Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Zakysaná smetana

Citrónové těstoviny s krevetkami a brokolicí

Citrónové těstoviny s krevetkami a brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 200 g krevet, 7 g pepře, 1 ks brokolice, 3 lžíce zakysané smetany, 1/2 ks citrónu, 1 lžička soli

Těstoviny uvaříme podle návodu. Část vývaru si dáme stranou. Brokolici rozebereme na růžičky a nakrájíme na malé kousky a tři minuty povaříme v osolené vodě. Těstoviny i brokolici smícháme v hrnci se zakysanou smetanou a vařenými krevetkami, př...

Malinové sušenky

Malinové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g hladké mouky, 50 g másla, 200 ml podmáslí, 100 g malin, 50 g ovocné marmelády, 100 g zakysané smetany, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce cukru krupice

Smícháme máslo a prášek do pečiva. Přidáme cukr a studené máslo. Co nejrychleji z této směsi vypracujeme drobenku. Poté přiléváme vychlazené podmáslí a maliny a vypracujeme těsto – pracujeme rychle, aby těsto nezměklo příliš. Lžící vytvoříme n...

Speciální quesadilla

Speciální quesadilla

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks tortilly, 400 g kuřecích stehen, 400 g mozzarelly, 120 g ledového salátu, 400 g dlouhozrnné rýže, 200 g fazolí, 120 g zakysané smetany

Kuřecí maso dusíme doměkka. Rýži podusíme. Fazole uvaříme doměkka. Na každou tortillu rozdělíme nastrouhanou mozzarellu, nastrouhaný sýr, salsu a kuřecí maso. Přeložíme a opečeme dokřupava. Quesadillu podáváme nakrájenou na klínky s přílohou: ...

Jambalaya z mikrovlnky

Jambalaya z mikrovlnky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sterilovaných rajčat, 140 g zakysané smetany, 1 ks papriky (kapie), 2 ks choriza, 2 hrsti kukuřice, 1 hrst petrželové natě

Rajčata dáme do mísy vhodné do mikrovlnky. Přidáme rýži , papriku nakrájenou na kostky, chorizo nakrájené na kolečka, kukuřici, osolíme a opepříme. Zamícháme. Přikryjeme a vaříme v mikrovlnce 10 minut na 750 W. Poté dobře zamícháme a ještě 10 m...

Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové plece, 200 g zakysané smetany, 2 ks cibule, 2 ks papriky (kapie), 6 ks tortill, 1 dcl olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě, 1 lžička směsi koření na fajitas, 1/2 lžičky soli

Vepřové maso, cibuli i papriky nakrájíme na nudličky a opečeme na oleji. Okořením fajitas kořením, petrželkou a solí. Tuto směs dáme doprostřed tortill a zarolujeme. Podáváme se zakysanou smetanou.

Křehký závin s bylinkovým tvarohem

Křehký závin s bylinkovým tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, 100 g zakysané smetany, 1 hrst petrželové natě, 5 lžíc pažitky, 5 lžíc tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky soli, 7 g pepře, 1 balení křehkého těsta

Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou a nasekanými bylinkami. Ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Na vyválené křehké těsto naneseme tuto směs. Okraje těsta nařízneme tak, aby nahoře až směs těstem připojíme, jsme mohli těsto ozdobně z...

Kořeněné kuře s mangovým salátem

Kořeněné kuře s mangovým salátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 1 ks manga, 1/2 ks okurky, 1/2 ks červené cibule, 1/2 ks limety, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička garam masaly, 4 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce koriandru

Kuře potřeme olejem, osolíme, posypeme garam masalou a osmažíme 6 minut z každé strany. Mango nakrájíme na tenké měsíčky. Okurku a cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Smícháme to dohromady a posypeme koriandrem. Rozdělíme na talíře. Smícháme jog...

Bulharská dršťková polévka

Bulharská dršťková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g drštěk, 0,8 l hovězího vývaru, 200 g zakysané smetany, 1 ks cibule, 1 ks česneku, 7 g soli, 7 g pepře, 1 lžíce hladké mouky

Dršťky pořádně propereme a vaříme 3 hodiny – v průběhu vaření vodu několikrát vyměníme. Poté je nakrájíme na malé nudličky. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji na másle. Zasypeme moukou a připravíme jíšku. Zalijeme vývarem, přidáme dršťky, sůl...

Šunkovo-křenový salát

Šunkovo-křenový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce zakysané smetany, 1 hrst šalvěje, 2 lžičky křenu, 500 g brambor, 6 plátků šunky, 130 g rukoly, 250 g řepy

Smícháme zakysanou smetanu a dvě lžíce vody. Všechny ingredience smícháme dohromady a podáváme je s připraveným dresinkem.

Mísa s chřestem a kuřecím masem

Mísa s chřestem a kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 1 lžíce másla, 100 g chřestu, 100 g fazolek (zelené fazolové lusky), 100 g šunky, 100 g zakysané smetany, 50 g strouhanky

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Chřest nakrájíme na kousky. Kuře opečeme na pánvi dozlatova. Zeleninu povaříme 2-3 minuty. Vše dáme do zapékací misky, přidáme zakysanou smetanu a šunku nakrájenou na proužky a posypeme strouhankou. Pečeme ...

Triffle s třešňovým džemem

Triffle s třešňovým džemem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g sušenky Spekulatius, 150 g zakysané smetany, 8 list máty peprné, 1 lžíce cukru moučka, 1/2 lžičky skořice, 1 balení vanilkového cukru

Sušenky nadrtíme – buď v hmoždíři a pokud ho nemáme, dáme sušenky do sáčku a nadrtíme je paličkou na maso nebo válečkem na těsto. Rozdělíme je do čtyř sklenic. Další vrstvou do sklenic bude třešňový džem. Zakysanou smetanu smícháme s krémovým s...

Ananas se skořicovou omáčkou

Ananas se skořicovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks limety, 1 ks ananasu, 2 lžíce včelího medu, 200 g zakysané smetany, 2 špetky skořice, 2 špetky muškátového ořechu, 2 lžičky cukru moučky, 2 lžičky másla

Ananas nakrájíme na 8 měsíčků, odkrájíme dřevnatý vnitřek a slupku. Smícháme limetkovou kůru a šťávu s 1 lžící medu, špetkou skořice a špetkou muškátového oříšku. V jiné misce smícháme zakysanou smetanu se špetkou skořice a cukrem. V pánvi n...

Segedínský guláš podle sonizny

Segedínský guláš podle sonizny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g sádla, 3 cibule, 2 stroužky česneku, 1 kg vepřové plece, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 30 g hladké mouky, 1 lžička kmínu, 20 g mleté papriky , 3 bobkové listy, 400 g kyselého zelí, 250 g zakysané smetany

Cibuli a česnek nakrájíme na jemno, maso na kostky. Cibuli a česnek osmažíme na sádle dozlatova, přidáme maso, krátce je opečeme a zasypeme moukou. Zalijeme vodou, přidáme koření a dusíme asi 60 minut. Poté přidáme zelí a smetanu. Povaříme 15...

Houbovo-cizrnový krém

Houbovo-cizrnový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g cizrny, 2 lžíce olivového oleje, 3 ks šalotky, 2 ks brambor, 1 ks mrkve, 4 stroužky česneku, 50 g hub, 1 l zeleninového vývaru, , , , 1 lžíce másla, 200 g zakysané smetany, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Cizrnu si uvaříme den předem nebo použijeme cizrnu konzervovanou. Houby použijeme sušené. Šalotku nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji. Přidáme na kousky nakrájené brambory, mrkev a prolisovaný česnek. Krátce opečeme a přidáme většinu cizrny a ...

Smetanové lívance s lesními plody

Smetanové lívance s lesními plody

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g zakysané smetany, 200 g hrubé mouky, 400 g lesního ovoce, 1 špetka soli, 2 ks vejce, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce cukru moučka

Ve smetaně rozmícháme vejce, mouku s práškem do pečiva a sůl. Smažíme na oleji dozlatova. Polovinu ovoce svaříme s cukrem a rozmačkáme. Poté přidáme zbytek ovoce a už nemačkáme. Lívance podáváme s ovocnou směsí.

Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 100 ks hub, 500 g zakysané smetany, 4 ks kuřecích prs, 1 ks cukety, 2 ks papriky (kapie), 4 stroužky česneku, 4 ks jarní cibulky, 7 g soli, 7 g pepře, 7 g oregana, 4 lžíce olivového oleje

Těstoviny uvaříme na skus. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou cuketu, houby, papriku, utřený česnek a nasekanou jarní cibulku. Chvíli restujeme. Kuřecí maso se zeleni...

Chřestové toasty

Chřestové toasty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g chřestu, 2 plátek veky, 30 g banánu, 15 g majonézy, 0,1 dcl zakysané smetany, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,1 dcl vína, 10 g másla

Veku opečeme na sucho, potřeme máslem, poklademe vařeným chřestem a plátky banánu, pokapeme citrónovou šťávou, na povrchu polijeme majonézou rozmíchanou se smetanou a vínem a posypeme petrželkou.

Eintopf s uzeným masem

Eintopf s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g uzeného masa, 2 cibule, 2 červené papriky, 1 balení zakysané smetany, špetka soli, troška pepře, 5 lžic oleje, 5 lžic mléka

Rozpálíme v hrnci olej a na něm osmažíme nakrájenou cibuli nadrobno a uzené maso na kostičky. Pak přidáme papriky nakrájené na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce. Osolíme, opepříme a zalijeme zakysanou smetanou ro...

Boží milosti s vanilkovou příchutí

Boží milosti s vanilkovou příchutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

citronová kůra, troška cukru moučka, 35 g másla, 350 g hladké mouky, 1 balení vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, špetka soli, 1 balení ztuženého pokrmového tuku, 5 lžíc zakysané smetany, 2 žloutky

Ze surovin vypracujeme těsto, které rozválíme na tlouštku 5 mm a vykrajujeme pásky dlouhé 15 cm, které uprostřed (6cm) prořízneme. Jednu stranu opatrně provlečem otvorem a pak smažíme v tuku, když zlátnou vyjmeme je a položíme na papír. Nakonec po...

Houbová paštika se slaninou

Houbová paštika se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 7 g soli, 7 g pepře, 200 g anglické slaniny, 300 g hlívy ústřičné, 80 g vlašských ořechů, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 3 lžíce zakysané smetany

Houby si namočíme hodinu předem ve vodě. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Vlašské ořechy pomeleme. Hlívu nakrájíme na hrubo. Na másle smažíme cibuli dozlatova. Poté přidáme slaninu a poté i hlívu a česnek. Dusíme 3-5...

Květáková musaka s těstíčkem

Květáková musaka s těstíčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 60 g květáku (uvařený do poloměkka), 10 g másla, 0,15 dcl mléka, 30 g mletého masa, 20 g hladké mouky, troška pepře, špetka soli, 10 g tuku, 1,5 vejce, 0,15 dcl zakysané smetany

Menší růžice květáku a košťál rozkrájený na kolečka obalujeme v těstíčku z 1/2 vejce, mouky a mléka. Smažíme dozlatova na rozpáleném tuku. V tomtéž oleji osmahneme dobře pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso, osmažíme je a do mírně prochladlé smě...

Pepřový dip

Pepřový dip

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml bílého jogurtu, 100 g zakysané smetany, 1/2 lžičky soli, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička barevného pepře, 1 lžička mleté papriky

V misce smícháme jogurt, smetanu, sůl, citronovou šťávu a čerstvě mletý pepř. Posypeme paprikou a dáme do lednice vychladit.

Cuketový krém s parmezánem

Cuketový krém s parmezánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 2 brambory, 2 lžíce řeckého jogurtu, 1 balení zakysané smetany, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 500 ml vody, 100 g parmazánu, troška polévkového koření (tekuté)

Mladou cuketu omyjeme, brambory oloupeme. Obě suroviny nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme rozdrobenou kostičku bujónu, polévkové koření dle chuti. Vše rozvaříme. Po vychladnutí rozmixujeme, vznikne jemný krém, který p...

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks cibule, 2-3 stroužky česneku, 500 g hrášku, 1 lžíce majoránky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 250 g anglické slaniny, 2 plátky toastového chleba, 100 g eidamu, 1 balení zakysané smetany

Cibuli a česnek nakrájíme najemno a opečeme na olivovém oleji. Přidáme hrášek, majoránku, sůl a pepř a zalijeme vodou tak, aby sahala tak 2 cm nad okraj. Vaříme 7 minut. Rozmixujeme a popřípadě přisolíme. Vaříme. Slaninu a toastový chléb nak...

Dort z květáku a brokolice

Dort z květáku a brokolice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 vejce, 3 lžíce zakysané smetany, 1/2 lžičky soli, 170 g přepuštěného másla, 5 lžic strouhanky, špetka soli, špetka pepře, 300 g květáku, 200 g brokolice, špetka muškátového ořechu, 2 vejce, 50 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, 100 ml sladké smetany

Z hladké mouky, 1 vajíčka, zakysané smetany a 120 g přepuštěného másla vypracujeme křehké těsto, které necháme v lednici 1 hodinu odpočinout, aby ztuhlo. Poté těsto rozválíme a vyložíme s ním koláčovou formu. V 50 g přepuštěného másla osmahneme st...

stránka: