Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Zázvor

Kořeněná singapurská ryba

Kořeněná singapurská ryba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks chilli papričky, 2 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 2 ks tresky, 30 g zázvoru, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce koriandru, 1/4 lžičky třtinového cukru

Chilli papričky, šalotku i česnek nakrájíme na jemno. Zázvor nastrouháme. Smícháme to dohromady a přidáme sójovou omáčku a cukr. Směs povaříme 2 minuty. Rybu potřeme vytvořenou marinádou a opečeme z obou stran. Smažíme tak 10 minut na oleji. P...

Mrkvovo kmínový salát

Mrkvovo kmínový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky kmínu, 1 ks citrónu, 3 ks šalotky, 5 ks mrkve, 1 troška zázvoru, 5 lžíc olivového oleje, 4 lžíce koriandru, 1 hrst máty peprné

Kmín opražíme nasucho v pánvi. Odstavíme a přidáme k němu kůru a šťávu z citrónu. Přidáme strouhaný zázvor, olivový olej a najemno nakrájené šalotky. Mrkve oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme je ke všemu spolu s nasekaným koriandrem a mátou...

Rýžové placky se sladkokyselou omáčkou

Rýžové placky se sladkokyselou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rýže, 2 ks vejce, 2 ks jarní cibulky, 1 ks mrkve, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 1 lžíce sójové omáčky, 6 lžíc slunečnicového oleje, 1/2 lžičky zázvoru, 8 lžíc sladkokyselé omáčky

Rýži si uvaříme den dopředu. K vychlazené rýži přidáme vejce a rozpuštěné ale studené máslo. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo a přidáme ji k rýži spolu s mletým zázvorem. Ochutíme utřeným česnekem a sójovou omáčkou a dobře promícháme. Na ...

Salát s mangem a papájou

Salát s mangem a papájou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks krevet, 1 stroužek česneku, 1 ks limety, 1/2 ks papáje, 1/2 ks manga, 1 ks mrkve, 1/2 ks grapefruitu, 1 ks červené cibule, 1/2 ks chilli papričky, 2 lžičky koriandru, 7 g soli, 7 g pepře, 4 lžičky olivového oleje, 1/2 hrsti řeřichy, 1/2 lžičky třtinového cukru, 1 troška zázvoru

Papáju a mango nakrájíme na kostičky, mrkev a cibuli na tenká kolečka. Grapefruit oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme šťávu z poloviny limetky a dvě lžičky oleje. Přidáme 50 ml vody a trochu cukru. Nastrouháme zázvor a přidáme ho do zálivky...

Zdravé lososové koule s mrkvovým salátem

Zdravé lososové koule s mrkvovým salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky lososu, 2 lžíce kari pasty, 1 lžíce zázvoru, 4 lžíce koriandru, 2 lžíce vinného octu, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička slunečnicového oleje, 1 lžička třtinového cukru, 1 citrón, 2 ks mrkve, 1 ks okurky

Lososa rozmixujeme spolu s kari pastou, strouhaným zázvorem, sójovou omáčkou a koriandrem. Ze směsi vytvarujeme 4 karbanátky. Ty opečeme na oleji (4-5 minut z každé strany). Mrkev a okurek ukrajujeme podélně škrabkou tak, aby nám vznikly dlouhé ...

Pečeně v pomerančové marinádě

Pečeně v pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřová pečeně, 5 pomerančů, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce aceta balsamica, 2 lžíce zázvoru, 1 lžíce rozmarýnu

Smícháme šťávu ze čtyř pomerančů, sójovou omáčku, ocet, strouhaný zázvor a nasekaný rozmarýn. Vepřovou pečeni nařízneme shora do kříže a nalijeme na ni marinádu. Necháme přes noc marinovat. Poté pečeme přiklopené 90 minut na 200°C a pak hodinu na ...

Jogurtové brambory

Jogurtové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 250 g bílého jogurtu, 1 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky zázvoru, 1 lžička koriandru, 1 lžička kmínu, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1,5 lžíce hladké mouky

Brambory rozčtvrtíme. Povaříme je 4 minuty, poté slijeme a necháme vychladit. Smícháme strouhaný zázvor, papriku, jogurt, utřený česnek, olivový olej, mouku, koriandr a kmín. Pořádně promícháme. Vmícháme brambory a necháme 30 minut stát. Poté ...

Sečuánské krevety

Sečuánské krevety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 lžíce ořechového oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce koriandru, 3 lžičky chilli omáčky, 2 lžičky aceta balsamica, 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžičky sezamového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 troška zázvoru, 2 stroužky česneku, 2 ks jarní cibulky, 450 g krevet

Rozpálíme wok a dáme do něj ořechový olej. Až je velmi horký, přidáme zázvor, utřený česnek a nasekané jarní cibulky. Po 20 sekundách přidáme oloupané krevety. Za jednu minutu přidáme všechny ostatní ingredience a za 3 minuty už máme hotovo. P...

Grilované kotlety s omáčkou z lesních plodů

Grilované kotlety s omáčkou z lesních plodů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 4 stroužky česneku, 2 ks jarní cibulky, 1 ks chilli papričky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce včelího medu, 1 lžíce zázvoru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce koriandru, 2 lžíce petrželové natě, 200 g lesního ovoce

Vepřové kotlety osolíme, opepříme a grilujeme 8 minut z každé strany. Na másle osmažíme nadrobno nasekanou jarní cibulku a utřený česnek. Přidáme lesní ovoce, med i zázvor. Nakonec přidáme i rajčatový protlak, nasekanou chilli papričku a bylinky...

Kuřecí pilaf se zelenými fazolkami

Kuřecí pilaf se zelenými fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce zázvoru, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 ks cibule, 1 ks chilli papričky, 3 ks kuřecích prs, 250 g rýže basmati, 600 ml zeleninového vývaru, 100 g fazolek (zelené fazolové lusky)

Cibuli a chilli papričku nakrájíme na jemno, zázvor nastrouháme. Vše smažíme na oleji. Po pěti minutách přidáme nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme a přidáme rýži. Smažíme dvě minuty. Zalijeme vývarem a vaříme přikryté 10 minut. Poté přid...

Lilkový tažín s citróny a meruňkami

Lilkový tažín s citróny a meruňkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks lilku, 2 ks cibule, 2 ks citrónu, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce zázvoru, 1 lžíce včelího medu, 2 lžičky sezamu, 2 lžíce petrželové natě, 2 lžíce máty peprné, 1,5 lžičky ras al-hanout, 1,5 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 špetka šafránu, 300 ml zeleninového vývaru, 120 g meruněk, 200 g rajčat

Lilky nakrájíme na velké kusy a opečeme je na dvou lžících oleje dozlatova. Cibule nakrájíme najemno. Zázvor nastrouháme. Obojí opečeme na zbylém oleji v jiné pánvi spolu se solí a pepřem. Citróny oloupeme tak, abychom získali plátky kůry. Plát...

Salát z grilované kachny s ananasem

Salát z grilované kachny s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kachních prs, 2 ks chilli papričky, 1 stroužek česneku, 2 ks limety, 1 ks ananasu, 2 ks šalotky, 1 troška zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce koriandru, 1 lžička včelího medu, 3 hrsti fazolek (zelené fazolové lusky), 1 hrst máty peprné

Pokud máme kachní prsa s kůží, kůži odřízeneme. Chilli papričku nakrájíme najemno a zázvor nastrouháme. Česnek utřeme. Limetky vymačkáme. Ananas nakrájíme na kostičky, šalotky na kroužky. Kachní prsa nakrájíme na plátky tlusté 1 cm. Poté dáme do...

Domácí pálivý džem k masu a klobáskám

Domácí pálivý džem k masu a klobáskám

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks jablka, 2 ks badyánu, 1 ks skořice, 100 g třtinového cukru, 1 lžička zázvoru, 2 lžíce jablečného octu, 1 lžička chilli koření, 1/2 lžičky kurkumy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Dáme je do hrnce a zasypeme je cukrem. Přidáme 3 lžíce vody, ocet, šťávu z nastrouhaného zázvoru, chilli koření, kurkumu, skořici i badyán. Vaříme až jablka změknou. Poté vyndáme koře...

Tuňák v sezamu se zázvorovými nudlemi

Tuňák v sezamu se zázvorovými nudlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tuňáku, 250 g rýžových nudlí, 7 g soli, 7 g pepře, 1 lžíce řepkového oleje, 2 lžíce sezamu, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 4 ks jarní cibulky, 1-2 ks chilli papričky, 4 ks limety, 1 lžičku třtinového cukru, 1/2 lžičky zázvoru

Tuňáka osolíme, opepříme a smažíme na oleji - vevnitř musí zůstat růžový. Ještě teplého ho obalíme v sezamových semínkách. Necháme aspoň 5 minut stát a poté ho nakrájíme na plátky. Nudle uvaříme podle návodu a smícháme ho s nasekanou jarní cibulko...

Vepřové kotlety s omáčkou romesco

Vepřové kotlety s omáčkou romesco

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 2 ks mrkve, 2 ks papriky, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce včelího medu, 2 lžíce vinného octu, 4 lžíce řeckého jogurtu, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 hrsti pistácií, 1/2 hrsti lískových ořechů, 1/2 lžičky zázvoru, 1 stroužek česneku, 50 g parmazánu, 2 lžíce petrželové natě

Vepřové kotlety osolíme, opepříme a osmažíme na olivovém oleji z obou stran dozlatova. Dáme je do pekáčku. Do jiného pekáčku nebo na plech dáme papriky a pečeme na 200 °C asi 10 minut. Poté papriky vyjmeme a zabalíme do sáčku – necháme je zapaři...

Singaporské nudle

Singaporské nudle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžíce zázvoru, 1 chilli paprička, 2 stroužky česneku, 6 ks jarní cibulky, 1,5 lžíce kari koření, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce omáčky Teriyaki, 150 g krevet, 100 g šunky, 2 hrstě fazolových klíčků, 2 lžíce koriandru, 200 g nudlí

Polovinu chilli papričky nakrájíme na kolečka, zbytek nadrobno. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky. Ve woku rozpálíme olej. Přidáme zázvor, nasekanou chilli papričku, utřený česnek, nakrájené jarní cibulky a po minutě i kari koření. Poté sójovou ...

Vepřové kari s květákovou rýží

Vepřové kari s květákovou rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

425 g vepřové plece, 2 lžíce kari koření, 2 lžíce vinného octu, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 ks cibule, 2 lžíce zázvoru, 1 lžičku fenyklu, 2 lžičky římského kmínu, 2 trošky červené čočky, 400 g sterilovaných rajčat, 350 g cukety, 1 kostka hovězího bujónu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 květák, 4 lžíce koriandru

Cibuli nakrájíme najemno, zázvor nastrouháme. Vše smažíme na oleji asi 10 minut. Kari koření smícháme s vinným octem a potřeme jím vepřové maso, nakrájené na kostky. To pak dáme smažit na cibuli. Opečeme ze všech stran a dáme stranou. Kmín a fenyk...

Domácí rýžové rolky

Domácí rýžové rolky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g rýžových nudlí, 400 g čínské zeleninové směsi, 140 g krevet, 100 g kečupu, 2 stroužky česneku, 2 lžičky zázvoru, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička koření na čínu, 8-10 ks Filo těsta, 1 ks vejce, 1 špetka třtinového cukru, 3 lžíce sezamu, 1 lžíce vinného octu

Podle chuti smícháme různé ingredience – do jedné rolky může být dáno kuřecí maso a zelenina, do další zelenina a nudle, dále krevety a nudle, nebo všechno dohromady…Právě tyto variace můžeme připravovat pro děti. Do každé rolky přidáme ještě tr...

Pravá vietnamská PHO

Pravá vietnamská PHO

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězích kostí, 400 g hovězí svíčkové, 300 g rýžových nudlí, 3 ks šalotky, 4 stroužky česneku, 2 ks badyánu, 2 chilli papričky, 1 citrón, 1 lžíce zázvoru, 1 lžíce soli, 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžička skořice, 1 lžička anýzu, 1 lžička máty peprné, 1 lžička koriandru

Hovězí kosti zalijeme dvěma litry vody, přidáme přepůlené šalotky, přepůlený česnek, nastrouhaný zázvor, badyán, skořici, anýz, sůl a cukr. Vaříme dvě hodiny. Vývar přecedíme a půl hodiny v něm povaříme hovězí maso. Nudle připravíme podle návodu. ...

Dýňové birjání

Dýňové birjání

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 špetky šafránu, 500 g cibule, 175 g másla, 8 stroužků česneku, 100 g zázvoru, 3/4 lžičky chilli koření, 1 lžičku kardamomu, 1/2 lžičky muškátového ořechu, 3 ks skořice, 1 lžičku hřebíčku, 3 ks bobkového listu, 2 lžičky garam masaly, trošku muškátového květu, 3 ks limety, 1 ks chilli papričky, 3 ks dýně, 175 g Řeckého jogurtu, 450 g rýže Basmati, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce máty peprné

Šafrán smícháme se 4 lžícemi horké vody a necháme 30 minut odstát. Rýži uvaříme podle návodu. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na 100 g oleje. Česnek a zázvor dáme do mixéru a spolu se dvěma lžícemi vody rozmixujeme na pastu. Přidáme k ...

Domácí jitrnice

Domácí jitrnice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g vepřového boku, 300 g veky, 270 ml masového vývaru, 80 g plic, 20 g játry, 1 lžičku soli, 1 špetku pepře, 2 špetky zázvoru, 1 špetku nového koření, 1 lžíci majoránky, 2-3 stroužky česneku

Vepřový bok, plíce a játra uvaříme předem. Nakrájíme nadrobno. Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem. Necháme nasáknout, poté vymačkáme a smícháme s masem a vnitřnostmi. Přidáme vývar, koření a česnek. Naplníme do střívek a vaříme 35 minut...

Pečený mořský ďas s citronovou trávou

Pečený mořský ďas s citronovou trávou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks ďas mořský, 3 listy citronové trávy, 2 ks chilli papričky, 2 stroužky česneku, 2 ks limety, 1 troška zázvoru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička včelího medu, 2 lžíce olivového oleje

Rybu omyjeme, osolíme a opepříme z obou stran. Nařízneme a koření vetřeme i do řezů. Položíme ji na velký kus pečícího papíru (papír musí být tak velký, abychom do něj mohli zabalit celou rybu). Do mixéru naskládáme citronovou trávu nakrájenou ...

Knedlíčky jiaozi

Knedlíčky jiaozi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hladké mouky, 200 g čínského zelí, 250 g vepřové plece, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce zázvoru, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce Shao-sing (rýžové víno), 1 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce chilli omáčky

Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku, špetku soli a hrnek vody. Vypracujeme kuličku, kterou dáme na 30 minut odležet do ledničky. Mezitím si nakrájíme cibuli na jemno, zelí na proužky, zázvor nastrouháme, maso nakrájíme na tenké proužky, ...

Sirup z čerstvého zázvoru

Sirup z čerstvého zázvoru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek zázvoru, 1 hrnek cukru krupice, 300 ml vody, 2 ks skořice, 1 lžíce citrónové šťávy

Zázvor oloupeme, nakrájíme na plátky nebo kostičky. Nasypeme do hrnce, přidáme cukr a vodu a vše přivedeme k varu. Pak vhodíme 2 celé skořice a necháme na plotně na mírném ohni probublávat asi hodinu. Po hodině odstavíme z plotny, přidáme citrónov...

Rajčata s kuřetem

Rajčata s kuřetem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g rajčat, 40 g kuřete, 10 g mandlí, 10 g cibule, 5 g citronové kůry, 1 kapka citronové šťávy, 1 kapka sójové omáčky, 1 kapka worcesterové omáčky, 2,5 g cukru krupice, 0,5 dcl drůbežího vývaru, 10 g tuku, troška pepře, troška zázvoru, kousek chilli papričky, špetka soli

Osolená, pokrájená rajčata, cibuli s utřeným česnekem a kůrou dusíme ve vývaru do měkka. Vařené maso (nakrájené na nudličky) s kořením a posekanými mandlemi osmahneme na rozpáleném tuku, přidáme rozdušená rajčata, sójovou omáčku, worcester a citró...

stránka: