Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Voda

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření s 80% kakaa, 3 lžíce vody, 100 g másla, 4 lžíce moučkového cukru, 4 vejce

Necháme ve vodní lázni rozpustit na kousky nalámanou čokoládu s máslem a vodou a necháme vychladnout. Poté přidáme žloutky a cukr a pořádně promícháme. Nakonec jemně zapracujeme sníh z bílků. Pěnu, rozdělíme do šesti malých misek a necháme v ledni...

Lehký jablečný koláč

Lehký jablečný koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g listového těsta, 3/4 vody, 100 g moučkového cukru, 1 kg jablek

Oloupeme si jablka, rozpůlíme, zbavíme jadérek a nařežeme na plátky. Na plech nebo do jiné formy kruhového tvaru s pevným dnem si rozprostřepe listové těsto. a klademe plátky jablek tak, aby se překrývaly. Pak zahřejeme na pánvi s nepřilnavým povr...

Vařená rýže

Vařená rýže

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dlouhozrné rýže, 1 l vody, 1 lžíce soli, 1 lžička oleje

Rýži propláchneme a necháme okapat. Rýži vložíme do osolené vody, vaříme bez pokličky na mírnem ohni a sbíráme pěnu, která se postupně nahoře vytváří. Až je na dně jen troška vody, přikryjeme kastrol pokličkou a rýži dovaříme do sypkosti. Nakonec ...

Špagety vařené

Špagety vařené

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 2 l vody, 1 lžíce soli, 1 lžíce rostlinného oleje

Studenou osolenou vodu přivedeme k varu. Vložíme balení špaget a přidáme lžíci oleje. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni cca 15-20 minut. Uvařené špagety slijeme a necháme okapat.

Těstoviny vařené

Těstoviny vařené

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 3 l vody, sůl, 1 lžíce oleje

Do osolené vroucí vody nasypeme těstoviny. Ihned je zamícháme, aby se těstoviny nepřichytily na dno nádoby. Přidáme lžíci oleje, aby se neslepovaly, a vaříme 15 – 20 minut, podle druhu těstovin. Těstoviny ochutnáme, zda jsou dostatečné povařené. ...

Nudle do polévky - hotové

Nudle do polévky - hotové

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g nudlí, 2,5 l vody, 1 lžíce oleje, sůl

Vodu osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme nudle, zamícháme aby se nepřilepily ke dnu hrnce a vaříme 15 - 20 minut podle druhu. Před scezením ochutnáme, zda jsou nudle dostatečně uvařené. Scedíme, propláchneme studenou vodou, aby se v...

Kuskus na sladko

Kuskus na sladko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kuskusu, 300 ml vody, špetka mleté skořice, 1 lžička včelího medu, hrst žlutých velkých sultánek, hrst datlí

Kuskus zalijeme vařící vodou. Promícháme, přikryjeme a necháme nabobtnat cca 10 minut. Promícháme s medem. Ještě teplý kuskus vyklopíme na talířek, dozdobíme skořicí, datlemi a sultánkami.

Italský domácí chléb

Italský domácí chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 15 g droždí (kvasnic), 1 lžička olivového oleje, sůl, 150 ml vody

Do vody rozdrobíme kvasnice a přidáme trochu mouky. Vytvoříme tak kvásek, který necháme vykynout. Ke zkynutému kvásku přidáme zbytek mouky, olivový olej. Vypracujeme těsto, které by mělo mít střední hustotu. Těsto necháme kynout. Po vykynutí jej p...

Ovocný salát s cukrovou zálivkou

Ovocný salát s cukrovou zálivkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml vody, 150 g cukru krystal, 200 g banánů, 200 g sladkých jablek, 200 g kiwi, 200 g pomerančů, citrónová kůra

Nejdříve si vytvoříme cukrovou zálivku. Do hrnce nasypeme cukr, přidáme vodu a cukr rozpustíme. Postavíme hrnec na mírný plamen a přivedeme opatrně k varu. Vaříme cca 5 minut. Postupně odebíráme pěnu, která vzniká za varu. Do horkého roztoku nast...

Rajčatový salát s cibulí

Rajčatový salát s cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rajčat, 8 cibulí, 100 ml octa, 100 ml vody, 30 ml olivového oleje, sůl, pepř, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce pažitky

Rajčata omyjeme a nařežeme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Rajčata a cibuli dáme do mísy a zalijeme zálivkou, kterou vytvoříme smícháním octa, vody, oleje, cukru, špetky soli a pepře. Opatrně promícháme a podáváme posypané nasekanou...

Rajčatový salát s fazolemi

Rajčatový salát s fazolemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rajčata, 1 větší cibule, 250 g bílých fazolí, 2 lžíce olivového oleje, 60 ml citrónové šťávy, pepř, 50 ml vody, sůl

Přebrané fazole namočíme na cca 8 hodin do hrnce s vodou a necháme je bobtnat. Poté vodu slijeme, nalijeme vodu novou a dáme vařit. Vaříme dokud nejsou fazole měkké cca 1 hodinu. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na ...

Hlávkový salát se sladkokyselým nálevem

Hlávkový salát se sladkokyselým nálevem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 listové saláty, 2 lžíce olivového oleje, 300 ml vody, 5 lžic octa, 1 lžíce cukru krystal, sůl, pepř

Hlávkový salát opereme a rozdělíme na jednotlivé listy nebo na menší dílky, vložíme do mísy a pokapeme olejem. Připravíme si zálivku z vody, octa, soli a pepře a polijeme listy salátu.

Okurkový salát s rajčaty

Okurkový salát s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g salátové okurky, 200 g rajčat, 150 ml vody, 3 lžíce octa, 1 lžička cukru krystal, sůl, pepř

Oloupeme okurky a nakrouháme na tenké plátky nebo nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Okurky a rajčata dáme do mísy a opepříme. Zálivku vytvoříme z vody, octu, soli a cukru a polijeme okurky a rajčata. Vše lehce promícháme.

Zeleninový salát

Zeleninový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g listového salátu, 150 g mrkve, 150 g salátové okurky, 150 g rajčat, 1 lžička soli, 2 lžíce octa, 2 lžíce olivového oleje, 300 ml vody, 1 lžíce cukru krystal

Listový salát opereme a nakrájíme na menší kousky. Okurku oloupeme, rajče očistíme a nakrájíme. Očištěnou mrkev nastrouháme na struhadle. Vše vložíme do mísy, osolíme a promícháme. Zálivku si připravíme zamícháním octa, olivového oleje, vody a cuk...

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g frankfurtských párků, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička mleté sladké papriky, pepř, sůl, troška petržele, 1,5 l vody

Cibuli nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm připravenou cibuli. Zaprášíme moukou, opražíme. Poté vmícháme mletou papriku a zalijeme vodou. Zamícháme, přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme cca 25 minut. Polévku poté d...

Kukuřičná polévka

Kukuřičná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 klasů kukuřice, 1 l vody, 2 cibule, sůl, pepř, 200 ml sladké smetany, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce rostlinného oleje

Zrníčka kukuřice odstraníme z klasu pomocí nože. V hrnci rozehřejeme tuk a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přilijeme vodu, přidáme kostku bujónu, zrníčka kukuřice a přivedeme k varu a poté dusíme na mírném plameni, dokud není kukuřice ...

Nealkoholický rajčatový koktejl

Nealkoholický rajčatový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rajčat, 1 lžička citrónové šťávy, 2 lžičky třtinového cukru, 70 ml vody, sůl, pepř, mletá paprika na ozdobu

Hrdlo sklenice navlhčíme vodou a vysypeme mletou paprikou, která nám sklenici pěkně ozdobí. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a dáme do mixéru. Přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu, pepř dle chuti a vše mixujeme asi 1 minutu. Nápoj přecedíme a vlijeme do ...

Nealkoholický okurkový koktejl

Nealkoholický okurkový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá salátová okurka, sůl, pepř, 1 lžička cukru krupice, 50 ml vody, 1 lžička citrónové šťávy

Okurku oloupeme a rozpůlíme. Odstraníme měkkou dužninu se semínky, nakrájíme na kousky a vhodíme do mixéru. Přidáme cukr, citrónovou šťávu, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně rozmixujeme. Vychlazený koktejl vlijeme do sklenice a dolijeme ji vodou....

Červený alkoholový slaďáček

Červený alkoholový slaďáček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml rumu, 20 ml griotky, 20 ml vody, cukr krupici na ozdobu , 1 kandovaná třešeň

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Hrdlo sklenice navlhčíme vodou a vysypeme cukrem, který nám sklenici pěkně ozdobí. Do sklenice nalijeme griotku, rum, vodu a promícháme. Nakonec vhodíme třešničku.

Houbové rizoto s hráškem

Houbové rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g hub, 300 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, pepř, 1 menší konzerva hrášku, 1 lžičku mletého kmínu, 2 l vody

Rýži a nasekané houby vhodíme do osolené vroucí vody. Vaříme 20 minut, dokud rýže nezměkne. Mezitím na oleji osmažíme nakrájené cibule a rozetřený česnek. Přidáme hrášek, 2 lžíce vody, sojovou omáčku, mletý kmín, sůl a pepř dle chuti. Necháme proj...

Sušenky z ovesných vloček

Sušenky z ovesných vloček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g ovesných vloček, 240 g hladké mouky nebo celozrné mouky, 200 ml vody, 1/2 lžičky soli, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 120 g cukru moučka

V míse namočíme ovesné vločky (cca na 20 minut). Pak přisypeme prosátou mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr. Vše zpracujeme v těsto, vyválíme ho na plát, propícháme vidličkou a vykrajujeme kolečka (či jiné tvary). Pečeme na pečícím papíru cca 10 m...

Škvarky

Škvarky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg sádla, 2 dcl vody, 1-2 dcl mléka, 1-2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře

Pláty sádla zbavíme kůže a nakrájíme na kostky velké cca 2x2 cm. Připravíme si velký hrnec s pokličkou, vložíme kostky sádla, podlijeme trochou vody a na velmi mírném ohni trpělivě zahříváme a škvaříme. Musíme promíchávat, aby se sádlo nepřiškvaři...

Marináda na bílé maso

Marináda na bílé maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml vody, 3 lžíce včelího medu, 6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce griotky, 6-8 stroužků česneku, 1 lžička vegety, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka chilli koření, 2 lžíce citrónové šťávy

V troše vody rozmícháme do rozpuštění med. Přidáme sojovou omáčku, griotku, česnek, cibuli nasekanou najemno, koření a citrónovou šťávu. Vše řádné spojíme. Nakládáme nejlépe bílé maso (kuřecí, krůtí).

Domácí brusinková omáčka

Domácí brusinková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brusinek, 180 ml javorového sirupu, 200 ml vody

Brusinky omyjeme a dáme do vroucí vody s javorovým sirupem. Přivedeme k varu, snížíme plamen a vaříme 15 minut, dokud brusinky nezměknou a nevznikne hustá kaše. Podáváme teplé nebo studené k pečenému nebo grilovanému masu.

Langoše (velmi jednoduše)

Langoše (velmi jednoduše)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hladké mouky, 1 vejce, 0,5 balení droždí, sůl, cukr, 0,5 l voda nebo mléka

V hrnku rozmícháme kvasnice s vodou (nebo mlékem) a cukrem. Do mouky přidáme vejce a sůl. Vypracujeme řidší těsto, které přikryjeme utěrkou a dáme na 30 minut až 1 hodinu de tepla uležet. Těsto pak rozdělíme na 16 stejných kusů, které roztáhneme a...

stránka: