Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vlašský salát

Silvestrovská obložená mísa

Silvestrovská obložená mísa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vlašského salátu, 10 dkg šunky, 10 dkg debrecínky, 10 dkg plátkového sýra, 10 dkg poličanu, 10 dkg čabajkového salámu, 3 vejce uvařená natvrdo, sterilované okurky, nakládaná kapie na nudličky

Doprostřed oválné (ale i jiné) servírovací mísy dáme vlašský salát a vytvarujeme jej podle tvaru mísy. Pak kolem něj a do něj postupně dáváme další suroviny, které stáčíme do kornoutků. Jejich řazení je na naší fantazii, využíváme barevných efektů...

Rajče s vejci a salátem

Rajče s vejci a salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké rajče, 1 vejce, 10 dkg pařížského salátu, sůl

Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme a oloupeme. Velké rajče omyjeme a osušíme. Rozkrájíme na dílky, ale nedokrojíme. Vejce nakrájíme na kráječi na vejce a plátky nepatrně osolíme. Do zářezů v rajčeti vložíme plátky vejce. Na dezertní talířek rozpros...

Něco lehkého

Něco lehkého

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hlávkové saláty, 20 dkg šunky, 20 dkg vlašského salátu, 20 dkg bramborového salátu, 2 lžíce cukru, 1 lžíce octa, 0,5 l vody

Z vody, cukru a octu uděláme nálev. Salát rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme a namočíme cca na 30 minut do připraveného nálevu. Vlašský a bramborový salát smícháme dohromady v misce a na talíř připravíme plátky šunky. Vyjmeme jednotlivé listy...