Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vývar z kostí

Roštěná na zázvoru

Roštěná na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěné, 1 ks cibule, 10 ks brambor, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z kostí, špetka mletého zázvoru, špetka pepře, špetka soli

Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci si rozpustíme sádlo a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule zpěněná, vložíme roštěnky a opečeme je ...

Vepřový závitek se smetanovou omáčkou

Vepřový závitek se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 1 ks cibule, 100 g čerstvých hub, 1 lžíce másla, 4 ks vajec, 4 plátky Eidamu , 4 lžíce olivového oleje, 250 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 l vývaru z kostí, špetka pepře, špetka soli

Houby očistíme a nakrájíme na kousky, máslo si rozpustíme v hrnci a podusíme na něm nakrájené houby. Poté přidáme rozkvedlaná vajíčka a vytvoříme houbovou míchanici. Plátky vepřového masa lehce naklepeme, opepříme, osolíme, poklademe plátkem eidam...

Selské nudle s omáčkou a houbami

Selské nudle s omáčkou a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení nudlí, 1 ks kuřete, 50 g slaniny, 1 ks celeru, 1 ks mrkve, 1 lžíce másla, 100 g hub, 1 l vývaru z kostí, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 200 g Eidamu, špetka muškátového oříšku, špetka pepře, špetka soli

Slaninu nakrájíme na nudličky a dáme ji rozškvařit do hrnce, přidáme máslo, cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a přidáme ji na máslo ke slanině a osmahneme. Když je cibule zlatavá, přidáme na kostičky nakrájený celer a na kolečka nakrájenou mrkev...

Kuře s bylinkovou omáčkou

Kuře s bylinkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 2 lžíce pažitky, 2 lžíce petrželky, 2 lžíce libečku, 2 hrsti špenátových lístků, 2 lžíce polohrubé mouky, 25 dcl vývaru z kostí, 150 ml sladké smetany, 4 lžíce olivového oleje, 100 g másla, 2 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce hladké mouky, špetka pepře, špetka soli

Kuře rozdělíme na porce, omyjeme, obalíme ve směsi, kterou si připravíme z polohrubé mouky, soli, sladké papriky a pepře. Poté porce kuřete vložíme do pekáčku na rozpálený olej a v troubě pečeme z obou stran po 30 minutách. Mezitím si připravíme b...

Kuřecí prsíčka pečená s liškami

Kuřecí prsíčka pečená s liškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 100 g lišek, 100 ml sladké smetany, 1 lžíce másla, 0,5 l vývar z kostí, 5 lžic olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 sklenky vody, špetka mletého zázvoru, špetka pepře, špetka soli

Kuřecí prsíčka lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme mletým zázvorem, obalíme v hladké mouce a dáme opéct na rozpálený olej, opečeme ze všech stran. Mezitím si omyjeme, očistíme lišky, nakrájíme je na menší kostičky, přidáme k opečeným kuřec...

Kuře pečené s uzeným masem

Kuře pečené s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 50 g anglické slaniny, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce hladké mouky, 4 ks uzených kotlet, 2 stroužky česneku, hrst žampionů, 1 ks pórku, 0,5 l vývaru z kostí, 4 lžíce sladké smetany, 2 lžíce másla, špetka pepře, špetka soli

Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, porce prošpikujeme anglickou slaninou, kterou si nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v pekáčku si rozpálíme olej a opečeme na něm ze všech stran porce kuřete. Máslo si rozpustíme, ...

Kuřecí maso s avokádem

Kuřecí maso s avokádem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 0,5 l vývaru z kostí, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 avokáda, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 velký kelímek bílého jogurtu, 1 ks feferonky, 2 ks rajčat, 2 ks paprik, 2 ks mrkve, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, špetka špetka pepř, špetka špetka sůl

Maso si nakrájíme na kostičky. Cibuli nadrobno nasekáme, v hrnci si rozpálíme olivový olej a na něm orestujeme cibulku. Když je cibulka orestovaná, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osmahneme ze všech stran, pak přidáme na kostičky nakráj...

Masové kroketky s cibulí

Masové kroketky s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1 ks rohliku, 150 ml vývaru z kostí, 1 lžička mletého kmínu, 4 ks cibule, 5 lžic olivového oleje, 250 ml majonézy, 4 ks kápií v nálevu, 2 ks chilli papriček, 4 stroužky česneku, 1 lžička mleté sladké papriky, 1/2 lžičky sardelové pasty, špetka pepře, špetka soli

Kapie a chilli papričky nakrájíme nadrobno, vmícháme do majonézy, přidáme sardelovou pastu, nastrouhaný česnek, špetku soli, mletou sladkou papriku a promícháme. Odložíme do ledničky a necháme dobře vychladit. Žemli namočíme do vývaru, vymačkáme p...

Čertův dressing

Čertův dressing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dcl vývaru z kostí, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce octa, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička chilli koření, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka soli

K vývaru přidáme rajčatový protlak, ocet, olivový olej, chilli koření, citrónovou šťávu, osolíme, promícháme. Podáváme k těstovinovým salátům.

Krupková polévka s bramborem

Krupková polévka s bramborem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g krup, 100 g brambor, vývar z uzeného masa, 20 g cibule, 2 stroužky česneku, 30 g sádla, paprika - koření, sůl, majoránka, 60 g zeleniny (mrkev, celer, petržel, květák)

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a papriku, přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou zeleninu, osmahneme, zalijeme vodou s vývarem z uzeného masa, osolíme, přidáme přebrané, propláchnuté a spařené krupky a na kostky nakrájené brambory a uvaříme. Pol...

Citrónová polévka s vejci

Citrónová polévka s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vývaru z kostí, 2 ks vajec, 2 ks citrónů, 60 g rýže

Vývar přivedeme k varu, když se vývar vaří, přidáme rýži a necháme povařit cca 10 minut. Poté sejmeme z plotny a necháme stranou. Žloutky ušleháme s 1 lžící vody do jemné pěny. Postupně přišleháme šťávu z jednoho citrónu. Dále do žloutkové pěny př...

Polévka z vepřových jater

Polévka z vepřových jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřových jater, 50 g tuku, 30 g hladké mouky, 1,5 l vývaru z kostí, 2 žloutky, špetka pepře

V hrnci rozpustíme tuk, játra omyjeme, nakrájíme na menší kousky a dáme orestovat na rozpálený tuk a necháme dusit. Když jsou játra napůl udušená, posypeme je hladkou moukou, lehce osmažíme, přilijeme vývar, opepříme a vaříme doměkka. Když jsou já...

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kedlubny, 40 g másla, 2 lžička červené mleté sladké papriky , 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky, 20 g rýže, 1 dcl vývaru z kostí, špetka pepře, špetka soli

Kedlubny omyjeme, nakrájíme na kostičky. Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme na kostičky nakrájené kedlubny, opepříme, přidáme papriku, propláchnutou rýži pod tekoucí vodou a necháme dusit. Podle potřeby podléváme vývarem, dusíme, dokud není vše měk...

Polévka šči

Polévka šči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vývaru z kostí, 300 g hlávkového zelí, 100 g hub, 20 g tuku, 20 g hladké mouky, 2 dcl zakysané smetany

Vývar z kostí přivedeme k varu, dáme do něj omyté zelí, které jsme nakrájeli na nudličky, dále přidáme omyté a na menší kousky nakrájené houby, osolíme a vaříme, dokud není zelí měkké. Mezitím si rozpustíme tuk, přidáme mouku a vytvoříme světlou j...

Pijácké rizoto

Pijácké rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového prorostlého bůčku, 400 g rýže , světlé pivo, 1 cibule, 200 g chilli papriček, vývar , 1 tavený pivní sýr, 80 g Ementalu, špetka mleté papriky , špetka soli, bobkový list, olej

Bůček očistíme, oloupeme a nakrájíme najemno cibuli a dáme zpěnit. Na zpěněnou cibuli přidáme dusit bůček, nakrájený na kostičky, osolíme a za chvíli podlijeme pivem. Dusíme do poloměkka. Rýži propláchneme a smícháme s masem. Zalijeme pivem a výva...

Varšavské držťky - Flaszki

Varšavské držťky - Flaszki

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g hovězích dršťek, 200 g kořenové zeleniny, 50 g hladké mouky, 3 l vývaru z kostí, 80 g másla, 30 g strouhanky, 1 lžička zázvoru, troška muškátového ořechu, troška mletého pepře, 1 lžička majoránky, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl podle potřeby

Držky dobre oškriabeme alebo dôkladne očistíme nožom a v teplej vode niekoľkokrát poriadne umyjeme. Chvíľu ich vo vode povaríme, ocedíme, prepláchneme, vytlačíme z nich vodu, zalejeme vriacim vývarom z kostí a na miernom ohni varíme asi 4 hodiny. ...

Myslivecké roštěnky

Myslivecké roštěnky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrsti hub, 1 balení mražené zeleninové směsi pod svíčkovou, 1 šálek hladké mouky, 600 dkg hovězí roštěnky, 50 ml olivového oleje, 4 špetky kořenící směsi - staročeské koření, 2 bobkové listy, 3 kuličky jalovce, 3 kuličky nového koření, 4 šálky vývaru, 100 ml smetany ke šlehání

Roštěnou nakrájíme na 4 plátky, které naklepeme, okořeníme směsí staročeského koření (obsahuje i sůl, proto nemusíme samostatně solit) a potřeme olejem. Dáme je na 40 minut do chladničky odpočinout. Poté si rozpálíme olej a roštěnky, které jsme me...

Dušené čínské zelí se slaninou

Dušené čínské zelí se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čínské zelí, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 10 dkg slaniny, špetka soli, špetka pepře, 1 šálek vývaru, špetka muškátového květu

Zelí nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky. Slaninu opečeme, přidáme k ní orestovat cibuli. Hotové přesuneme a uchováváme v teple. Na tuku ze slaniny a cibule krátce orestujeme čínské zelí (2 minutky postačí). Osolím...

Gruzínska šurpa

Gruzínska šurpa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího masa , 50 g sádla, 1 cibule, 1,5 l vývaru z kostí, 100 g mrkve, 150 g brambor, 30 g rajčatového protlaku, 5 kuliček pepře, 1 lžíce zelené petrželové natě, 1 lžička nasekaneho zeleného kopru, sůl podle chuti, 100 ml sladké smetany

Mäso pokrájame na väčšie kúsky, opražíme s cibuľkou pokrájanou nahrubo, zalejeme vývarom, pridáme čierne korenie, soľ a varíme, až kým je mäso skoro mäkké. Pred dovarením pridáme mrkvu pokrájanú na kolieska, zemiaky pokrájané na kocky a rajčiakový...

Novoroční čočková polévka

Novoroční čočková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čočky, 4 větší brambory, 2 velké mrkve, 200 g másla, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžičky soli, špetka muškátového květu, troška šafránu, 1,5 l vývaru, 12 plátků paprikáše, 4 lžičky petrželové nati

Brambory si očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkve rovněž očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Čočku uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté rozpustíme 50 g másla a na něm nakrájenou mrkev krátce osmahneme. Zalijeme ji vývarem, přidáme na...

Štědrovečerní polévka

Štědrovečerní polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 větší mrkve, 3 hrsti domácích nudlí, 1,5 l vývaru, 200 g másla, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 4 lžičky petrželové nati, 1 petržel, 1 malý celer

Očistíme si mrkev a nakrájíme ji na drobné nudličky, které krátce osmahneme na rozupuštěném másle (cca 50 g). Zalijeme vývarem, přidáme sůl, cibuli (sloupneme jen svrchní slupku), oloupané stroužky česneku, kořen petržele a celeru, nové koření, bo...

Hlíva na smetaně a zázvoru

Hlíva na smetaně a zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hlívy ústřičné, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl a pepř podle chuti, 1 malá lžička zázvoru, 1/2 lžičky česneku - sušené kořenící směsi, šálek vývaru , 1-2 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany, 2-3 lžíce sojové omáčky

Hlívu nakrájíme na proužky. Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme hlívu, osmahneme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Přidáme zázvor, sušený česnek a na mírnějším ohni dusíme asi 15 minut pod pokličkou. Mouku rozmícháme v troš...

Houbová polévka s kapustou

Houbová polévka s kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vývaru z kostí, 1-2 hrsti hub, 1 menší hlávka kapusty, troška pepře, troška kmínu, 1 lžíce másla, 2 vejce

Do vařícího vývaru vsypeme očištěné a nakrájené houby, chvíli povaříme a pak přidáme spařenou a na nudličky nakrájenou kapustu. Ochutíme pepřem, kmínem a lžící másla. Nakonec přidáme 2 rozšlehaná vejce, ale polévku už nevaříme. Nejlepší je s chle...

Vepřové plátky v pikantérii

Vepřové plátky v pikantérii

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřové pečeně, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kapary, 4 sterilované okurky, 1 lžíce cibulové natě, 5 lžic slunečnicového oleje, podle chuti sůl, podle chuti pepř, 1/2 l vývaru z kostí

Plátky vepřové pečeně (bez kosti), naklepu, osolím, opepřím, potřu olejem a nechám v chladu rozležet. V pánvičce rozehřeju 3 lžíce oleje, maso zvolna opeču a dám stranou. Do pánve dám lžíci másla, zpěním nakrájenou cibuli, lžíci hladké mouky, lech...

Krémová polévka ze sterilizovaného hrášku

Krémová polévka ze sterilizovaného hrášku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vývaru z kostí, 50 g másla, 80 g hladké mouky, špetka pepře, 1 konzerva hrášku, 2 dcl polotučného mléka, 1 žloutek, troška polévkového koření tekutého

Z mouky a másla uděláme jíšku. Do jíšky zakvedláme vývar a vaříme 5 min za občasného míchání. Přidáme rozmixovaný nebo prolisovaný hrášek, pepř, polovinu mléka a necháme přejít varem. Přecedíme a vmícháme žloutek smíchaným se zbytkem mléka. Nechám...

stránka: