Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vepřové maso

Kolínkoto

Kolínkoto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg těstovin (nejlépe kolínka), 300 g vepřového masa (plecko), 300 g cibule, sůl, pepř, 3-4 lžíce worcesterové omáčky, 1-2 lžíce sójové omáčky, 1 hrst petrželové natě, 2 lžíce rostlinného oleje

Maso nakrájíme na drobné kousky, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme do sklovita cibuli, pak přidáme maso. Zastříkneme troškou vody a dusíme skoro do měkka. Pak přilijeme worcesterovou omáčku, sójovou omáčku a dodusíme. Nakonec vmícháme nasekan...

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce hořčice, olej, 1 větší cibule, 1/2 l hovězího vývaru, 2 ks sterilovaných okurek, 2 vařené vejce, 2 dietní párky, 2 sáčky rýže

Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a po jedné straně potřeme hořčicí (může být i dijónská). Na oleji je zprudka po obou stranách opečeme, vytáhneme a na zbylém tuku osmažíme cib...

Květák s vepřovým masem

Květák s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 60 g květáku, troška muškátového květu, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 1/2 g vejce, 40 g vepřového masa

Na nudličky nakrájené, osolené a okořeněné maso osmahneme s drobnými růžicemi květáku na zpěněné cibulce a dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Na závěr šťávu zahustíme vejcem a ochutíme zelenou natí.

Vařené zelí s vepřovým masem

Vařené zelí s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g bílého zelí nakrájené na nudličky, 40 g vepřového masa, 10 g cibule, 5 g česneku, 0,15 dcl smetany, 5 g tuku, 5 g hladké mouky, troška kmínu, špetka soli, troška pepře, troška octu, 1 g cukru krupice

Zelí uvaříme ve vodě s masem, kmínem, pepřem a solí. Na tuku zpěníme cibulku s česnekem, zaprášíme moukou, zalijeme smetanou, vodou se zelím, popřípadě okyselíme a přisladíme a dobře povaříme. Do omáčky dáme zelí a podáváme s pokrájeným masem.

Olomoucké řízky

Olomoucké řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových řízků, 4 plátky anglické slaniny, 4 ks tvarůžků, 10 lžic hladké mouky, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, troška pepře, špetka soli, 250 ml slunečnicového oleje

Vepřové řízky lehce poklepeme, osolíme s opepříme z obou stran. Na každý řízek na jednu polovinu položíme plátek anglické slaniny a jeden tvarůžek. Řízek přehneme a sepneme párátkem. Poté obalíme v klasickém trojobalu a usmažíme na oleji.

Sládkova bašta

Sládkova bašta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřového masa, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 velká cibule, 200 ml piva, 4 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře

Vepřové maso si nakrájíme na nudličky. Cibuli si nakrájíme nadrobno. Rozpálíme olej v pánvi a osmažíme na něm cibuli, až zesklovatí přidáme do pánve maso a prudce jej opečeme. Osolíme a opepříme, přidáme utřený česnek, podlijeme pivem a podusíme. ...

Kapustové čevabčiči

Kapustové čevabčiči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 5 g česneku, 70 g hlávkové kapusty, troška majoránky, troška pepře, špetka soli, 10 g ztuženého pokrmového tuku, 1 vejce, 30 g vepřového masa

Uvařenou kapustu umeleme s masem a cibulí. Přidáme vejce, utřený česnek, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Tvoříme malé šišky, které opékáme na rozpáleném tuku.

Dušená plec s paprikou

Dušená plec s paprikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové plece, sůl, pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1/2 žluté kapie, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sterilované okurky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění, přidáme maso a chvíli ho opékáme. Osolíme, opepříme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté podlijeme. Sladkokyselou okurku n...

Cikánský salát

Cikánský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pečeného vepřového masa, 200 g vařeného hovězího masa, 1 cibule, 5 sterilovaných okurek, 2 papriky (kapie), 5 stroužků česneku, 100 ml octa, 50 g cukru krupice, špetka soli a pepře, 50 ml olivového oleje, 5 lžic kečupu, 150 ml majonézy

Připravíme si mísu a dáme do ní nadrobno nakrájené, vepřové maso, hovězí maso, cibuli, sterilované okurky, kapie a česnek. Připravíme si zálivku - smícháme ocet, cukr - opepříme, osolíme, přidáme trochu oleje a trochu vody. Salát zalijeme připrave...

Vepřové kotletky s uzeným

Vepřové kotletky s uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 malé vepřové kotlety bez kosti, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 3 plátky uzeného Eidamu, 3 plátky Moravské uzené, 1/2 - 1 lžička Mexické koření, 1/2 lžičky brambového škrobu

Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Moravské uzené nakrájíme na nudličky a sýr nastrouháme na jemno. V pánvi na rozehřátém oleji kotlety opečeme z jedné strany, obrátíme a snížíme příkon tepla. Na obrácené kotlety nasypeme strouhaný sýr a opéká...

Řízek z bůčku

Řízek z bůčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřového bůčku, 1 slepičí vejce, 3-4 lžíce polotučného mléka, 1 rohlík, 1 lžička soli, 50 g tvrdého sýra

Vepřový bůček rozemeleme, a rohlík nakrájíme na kostičky, které namočíme v mléce. Rohlík vyjmeme, vymačkáme a vložíme do mísy k masu. Do směsi přidáme strouhaný sýr, vejce a pořádně prohněteme. Dle chuti osolíme, opepříme, opět promícháme a nechám...

Vepřové v míse

Vepřové v míse

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků vepřového masa, 1/2 balení masoxu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 200 g junior salámu, 3 debrecínské párky, 3 trojúhelníčky taveného sýru, 3 plátky sýru eidam, špetka soli, špetka mletého pepře, špetka grilovacího koření, špetka mleté papriky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a paprikou. Cibuli, česnek, salám a párky pokrájíme na kolečka, sýry na plátky. Pekáček vytřeme olejem, dáme kolečka cibule, česneku, řadu masa, salámu, sýru a párků. Střídáme, dokud m...

Vepřový sváteční květ

Vepřový sváteční květ

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, troška soli, troška pepře, 4 vejce uvařená natvrdo, 4 plátky sterilované kapie, 4 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, několik kapek sojové omáčky

Maso nakrájíme na řízky, na tenko je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Uvařená vejce oloupeme, kapii necháme okapat. Každé vejce zabalíme do kapie, položíme na řízek, zavineme a upevníme nití. Na pánvi rozehřejeme tuk nebo olej a při...

Vepřové s pórkem a oříšky

Vepřové s pórkem a oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřového masa-kýta nebo pečeně, 1 vejce, 2 lžičky škrobové moučky, 0,5 lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks pórku, 1 ks zelené a 1 ks červené papriky (kapie), 50 g arašídů (burské ořechy, buráky), 3 lžíce sojové omáčky, špetka soli, troška pepře

V misce rozmícháme vejce se škrobovou moučkou a mletý zázvor. Vepřové maso nakrájíme na nudličky, přidáme je do misky ke směsi a pořádně promícháme. Vezmeme pánev a rozpálíme na ní olej, vložíme na něj maso a krátce ho orestujeme. Přidáme pórek, k...

Masové placičky

Masové placičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg vepřového masa, 4 lžíce Solamylu, 2 cibule, 5 vajec, 1 lžíce sojové omáčky, 3/4 lžičky pepře, 1 lžička soli, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kari koření

Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a postupně přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a zbylé přísady. Vše důkladně promícháme. Můžeme nechat uležet nebo hned připravovat na pánvi. Jako příloha je dobrá rýže nebo bramborová kaše. Maso nakrájíme ...

Segedinský guláš

Segedinský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g cibule, troška kmínu, troška majoránky, troška mleté papriky, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 40 g vepřového masa, 0,5 dcl vývaru, 60 g kyselého zelí

Na drobno pokrájené maso osolíme, okořeníme, osmahneme na tuku a zpěněné cibulce, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Následně přidáme kysané zelí, případně dokořeníme a dusíme do měkka. Těsně před koncem dušení zahustíme moukou.

Pečený játrový bochník

Pečený játrový bochník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového masa, 300 g telecích jater, 1 cibule, 2 vejce, 1 houska, 3 stroužky česneku, 150 g strouhanky, 1 lžíce petrželové natě, 2 lžíce plnotučné hořčice, 6 plátků uzeného bůčku, cca 4 lžíce olivového oleje, troška mletého pepře, špetka muškátového ořechu, sůl podle potřeby

Pečeň, mäso a mierne namočenú žemľu pomelieme na mlynci. Na olejí orestujeme nadrobno posekanú cibuľu a petržlenovú vňať. Pridáme ju do mäsovej hmoty a ochutíme rozotretým cesnakom, korením, muškatovým orechom, horčicou a soľou. Napokon vmiešame v...

Nudle s masozeleninovou směsí

Nudle s masozeleninovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nudlí, 50 g másla, 100 g mrkve, 100 g celeru, 1 cibule, 50 g slaniny, hrst celerové natě, sůl, pepř, 1 dcl bílého vína, 100 g zbtyků masa, 2 vejce

Veškerou zeleninu postrouháme na mrkvovém struhadle. Cibuli pokrájíme najemno, celerovou nať nasekáme. Rozpustíme máslo a vše podusíme do měkka, osolíme, opepříme, občas mírně podlijeme lžící vody. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme rozškvařit,...

Kedlubny plněné masem a houbami

Kedlubny plněné masem a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřového mletého dušeného masa, 8 středně velkých kedluben, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 200 ml zakysané smetany, 1 cibule, 100 g čerstvých hřibů, troška mletého pepře, 1 citrón, 3 lžíce strouhanky, 80 g uzeného strouhaného sýra, sůl podle potřeby

Kaleráby olúpeme a krátko povaríme v mierne posolenej vode. Vŕšky z kalerábov zrežeme ešte pred varením. Potom z kalerábov vydlabeme vnútro, podlejeme ho vodou alebo vývarom a udusíme do mäkka. Z polovice masla a múky si pripravíme zápražku, ce...

Ražniči se šunkou

Ražniči se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g libového vepřového masa, 100 g šunky, 1 rajče, 2 lžíce másla

Maso naklepeme, nakrájíme na kousky a střídavě napichujeme na jehlice s kouskem silnějšího plátku šunky a plátkem rajčete. Vložíme do pekáčku, trošku podlijeme a v troubě dusíme doměkka. Omastíme máslem.

Rampušáky

Rampušáky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, 100 g vepřové játry, 100 g slaniny, 100 g žampionů, 100 g šunky, 1 cibule, 1/2 lžička soli, troška barevného pepře, 50 - 100 ml kečupu, trochu ml rostlinného oleje, 2 feferonky (sterilované)

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kousky nakrájené vepřové maso a opékáme. Postupně přidáme nakrájená játra , slaninu, žampiony, šunku, na jemno pokrájenou cibuli a feferonky. Ochutíme solí, kečupem, pepřem. Přiklopíme pokličkou a ponecháme na...

Vepřové v paprikové směsi

Vepřové v paprikové směsi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřového masa, 50 g slaniny, 3 stroužky česneku, 2 cibule, 300 g paprik, 4 rajčata, 250 g cukety, špetka soli, špetka pepře

Prošpikujeme vepřové maso slaninou a česnekem, osolíme, opepříme a dáme do pekáče, poté pokryjeme čtyřmi plátky slaniny, přidáme nakrájenou cibuli nadrobno, podlijeme trochou vody a zvolna pečeme do poloměkka. Poté přidáme na proužky nakrájené pap...

Schované maso

Schované maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa (může být i krkovička), olej, 2 stroužky česneku, hrst hub sušených nebo odpovídající množství mražených, či čerstvých , 1 konzerva hrášku, 1/2 papriky, sůl, pepř, špetka kari koření, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička hořčice, 2-3 lžíce hladké mouky, 1/2 kostky masoxu

Maso očistíme, zlehka naklepeme, posolíme a opepříme. Potom dáme olej na pánev, rozehřejeme a maso na něm zprudka osmahneme po obou stranách, přidáme houby, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku (můžeme klidně i brokolici nakrájenou na kousky)...

Zbojnický rožeň

Zbojnický rožeň

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa (kýta, krkovice), 300 g vepřových jater, 120 g slaniny, 200 g cibule, 3 lžíce sádla, špetka soli, troška pepře, lžíce grilovacího koření, 2 lžíce hladké mouky, 2 papriky, lžíce oleje, 3 rajčata, 1 lžíce citronové šťávy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií). Maso necháme odpočinout do druhého dne. Před přípravou si pokrájíme slaninu na plátky, játra na...

Debrecínský guláš

Debrecínský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového maso, 2 cibule, 50 g slaniny, 2 papriky, 5 rajčat, 500 g brambor, 1 lžíce hladké mouky, troška pepře, špetka soli

Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme jí rozškvařit a poté na ní osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme pokrájené papriky, rajčata a maso nakrájené na menší kostky. Vše podusíme společně. Když je maso skoro měkké, přidáme na kost...

stránka: