Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vepřové mleté maso

Artyčok zapečený s celerem

Artyčok zapečený s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks artyčoku, 2 ks celeru, 500 g mletého masa, 1 kelímek smetany, 4 lžíce olivového oleje, 2 ks cibule, 2 stroužky česneku, špetka pepře, špetka soli

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme ji na rozpáleném oleji. Když je cibule orestovaná, přidáme mleté maso, na kostičky nakrájené artyčoky, na kostičky nakrájené celery, utřený česnek se solí, opepříme, osolíme a dusíme. Dle potřeby po...

Bageta plněná masem

Bageta plněná masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 2 ks jarní cibulky, 7 g soli, 7 g pepře, 1 šalotka, 1 lžíce worcesterské omáčky, 7 g tymiánu (Mateřídouška obecná), 7 g mleté papriky, 500 g vepřového mletého masa, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 8 ks sušených rajčat, 8 listů ledového salátu, 4 ks bagety

Jarní cibulku i šalotku nakrájíme na jemno. Smažíme je na oleji dozlatova. Přidáme maso, sůl, pepř, worcester, tymián a mletou papriku. Smažíme dohněda. Poté přidáme pokrájená sušená rajčata. Směs rozdělíme do čtyř baget, posypeme petrželkou...

Bramborové lasagne

Bramborové lasagne

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vařených brambor, 150 g mletého masa, 2 rajčata, 3 žampiony, 1 pórek, 1 lžíce másla, 5 lžic hladké mouky, 100 ml mléka, plátkový sýr, pepř, sůl, sádlo

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a dobře povaříme. Zapékací misku vymažeme sádlem a postupně skládáme tenké vrstvy plátků brambor, mletého masa, rajčat, žampionů a pórku. Poslední vrstvu tvoří brambory. ...

Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg brambor, 500 g vepřového mletého masa, 4 sterilované okurky, 1 míchaná sterilovaná zelenina, 1 cibule, 4 vejce, sůl, pepř, trošička mléka

Brambory předvaříme, nakrájíme na kolečka, dáváme do pekáčku vrstvu brambor, poklademe mletým masem, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou cibulí na měsíčky, okurkami (případně můžeme použít i kapie) a zeleninovou směsí. Opět klademe brambory a ...

Cannelonni se špenátem a kozím sýrem

Cannelonni se špenátem a kozím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 2-3 ks česneku, 8 ks cannelonni, 100 g špenátu, 100 g kozího sýru, 7 g soli, 7 g pepře, 200 g vepřového mletého masa, 150 g goudy, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 1 lžíce oregana, 1 balení sterilovaných rajčat

Postup je velmi jednoduchý: Cibuli a česnek nakrájíme najemno, sýr na kostičky. Česnek a cibuli opečeme na oleji dozlatova, přidáme špenát a necháme zavadnout. Smícháme se sýrem a rozmixujeme dohladka. Osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme máslem...

Čevapčiči

Čevapčiči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého vepřového masa, 300 g mletého hovězího masa, 1 vejce, 2-3 stroužky česneku, 2 cibule, špetka mleté papriky sladké, špetka mleté papriky pálivá, 1-2 lžičky soli, 1 lžička pepře, špetka majoránky, špetka tymiánu (Mateřídoušky obecné), 1/2 hrnku rostlinného oleje na smažení, 4 lžíce polotučné hořčice

Směs mletého masa smícháme se solí, mletým černým pepřem, sušenou drhnutou majoránkou, mletou paprikou, tymiánem, prolisovaným česnekem, drobně pokrájenou cibulí a 1 vejcem. Ruce namočíme do studené vody, vezmeme kus hmoty a rukama tvarujeme šišti...

Ďábelské kuličky s rajčatovým protlakem

Ďábelské kuličky s rajčatovým protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového mletého masa, 1 vejce, 1 cibule, 1 rohlík, 100 ml mléka, 1 lžička sladké papriky, olivový olej, 1 rajčatový protlak, 1 lžička chilli koření, sůl

Mleté maso smícháme s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí a rohlíkem, který jsme před tím nakrájeli na kostečky a zalili mlékem. Osolíme a přidáme mletou papriku. Ze směsi tvoříme malé kuličky, které zvolna opékáme na rozehřátém oleji. Pak přidáme ...

Flíčky zapečené s masem

Flíčky zapečené s masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřového jazyku, 150 g vepřového mletého masa, 150 g vepřových jater, 1 cibule, sůl a pepř dle chuti, špetka kmínu, špetka sladké mleté papriky, 100 g másla, 100 ml hovězího vývaru, 350 g těstovinových flíčků, 100 g zakysané smetany, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, špetka muškátového květu

Vařený vepřový jazyk nadrobno posekáme. Vepřová játra odblaníme, nakrájíme na hranolky, opepříme, opaprikujeme a pokmínujeme. Cibuli oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na třetině rozehřátého másla. Poté přidáme játra a opečeme ze všech stra...

Grilované vepřové kuličky se studenou omáčkou

Grilované vepřové kuličky se studenou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového mletého masa, 100 g barevných paprik, 4 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžíce Dijonské hořčice, kapka sojové omáčky, sůl, pepř a sladká paprika podle chuti, Na studenou omáčku: 100 ml zakysané smetany, 1 lžíce strouhaného parmazánu, 1 stroužek prolisovaného česneku, 1 lžička posekané čerstvé pažitky, sůl a pepř podle chuti

Mleté bravčové mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou sladkou červenou paprikou, sojovou omáčkou, dijonskou horčicou a prelisovaným cesnakom. Spolu premiešame a necháme odležať na chladnom mieste aspoň 1 hodinu. Potom z mäsa formuje...

Houbové karbanátky

Houbové karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hub, 1 lžíce másla, 250 g mletého vepřového masa, 5 lžic vody, 1 lžička soli, troška pepře, 1 lžička tymiánu (Mateřídoušky obecná), 1 stroužek česneku, 1/2 cibule, 1-3 lžíce strouhanky

Čerstvé houby očistíme, nakrájíme a podusíme na másle. V míse smícháme mleté maso, sůl, vejce, vodu, pepř, sušený tymián, utřený česnek, na drobno nakrájenou cibuli, a dušené vychladlé houby. Podle potřeby směs zahustíme strouhankou. Tvoříme malé...

Houbové krokety

Houbové krokety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hub, 1 cibule, 1 slepičí vejce, 150 g mletého masa, 2-3 stroužky česneku, 1 hrst petrželové natě, špetka soli, 1-2 lžíce strouhanky

Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme a v pánvi s rozehřátým olejem orestujeme dozlatova. Přidáme houby a dusíme je dokud se přebytečná tekutina neodpaří. Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, vej...

Ivančiny těstoviny

Ivančiny těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší cibuli, 1-2 stroužky česneku, 300 g vepřového mletého masa, 500 ml hovězího vývaru, 1/2 lžičky provensálského koření, 1/2 lžičky Vegety, 1 kostku masoxu, 1 lžíci sojové omáčky, 200 g strouhaného Eidamu (Edamu), 1 balení vaječných těstovin, 2 rajčata, 1 papriku, 5 lžic kečupu, 2 lžíce slunečnicového oleje, pepř, sůl

Na větší pánvi rozehřejeme olej na smažení a dorůžova na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Stáhneme plamen, vložíme mleté syrové maso, zamícháme a přidáme provensálské koření, sůl, kousek masoxu, Vegetu a pepř. Podlijeme bujónem a mírně dusíme. Pak p...

Jarní karbanátky

Jarní karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřového mletého masa, 1 větší kuřecí prso, 150 g anglické slaniny, 1 vejce, 1 rohlík, šálek mléka, 1 jarní cibulka , miska kopřiv, 2 stroužky česneku, lžička koření na mleté maso, sůl, 100 g strouhaného sýra, strouhanka na obalení, olej na smažení

Rohlík nalámeme na kousky a namočíme do mléka. Kuřecí prso a anglickou slaninu umeleme a spolu s mletým masem dáme do mísy. Dobře omyté kopřivy spaříme vařící vodou, přebytečnou vodu vymačkáme a kopřivy nakrájíme nadrobno. Přidáme je do masa sp...

Jarní závitky Saigon

Jarní závitky Saigon

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rýžového papíru, 250 g vepřového mletého masa, 2 vejce, 25 g rýžových nudlí, 1 kedluben, 1 mrkev, 20 g čínských hub, 2 jarní cibulky, troška koriandru, 1 cibule, 1 lžíce omáčky Thai Pride, 1 lžička glutamanu sodného, 1 hrst fazolových klíčků, 2 lžíce slunečnicového oleje, 4 dcl teplé vody na namáčení surovin

Připravíme si jednotlivé suroviny: rýžové nudle dáme změknout do teplé vody, pak je nastříháme na cca 5 cm. Houby taktéž namáčíme v teplé vodě, aby změkly, pak je nasekáme na nudličky. Kedlubnu i mrkev zpracujeme na tenké nudličky. Cibule a korian...

Kapří sekaná

Kapří sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čistého masa z kapra, 150 g vepřového mletého masa, 1 rohlík, šálek mléka, 1 vejce, 1 stroužek česneku, 1 lžíce ostrého kečupu, 1 lžíce sojové omáčky, koření na mleté maso, sůl, 1/2 červené papriky , lžíce oleje

Z kapra stáhneme kůži a odstraníme velké kosti. Čisté maso umeleme. Mleté kapří maso smícháme s mletým vepřovým, přidáme v mléce rozmočený rohlík, vejce, prolisovaný stroužek česneku, kečup, sojovou omáčku, koření a sůl. Nakonec vmícháme papriku ...

Kapusta zapečená s masem a rýží

Kapusta zapečená s masem a rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka kapusty, 250 g dlouhozrné rýže, 500 g mletého masa, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 4 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř, kmín, 1 dcl mléka, 2 vejce

Kapustu rozkrojíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě (asi 5-8 minut). Pak scedíme a pokrájíme na nudličky. Rýži uvaříme, jak jsme zvyklí. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme maso, prudce orestujeme, osolíme, ...

Kapustové karbanátky s bramborami

Kapustové karbanátky s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks růžičkové kapusty, 250 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 1 lžička soli, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 ks vejce, 50-100 g strouhanky, 1/2 lžičky pepře, 100 ml slunečnicového oleje, 400 g brambor

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Kapustičky krátce spaříme (klidně ve vodě, kde se vaří brambory) a nakrájíme je najemno. Smícháme je s mletým masem, solí, pepřem, nasekanou cibulí a utřeným česnekem, přidáme majoránku, vejce, hoř...

Kapustové závitky s rajskou omáčkou

Kapustové závitky s rajskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední hlávková kapusta, 100 g rýže, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 200 g uzeného masa, 300 g vepřového mletého masa, 1 vejce, 140 ml rajčatového protlaku, pepř, sůl

Kapustu omyjeme, 8 velkých listů a srdíčko vložíme do misky a spaříme je osolenou vroucí vodou, po chvilce scedíme a necháme okapat. Rýži dáme do vroucí osolené vody, rychle ji přivedeme k varu a poté pomalu vaříme asi 10 minut. Neměla by být úpln...

Karbanátky

Karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřového mletého masa, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 1 menší cibule, 4 stroužky česneku, 1 šálek mléka, 3 ks bílého pečiva

Mleté maso smícháme s kořením, vejcem a houskou namočenou v mléce. Nemáme-li housky, můžeme přidat hladkou mouku s trochou mléka. Přidáme najemno nasekanou cibuli a rozetřený česnek. Vytvoříme placičky, obalujeme v trojobale a pečeme dozlatova.

Karbanátky dušené na smetaně s květákem

Karbanátky dušené na smetaně s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového mletého masa, špetka soli, troška pepře, troška tymiánu, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 šálek slunečnicového oleje, 1/8 l zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 květák, 1 hrneček vody

Mleté maso osolíme a promícháme s kořením, vejci a strouhankou. Z hmoty tvoříme karbanátky,které upečeme na oleji. Uchováme je v teple. Výpek zalijeme vodou, přidáme kysanou smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku a povaříme. Dochutíme a do omáčk...

Karbanátky se sýrem

Karbanátky se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřového mletého masa, 11/2 lžičky Vegety, 1 vejce, 1 rohlík, 3 lžíce strouhanky, 100 g tvrdého sýra

Do mletého masa přidáme vejce, namočený rohlík, vegetu a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme dle potřeby strouhanku. Tvrdý sýr nahrubo nastrouhaný přidáme do směsi a promícháme. Z takto připravené hmoty tvarujeme karbanátky, které obalujeme v...

Karbanátky v pivním těstíčku

Karbanátky v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřového mletého masa, 3 ks slepičí vejce, 100 ml rostlinného oleje, 150 g hladké mouky, 250 ml světlého piva, 1/4 lžičky pepře, 1/4 lžičky soli, 2 lžíce petrželové natě, 1 okurka, 2 rajčata, 2 lžíce vody, 1/2 kg hovězího mletého masa

Mletá masa dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, 2 lžíce horké vody, promícháme a necháme spojit. Pivní těstíčko: do misky nalijeme pivo, oddělíme bílky a žloutky rozšleháme v pivu. Za stálého míchání přisypeme hladkou mouku a vyp...

Katův šleh

Katův šleh

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 100 ml rostlinného oleje, 500 g vepřového mletého masa, 4 rajčata, 2 papriky, 1 lžičku chilli koření, 1 lžičku mletého pepře, 1 lžíci včelího medu, 1 konzervu žampionů, 5 stroužků česneku, 3 lžíce kečupu, 100-200 ml vody, sůl, 1/4 lžičky drcené bazalky, 1/4 lžičky drceného tymiánu

Rajčata a papriky nakrájíme na nudličky, přidáme žampiony, koření, med a kečup. Zakapeme olejem a necháme chvilku spojit. Mezitím na oleji zpěníme cibulku a přidáme mleté maso, necháme podusit. Poté přimícháme připravenou zeleninu, podlijeme troš...

Kebabčata

Kebabčata

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího mletého masa, 400 g vepřového mletého masa, 2 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky saturejky, 50 ml slunečnicového oleje

Smícháme obě mletá masa, najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, sůl, pepř i saturejku. Zakryjeme fólií a necháme přes noc uležet. Druhý den tvarujeme malé válečky, které osmažíme na oleji nebo grilujeme na grilu.

Klobásky salsiccia s paprikovou omáčkou a polentou

Klobásky salsiccia s paprikovou omáčkou a polentou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového mletého masa, 1 lžička chilli papričky, 2 stroužky česneku, 1 lžička fenyklu, 100 ml červeného vína, 2 lžičky soli, 1 lžička pepře, 400 ml vody, 200 g polenty, 50 g másla, 20 g parmezánu, 1 ks chilli papričky, 3 lžíce olivového oleje

Vepřové maso smícháme se lžičkou chilli papričky, utřeným stroužkem česneku, fenyklem, červeným vínem, solí a pepřem. Promícháme a necháme odležet. Vodu přivedeme k varu, nasypeme do ní jáhly a vaříme 10 minut. Poté odstavíme, vmícháme máslo a p...

stránka: