Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Višně

Horké ochucené mléko

Horké ochucené mléko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 ml horkého kravského mléka, 1 lžíce včelího medu, 1 lžíce borůvek, 10 g višní, 1 lžíce rumu

Višně odpeckujeme a rozmačkáme spolu s borůvkami. Vložíme do mixéru a přidáme ostatní suroviny. Důkladně rozmixujeme.

Keks po anglicku

Keks po anglicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 250 g másla, 250 g cukru, 4 ks vajec, 150 g kandované pomerančové kůry, 150 g kandované citrónové kůry, 100 g spařených mandlí, 150 g vypeckovaných višní, 70 g rozinek, 150 ml rumu

Máslo utřeme postupně s cukrem, žloutky, moukou s práškem do pečiva. Rozinky namočíme v rumu, mandle nasekáme spolu s kandovanou citrónovou a pomerančovou kůrou, vše důkladně promícháme, přimícháme sníh, který jsme si ušlehali z bílků a dáme péct....

Kokosové kuličky s višněmi

Kokosové kuličky s višněmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

520 g dětských piškotů, 150 g másla, 90 g cukru moučka, 3 sáčky vanilkového cukru, 80 g mletých vlašských ořechů, 80 g kokosové moučky, 0,5 dcl rumu, 1 konzerva višní, 2 lžíce kakaa

Piškoty pomeleme, smícháme s máslem, moučkovým cukrem, vanilkovými cukry, kakaem, ořechy, kokosem, rumem a přidáme i 1,5-2 dcl višňové šťávy. Hmotu důkladně promícháme a tvoříme kuličky, do kterých vtlačíme okapanou višni. Obalíme je v kokosu, mle...

Makové řezy s krémem a broskvemi

Makové řezy s krémem a broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

110 g polohrubé mouky, 120 g másla nebo Hery, 200 g mletého máku, 3 lžíce studené vody, 160 g cukru krystal, 1 balení kypřící prášek do pečiva, 6 vajec, 250 g másla na krém, 200 g cukru moučka, 2 balení zakysané smetany, 1 višňová marmeláda, 1 konzerva broskvového kompotu

Nejprve si připravíme sníh. Vyšleháme 6 bílků se 3 lžícemi studené vody a potom zašleháme polovinu cukru z celkové dávky. Změklé máslo (Hera nebo tuk na pečení) utřeme se zbylým cukrem a žloutky a opatrně přidáme ušlehaný sníh. Do tohoto základu z...

Mandlovo - višňový džem s jablky

Mandlovo - višňový džem s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mandlových lupínků, 450 g višní bez pecek, 1 kg želírovacího cukru, 900 g jablek, 100 g banánů, 2 lžíce citronové šťávy

Vypeckované višně omyjeme a smícháme s želírovacím cukrem. Necháme 24 hod. odstát. Oloupaná jablka nastrouháme na jemno, přidáme banán, odležené višně s cukrem a uvedeme do varu. Dochutíme citronovou šťávou. Vaříme 5-7 minut. Mandlové vločky na ...

Mandlový moučník s višněmi

Mandlový moučník s višněmi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučka, 125 g Hery, 700 ml višňového kompotu, 4 vejce, 4 lžíce instantního kapučína, 50 ml mandlového likéru, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, špetka soli, 50 g čokolády na vaření (na hoblinky), 200 ml smetany ke šlehání

Héru z cukrom ušľaháme na hustú penu. Postupne pridáme vajcia a šľaháme asi 10 minut. Zapracujeme múku preosiatu s kypriacim práškom, soľou, kakaom. Vlejeme kapucinér rozpustený v 2-3 PL vody a mandľový likér. Vsypeme odkvapkané, vykôstkované višn...

Old fashioned

Old fashioned

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Bourbonu, 4 kostky cukru, 4 cl sodovky, 1 lžička citrónové šťávy, 1/2 plátku citrónu, 4 ks višně, 2 lžíce ledu

Do sklenice vložíme kostku cukru, přidáme sodovku a mícháme, až se rozpustí cukr. Vložíme led, přilijeme whisky, promícháme a zakápneme citrónovou šťávou. Zdobíme plátkem citrónu a koktejlovou višní.

Osvěžující letní chlebíček

Osvěžující letní chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 75 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 45 g polohrubé mouky, 20 g solamylu, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 1/2 kg višní,rybízu, borůvek či malin (čerstvé nebo kompotované), 500 ml vanilkové zmrzliny, 1/2 hrnečku máku, kousek strouhané čokolády

Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj cukry a žloutky. Do této hmoty přidáme mouku smíchanou se solamylem a práškem do pečiva. Do tukem vymazané formy vlijeme hmotu a pečeme v předehřáté troubě cca půl hodiny. Do mírně rozmražené zmr...

Ovocné kuličky z tvarohového těsta

Ovocné kuličky z tvarohového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tvarohu, 150 g krupice, 2 vejce, 2 lžíce másla do těsta, troška citronové kůry, špetka soli, 50 g cukru moučka, 50 g strouhanky, 150 g másla, 150 g vypeckovaných višni

Z krupice, tvarohu, 2PL masla, vajec, citrónovej kôry, soli vypracujeme cesto. Necháme postať 60 minút. Cesto spracujeme do válčeka, pokrájame na menšie kúsky a naplníme višňami. Urobíme guľky a dáme variť do vriacej osolenej vody. Uvarené preplác...

Pikantní ovocný koláč

Pikantní ovocný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 3 vejce, 225 g cukru moučka, 1/2 lžičky mleté skořice, špetka soli, 125 g másla, 50 g cukru krupice, 100 g mletých lískových jader, 1 kg višní či švestek, 200 ml rumu

Do prosáté mouky vklepneme 1 vejce. Přidáme 150 g moučkového cukru, skořici a špetku soli. Poklademe kousky másla a vypracujeme křehké hladké těsto. Necháme je ve fólii alespoň půl hodiny v chladu odpočinout. Dortovou formu vymažeme, vtiskneme t...

Pohankový dort

Pohankový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Korpus: 200 g pohankové mouky, 160 g cukru moučka, 5 vajec, 40 g vanilkového cukru, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, Krém a poleva: 500 g odtučněného tvarohu, 125 g cukru moučka, 50 ml rumu, 50 ml dezertního vína, 1 lžíce pomerančové šťávy, 400 ml smetany ke šlehání, 400 g višňového kompotu, 5 plátků želatiny, 1 sáček červené dortové polevy

Vajcia, mletý a vanilkový cukor, štipku soli a 5 PL studenej vody ušľaháme na hustú penu. Zľahka zapracujeme múku s kypriacim práškom. Rozotrieme do vymastenej, pomúčenej formy a pri 175°C pečieme asi 30 minut. Vychladnutý korpus vyklopíme, prek...

Rychlé třešňové řezy v remosce

Rychlé třešňové řezy v remosce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky polohrubé mouky, 3/4 hrnečku cukru krupice, 1 vejce, 1,5 hrnečku mléka, 1/2 hrnečku slunečnicového oleje, 1 sáček kypřícího práku do pečiva, 1 sklenka višní

V míse umícháme cukr, vejce, mléko a olej, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře rozmícháme. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané remosky, poklademe třešněmi a upečeme asi 30 minut. Vychladlý moučník nakrájíme.

Salát po švýcarsku

Salát po švýcarsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvrdého sýra, 250 g šunky, 200 g višní, 2 řapíky celeru, 250 g vařených těstovin, 3 lžíce vinného octa, 3 lžíce oleje, 1 žloutek, 50 g jader vlašských ořechů, sůl a pepř dle chuti

Ze sýra oloupeme kůrku a stejně jako šunku nakrájíme na menší kostičky. Višně opereme,zbavíme stopek a odpeckujeme. Celerové řapíky omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Všechny pokrájené suroviny vložíme do větší salátové mísy, přidám...

Srnčí kýta na višních

Srnčí kýta na višních

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g srnčího stehna, 100 g uzené slaniny, 1 lžíce másla, 1 lžička kečupu, 100 ml červeného vína, 300 g višní, špetka soli, špetka pepře

Maso odblaníme a prošpikujeme nudličkami slaniny, které jsme namočili do pepře. Zbylou slaninu nakrájíme, s máslem ji vložíme do hrnce a krátce opražíme. Přidáme i maso a prudce opražíme ze všech stran. Podlijeme vínem, přimícháme kečup, sůl, pepř...

Sváteční velikonoční beránek

Sváteční velikonoční beránek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g rozinek, 50 g sušených švestek, 50 g zavařených višní, 50 g pomerančové kůry, 100 g mandlí, troška citronové kůry, 6 vajec, 200 g cukru moučka, 200 g másla, 250 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, troška cukru na posypaní, troška tuku na vymazání formy, 2 lžíce strouhanky na vysypání formy

Vajcia rozdelíme, žĺtky vyšľaháme dopenista s cukrom a so zmäknutým maslom. Pridáme preosiatu múku prášok do pečiva. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a zapracujeme do cesta. Hrozienka, višne, pomarančovú, citrónovú kôru a olúpané man...

Tažený makový štrůdl s višněmi

Tažený makový štrůdl s višněmi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 100-50 ml slunečnicového oleje, 1 špetka soli, 150 g máku, 60 g cukru krupice, 50 g másla, 200 g višní, 3-4 lžíce cukru moučky

Smícháme mouku, 100 ml oleje, špetku soli a 250 ml vody. Vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočívat. Poté ho rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme ho a pak ještě rukama namočenýma do oleje táhneme, až je těsto úplně tenké. Posypeme ho m...

Tvarohový nákyp s višněmi

Tvarohový nákyp s višněmi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 80 g másla, 120 g cukru krupice, 500 g sladkého jemného tvarohu, 150 g krupice, 1/2 balení prášku do pečiva, troška citronové kůry, 500 g višní, 50 g cukru moučka na višně, 1/4 l smetany

Žloutky utřeme s máslem a cukrem do pěny, přidáme prolisovaný tvaroh, prášek smíchaný s krupicí, kůru a nakonec pevný sníh z bílků. Dáme do vymazané zapékací misky zvolna upéci (170-200°C). Pak nákyp zalijeme smetanou, ve kterém rozmícháme odpecko...

Tvarohový sypaný koláč

Tvarohový sypaný koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 250 g Hery, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 lžíce hrubé mouky na vysypání, 500 g jemného tvarohu, 250 ml mléka, 2 vejce, 2 vanilkové cukry, 1 vanilkového pudink, 200 g cukru moučka, 100 g višní

Nejprve si připravíme náplň. Tvaroh smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, pudinkovým práškem, mlékem a vejci. Přidáme višně (ty nejsou nutné). Na sypané těsto promícháme mouku s kypřícím práškem a krupicovým cukrem. Na vymazaný a vysypaný plec...

Vanderbilt

Vanderbilt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl koňaku, 2 cl cherry brandy, 1 lžíce likéru Bitter orange, 1 hrst ledu, 1 hrst višní

Ve sklenici promícháme koňak, cherry brandy, bitter orange, led a přelijeme do koktejlové sklenice. Zdobíme koktejlovou višní.

Višně s kokosovým likérem

Višně s kokosovým likérem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 dcl smetany ke šlehání (šlehačky), 70 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 100 g kokosové moučky, 1,5-2 dcl rumu, 1 hrnek naložených višní

Smetanu převaříme s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem, přidáme kokos, dobře promícháme a asi na 1 hodinu dáme do lednice vychladit. Do vychladlé směsi přilijeme rum. Višně scedíme, rozdělíme do sklenic a zalijeme likérem (můžeme ho scedit).

Višně v brandy

Višně v brandy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g višní, 100 ml Brandy, 200 g cukru krupice

Višně dobře omyjeme a jejich stopky zkrátímce asi na půl cm. Všechny višně vložíme do větší sklenice, zasypeme cukrem a zalijeme brandy. Dobře uzavřeme a necháme na teplém místě uležet asi 4-6 týdnů.

Višňová marmeláda

Višňová marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g višní, 200 ml vody, 300 g cukru krupice, 5 lžic rumu, 1 balení Gelfix Super 3:1, 2 balení vanilkového cukru

Rozmixované višně smícháme s vodou, vanilkovým cukrem, cukrem a Gelfixem Super 3:1. Přivedeme k varu a necháme vařit 5 minutek. Po uvaření přidáme rum. Plníme do skleniček.

Višňová omáčka

Višňová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g višní, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce citrónové šťávy, 250 ml vody

Višně vypeckujeme, namixujeme v mixéru. Z másla a mouky uděláme jíšku, do které přidáme rozmixované višně, přilijeme vodu a povaříme krátce. Poté přidáme moučkový cukr, citrónovou omáčku, povaříme 5 minut a podáváme.

Višňová polévka

Višňová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g višní, 1,5 l vody, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce skořice, 30 g Solamylu, 2 lžíce citronové šťávy

Višně omyjeme, vypeckujeme, zalijeme vodou, uvaříme doměkka. Když jsou višně měkké, tak je prolisujeme, přilijeme vodu, přidáme cukr, skořici a necháme chvilku povařit. Solamyl rozmícháme s troškou vody, přilijeme do polévky, povaříme, přidáme dle...

Višňová roláda

Višňová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 125 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 100 g polohrubé mouky, 10 g kakaa, 5 lžic vody, 1 konzervu višní, 1 lžíci škrobové moučky, 1-2 lžíce cukru krupice, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 ztužovače šlehačky, 1 čokoládu na vaření

Piškotová roláda: Troubu předehřejeme na 170°C. Ze žloutků, 5 lžic vody a moučkového, vanilkového cukrů ušleháme hustý krém. Prosejeme do něj mouku, přidáme kakao a zlehka vmícháme sníh z bílků. Pečeme na pečícím papíru na plechu asi 15 minut. Upe...

stránka: