Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci žampion

Zapečené gnocchi misky

Zapečené gnocchi misky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g gnocchi, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 150 ml sladké smetany, 100 g žampionů nebo malá plechovka, 150 g šunky nebo, 150 g anglické slaniny, 2 rajčata, troška čerstvé bazalky, 1 cibule, 1 lžička olivového oleje, 2 lžičky kremžské hořčice, sůl, pepř, 200 g eidamu nebo parmezánu

Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli nasekáme najemno a dáme na olivový olej zesklovatět. Přidáme česnek nasekaný na tenké plátky, šunku nakrájenou na proužky či slaninu na kostičky a opečeme. Přidáme žampiony, pórek nakrájený na kolečka...

Lahůdkový hermelínový salát

Lahůdkový hermelínový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení hermelínu, svazek ředkviček, 150 g sterilovaných žampionů, 1 pórek, 2 vejce, troška čerstvě nasekané petrželové nati, troška mleté sladké papriky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 250 ml majonézy, 3-4 ks sterilovaných okurek

Vejce uvaříme natvrdo. Mezitím si nakrájíme na kostky hermelín, na plátky či kousíčky žampiony, pórek na jemná kolečka, ředkvičky na tenká kolečka, okurky na drobné kostičky. Všechny ingredience vsypeme do mísy, přidáme na kousky nasekané vejce, o...

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čínské zelí, 150 g sterilovaných žampionů, kousek kozího sýru, 150 ml bílého jogurtu, 300 ml zakysané smetany, 1 malá cibule, konzerva ananasu-budeme potřebovat pouze trošku šťávy, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky včelího medu, špetka zázvoru, špetka mletého bílého pepře, špetka soli, troška chilli koření, 1/2 lžičky cukru moučka, 1-2 lžičky kečupu

Čínské zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Totéž provedeme s kapií, žampiony nasekáme na tenké plátky. Vše smícháme v míse a posypeme kousky kozího sýru. Připravíme si dvě zálivky: Jogurtová: Do bílého jogurtu vmícháme 2 lžíce zakysané sme...

Salát s masem, zeleninou a nudlemi aneb co dům dal

Salát s masem, zeleninou a nudlemi aneb co dům dal

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného, vařeného či pečeného masa, 400 g nudlí, 1 cibule, nejlépe sterilovaná např. z okurek, hrst polníčku, hrst rukoly, 1 listový salát, 1 římský salát, 2 mrkve, 2 jarní cibulky nebo menší pórek, 100 g sterilovaných žampionů, špetka soli, špetka mletého pepře, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce olivového oleje

Uvaříme si nudle podle návodu. Ty pak zcedíme, přidáme lžičku olivového oleje a promícháme. Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli také, natrháme všechny možné zelené části bylinek a salátů podle toho, co máme doma (saláty, rukolu, polníček, apod...

Zeleninový salát s chřestem

Zeleninový salát s chřestem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g celeru, 1 lžička citrónové šťávy, 3 brambory vařené ve slupce, 1 cibule, 100 g sterilovaných žampionů, 150 g sterilovaného chřestu, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce zakysané smetany, sůl, pepř

Očištěný celer nakrájíme na kostky a v mírně osolené vodě uvaříme do měkka. Scedíme, přendáme do mísy, pokapeme citronovou šťávou a promícháme. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, očištěnou nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájené žampio...

Houbový číňan

Houbový číňan

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtí prsa, 1 cibule, 2 papriky, 1 balení žampionů, sůl, pepř, grilovací koření, olivový olej

Omyjeme a na proužky nakrájíme krutí prsa. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka a dáme do misky spolu s grilovacím kořením a nakrájeným masem a zalejeme trochou olivového oleje. Necháme chvíli naložené a připravíme si papriku. Omyjeme, vykroj...

Maďarská žampionová polévka

Maďarská žampionová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg žampionů, 3 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, kousek feferonky, 1 lžička bujónu, 250 ml smetany na vaření, 1 l vody

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Do hrnce dáme máslo a žampiony podusíme, přidáme lžíci mouky, osolíme, opepříme a přidáme feferonku. Zalijeme asi 1 l vody a zvolna vaříme. Po 20 minutách odstavíme a vlijeme smetanu. Můžeme dochutit bujóne...

Plněné žampiony

Plněné žampiony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 žampionů, 4 Hermelíny, 50 g másla, pepř, 5 lžic nasekané petrželové nati

Velké hlavičky žampionů očistíme a položíme na pečicí papír potřený máslem. Do každé hlavičky postavíme trojúhelníček Hermelínu, lehce opepříme a v troubě zapečeme. Podáváme posypané petrželkou

Plněné žampiony naší Káti

Plněné žampiony naší Káti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké žampiony, špetka soli, troška mletého pepře, 1 malá cibule, 2 vejce, 4 plátky sýra

Očistíme hlavičky žampionů a odstraníme nožičky. Potom malou lžičkou vydlabeme vnitřek a dáme si ho stranou. Uděláme smaženici - cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. Až pěkně zesklovatí, přidáme vydlabaný vnitřek, sůl a pepř . Chvilink...

Žampiony zapečené se sýrem a vejci

Žampiony zapečené se sýrem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g žampionů, 8 vajec, 125 g másla, 150 g Eidamu (Edam), špetka soli

Žampiony nakrájíme na plátky, smícháme s rozšlehanými vejci, osolíme, vložíme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme nastrouhaným eidamem, pokropíme rozpuštěným máslem a ve vyhřáté troubě zapečeme. Pečeme při 170 °C, cca 15 minut.

Vegetariánské ražniči

Vegetariánské ražniči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 mladé cukety, 100 g žampionů, 50 g papriky, 1 cibule, 50 g balkánského sýra, sůl, Směs koření gyros, olej

Cuketu nakrájíme na kolečka, dáme do mísy, přidáme hlavičky žampionů a na kostky pokrájený sýr, pokropíme olejem, posypeme kořením a promícháme. Papriku a cibuli nakrájíme na kousky a všechno střídavě napichujeme na jehly nebo špejle. Naskládáme n...

Ovocný salát se žampióny

Ovocný salát se žampióny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g nakrájených žampionů, 2 větší grapefruity (grepy), 3 jablka, 1 hlávka salátu, 2 lžíce vyloupaných ořechových jader (vlašské nebo lískové), 3 lžíce majonézy, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru moučka, 1 dcl smetany

Jablka oloupeme a nakrájíme na nudličky, opraný salát potrháme na menší kousky (největší a pěkné listy necháme na vyložení mísy) a z grapefruitů rozkrojených na půlky ostrým nožem vykrájíme kostičky. Vše smícháme se žampióny, zalijeme cukrem ochuc...

Zelný salát á la mode Italiano

Zelný salát á la mode Italiano

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bílého zelí, 100 g pórku, 100 g sterilovaných žampionů, ocet, olej, sůl, troška cukru moučka, 2 lžíce sojové omáčky

Zelí nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájené kapie a žampióny, obojí bez nálevu, nakonec přidáme na kolečka nakrájený pórek. Zakápneme olejem, octem, s citem osolíme, zakápneme sojovou omáčkou. Chuť doladíme trochou cukru. Lehce promícháme a nech...

Žampiónové toasty

Žampiónové toasty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 plátků toastového chleba, 4 lžíce másla, 250 g sterilovaných žampionů, 100 g šunkového salámu, 150 g Eidamu (Edam), špetka soli

Žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém másle. Přidáme na nudličky nakrájený šunkový salám, osolíme a prohřejeme. Tuto směs poté poklademe na toastové plátky, pokryjeme plátkem eidamu a zapečeme v toastovači.

Pórková polévka

Pórková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pórky, 2 mrkve, 1 lžíce oleje, 0,75 l zeleninového vývaru, 150 g žampionů, 100 g taveného sýru, sůl, pepř, petržel

Pórek a mrkve nakrájíme,osmahneme. Zalijeme vývarem. Vaříme asi 10 minut. Přidáme solamyl s vodou. Žampiony nakrájíme na plátky. Spolu s taveným sýrem je vmícháme do polévky a ještě chvíli povaříme. Osolíme a opepříme. Hotovou polévku rozdělíme do...

Soté a lá Dagmar

Soté a lá Dagmar

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 konzerva žampionů, 1 paprika (kapie), 1 sklenka kukuřice, 50 ml kečupu

Na rozohriatom oleji opražíme na rezance pokrájané mäso. Keď je napoly opražené pridáme na drobno pokrájanú cibuľku a pražíme dosklovita. Potom pridáme pokrájané šampiňóny najlepšie z konzervy a pražíme ďalej, ak sa nám zdá že sa nám cibuľa pripek...

Žampiónové špecle

Žampiónové špecle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špeclí, 200 g žampionů, 100 g šunky, 100 g Eidamu (Edam), špetka soli, troška másla na smažení

Žampióny opláchneme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na rozpuštěném másle je krátce osmahnem spolu s nakrájenou šunkou. Vařené špecle přidáme ke směsi a lehce zahřejeme, aby se všechny chutě propojily. Na závěr ještě hotové jídlo podle chuti...

Pikantní masový salát

Pikantní masový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uzeného vařeného jazyka, 200 g drůbežího pečeného masa, 2 ks rajčat, 100 g žampionů, 2 lžíce oleje, 2 lžíce strouhaného křenu, 200 g majonézy, 2 lžičky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 ks malého hlávkového salátu na dozdobení

Uvařený jazyk a upečené drůbeží maso nakrájíme na tenké plátky. Přidáme na plátky nakrájená rajčata, na oleji podušené jemně pokrájené žampióny, nastrouhaný křen a spojíme majonézou ochucenou worcesterovouomáčkou. Ozdobíme listy hlávkového salátu.

Šunkový salát

Šunkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g šunky, 100 g sterilovaného celeru, 1 jablko, citrónová šťáva, 100 g žampionů, ocet, 200 g majonézy, 1 šálek smetany, 1 lžíce sekané petrželky, troška hořčice, 2 ks vařených brambor

Šunku, celer a oloupané jablko nakrájíme nadrobno, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme v okyselené vodě povařené nahrubo nakrájené žampióny a spojíme zředěnou a ochucenou majonézou. Na talířích obkládáme ozdobně nakrájenými vařenými brambory, kter...

Šunkové závitky

Šunkové závitky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g žampionů, sůl, ocet dle potřeby, 4 plátky šunky, 2 ks jablek, troška citrónové šťávy, křen, cukr , olej, petrželka

Očištěné žampióny nakrájíme na čtvrtky a dusíme v osolené a okyselené vodě. Necháme okapat a upravíme na mísu. Oloupaná jablka jemně nastrouháme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme strouhaný křen(stačí kousek) a podle chuti osladíme. Připravenými...

Hrbaté maso

Hrbaté maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, sádlo, olej, 4 ks žampionů, 1 cibule, 10 dkg šunky, 4 rohlíky, 2 dcl mléka, 2 ks vajec, 10 dkg tvrdého sýra, petrželka

Maso si naklepeme,osolíme,opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč. Na něj naložíme žampionovou směs, kterou připravíme následovně: 4 rohlíky nakrájíme na kostičky a na to nalijeme 2 dcl mléka a přidáme 2 vajíčka. Na oleji si orestujeme ci...

Čekankový salát s ricottou

Čekankový salát s ricottou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g čekanky, 250 g žampionů, 150 g pórku, 3 lžíce červeného vinného octa, 5 lžic dýňového oleje, 250 g sýru riccota, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oregana

Čekanku rozebereme na listy, hořké části odkrojíme. Žampióny nakrájíme najemno. Prstýnky póru asi 2 minuty povaříme a na sítu přelijeme studenou vodou. Houby a zeleninu vložíme do mísy, zalijeme zálivkou z octa, oleje, soli a pepře. Ricottu rozdro...

Kuřecí rychlovka

Kuřecí rychlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks kuřecích prsou, 15 dkg strouhaného sýra, 1 cibule, 15 dkg žampionů, 1 balení smetany, sůl, grilovací koření

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, posolíme, posypeme grilovacím kořením. Sýr nastrouháme, cibulku nakrájíme najemno a žampiony na kostičky, vše promícháme v míse. Do zapékací mísy dáme maso a na to směs. Posypeme strouhaným sýrem, zalijeme sm...

Obalené žampiony s květákem

Obalené žampiony s květákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 balení žampionů, 1/2 kg drobných brambor, troška Vegety, 3 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 hrneček hladké mouky, šálek rostlinného oleje

Květák rozdělíme na růžičky a ve slané vodě s vegetou chvíli povaříme. Brambory oloupeme a také je chvíli povaříme ve slané vodě. Brambory i květák necháme vychladnout. Brambory, květák a žampiony poté obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhan...

Rýžový salát s uzeninou

Rýžový salát s uzeninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g udušené dlouhozrnné rýže, 1 kostka zeleninového bujónu, 250 g udušených žampionů, 100 g uvařeného chřestu, 2 čerstvé papriky , 150 g šunky, 100 g uzeného masa, 100 g sterilovaného hrášku, 2 lžíce citronové šťávy, 250 ml okořeněné majonézy, 4 vejce uvařené natvrdo, 2 lžíce petrželové nati, sůl podle chuti

Ryžu uvaríme alebo udusíme z jednou kockou bujónu do mäkka tak, aby zrnka ostaly sypké. Vychladnutú ryžu dáme do misky, pridáme šunku pokrájanú na drobné kocky, pokrájané šampiňóny, špargľu, papriku, údené mäso a hrášok. Pridáme soľ, citrónovú šť...

stránka: