Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Voda

Akapulko

Akapulko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička instantní kávy, 1 lžíce cukru moučka, 1/2 šálku vody, 1 lžíce rumu, 1 lžíce citronové šťávy, 4 kostky ledu

Instantní kávu promícháme s cukrem, zalijeme studenou vodou a dobře vymícháme. Pak přidáme rum, citronovou šťávu a kostky ledu. Podáváme jako osvěžující nápoj.

Alibábovka

Alibábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Heru, 1/2 sklenky vody, 1 a 3/4 sklenky cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 2 sklenky hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 hrst vlašských ořechů, 2 lžíce kakaa, 4 vejce

Heru, vodu, cukr a vanilkový cukr svaříme a necháme vychladit. Do vychladlé směsi přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva, žloutky, nasekané ořechy, kakao a opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně vyhřá...

Amaretový likér s vanilkou

Amaretový likér s vanilkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml Amareta, 1 l smetany ke šlehání (šlehačky), 6 lžic silné kávy, 140 g cukru moučka, 60 g vanilkového cukru, 1 l vody

Oblíbenou rozpustnou kávu zalijeme horkou vodou a necháme zchladnout. Amareto smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Na závěr přidáme kávu. Dobře promícháme. Přelijeme do hezké láhve nebo do karaf s uzávěrem. Skladujeme v chladnu.

American Pie

American Pie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 a 3/4 hrnku hladké mouky, 2 lžíce cukru krupice, 1/2 lžičky soli, 175 g studeného másla, 8 lžíc studené vody, 6 jablek (přibližně 1kg), 1/2 hrnku třtinového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky citronové kůry, špetka nastrouhaného muškatového oříšku, mléko na potření , trošku cukru na posypání

Do připravené mísy nasypeme 2 a 1/2 hrnku hladké mouky, lžíci cukru a lžičku soli, promícháme pomocí mixéru. Přidáme na kostky nakrájené máslo a několikrát krátce zapneme mixér, až se směs začne podobat hrubé drobence. Přilijeme asi 8 lžic studené...

Ananasový krém z bílků

Ananasový krém z bílků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 200 g prášku Zlatý klas, 300 g cukru , 10 bílků, 200 g ananasového kompotu, trocha kyseliny citronové

Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a polovice cukru. Vo vode zmiešame druhú polovicu cukru, prášok Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Ešte do horúcej vmiešame sneh. Ananásový kompót posekáme, ochutíme kyselinou citrónovou a vmiešame do krému.

Ananasový nápoj

Ananasový nápoj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 10 kostek ledu, 2 lžíce cukru krupice, 1 citrón, 0,5 l vody

Ananas oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do skleněné nádoby a přidáme led a cukr. Vše rozmixujeme ručním mixerem na tekutou hmotu. Dolijeme vodou a dle potřeby přidáme šťávu z citrónu.

Ananasový sorbet s mangem

Ananasový sorbet s mangem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cukr krupice, nastrouhaná kůra z jedné limetky, šťáva ze 3 limetek, 1 ananas, 1 mango, 200 ml vody

Ananas a mango oloupeme a nakrájíme na kostky. Z ananasu odstraníme tvrdé jádro. Cukr, vodu, kůru a limetkovou šťávou přiveďte do varu. Vaříme 5 minut. Ovoce se šťávou vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Nakonec dáme zmrazit na 3-4 hodiny.

Andělská bábovka

Andělská bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 1 lžička ztužovače šlehačky, 1 šálek cukru krupice, 1/8 lžičky soli, 1/2 lžičky mandlové esence, 11/2 šálku hladké mouky, 1/2 šálku vody

Do bílků přidáme ztužovač šlehačky a ušleháme hustý sníh. Přidáme polovinu cukru a promícháme. V druhé míse ušleháme žloutky s druhou půlkou cukru, přidáme sůl a mandlovou příchuť. Pak přidávame střídavě mouku a vodu a pečlivě mícháme. Nakonec při...

Andělské řezy

Andělské řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg polohrubé mouky, 40 dkg cukru moučka, 4 vejce, 10 lžic rostlinného oleje, 10 lžic horké vody, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 750 ml mléka, 3 vanilkové pudingové prášky, 3 zakysané smetany, 1 a 1/2 sáčku dětských piškotů, káva, rum, džem, 1 šlehačka na dozdobení

TĚSTO: Žloutky utřeme s polovinou moučkového cukru, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. Lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem při 160°C asi 20 minut. Necháme vychladnout. KRÉM:...

Anglický biftek s vejci

Anglický biftek s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg sádla, 4 vejce, 0,6 kg hovězí svíčkové, 3 g soli, 1 g pepře - mletý, 1 dkg hladké mouky, 1 hrneček vody

Maso očistíme a nakrájíme na asi 10 plátků, které lehce (opravdu lehce) naklepeme. Každý plátek osolíme a opepříme a pak ho na rozpáleném oleji v pánvi osmažíme z každé strany (uvnitř musí být růžové, nikoliv krvavé) - každý plátek smažíme dle pot...

Angreštová omáčka

Angreštová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g angreštu, 1 lžíce másla, 250 ml sladké smetany, 500 ml vody, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka cukru, špetka soli

Angrešt omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. V dalším hrnci si rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a uděláme jíšku, do které přilijeme smetanu a vývar z angreštu, povaříme. Poté přidáme citrónovou šťávu, cukr a uvařený angreš...

Angreštová polévka

Angreštová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g angreštu, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 1 l vody, 4 hřebíčky, 1/4 l mléka, 2 lžičky moučkového cukru

Angrešt očistíme, omyjeme, rozmačkáme. V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku, kterou následně zalijeme vodou, přidáme rozmačkaný angrešt, hřebíčky a vaříme, dokud není angrešt měkký. Když je angrešt měkký, přilijeme ...

Arabská rýže

Arabská rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček dlouhozrné rýže, 1,5 hrnečku vody, 2 hrsti vlasových nudlí, 70 g másla, sůl

Na másle osmahneme nudle do tmavě-hněda. Přidáme rýži, pořádně promícháme, zalijeme vodou, osolíme, přiklopíme pokličkou, a jakmile se začne vařit, dáme do vyhřáté trouby na 170 °C. Pečeme asi 20-25 minut. Rýže není tolik suchá, tak jí můžete podá...

Asijské závitky

Asijské závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

175 ml vody, 300 g hladké mouky, 1 lžíce sezamového oleje, 1 mrkev, 1 paprika , 1 cuketa, 4 pórky, 50 g sladkých lusků, 100 g žampionů, 50 ml suchého cherry, 2 lžíce sojové omáčky, troška koriandru, 2 stroužky česneku

Do misky dáme připravenou mouku, doprostřed vytlačíme důlek a do něj naliemee vroucí vodu. Promícháme ručním mixérem, aby vzniklo hladké těsto a dáme na několik minut odpočinout. Těsto na ploše posypané moukou rozválíme a vykrájíme na kolečka na p...

Aspik z nožiček

Aspik z nožiček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, troška bobkového listu, 30 g celeru, 30 g cibule, 30 g mrkve, troška nového koření, 0,5 dcl octu, troška pepře, 30 g petržele, špetka soli, 1 vepřových nožiček, 1/2 l vody

V osolené a okyselené vodě vaříme nožičku se zeleninou a kořením do měkka (vodu stále doléváme na 1/2). Procedíme, necháme ztuhnout a sebereme z povrchu všechnu mastnotu. Pak dáme aspik rozehřát a můžeme dochutit octem a solí. Necháme vychladit a ...

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáka, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, nakrájená na plátky, 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky, 500 g loupaných a nakrájených rajčat nebo Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem , 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce kapary, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce rybího vývaru nebo vody

Tuňáka osolíme z obou stran. V mělkém hrnci osmahneme na rozpáleném oleji tuňáka z obou stran dorůžova a přendáme ho do horké nádoby, aby nám zcela nevychladl. Do hrnce po tuňákovi přidáme cibuli a česnek, osmahneme, přiklopíme a na velmi ...

Babiččina bábovka

Babiččina bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg cukru krupice, 25 dkg polohrubé mouky, 5 vajec, 0,5 hrnečku oleje, 0,5 hrnečku vody, 0,5 prášku do pečiva

Začínáme vymazáním a vysypáním formy na bábovku. Poté utřeme žloutky s cukrem do hladka, přilijeme vodu, promícháme. K mouce přimícháme prášek do pečiva, po lžícíh za stálého míchání těsta přidáme polovinu mouky. Poté postupně přilijeme olej, je n...

Babiččina brusinková omáčka

Babiččina brusinková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 hrnky vody, 6 lžic brusinek, 1 lžička cukru krupice, 1 citrón

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, dobře rozšleháme a vaříme asi 20 minut. Přidáme rozmačkané brusinky, cukr a šťávu z 1 citrónu. Podáváme ke zvěřině.

Babiččina celerová omáčka

Babiččina celerová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celer, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce octu, 1 balení sladké smetany, 1/2 sklenka vody, špetka soli, špetka pepře

Nastrouhaný celer podusíme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dobře provaříme. Před dohotovením přidáme smetanu a ještě chvíli povaříme. Omáčku podáváme k masu.

Bagely s rukolou

Bagely s rukolou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 500 g hladké mouky, 40 g droždí (kvasnice), 1 vejce, 200 ml mléka, 100 ml vody, 1 lžíce cukru, 50 g změklého másla, 2 lžičky soli, 3 lžičky chlebového koření, Dále: 100 g slunečnicového semínka, 1 vejce na potření, 200 g parmské šunky (lze použít jakoukoli), 200 g plátkového sýra, 300 g čerstvé rukoly

Do misky nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něho droždí, posypeme cukrem a zaprášíme moukou. Kvásek necháme vzejít. Smícháme hladkou mouku, sůl, chlebové koření, vejce a změklé máslo. Přidáme kvásek a spojíme v hladké těsto. Podle potřeby přidám...

Bagety

Bagety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 ml vlažné vody, 2 lžičky cukru, 25 g droždí, 80 g tatarské omáčky, 430 g hladké mouky, 60 g polohrubé mouky, 1.5 lžičky soli

Zaděláme těsto, necháme vykynout a tvarujeme bagety (8-10 malých nebo 4 větší). Do trouby vložíme hrneček s vodou, ta se bude při pečení pomalu odpařovat a bagety nebudou vysušené. Pomažeme studenou vodou a dáme péct do trouby na 210 °C na 15 minut.

Balíčky se zelím

Balíčky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 50 g slaniny, 1 hlávka bílého zelí, 2 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 ks vajec, 2 lžíce strouhanky, 2 lžičky hladké mouky, 1 sklenka vody, 1 hrst nasekané petrželky, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře

Mleté maso dáme do misky, přidáme lžíci studené vody, umícháme maso, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, utřený česnek se solí, rozkvedlané vejce, opepříme a umícháme. Poté vmícháme strouhanku a směs podle potřeby ještě zahustíme strouhankou, ...

Balkánský sýr s rajčetem a cibulkou

Balkánský sýr s rajčetem a cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g balkánského sýra, 3 rajčata, 1 cibule, troška pepře, sůl, ocet, 3 lžičky cukru krupice, voda

Balkánský sýr nakrájíme na kostičky. Taktéž rajčata a cibuli. Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme ocet podle chuti a trochu pepře. Nálev promícháme s nakrájeným balkánským sýrem, cibulí a rajčaty. Dáme odstát do chladničky.

Banánový džem

Banánový džem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg banánů, 1/2 lžičky hřebíčku, 1 l vody, 1 lžíce citronové šťávy, 750 g cukru krupice, 1 dcl rumu

Banány oloupeme a nakrájíme. Necháme rozvařit v litru vody a vaříme dohusta (pomalu). Přidáme citronovou šťávu, cukr a hřebíček. Přivedeme k varu a ihned plníme do předem nahřátých skleniček. Nakonec přidáme rum.

Banánový džem s pomerančem

Banánový džem s pomerančem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 banánů, půl hrnek voda, 1 hrnek pomerančové šťávy, 1/2 hrnku citronové šťávy, 2 hrnky želírovacího cukru

Vše kromě banánů vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Následně přidáme rozmačkané banány a chvíli povaříme, ještě horké lijeme do skleniček.

stránka: