Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vinný ocet

Gazpacho

Gazpacho

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 400 g rajčatového protlaku, 1/2 okurky, 1 menší zelená paprika, 1 malá cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce vinného octa, 3 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř

Papriku omyjeme, zbavíme jádřince se semínky a nakrájíme na menší kousky. Okurku pokrájíme také a dáme do mísy spolu s paprikou. Rajčata omyjeme a spaříme horkou vodou, abychom je mohli snadno oloupat, a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí, utřeným ...

Salát Caesar

Salát Caesar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hlávky římského salátu, 4 kusy bílého pečiva, 50 g parmazánu, 400 g uzené slaniny, 5 lžic olivového oleje, 1 stroužek česneku, 3 lžíce bílého vinného octa, 3 vejce, 250 ml slunečnicového oleje, sůl, pepř, 1 konzerva sardelek

Parmazán si nastrouháme na hrubém struhadle. Vytvoříme si zálivku. Ze dvou vejcí oddělíme žloutky od bílků. Do mixéru vložíme dva žloutky, jedno celé vejce, vinný ocet a celý stroužek česneku. Vše rozmixujeme, až se začne tvořit pěna. Za stálého m...

Salát z Hermelínu s oreganem

Salát z Hermelínu s oreganem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 Hermelíny, 1 svazek jarní cibulky, 1/2 lžičky sušenéjo oregana, 4 lžíce olivového oleje, sůl, 1 lžička vinného bylinkového octa, 1-2 lžíce bílého vína

Sýr nakrájíme na kostičky. Opláchneme jarní cibulku i s natí nakrájíme na kolečka. Oregano přelijeme teplým olejem a necháme chvíli stát, pak přidáme sůl, ocet, víno, promícháme a nalijeme na sýr s cibulí, promícháme, přikryjeme a necháme v chladn...

Medová grilovací směs

Medová grilovací směs

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malou sklenku jahodového džemu, 3 lžíce včelího medu, 1 lžíci rostlinného oleje, 1 lžíci vinného octa, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky mleté skořice

Vše důkladně promícháme. Připravujeme za studena.

Řecký selský salát

Řecký selský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 červené cibule, 4 rajčata, 1 salátová okurka, 100 g černých oliv, 6 lžic vinného octa, 1 lžíce oregana, sůl, pepř, 4 lžíce olivového oleje, 100 g ovčího sýra, 1 hlávkový salát, naložené feferonky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a vyřízneme stopky. Dužinu nakrájíme na dílky. Okurku očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu dáme do velké salátové mísy. Přidáme olivy a vše opatrně zvolna promíc...

Salát s mozzarellou

Salát s mozzarellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rajčat, 100 g Mozzarelly, 1 šalotka, 20 g zelených a 20 g černých oliv, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce červeného vinného octa, 1/2 stroužku česneku, sůl, pepř, bazalka

Rajčata,mozarellu a šalotku nakrájíme. Bazalku nasekáme na drobné kousky. Slijeme olivy. Smísíme ocet s olejem. Oloupeme a utřeme česnek. Vmícháme jej do dresingu, přidáme sůl s pepřem a nakonec i šalotku. Na talířky rozdělíme pokrájená rajčata, ...

Hlávkový salát s česnekovým vinegretem

Hlávkový salát s česnekovým vinegretem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks hlávkového salátu, 4 vejce, 150 g polotučného tvarohu, Zálivka vinegret: 0,5 l oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžíce vinného octa, 1 lžička hořčice, 0,5 lžičky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka pepře, špetka soli

Zálivka vinegret: Do oleje přidáme česnek utřený se solí, worcester, vinný ocet, pepř a hořčici a důkladně promícháme. Očištěný hlávkový salát natrháme na větší kusy, přidáme nakrájená natvrdo uvařená vejce, posypeme tvarohem, zalijeme zálivkou...

Olivy s cibulí a petrželí

Olivy s cibulí a petrželí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g zelených oliv, 2 ks chilli papriček, 3 ks petržele, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 250 ml olivového oleje, špetka rozmarýnu, 3 lžíce vinného octa

Olivy nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno nasekané chilli papričky, na kolečka nakrájené petržele, nadrobno nasekanou cibuli, utřený česnek, olivový olej, rozmarýn, ocet, promícháme. Směs dáme do sklenice a necháme marinovat cca 5 hodin. Poté ...

Avokádový salát s pomerančem

Avokádový salát s pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 2 avokáda, 20 kuliček oliv, 1 cibule, pár čerstvých lístků bazalky, 1 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky plnotučné hořčice

Pomeranče oloupeme a rozebereme na dílky. Avokádo překrojíme napůl a vyjmeme pecku. Oloupeme avokádo a nakrájíme na plátky. Olivy nakrájíme na polovinu a poté překrájíme půlky oliv na nudličky. Na talíř servírujeme plátky avokáda, dílky pomeranče,...

Okurkový salát s makrelou

Okurkový salát s makrelou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uzená makrela, 1 okurka, 3 vejce, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce vinného octa, špetka pepře

Okurku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s kousky rybího masa a na kousky nakrájenými vejci. Ze špetky pepře, oleje a octa uděláme směs a vmícháme do salátu.

Tuňákový salát s fazolemi

Tuňákový salát s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva fazolí, 1 konzerva tuňáka, 1 cibule, 2 vařená vejce, hrst cibulové nati, špetka soli, půl lžičky mletého pepře, 2 lžíce vinného octa

Fazole z konzervy scedíme a propláchneme na sítu. V míse je promícháme s nakrájenou cibulí, cibulovou natí a tuňákem. Zakápneme vinným octem a opepříme dle chuti. Vrch ozdobíme osminkami nebo plátky natvrdo uvařených a oloupaných vajec.

Vinařský salát

Vinařský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 150 g hroznového vína, 150 g dušené šunky, 1 šalotka, 150 g plísňového sýra, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, řapíkatý celer, špetka soli, 2 lžíce cukru krupice

Do misky nalijeme ocet a asi 6 lžic vody, přidáme cukr, sůl, a zamícháme. Pak nasypeme ještě nasekanou šalotku. Salát omyjeme a necháme okapat, jednotlivé listy natrháme na kousky, rozdělíme je do misek a vydatně pokapeme dresinkem, na závěr přid...

Těstovinový salát s fazolemi

Těstovinový salát s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g těstovin, 300 g fazolí (mražených nebo nakládaných), 2 mrkve, špetka soli, 100 g sterilovaných okurek, 1 malá cibule , 3 lžíce vinného octa, 1 lžička kremžské hořčice, 100 ml masového vývaru, špetka bílého pepře, 4 lžíce kukuřičného oleje (nebo pšeničného)

Nudle a fazole vaříme společně v dostatečném množství osolené vody podle údajů na balení. Dáme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Omyjeme mrkev, oškrábeme a nastrouháme na jemné proužky. Okurky nakrájíme najemno. Vše smícháme...

Selský salát s bylinkami a ovčím sýrem

Selský salát s bylinkami a ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g ovčího sýra, 1 svazek pažitky, 1 snítka oregána (nebo majoránky), 2 snítky bazalky, 3 snítky tymiánu, 5 lžíc olivového oleje, 3 lžíce citronové šťávy, 1 okurka, 4 rajčata, 4 jarní cibulky, 1 zelená chilli paprička, 2 lžíce vinného octa, špetka pepře, špetka soli

Ovčí sýr nakrájíme na kostičky asi 1 cm velké. Opereme bylinky, pažitku nakrájíme na kousky, ze zbylých bylinek otrháme lístky a jemně nasekáme. Smícháme se 2 lžícemi olivového oleje a citronovou šťávou a nalijeme na kostičky sýra, 15 minut (nebo...

Avokadový mix

Avokadový mix

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 2 rajčata, 3 stroužky česneku, 100 g sýra feta, 2 lžíce vinného octa

Avokádo oloupeme, rozkrojíme na polovinu, vybereme pecku a dužinu nakrájíme na menší kousky. Rajčata umyjeme, nakrájíme na tenké plátky, sýr nakrájíme na kostky. Všechno společně zlehka promícháme, pokapeme vinným octem a necháme odležet v chladu.

Bazalková majonéza

Bazalková majonéza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce limetkové šťávy, 1 lžíce bílého vinného octa, 100 ml olivového oleje, 200 ml slunečnicového oleje, 2 žloutky, 1 lžička Dijonské hořčice, sůl, 2 stroužky česneku, 2 hrst bazalkových lístků

Limetkovou šťávu smícháme s octem. V jiné misce promícháme oba oleje. Prošleháme žloutky a hořčici a mírně osolíme. Po malých dávkách do šlehače přidáváme smíchané oleje, pak postupně vmícháme limetku s octem, utřený česnek a nakonec jemně nasekan...

Salát s avokádem, fíky a zeleným kořením

Salát s avokádem, fíky a zeleným kořením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g listového salátu, 1 avokádo, 1 lžíce citronové šťávy, 8 čerstvých fíků, 4 lžíce nasekané bazalky, kopru a bylinek dle vlastní chuti, Zálivka: 1/2 lžíce dijonské hořčice, 1 dcl olivového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, 1 lžíce vody, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce nasekaných bylinek stejných jako v základu

Avokádo oloupeme a vytáhneme slupku, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou, aby se nezbarvilo. Fíky nakrájíme čtvrtky, nebo když jsou menší tak stačí na polovinu. Záleží na velikosti plodů. Smícháme s bylinkami a natrhaným a opraným sal...

Salát z fazolek s uzeným kuřetem a tropickou salsou

Salát z fazolek s uzeným kuřetem a tropickou salsou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného kuřecího masa, 200 g zelených fazolek, 1/2 manga, 1/2 papáji, Zálivka: šťáva z 1 pomeranče, 1/2 papáji, 1/2 manga, 1 oloupané rajče bez semínek, 1 červená cibule nadrobno, 1 lžíce vinného octa, 6 lžíc olivového oleje, 1 lžíce Dijonské hořčice, sůl a pepř dle chuti

Uzené kuřecí maso naporcujeme. Ovoce nařežeme na tenké plátky a fazolky uvaříme asi 20 minut ve slané vodě. Necháme okapat. Všechny ingredience na zálivku smícháme, ovoce nadrtíme do zálivky, aby vznikla salsa. Poté klademe na talíř fazolky, p...

Okurkový salát tak trochu po italsku

Okurkový salát tak trochu po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Mozzarelly, 1 salátová okurka, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, 1 stroužek česneku, sůl a pepř podle chuti, 1 hrst rukoly

Mozzarellu i omytou okurku nakrájíme na tenké plátky. Olej s octem prošleháme metličkou, přidáme rozetřený stroužek česneku a dochutíme solí a pepřem. Na jeden větší talíř nebo víc menších talířků střídavě klademe kolečka okurky a mozzarelly. Na...

Fenykl s kapary

Fenykl s kapary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bulva fenyklu, 12 velkých kaparů v octovém nálevu, 6 hřebíčků, 1 lžíce bílého vinného octa, olivový olej

Bulvu fenyklu očistěte (pokud bude, odřízněte i zdřevnatělý spodek bulvy), oloupejte vrchní vrstvu lupenů a zbytek nakrájejte najemno. Nakrájený fenykl vložte do misky, přihoďte okapané kapary, hřebíčky, zakápněte mírně octem a zalijte olejem tak,...

Zelný salát v letním provedení

Zelný salát v letním provedení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky mladého zelí, 3 rajčata, 2 jablka, 1 bílá cibule, šťáva z 1/2 citrónu, sůl, pepř a tymián podle chuti, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžíce vinného octa, 1 lžička cukru krupice

Omyté zelí překrojíme, tuhý košťál vyřízneme a zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, dobře promačkáme a necháme chvíli v klidu. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jaderník a čtvrtky nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kousíčky a c...

Česnekový tvaroh

Česnekový tvaroh

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení jemného tvarohu, 1 lžíce majonézy, 3 stroužky česneku, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce petrželové naťi, troška pepře a soli

Tvaroh dáme do misky, přidáme lžíci majolky, 3 stroužky utřeného česneku, 1 lžíci vinného octa, petrželku a dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme na tmavý chléb. Syrová mrkev je dobrá jako příloha.

Jablečný salát s ořechy a hruškami

Jablečný salát s ořechy a hruškami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrušky, 2 jablka, šťáva z půlky citrónu, 200 g salátu, 100 g baby špenátu, 200 g strouhaného sýru feta, 50 g vlašských ořechů, 2 vařené červené řepy, Na dresing: 2 lžíce ořechového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 drceného česneku

Vložte nakrájené kousky jablek a hrušek do citrónové šťávy a dejte na bok odležet. Smíchejte všechny přísady na dresing a dochuťte podle vaší chuti. Opražte na kousky nasekané ořechy a řepu nakrájejte na proužky. Dejte všechny ingredience na salát...

Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 500 listů pampelišky lékařské, 3 lžíce olivového oleje, špetka Mořské soli, špetka pepře barevného, 1-2 dcl vinného octu - dle chuti

Lístky z pampelišek opláchneme a necháme odkapat. Poté je nakrájíme a vsypeme do mísy. Přidáme dle chuti mořskou sůl, barevný pepř, olivový olej a vinný ocet. Promícháme a máme hotovo. Je to takový jarní skvělý salát.

Kuřecí salát se šalotkou zálivkou

Kuřecí salát se šalotkou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pečená kuřecí prso, 1 šálek nasekaného římského salátu, 1/2 avokáda, 6 cherry rajčat, 1 balení mini mozarella kuliček, 1/2 žluté papriky, 6 kuliček kapary, 3 lístky bazalky, troška parmazánu, Dressing: 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce šalotky, sůl, pepř

Odstraníme kůži z pečeného kuřecího prsa a nakrájíme jej na malé kousky, nasekáme salát, avokádo, mozzarelu, papriku a rajčátka nakrájíme na malé plátky a vhodíme do mísy. Přidáme kapary, bazalku a dle chuti parmazán na malé kostičky a vše promích...

stránka: