Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci žampion

Zelená polévka s brokolicí

Zelená polévka s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 1 ks bulvového celeru, 1 ks pórku, 1 ks brokolice, 200 g žampionů, 1 l drůbežího vývaru, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžíce libečku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička kmínu

Z másla a mouky připrávíme jíšku, kterou zalijeme vývarem. Zeleninu nakrájíme na kousky a přidáme ji do vývaru. Vaříme 15 minut doměkka. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a kmínem. Podáváme posypané čerstvým tymiánem a libečkem s krajícem ch...

Houbičky naložené v oleji

Houbičky naložené v oleji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hub shiitake, 150 g žampionů, 2 lžíce másla, 2 hrsti dýňových semínek, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1-2 lžičky rozmarýnu, 1 lžička petrželové natě, 2-3 lžíce bobkového listu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce dýňového oleje, 400 ml rostlinného oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Žampiony nakrájíme na plátky a shiitake podle velikosti můžeme překrájet. Obojí podusíme na másle, poté přidáme všechny bylinky a dýňová semínka a orestujeme. Přebytečnou vodu slijeme a pak vše dáme do uzavíratelné sklenice (nejlépe s klipem). ...

Superzdravý koláč s masem a ledvinkami

Superzdravý koláč s masem a ledvinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

200 g jehněčí ledvinky, 100 ml červeného vína, 600 g hovězího bifteku, 140 g hladké mouky, 25 g másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce petrželové natě, 4 lžíce řeckého jogurtu, 2 lžíce olivového oleje, 2 ks cibule, 2 ks bobkového listu, 1 ks mrkve, 4 ks žampionů, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 lžičky rajčatového pyré, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná)

Cibuli nakrájíme najemno a spolu s bobkovým listem a tymiánovými snítky je smažíme asi 10 minut na oleji. Jehněčí ledvinky přepůlíme a očistíme, poté je nakrájíme na malé kousky. Hovězí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a obojí je přidám...

Lehké kuřecí cacciatore

Lehké kuřecí cacciatore

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce petrželové natě, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 45 g parmské šunky, 550 g kuřecích prs, 150 ml bílého vína, 400 g rajčat, 225 g žampionů, 1 ks cibule, 2 listy šalvěje, 2 stroužky česneku

Prosciutto a cibuli nakrájíme na kostičky. Prosciutto smažíme na oleji, poté vyndáme z pánve, ale bez tuku, na kterém osmažíme cibuli, česnek a bylinky – smažíme asi 4 minuty. Poté v pánvi uděláme místo na osolená a opepřená kuřecí prsa. Smaží...

Pizza capricciosa

Pizza capricciosa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 ks rajčat, 3-4 ks žampionů, 1 balení těsta na pizzu, 1 lžíce olivového oleje, 150 g mozzarelly, 150 g šunky, 7 g soli, 7 g pepře

Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme je se lžící olivového oleje. Těsto rozprostřeme a pomažeme ho rajčatovým základem. Poté přidáme mozzarellu nakrájenou na plátky, šunku na kostičky a žampiony na plátky. Osolíme a opepříme. Pečeme 10 minu...

Losos en croûte

Losos en croûte

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kopru, 1 lžíce pažitky, 2,5 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks šalotky, 3 stroužky česneku, 1/2 ks citrónu, 140 g žampionů, 100 g polníčku, 125 g Filo těsta, 700 g lososu

Na dvou lžících olivového oleje smažíme nasekané šalotky a po třech minutách přidáme žampiony nakrájené na plátky a utřený česnek. Smažíme 4 minuty. Přidáme šťávu z citrónu a odstavíme. Vmícháme polníček, pažitku a kopr, osolíme, opepříme. Nec...

Teplý houbový salát s čočkou

Teplý houbový salát s čočkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octu, 250 g žampionu, 400 g čočky, 100 g kozího sýru, 2 lžičky dijonské hořčice, 2 ks červené cibule, 1/2 ks papriky (kapie), 1 ks římského salátu

Žampiony nakrájíme na plátky. Čočku použijeme konzervovanou, nebo si ji namočíme den předem a uvaříme ji. Na dvou lžících oleje osmahneme žampiony. Když začnou měknout odstavíme je z ohně, přidáme zbylý olej a vmícháme i ocet a hořčici. Dobře ...

Kotletky s cherry rajčátky a žampiony

Kotletky s cherry rajčátky a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vepřové kotlety, 7 g soli, 7 g pepře, 30 g žampionů, 10 g sójové omáčky, 80 g brambor, 7 g pažitky, 50 g cherry rajčátek, 1 lžička řepkového oleje

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Kotletku osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme rozpůlené žampiony a smetanu a podusíme. Na talíř dáme kotletku, žampiony a omáčku. Ozdobíme přepůlenými cherry rajčátky a pažitkou a podávám...

Zdravé vejce s bramborem na plechu

Zdravé vejce s bramborem na plechu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 200 g žampionů, 2 ks šalotky, 4 vejce, 1 lžíce olivového oleje, 3 lžičky oregana

Brambory nakrájíme na meší kusy (okolo 2 cm velké) a žampiony podle potřeby necháme vcelku nebo rozpůlíme. Šalotku nakrájíme na plátky. Smícháme brambory, šalotku, olej a oregano a pořádně promícháme. Pečeme 45 minut na 200 °C. Poté přidáme ...

Houbové lasagne s bešamelem

Houbové lasagne s bešamelem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 2 ks cibule, 6 stroužků česneku, 1 špetka muškátového ořechu, 450 g žampionů, 50 g másla, 750 ml plnotučného mléka, 300 g lasagní, 120 g eidamu

V hrnci rozpustíme máslo a zasypeme ho moukou. Poté přidáme mléko a vytvoříme bílou omáčku, kterou osolíme a ochutíme muškátovým oříškem. Povaříme aspoň 20 minut. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme žampiony na...

Srnčí po burgundsku

Srnčí po burgundsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kousek pórku, 1 ks bobkového listu, 2 ks tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 kousky petrželové natě, 600 g srnčího masa, 100 g mrkve, 125 g uzeného špeku, 50 ml olivového oleje, 100 g šalotky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 400 ml červeného vína, 4 stroužky česneku, 1 l hovězího vývaru, 1 lžíce cukru krupice, 20 g másla, 150 g žampionů

Jeden list pórku, bobkový list, dvě snítky tymiánu a dvě snítky petrželky svážeme nití - připravili jsem si tak bouquet garni. Maso nakrájíme na kostky o hraně 4 cm. Mrkev a slaninu nakrájíme na malé kostičky, šalotku nahrubo. Do velkého hrn...

Kuřecí sendvič s rajčaty a žampiony

Kuřecí sendvič s rajčaty a žampiony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prs, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 4 ks žampionů, 4 ks rajčat, 4 ks bagety, 4 lžíce hořčice z celých semen, 4 listy šalvěje, 40 g parmezánu

Kuřecí prsa podélně překrojíme, abychom získali 4 kusy. Ty osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Ke konci přidáme i žampiony a rajčata nakrájené na plátky. Bagety rozřízneme, potřeme hořčicí, posypeme nasekanou šalvějí, dáme plátek masa, rozdě...

Kapří špíz s bazalkovou omáčkou

Kapří špíz s bazalkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička bazalky, 200 g bílého jogurtu, 2 cibule, 5 lžic citronové šťávy, 600 g kapra, 2-4 lžíce slunečnicového oleje, 2 papriky (kapie), špetka pepře, špetka soli, 150 g žampionů

Filety potřeme citron. šťávou, osolíme, opepříme, nakrájíme na kostky, dáme do ledničky na 15 minut. Mezitím si cibuli nakrájíme na plátky, žampiony malé necháme vcelku, papriky nakrájíme na kostičky. Na špejle střídavě napichujeme kapra, zeleninu...

Těstovinový salát se žampiony a sýrem Cottage

Těstovinový salát se žampiony a sýrem Cottage

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g těstovin, 1 mrkev, 3 ks žampiónů, 50 g pórku, 7 g soli, 7 g pepře, 7 ml olivového oleje, 150 g sýru Cottage

Těstoviny uvaříme podle návodu – na poslední 3 minuty k nim přidáme žampiony a pórek nakrájené na plátky. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Těstoviny slijeme, zakápneme olivovým olejem a ještě teplé smícháme se sýrem Cottage. Osolíme, opepří...

Salát z dušených žampiónů

Salát z dušených žampiónů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g žampionů, máslo, sůl, pepř, drcený kmín, křen, bílý jogurt, citronová šťáva

Žampióny nasucho očistíme, ale neloupeme. Nakrájíme na středně silné plátky. Propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Na pánvi si rozehřejeme máslo nebo olej, přidáme žampióny, osolíme, opepříme a okmínujeme drceným kmínem. Dusíme 5 minut ...

Kuřecí maso s nudlemi a zeleninou

Kuřecí maso s nudlemi a zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g kuřecích prs, 7 g soli, 7 g pepře, 50 g fazolek (zelené fazolové lusky), 50 g žampionů, 50 g cherry rajčátek, 40 g čínských nudlí, 25 g jarní cibulky, 1 lžička slunečnicového oleje, 1 lžička pažitky

Kuřecí maso osolíme a opepříme a nakrájíme na nudličky. Osmažíme na oleji dozlatova spolu s fazolkami a žampiony nakrájenými na plátky. Nudle uvaříme podle návodu a vmícháme je ke kuřecímu masu. Podáváme posypané pažitkou a jarní cibulkou s pře...

Rumpsteak salát s grilovanou zeleninou

Rumpsteak salát s grilovanou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecího steaku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 100 g žampiónů, 100 g hlívy ústřičné, 100 g cukety, 100 g cherry rajčátek, 100 g rukoly, 200 g papriky (kapie), 200 g ledového salátu, 100 g okurky

Maso rozdělíme na dva steaky, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Grilujeme 3 minuty. Rukolu, salát natrháme na kousky a spolu s nakrájenou okurkou rozdělíme na dva talíře. Zakápneme olivovým olejem. Ostatní zeleninu nakrájíme a grilujeme. Poté gr...

Hovězí pupek s hranolky

Hovězí pupek s hranolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího pupku, 1 l červeného vína, 50 g másla, 10 dcl olivového oleje, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce aceta balsamica, 1 lžíce vinného octu, 3 lžíce rostlinného oleje, 4 lžíce parmezánu, 4 stroužky česneku, 1 ks bobkového listu, 4 ks žampionů, 5 ks brambor, 2 ks rajčat, 1 hlávka ledového salátu, 1 balení dresinku SPAK, 1 lžička soli

Smícháme olivový olej, nasekaný rozmarýn, utřený česnek a bobkový list, balsamico a víno. Do tohoto naložíme maso a žampiony, ideálně přes noc. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vaříme je 10 minut v osolené vodě s octem, poté prudce zch...

Kuřecí stehno se žampiony v alobalu

Kuřecí stehno se žampiony v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích stehen, 8 ks žampiónů, 2 ks cibule, 1 jablko, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička kari koření, 2 špetky soli

Připravíme si dva čtverce alobalu, dost velké na to, abychom do jednoho čtverce zabalili jednu kuřecí nohu. Žampióny, cibuli i jablko nakrájíme na plátky. Na čtverce alobalu rozdělíme cibuli, na ni žampióny, na to jablko, zakápneme citrónovou šť...

Kližka se žampióny, olivami a smetanou

Kližka se žampióny, olivami a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí klížky, 200 g žampionů, 2 kuličky zelených oliv, 100 g libové anglické slaniny, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 větší cibule, 2 kostky hovězího bujónu, 400 g smetany na vaření, 3 lžíce polohrubé mouky

Maso, žampióny a olivy nakrájíme na plátky, cibuli na drobno a anglickou slaninu na nudličky. Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme cibuli a anglickou slaninu. Na povrch položíme plátky masa, hrnec uzavřeme a velmi pomalu dusíme přibližně 10 min...

Vegetariánské plněné papriky

Vegetariánské plněné papriky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks paprik, 4 ks jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 1 ks vejce, 4 ks žampionů, 50 g kuskusu, 100 g balkánského sýru, 2 g petrželové natě, 2 lžíce pažitky, 2 lžíce olivového oleje, 1 hrst mandlí, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Kuskus dáme do misky, promícháme ho se lžící olivového oleje a zalijeme horkou vodou – asi půl centimetru nad kuskus. Přiklopíme a necháme 8 minut bobtnat. Paprikám odřežeme stonek a zbavíme je jadýrek. Na druhé lžíci olivového oleje orestujem...

Knedlíčky s houbovou omáčkou

Knedlíčky s houbovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Knedlíky: 8 housek (ne čerstvých), 350 ml mléka, 1 svazek petrželky, 1 svazek pažitky, 1/2 svazku majoránky, sůl a pepř dle chuti, 3 vejce, Omáčka: 1 lžíce másla, 500 g žampionů, 400 ml zeleninového vývaru, 200 g zakysané smetany, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce instantní světlé jíšky, 1 svazek petrželky

Housky v míse nadrobíme a pokapeme horkým mlékem. Necháme zhruba 15 minut odpočinout, aby se mléko nasáklo do housek. Bylinky opereme, osušíme a nakrájíme nadrobno. K houskám přidáme nasekané bylinky a vejce. Osolíme, opepříme a vše dobře promíc...

Pekáček s hovězím a uzeným masem

Pekáček s hovězím a uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 4 plátky uzeného masa, sůl a pepř podle chuti, 2 cibule, 250 g žampionů, 1 červená a 1 zelená paprika , 1 lžíce hořčice, 300 ml suchého bílého vína, olej

Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme olejem a začneme vrstvit suroviny. Na dno naskládáme plátky uzeného masa, druhá vrstva jsou plátky hovězího. Na maso naklademe cibuli nakrájenou na půlkolečka. Na cibuli dáme p...

Čekankový salát

Čekankový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čekankových puků, 150 g konzervovaných žampionů, lžíce olivového oleje, špetka Mořské soli, troška citronové šťávy, troška petrželové natě, troška pažitky, troška pepře barevného

Čekankové puky omyjeme a necháme odkapat. Poté je na nudličky nebo menší kousky nakrájíme. Přidáme nakrájené konzervované žampiony. Zálivku si uděláme ze zbylých ingrediencí dle vlastní chuti a dobře promícháme.

Hovězí v žampiónech s brokolicí

Hovězí v žampiónech s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa (přední), 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 menší cibule, 200 g žampionů, 1/2 menší brokolice, 2 lžíce nastrouhané mrkve, 1 lžička soli, špetka pepř, 1 lžička hladké mouky

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme do růžova. Přidáme maso, které jsme si mezitím nakrájeli na menší kousky, promícháme a přiklopíme poklicí. Necháme chvilku vydusit a poté maso osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Za občasného míchán...

stránka: