Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vinný ocet

Španělská hustá omáčka

Španělská hustá omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 50 g hladké mouky, 400 g rajčat, 300 ml hovězího bujónu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vinného octu, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 1 žlutá paprika, 1 lžíce hrášku, 1 menší pórek, 1 fenykl, 2 bobkové listy, 50 g anglické slaniny

Veškerou zeleninu nakrájíme na kousky. Do roztopeného másla přidáme mouku, smažíme 1 minutu do hněda. Přidáme nakrájená rajčata, hovězí bujón, ocet, sójovou omáčku a vaříme 2 minuty. V jiné pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou slaninu, cibul...

Medová grilovací směs

Medová grilovací směs

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malou sklenku jahodového džemu, 3 lžíce včelího medu, 1 lžíci rostlinného oleje, 1 lžíci vinného octa, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky mleté skořice

Vše důkladně promícháme. Připravujeme za studena.

Řecký selský salát

Řecký selský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 červené cibule, 4 rajčata, 1 salátová okurka, 100 g černých oliv, 6 lžic vinného octa, 1 lžíce oregana, sůl, pepř, 4 lžíce olivového oleje, 100 g ovčího sýra, 1 hlávkový salát, naložené feferonky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a vyřízneme stopky. Dužinu nakrájíme na dílky. Okurku očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu dáme do velké salátové mísy. Přidáme olivy a vše opatrně zvolna promíc...

Salát s mozzarellou

Salát s mozzarellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rajčat, 100 g Mozzarelly, 1 šalotka, 20 g zelených a 20 g černých oliv, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce červeného vinného octa, 1/2 stroužku česneku, sůl, pepř, bazalka

Rajčata,mozarellu a šalotku nakrájíme. Bazalku nasekáme na drobné kousky. Slijeme olivy. Smísíme ocet s olejem. Oloupeme a utřeme česnek. Vmícháme jej do dresingu, přidáme sůl s pepřem a nakonec i šalotku. Na talířky rozdělíme pokrájená rajčata, ...

Hlávkový salát s česnekovým vinegretem

Hlávkový salát s česnekovým vinegretem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks hlávkového salátu, 4 vejce, 150 g polotučného tvarohu, Zálivka vinegret: 0,5 l oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžíce vinného octa, 1 lžička hořčice, 0,5 lžičky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka pepře, špetka soli

Zálivka vinegret: Do oleje přidáme česnek utřený se solí, worcester, vinný ocet, pepř a hořčici a důkladně promícháme. Očištěný hlávkový salát natrháme na větší kusy, přidáme nakrájená natvrdo uvařená vejce, posypeme tvarohem, zalijeme zálivkou...

Ryba v marinádě od mé tchýně-výborná

Ryba v marinádě od mé tchýně-výborná

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 4 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list, 50 g celeru, 100 g mrkve, 20 g petržele, 1 dcl vinného octa, 1 cibule

Do 1 dcl vody dáme ocet a špetku soli a dáme vařit - vložíme porce kapra, necháme přejít varem a vyndáme. Zeleninu nakrájenou na kolečka nasypeme do vody a uvaříme do poloměka. Přidáme cibuli, povaříme a hned vyndáme. Do sklenice vložíme porce ry...

Čekankový salát s ricottou

Čekankový salát s ricottou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g čekanky, 250 g žampionů, 150 g pórku, 3 lžíce červeného vinného octa, 5 lžic dýňového oleje, 250 g sýru riccota, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oregana

Čekanku rozebereme na listy, hořké části odkrojíme. Žampióny nakrájíme najemno. Prstýnky póru asi 2 minuty povaříme a na sítu přelijeme studenou vodou. Houby a zeleninu vložíme do mísy, zalijeme zálivkou z octa, oleje, soli a pepře. Ricottu rozdro...

Okurkový salát s makrelou

Okurkový salát s makrelou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uzená makrela, 1 okurka, 3 vejce, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce vinného octa, špetka pepře

Okurku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s kousky rybího masa a na kousky nakrájenými vejci. Ze špetky pepře, oleje a octa uděláme směs a vmícháme do salátu.

Avokadový mix

Avokadový mix

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 2 rajčata, 3 stroužky česneku, 100 g sýra feta, 2 lžíce vinného octa

Avokádo oloupeme, rozkrojíme na polovinu, vybereme pecku a dužinu nakrájíme na menší kousky. Rajčata umyjeme, nakrájíme na tenké plátky, sýr nakrájíme na kostky. Všechno společně zlehka promícháme, pokapeme vinným octem a necháme odležet v chladu.

Salát po švýcarsku

Salát po švýcarsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvrdého sýra, 250 g šunky, 200 g višní, 2 řapíky celeru, 250 g vařených těstovin, 3 lžíce vinného octa, 3 lžíce oleje, 1 žloutek, 50 g jader vlašských ořechů, sůl a pepř dle chuti

Ze sýra oloupeme kůrku a stejně jako šunku nakrájíme na menší kostičky. Višně opereme,zbavíme stopek a odpeckujeme. Celerové řapíky omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Všechny pokrájené suroviny vložíme do větší salátové mísy, přidám...

Salát s avokádem, fíky a zeleným kořením

Salát s avokádem, fíky a zeleným kořením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g listového salátu, 1 avokádo, 1 lžíce citronové šťávy, 8 čerstvých fíků, 4 lžíce nasekané bazalky, kopru a bylinek dle vlastní chuti, Zálivka: 1/2 lžíce dijonské hořčice, 1 dcl olivového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, 1 lžíce vody, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce nasekaných bylinek stejných jako v základu

Avokádo oloupeme a vytáhneme slupku, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou, aby se nezbarvilo. Fíky nakrájíme čtvrtky, nebo když jsou menší tak stačí na polovinu. Záleží na velikosti plodů. Smícháme s bylinkami a natrhaným a opraným sal...

Fenykl s kapary

Fenykl s kapary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bulva fenyklu, 12 velkých kaparů v octovém nálevu, 6 hřebíčků, 1 lžíce bílého vinného octa, olivový olej

Bulvu fenyklu očistěte (pokud bude, odřízněte i zdřevnatělý spodek bulvy), oloupejte vrchní vrstvu lupenů a zbytek nakrájejte najemno. Nakrájený fenykl vložte do misky, přihoďte okapané kapary, hřebíčky, zakápněte mírně octem a zalijte olejem tak,...

Zelný salát v letním provedení

Zelný salát v letním provedení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky mladého zelí, 3 rajčata, 2 jablka, 1 bílá cibule, šťáva z 1/2 citrónu, sůl, pepř a tymián podle chuti, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžíce vinného octa, 1 lžička cukru krupice

Omyté zelí překrojíme, tuhý košťál vyřízneme a zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, dobře promačkáme a necháme chvíli v klidu. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jaderník a čtvrtky nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kousíčky a c...

Česnekový tvaroh

Česnekový tvaroh

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení jemného tvarohu, 1 lžíce majonézy, 3 stroužky česneku, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce petrželové naťi, troška pepře a soli

Tvaroh dáme do misky, přidáme lžíci majolky, 3 stroužky utřeného česneku, 1 lžíci vinného octa, petrželku a dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme na tmavý chléb. Syrová mrkev je dobrá jako příloha.

Jablečný salát s ořechy a hruškami

Jablečný salát s ořechy a hruškami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrušky, 2 jablka, šťáva z půlky citrónu, 200 g salátu, 100 g baby špenátu, 200 g strouhaného sýru feta, 50 g vlašských ořechů, 2 vařené červené řepy, Na dresing: 2 lžíce ořechového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 drceného česneku

Vložte nakrájené kousky jablek a hrušek do citrónové šťávy a dejte na bok odležet. Smíchejte všechny přísady na dresing a dochuťte podle vaší chuti. Opražte na kousky nasekané ořechy a řepu nakrájejte na proužky. Dejte všechny ingredience na salát...

Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 500 listů pampelišky lékařské, 3 lžíce olivového oleje, špetka Mořské soli, špetka pepře barevného, 1-2 dcl vinného octu - dle chuti

Lístky z pampelišek opláchneme a necháme odkapat. Poté je nakrájíme a vsypeme do mísy. Přidáme dle chuti mořskou sůl, barevný pepř, olivový olej a vinný ocet. Promícháme a máme hotovo. Je to takový jarní skvělý salát.

Bazalkový ocet

Bazalkový ocet

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vinného octa, 2-3 stroužky česneku, 4-5 listů bazalky

Do vinného octa vložíme česnek i bazalku a necháme vyluhovat 14 dní v chladu. Poté ocet scedíme a můžeme jej použít k dochucení zeleninových a luštěninových salátů.

Teplý salát s chorizem a cizrnou

Teplý salát s chorizem a cizrnou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

280 g choriza, 1 ks červené cibule, 2 papriky (kapie), 400 g cizrny, 12 ks sušených rajčat, 1 lžíce vinného octu, 100 g ledového salátu

Chorizo osmažíme nasucho v pánvi. Poté ho vytáhneme z pánve a dáme stranou. Na tuku, které pustilo chorizo smažíme nakrájenou cibuli a papriky asi 10 minut. Přidáme cizrnu a sušená rajčata (každé rajče nakrájené na tři části). Prohřejeme a zalijem...

Vepřové kari s květákovou rýží

Vepřové kari s květákovou rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

425 g vepřové plece, 2 lžíce kari koření, 2 lžíce vinného octu, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 ks cibule, 2 lžíce zázvoru, 1 lžičku fenyklu, 2 lžičky římského kmínu, 2 trošky červené čočky, 400 g sterilovaných rajčat, 350 g cukety, 1 kostka hovězího bujónu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 květák, 4 lžíce koriandru

Cibuli nakrájíme najemno, zázvor nastrouháme. Vše smažíme na oleji asi 10 minut. Kari koření smícháme s vinným octem a potřeme jím vepřové maso, nakrájené na kostky. To pak dáme smažit na cibuli. Opečeme ze všech stran a dáme stranou. Kmín a fenyk...

Teplý salát z kuřecích jater

Teplý salát z kuřecích jater

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g lískových ořechů, 450 g játry, 120 g ledového salátu, 20 g petrželové natě, 6 lžíc olivového oleje, 2 lžíce mleté papriky, 1 lžičku másla, 1 lžičku vinného octu, 125 ml Sherry, 1/2 citrónu, 2 stroužky česneku

Do mixéru dáme 4 lžíce oleje, česnek, petrželku, tři lžíce oříšků a papriku. Vše rozmixujeme. Získáme omáčku, kterou zakápneme v závěru játra. Zbylé ořechy opečeme nasucho v pánvi. Zbylý olej dáme spolu s máslem na pánev a zahřejeme. Přidáme játra...

Salát z máty, limetky a okurky

Salát z máty, limetky a okurky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks okurky, 2 ks limety, 1 lžíce vinného octu, 1/2 lžíce třtinového cukru, 1 hrst máty peprné, 1 ks chilli papričky

Okurku nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přidáme limetkovou šťávu, ocet a cukr. Pořádně promícháme, přikryjeme a dáme do lednice. Těsně před podáváním přidáme mátu a chilli papričky. Podáváme s vinným octem na dochucení.

Cannoli plněné ricottovým krémem

Cannoli plněné ricottovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 30 g cukru moučky, 50 g sádla, 500 g sýru ricotta, 150 g cukru krupice, 100 g pistácií, 1 lžička skořice, 1 lžička kávy, 1 lžička soli, 2 lžičky pomerančové kůry, 1 ks vejce, 50 ml slunečnicového oleje, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce vinného octu, 1 lžíce pomerančové šťávy

Den předem si připravíme těsto: smícháme mouku, cukr moučku, skořici, kávu a sůl. Přidáme sádlo a vejce a postupně přiléváme smíchané víno s octem. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Smícháme ricottu s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a nechá...

Naložená křupavá zelenina

Naložená křupavá zelenina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks ředkviček, 1/2 ks kedlubnu, 150 g mrkve, 1 ks brokolice, 2 ks bobkového listu, 4 lžíce petrželové natě, 10 ks barevného pepře, 2 lžičky soli, 2 lžíce cukru krupice, 100 ml vinného octu

Zeleninu nakrájíme na námi zvolenou velikost a připravíme ji v páře – musí však zůstat křupavá. Olej svaříme s cukrem a 100 ml vody. Do uzavíratelné sklenice vrstvíme zeleninu, bobkové listy, pepř a petrželku. Nakonec zalijeme připraveným lákem...

Čočka s uzeným a sázeným vejcem

Čočka s uzeným a sázeným vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzené krkovice, 1 hrnek čočky, 2 ks cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 7 ml vinného octu, 7 g soli, 7 g pepře, 4 ks vejce, 4 lžíce petrželové natě

Čočku namočíme den předem. Maso a čočku uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na másle. Přidáme mouku a krátce opražíme. Poté zalijeme 100 ml vody a povaříme. Přidáme uvařenou čočku. Dochutíme solí, pepřem a octem. Vejce uv...

Měsíčky ze sladkých brambor

Měsíčky ze sladkých brambor

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks batátů - sladké brambory, 7 g soli, 7 g pepře, 100 g anglické slaniny, 200 g ledového salátu, 4 lžíce rozmarýnu, 4 ks ředkviček, 50 ml olivového oleje, 25 ml vinného octu, 25 g včelího medu

Batáty oloupeme a nakrájíme na měsíčky. 5 minut je povaříme. Poté je osolíme, opepříme, obalíme do plátků slaniny a posypeme rozmarýnem. Pečeme 20 minut na 180 °C. Ledový salát omyjeme, natrháme a smícháme s ředkvičkami nakrájenými na nudličky. ...

stránka: