Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Worcesterská (worcesterová) omáčka

Jiná kuřecí stehýnka

Jiná kuřecí stehýnka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehýnka, 4 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 4 lžíce sojové omáčky, 2 cibule, 2 lžičky olivového oleje, 1 lžička soli

Kuřecí stehýnka omyjeme, nasolíme. Připravíme si marinádu: smícháme worcesterovou a sojovou omáčku a olivový olej. Stehýnka potřeme marinádou a necháme cca 2 hodiny odležet. Vložíme do pekáčku, zasypeme cibulí nakrájenou na jemná kolečka, podlijem...

Čína po česku

Čína po česku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty nebo, 3/4 kg vepřové plece, 1 vejce, 2 lžičky majoránky, 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky soli, 2 lžičky sladké papriky, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička škrobové moučky, 2 lžíce olivového oleje, 1 menší cibule, 3 různobarevné (zelená, červená, žlutá) papriky

Maso nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si marinádu z olivového oleje, soli, obou omáček, hořčice, majoránky, sladké papriky a najemno nasekané cibule. Vmícháme maso, rozklepneme vejce a zašleháme škrobovou moučku. Masovou směs necháme odležet...

Zapékané brambory se zeleninou a mletým masem

Zapékané brambory se zeleninou a mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg brambor, 1/2 kg mletého masa, 150 ml rajčatového protlaku, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého černého pepře, 1 lžička majoránky, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 větší cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky worcesterské (Worcesterové) omáčky, 3 mrkve, 1/2 ředkve, 1/2 hlávky brokolice, 1/4 hlávky květáku, 1/2 salátové okurky, 1 lžíce rostlinného oleje

Brambory omyjeme, nové nemusíme loupat, nakrájíme na kolečka a uvaříme do poloměkka. Cibuli nasekáme nadrobno, zpěníme na oleji, přidáme mleté maso a všechno koření, sojovou a worcesterovou omáčku. Osmahneme, vlijeme protlak, můžeme přidat trošku ...

Vlašský salát s jablky

Vlašský salát s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 250 g brambor, 250 g šunky, 200 g kyselé okurky, 100 g cibule, 100 g jablek, sůl, pepř, 1 lžíce octu, 450 g majonézy, 50 g hrášku

Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme. Vařené brambory, šunku, cibuli a jablka nakrájíme na kratší nudličky. Nakrájíme kyselé okurky na nudličky a trochu je vymačkáme. Vše dáme do misky, přidáme hrášek a pokapeme worcesterskou omáčkou, octem, osolí...

Domácí majonéza okořeněná

Domácí majonéza okořeněná

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 vejce (žloutky), 300 ml rostlinného oleje, 2 lžíce octa, sůl, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička cukru moučka, mletý bílý pepř, sůl, 10 kapek worcesterské (Worcesterové) omáčky

Oddělíme důkladně žloutky od bílků. Do řádně vyčištěné mísy s kulatým dnem vložíme žloutky. Posolíme je trochu a roztíráme metlou, nebo ručním mixérem na nejmenší rychlost. Postupně přikapáváme olej za stálého míchání. Zpočátku opatrně, a když zač...

Pirožky s mletým masem

Pirožky s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 80 g másla, 1 vejce, 120 ml zakysané smetany, 200 g mletého masa, 1 menší cibule, 1-2 stroužky česneku, 1 lžička pálivé mleté papriky, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře

Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí, přidáme změklé máslo, vejce a smetanu a vypracujeme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout. Pak vyválíme na tenký plát a vykrajujeme formičkou či např. sklenicí kolečka. Pirožky můžeme plnit sladkou i sl...

Krůtí guláš

Krůtí guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg krůtích prsou, 2 cibule, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kari koření, 3 stroužky česneku, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 200 ml drůbežího bujónu, 1 lžíce hladké mouky nebo kousek chleba na zahuštění

Cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené krůtí maso, osolíme, opepříme,přidáme papriku, kari a rozetřený česnek. Vmícháme protlak a chvíli restujeme. Podlijeme trochou bujónu a dusíme doměkka. Dochutíme worcestrem. ...

Šťavnaté mleté maso s fazolkami a rýží

Šťavnaté mleté maso s fazolkami a rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 500 g dlouhozrné rýže, 1 cibule, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 hrst fazolek (zelených fazolových lusků), 100 g sterilované či pečené červené papriky, 6 stroužků česneku, 200 ml rajčatového protlaku, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, troška majoránky

Rýži uvaříme klasickým způsobem v osolené vodě. Cibuli nasekáme najemno, zpěníme ji na oleji. Přidáme maso, které poválíme a opečeme ze všech stran. Osolíme, okořeníme pepřem a paprikou, přidáme lisovaný česnek. Vlijeme protlak, vsypeme fazolky a...

Roastbeef na pepři

Roastbeef na pepři

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3/4 kg hovězí roštěnky, 1-2 lžíce soli, 3 lžíce čerstvě mletého pepře, 100 ml worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce dijonské hořčice, 50 ml slunečnicového oleje

Maso odblaníme, očistíme, omyjeme, osušíme a svážeme nití tak, aby drželo tvar. Roštěnec nasolíme, obalíme v čerstvě namletém pepři a polijeme worcestrovou omáčkou smíchanou s hořčicí a olejem. Necháme nejlépe přes odležet v chladu. Druhý den mas...

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší lilky, 300 g mletého masa, 2 rajčata, 2 papriky, 150 ml rajčatového protlaku, 1-2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, 200 g eidamu (Edamu)

Lilky oškrábeme, vydlabeme měkkou dutinu, omyjeme a osušíme. Připravíme si náplň z mletého masa: cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji, vložíme maso, okořeníme, přidáme lisovaný česnek, worcester, papriku nakrájenou na kostičky a dusíme cca 15...

Pikantní pomazánka na topinky

Pikantní pomazánka na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 300 g dietního salámu, sůl, 1 lžička chilli koření, 10 stroužků česneku, 150 g parmazánu, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, 2 lžíce polotučné hořčice

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme 15 minut v osolené vroucí vodě. Scedíme a dáme vychladit. Mezitím rozmixujeme parmazán, oloupaný a nakrájený salám. Přidáme rozetřený česnek, uvařené brambory, hořčici, rajčatový protlak, chilli koře...

Dušená játra se slaninou a žampiony

Dušená játra se slaninou a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g játry, 1 větší cibule, 150 g anglické slaniny, 150 g žampionů, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce oleje, troška drceného kmínu, 1-2 lžičky worcesterské (Worcesterové) omáčky

Cibuli nasekáme najemno, játra nakrájíme na nudličky. Očistíme žampiony, nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu si připravíme na kostičky. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme slaninu a vyškvaříme. Vložíme maso, orestujeme. Přidáme žampiony, opepříme...

Pikant tortila s mletým masem

Pikant tortila s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks tortil, 300 g hovězího mletého masa, 2 cibule, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mleté ostré papriky, 1/2 hlávky ledového salátu, 200 ml drůbežího bujónu, 1-2 lžičky kari koření, 1 vejce, 1-2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce oleje, troška másla, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 50 ml hovězího bujónu

Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji. Vložíme mleté maso, okořeníme pepřem, paprikou, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme utřený česnek se solí, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka. Zatím si připravíme kari omáčku: na másle zpěníme ...

Vepřové smotky

Vepřové smotky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 2 lžíce slunečnicového oleje, 250 ml vody, 4 plátky šunky, 150 g eidamu (Edam), 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, sůl, pepř

Vepřovou krkavici nakrájíme na plátky, které osolíme a opepříme. Na každý kousek položíme plátek šunky a svineme do smotku, který propíchneme špejlí. Tento postup opakujeme i u dalších kousků nakrájené krkovice. Smotky dáme smažit na rozpálený ole...

Vepřové pikantní nudličky

Vepřové pikantní nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, troška mletého černého pepře, 2-3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce omáčky Thai Pride, 1 lžička dijonské hořčice, hrst sušených čínských (může i obyčejných) hub, 2 stroužky česneku

Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme je na rozpálený tuk, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Vmícháme lisovaný česnek. Přidáme všechny 3 druhy omáček, podlijeme troškou vody, vsypeme hrst sušených hub a dusíme doměkka. Na závěr do...

Marináda na bílé maso

Marináda na bílé maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml vody, 3 lžíce včelího medu, 6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce griotky, 6-8 stroužků česneku, 1 lžička vegety, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka chilli koření, 2 lžíce citrónové šťávy

V troše vody rozmícháme do rozpuštění med. Přidáme sojovou omáčku, griotku, česnek, cibuli nasekanou najemno, koření a citrónovou šťávu. Vše řádné spojíme. Nakládáme nejlépe bílé maso (kuřecí, krůtí).

Marinované steaky ve whisky

Marinované steaky ve whisky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí zadní, 5 stroužků česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl, 1/2 lžičky mletého pepře, 4 lžíce whisky, 1/2 lžičky chilli koření, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky

Maso omyjeme, osušíme a osolíme dle chuti. Smícháme olej, whisky, citrónovou šťávu, worcesterskou omáčku, chilli koření, pepř, rozetřený česnek a důkladně promícháme. Osolené maso vložíme do připravené marinády a dáme odležet do ledničky minimálně...

Kuřecí rarášky

Kuřecí rarášky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 slepičí vejce, 150 ml černého piva, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 2 lžíce solamylu, 6 kuřecích stehenních řízků, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl, 4 lžíce olivového oleje

Kuřecí řízky očistíme, vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Vejce rozšleháme, přidáme pivo, mouku, solamyl, hořčici, worcesterskou omáčku, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme do hladkého hustého těsta. Přidáme maso a dáme odležet na 2,...

Zbojnická roštěná podle mamky

Zbojnická roštěná podle mamky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hovězí roštěnky, 1 dcl rostlinného oleje, 1,5 l hovězího bujónu, 0,5 dcl kečupu, 5 stroužků česneku, 1 lžíce Worcesterské omáčky, 4 lžíce sojové omáčky, 1 lžička sladké papriky, troška zázvoru, špetka chilli koření, špetka tymiánu, sůl, 4 vejce, pepř

Roštěnky omyjeme, vysušíme kuchyňskou papírovou utěrkou a naklepeme. Z kečupu, prolisovaného česneku, worcestru, sojové omáčky, papriky, zázvoru, chilli, tymiánu a soli si připravíme marinádu. Roštěnky nasolíme a napepříme a minimálně na 2h je nec...

Plněná vepřová panenka

Plněná vepřová panenka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřová panenka, 2 vejce, 1 malá konzerva žampionů nebo hrst sušených hub, 1 lžička hořčice z celých semen, 3 lžíce sádla, sůl, 5-6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce tmavé jíšky

Vepřovou panenku si podélně nařízneme a rozklepeme. Malinko posolíme a vložíme do ní vaječinkovou směs s hříbky. Pak, pomocí nitě, panenku zamotáme, aby se nám náplň nedostala ven. Dobře utáhneme a necháme si z nitě malinkatý smotek nebo uzlík, ab...

Vepřová kýta se žampióny a šunkovou rýží

Vepřová kýta se žampióny a šunkovou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty, konzerva žampionů, 2 lžičky kari koření, 2 lžičky grilovacího koření, 0,5 lžičky pepře, 1 lžička soli, 4-5 lžic hladké mouky, olej, 5 lžic sojové omáčky, 3 lžíce Worcesterské omáčky, 0,5 - 1 l zeleninového bujónu, 1 dcl bílého vína

Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Osušíme a naklepeme. Z jedné strany je nasolíme a opepříme a z druhé posypeme kari a grilovacím kořením (klidně je takto můžeme namočit přes noc do trošky oleje). Pak je na oleji osmahneme a zalijeme bujónem. Př...

Jednoduché kotlety

Jednoduché kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřové pečeně nebo kotlety, 2 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce Worcesteru, 2 větší cibule, 0,5 pórku, špetka pepře, sůl

Naklepané, osolené kotlety opepříme a nakrájíme na nudličky. Vložíme do oleje smíchaného se sojovou omáčkou a worcesterem a dáme minimálně na 2 hodiny do chladu (nejlépe přes noc). Na rozpálené pánvičce BEZ TUKU osmahne maso zprudka z obou stran ...

Čína podle Tatiany

Čína podle Tatiany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové pleci nebo kýty (libové), 1 balení mražené čínské zeleninové směsi, 1,5 lžíce Solamylu, sezamový olej, 5 lžic sojové omáčky, 2 lžíce Worcesterské omáčky, sůl, čerstvá nať koriandru, čerstvá thajská bazalka, čerstvá nať petrželky

Kýtu nebo plecko si nakrájíme na tenké nudličky a nasolíme je. Namočíme je do marinády, kterou si připravíme z oleje, sojovky, worcesteru a solamylu. Necháme minimálně 2-3 h odležet v lednici. Pak maso i se šťávou zprudka orestujeme, zalijeme vodo...

Ďábelská žebírka

Ďábelská žebírka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřových žebírek, 120 g meruňkové marmelády, 100 ml meruňkového džusu, 1 lžíce polotučné hořčice, 6 lžic Worcesterské omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky mletého zázvoru, pepř, sůl

Z meruňkové marmelády, džusu, rozetřeného česneku, Worcesterské (Worcesterové) omáčky, hořčice, citrónové šťávy, mletého zázvoru si připravíme marinádu. Vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí. Žebra nakrájíme na větší kusy a na 24 ho...

Bramborový tatar

Bramborový tatar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 1 velkou cibuli, pepř, sůl, 1/2 lžičky pálivé mleté papriky, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1 lžička polotučné hořčice, 1-2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce kečupu

Celé brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě do měkka, necháme okapat, oloupeme a nastrouháme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, mletou papriku, mletý kmín, hořčici, kečup, sojovou omáčku, Worcesterovou omáčku, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně ...

stránka: