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g libového vepřového masa, 1 větší cibule, 3 hrsti kopřivových listů (možno i cokoli zeleného - čerstvý špenát, polníček, v nejhorším cibulovou nať), 3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 2 dcl piva, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mleté papriky, sůl, pepř, kari koření, chilli koření, pórek, 1 ostravská klobása, 1 paprika (kapie), 3-4 cherry rajčátka

Maso nakrájíme na menší kostky, přidáme nahrubo nakrájenou cibule, kopřivy, pórek, na proužky nakrájenou papriku, rajčátka nakrájená na čtvrtky a klobásu na kolečka, pokrájený česnek. Osolíme, okořeníme, přidáme olej a zalijeme pivem. Vše promíchá...

Dušená plec s paprikou

Dušená plec s paprikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové plece, sůl, pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1/2 žluté kapie, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sterilované okurky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění, přidáme maso a chvíli ho opékáme. Osolíme, opepříme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté podlijeme. Sladkokyselou okurku n...

Džuveč (Gjuveč)

Džuveč (Gjuveč)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového nebo skopového masa, 80 ml olivového oleje, 200 g cibule, 300 g zelené papriky, 200 g rajčat, 1 lžíce mleté sladké papriky , 4 stroužky roztřeného česneku, 1 lilek, 100 g fazolových lusků, 80 g rýže, 50 g rajčatového protlaku, 1 lžíce sekaného kopru, sůl podle potřeby

Mäso pokrájame na drobné kocky a vložíme do rozpáleného oleja alebo masti, posolíme, okoreníme a rýchlo opečieme. Opečené mäso vyberieme z tuku. Na tom istom tuku zapeníme do zlatožlta pokrájanú cibuľu, poprášime mletou paprikou, pridáme rajčiakov...

Falešná kastrůlková roštenka

Falešná kastrůlková roštenka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa /plátky/, trocha soli, trocha mletého pepře, několik lžic rostlinného oleje, 4 brambory, 1 sklenka leča /menší/, 1 cibule, 1 a 1/2 lžičky mleté červené papriky, 1/2 lžičky celého kmínu, trochu majoránky

Maso vyklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji prudce z obou stran osmahneme. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme drobně nasekanou cibuli, opražíme, stáhneme z ohně a přimícháme červenou papriku. Rychle promícháme, vrátíme na plotnu, přilijem...

Fašírky trochu jinak

Fašírky trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřového masa, 250 g hovězího masa, 2 cibule, 2 šálky mléka, 3 rohlíky, slanina, sůl, pepř

Zomelieme mäso, cibuľu nadrobno nakrájame, do mlieka rozdrobíme rožky. Všetko spolu zmiešame, okoreníme, osolíme a narobíme karbonátky. Necháme v chlade odležať 1 deň. Na druhý deň ich ovlažíme osoleným mliekom, poukladáme na vymastený plech, ktor...

Grilovaný mišmaš

Grilovaný mišmaš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,30 kg vepřového masa, 3 ks kuřecích prsou, 1 balení sušených švestek, 15 stroužků česneku, 3 ks cibule, 4 ks pikantních párků, 4 plátky anglické slaniny, 20 dkg Eidamu, troška grilovacího koření

Maso nakrájíme na malé kousky - plátečky, aby šly napichovat na grilovací jehlu. Pak střídavě napichujeme vepřové maso, sýr, cibuli, kuřecí maso, švestky, párky, rozpůlené stroužky česneku. Celé posypeme libovolným grilovacím kořením, případně ješ...

Chatařské vepřové řízky

Chatařské vepřové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské omáčky, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce slunečnicového medu, 1 lžička Dijonské hořčice, 4 plátky vepřového masa, 25 g másla, 1 cibule, 150 ml zeleninového vývaru, 200 g barevných paprik, 80 g plátků žampionů

Kečup, med, hořčici, sójovku a worcesterskou omáčku smícháme a řízky naložíme do připravené marinády. Marinujeme asi 30 minut. Okapané řízky opečeme na pánvi z obou stran, přidáme drobně nasekanou cibuli, přilijeme vývar, zbylou marinádu, přikr...

Chutné vepřové řízky

Chutné vepřové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Vepřového masa, špetka soli, troška pepře, 1 hrneček strouhanky, 2 vejce, 4 lžíce rostlinného oleje, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce Dijonské hořčice, 2 dcl vody, troška Vegety

Maso osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance, kterou do masa vklepeme. Takto připravené řízky obalíme ve vejcích a z obou stran prudce osmahneme na rozpáleném oleji. Osmahnuté maso přeložíme do zapékací mísy. Vodu, hořčici, kečup, olej, vegetu a...

Italské vepřové řízky

Italské vepřové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce strouhaného parmazánu/parmezánu, 4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžíce olivového oleje

Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek, jednu lžíci mouky, jemně nastrouhaný parmazán a olivový olej. Maso naklepáme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, ochucených vejcích a strouhance. Řízky vysmažíme na oleji a polo...

stránka: