Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vepřové maso

Kolínkoto

Kolínkoto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg těstovin (nejlépe kolínka), 300 g vepřového masa (plecko), 300 g cibule, sůl, pepř, 3-4 lžíce worcesterové omáčky, 1-2 lžíce sójové omáčky, 1 hrst petrželové natě, 2 lžíce rostlinného oleje

Maso nakrájíme na drobné kousky, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme do sklovita cibuli, pak přidáme maso. Zastříkneme troškou vody a dusíme skoro do měkka. Pak přilijeme worcesterovou omáčku, sójovou omáčku a dodusíme. Nakonec vmícháme nasekan...

Květák s vepřovým masem

Květák s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 60 g květáku, troška muškátového květu, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 1/2 g vejce, 40 g vepřového masa

Na nudličky nakrájené, osolené a okořeněné maso osmahneme s drobnými růžicemi květáku na zpěněné cibulce a dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Na závěr šťávu zahustíme vejcem a ochutíme zelenou natí.

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce hořčice, olej, 1 větší cibule, 1/2 l hovězího vývaru, 2 ks sterilovaných okurek, 2 vařené vejce, 2 dietní párky, 2 sáčky rýže

Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a po jedné straně potřeme hořčicí (může být i dijónská). Na oleji je zprudka po obou stranách opečeme, vytáhneme a na zbylém tuku osmažíme cib...

Vařené zelí s vepřovým masem

Vařené zelí s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g bílého zelí nakrájené na nudličky, 40 g vepřového masa, 10 g cibule, 5 g česneku, 0,15 dcl smetany, 5 g tuku, 5 g hladké mouky, troška kmínu, špetka soli, troška pepře, troška octu, 1 g cukru krupice

Zelí uvaříme ve vodě s masem, kmínem, pepřem a solí. Na tuku zpěníme cibulku s česnekem, zaprášíme moukou, zalijeme smetanou, vodou se zelím, popřípadě okyselíme a přisladíme a dobře povaříme. Do omáčky dáme zelí a podáváme s pokrájeným masem.

Olomoucké řízky

Olomoucké řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových řízků, 4 plátky anglické slaniny, 4 ks tvarůžků, 10 lžic hladké mouky, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, troška pepře, špetka soli, 250 ml slunečnicového oleje

Vepřové řízky lehce poklepeme, osolíme s opepříme z obou stran. Na každý řízek na jednu polovinu položíme plátek anglické slaniny a jeden tvarůžek. Řízek přehneme a sepneme párátkem. Poté obalíme v klasickém trojobalu a usmažíme na oleji.

Dušená plec s paprikou

Dušená plec s paprikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové plece, sůl, pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1/2 žluté kapie, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sterilované okurky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění, přidáme maso a chvíli ho opékáme. Osolíme, opepříme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté podlijeme. Sladkokyselou okurku n...

Vepřové kotletky s uzeným

Vepřové kotletky s uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 malé vepřové kotlety bez kosti, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 3 plátky uzeného Eidamu, 3 plátky Moravské uzené, 1/2 - 1 lžička Mexické koření, 1/2 lžičky brambového škrobu

Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Moravské uzené nakrájíme na nudličky a sýr nastrouháme na jemno. V pánvi na rozehřátém oleji kotlety opečeme z jedné strany, obrátíme a snížíme příkon tepla. Na obrácené kotlety nasypeme strouhaný sýr a opéká...

Kapustové čevabčiči

Kapustové čevabčiči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 5 g česneku, 70 g hlávkové kapusty, troška majoránky, troška pepře, špetka soli, 10 g ztuženého pokrmového tuku, 1 vejce, 30 g vepřového masa

Uvařenou kapustu umeleme s masem a cibulí. Přidáme vejce, utřený česnek, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Tvoříme malé šišky, které opékáme na rozpáleném tuku.

Sládkova bašta

Sládkova bašta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřového masa, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 velká cibule, 200 ml piva, 4 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře

Vepřové maso si nakrájíme na nudličky. Cibuli si nakrájíme nadrobno. Rozpálíme olej v pánvi a osmažíme na něm cibuli, až zesklovatí přidáme do pánve maso a prudce jej opečeme. Osolíme a opepříme, přidáme utřený česnek, podlijeme pivem a podusíme. ...

Řízek z bůčku

Řízek z bůčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřového bůčku, 1 slepičí vejce, 3-4 lžíce polotučného mléka, 1 rohlík, 1 lžička soli, 50 g tvrdého sýra

Vepřový bůček rozemeleme, a rohlík nakrájíme na kostičky, které namočíme v mléce. Rohlík vyjmeme, vymačkáme a vložíme do mísy k masu. Do směsi přidáme strouhaný sýr, vejce a pořádně prohněteme. Dle chuti osolíme, opepříme, opět promícháme a nechám...

Cikánský salát

Cikánský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pečeného vepřového masa, 200 g vařeného hovězího masa, 1 cibule, 5 sterilovaných okurek, 2 papriky (kapie), 5 stroužků česneku, 100 ml octa, 50 g cukru krupice, špetka soli a pepře, 50 ml olivového oleje, 5 lžic kečupu, 150 ml majonézy

Připravíme si mísu a dáme do ní nadrobno nakrájené, vepřové maso, hovězí maso, cibuli, sterilované okurky, kapie a česnek. Připravíme si zálivku - smícháme ocet, cukr - opepříme, osolíme, přidáme trochu oleje a trochu vody. Salát zalijeme připrave...

Vepřové v míse

Vepřové v míse

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků vepřového masa, 1/2 balení masoxu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 200 g junior salámu, 3 debrecínské párky, 3 trojúhelníčky taveného sýru, 3 plátky sýru eidam, špetka soli, špetka mletého pepře, špetka grilovacího koření, špetka mleté papriky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a paprikou. Cibuli, česnek, salám a párky pokrájíme na kolečka, sýry na plátky. Pekáček vytřeme olejem, dáme kolečka cibule, česneku, řadu masa, salámu, sýru a párků. Střídáme, dokud m...

Vepřový sváteční květ

Vepřový sváteční květ

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, troška soli, troška pepře, 4 vejce uvařená natvrdo, 4 plátky sterilované kapie, 4 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, několik kapek sojové omáčky

Maso nakrájíme na řízky, na tenko je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Uvařená vejce oloupeme, kapii necháme okapat. Každé vejce zabalíme do kapie, položíme na řízek, zavineme a upevníme nití. Na pánvi rozehřejeme tuk nebo olej a při...

Vepřové s pórkem a oříšky

Vepřové s pórkem a oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřového masa-kýta nebo pečeně, 1 vejce, 2 lžičky škrobové moučky, 0,5 lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks pórku, 1 ks zelené a 1 ks červené papriky (kapie), 50 g arašídů (burské ořechy, buráky), 3 lžíce sojové omáčky, špetka soli, troška pepře

V misce rozmícháme vejce se škrobovou moučkou a mletý zázvor. Vepřové maso nakrájíme na nudličky, přidáme je do misky ke směsi a pořádně promícháme. Vezmeme pánev a rozpálíme na ní olej, vložíme na něj maso a krátce ho orestujeme. Přidáme pórek, k...

Segedinský guláš

Segedinský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g cibule, troška kmínu, troška majoránky, troška mleté papriky, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 40 g vepřového masa, 0,5 dcl vývaru, 60 g kyselého zelí

Na drobno pokrájené maso osolíme, okořeníme, osmahneme na tuku a zpěněné cibulce, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Následně přidáme kysané zelí, případně dokořeníme a dusíme do měkka. Těsně před koncem dušení zahustíme moukou.

Pečený játrový bochník

Pečený játrový bochník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového masa, 300 g telecích jater, 1 cibule, 2 vejce, 1 houska, 3 stroužky česneku, 150 g strouhanky, 1 lžíce petrželové natě, 2 lžíce plnotučné hořčice, 6 plátků uzeného bůčku, cca 4 lžíce olivového oleje, troška mletého pepře, špetka muškátového ořechu, sůl podle potřeby

Pečeň, mäso a mierne namočenú žemľu pomelieme na mlynci. Na olejí orestujeme nadrobno posekanú cibuľu a petržlenovú vňať. Pridáme ju do mäsovej hmoty a ochutíme rozotretým cesnakom, korením, muškatovým orechom, horčicou a soľou. Napokon vmiešame v...

Nudle s masozeleninovou směsí

Nudle s masozeleninovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nudlí, 50 g másla, 100 g mrkve, 100 g celeru, 1 cibule, 50 g slaniny, hrst celerové natě, sůl, pepř, 1 dcl bílého vína, 100 g zbtyků masa, 2 vejce

Veškerou zeleninu postrouháme na mrkvovém struhadle. Cibuli pokrájíme najemno, celerovou nať nasekáme. Rozpustíme máslo a vše podusíme do měkka, osolíme, opepříme, občas mírně podlijeme lžící vody. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme rozškvařit,...

Masové placičky

Masové placičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg vepřového masa, 4 lžíce Solamylu, 2 cibule, 5 vajec, 1 lžíce sojové omáčky, 3/4 lžičky pepře, 1 lžička soli, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kari koření

Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a postupně přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a zbylé přísady. Vše důkladně promícháme. Můžeme nechat uležet nebo hned připravovat na pánvi. Jako příloha je dobrá rýže nebo bramborová kaše. Maso nakrájíme ...

Ražniči se šunkou

Ražniči se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g libového vepřového masa, 100 g šunky, 1 rajče, 2 lžíce másla

Maso naklepeme, nakrájíme na kousky a střídavě napichujeme na jehlice s kouskem silnějšího plátku šunky a plátkem rajčete. Vložíme do pekáčku, trošku podlijeme a v troubě dusíme doměkka. Omastíme máslem.

Rampušáky

Rampušáky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, 100 g vepřové játry, 100 g slaniny, 100 g žampionů, 100 g šunky, 1 cibule, 1/2 lžička soli, troška barevného pepře, 50 - 100 ml kečupu, trochu ml rostlinného oleje, 2 feferonky (sterilované)

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kousky nakrájené vepřové maso a opékáme. Postupně přidáme nakrájená játra , slaninu, žampiony, šunku, na jemno pokrájenou cibuli a feferonky. Ochutíme solí, kečupem, pepřem. Přiklopíme pokličkou a ponecháme na...

Kedlubny plněné masem a houbami

Kedlubny plněné masem a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřového mletého dušeného masa, 8 středně velkých kedluben, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 200 ml zakysané smetany, 1 cibule, 100 g čerstvých hřibů, troška mletého pepře, 1 citrón, 3 lžíce strouhanky, 80 g uzeného strouhaného sýra, sůl podle potřeby

Kaleráby olúpeme a krátko povaríme v mierne posolenej vode. Vŕšky z kalerábov zrežeme ešte pred varením. Potom z kalerábov vydlabeme vnútro, podlejeme ho vodou alebo vývarom a udusíme do mäkka. Z polovice masla a múky si pripravíme zápražku, ce...

Vepřové v paprikové směsi

Vepřové v paprikové směsi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřového masa, 50 g slaniny, 3 stroužky česneku, 2 cibule, 300 g paprik, 4 rajčata, 250 g cukety, špetka soli, špetka pepře

Prošpikujeme vepřové maso slaninou a česnekem, osolíme, opepříme a dáme do pekáče, poté pokryjeme čtyřmi plátky slaniny, přidáme nakrájenou cibuli nadrobno, podlijeme trochou vody a zvolna pečeme do poloměkka. Poté přidáme na proužky nakrájené pap...

Zbojnický rožeň

Zbojnický rožeň

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa (kýta, krkovice), 300 g vepřových jater, 120 g slaniny, 200 g cibule, 3 lžíce sádla, špetka soli, troška pepře, lžíce grilovacího koření, 2 lžíce hladké mouky, 2 papriky, lžíce oleje, 3 rajčata, 1 lžíce citronové šťávy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií). Maso necháme odpočinout do druhého dne. Před přípravou si pokrájíme slaninu na plátky, játra na...

Schované maso

Schované maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa (může být i krkovička), olej, 2 stroužky česneku, hrst hub sušených nebo odpovídající množství mražených, či čerstvých , 1 konzerva hrášku, 1/2 papriky, sůl, pepř, špetka kari koření, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička hořčice, 2-3 lžíce hladké mouky, 1/2 kostky masoxu

Maso očistíme, zlehka naklepeme, posolíme a opepříme. Potom dáme olej na pánev, rozehřejeme a maso na něm zprudka osmahneme po obou stranách, přidáme houby, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku (můžeme klidně i brokolici nakrájenou na kousky)...

Pečené kuřecí s cibulkou

Pečené kuřecí s cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 500 g vepřové krkovičky nebo plece, česnek, malé cibulky, 1/2 lžičky kmínu, 2 lžičky soli, 80 g sádla

Cibulky a česnek oloupeme. Omytá kuřecí prsa a krkovičku nakrájíme na menší kusy. V pánvi na rozehřátém sádle asi 10 - 15 minut pomalu opékáme kousky krkovičky. Necháme mírně zchladnout a jednotlivé kuřecí kousky v sádle z výpeku omočíme. Vložíme ...

stránka: