Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci želatina

Lehký a rychlý koláč s ovocem

Lehký a rychlý koláč s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

170 g polohrubé mouky, 110 g cukru krupice, 3 vejce, 6-7 lžic horké vody, 1-2 balení želatiny, hrst jahod, 2 kiwi, 1 malá konzerva ananasu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 300-500 ml zakysané smetany dle chuti, 1-2 balení vanilkového cukru

Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme horkou vodu a opět šleháme do pěny. Z bílků si připravíme sníh. Jednu půlku vmícháme opatrně do těsta, pak jemně přidáme mouku a dodáme zbytek sněhu. Pečeme v mírné troubě. Zakysanou smetanu smícháme s jednou uš...

Lehký dort s malinami

Lehký dort s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 g marcipánu, 100 g másla, 110 g cukru krupice, 2 vejce, 75 g hladké mouky, špetka kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1/2 kg malin, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 balení vanilkového cukru, 5 plátků želatiny, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 hrsti mandlových lupínků

Marcipán vymícháme do krému spolu se změklým máslem, 50 g cukru a špetkou soli. Přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva. Těsto vložíme do vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny. Maliny omyjeme, necháme okapat. Třetinu ...

Jahodový dort s tvarohem

Jahodový dort s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce polohrubé mouky, 4 lžíce cukru krupice, 4 vejce, 250 g jemného tvarohu, 100 g lučiny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 50 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení čiré želatina, 300 g čerstvých jahod

Žloutky našleháme s cukrem do pěny. Přidáme postupně pomalu tuhý sníh z bílků a nakonec po lžičkách vmícháme mouku – opatrně, jen obracením. Těsto vlijeme do dortové vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Po upečení nec...

Jahodový dort

Jahodový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3 smetany ke šlehání (šlehačka), 3 vanilkové cukry, 3 ztužovače šlehačky, 6 vejcí, 180 g cukru krystalu, 180 g polohrubé mouky, 1 lžička vody, sůl, 3 lžíce rostlinného oleje, 500 g jahod, 2 červené želatiny

Smetany ke šlehání a vanilkové cukry svaříme a necháme na 10 hodin v lednici. Z bílků, cukru a soli ušleháme tuhý sníh. Pomalu mixerem (na nejnižším stupni rychlosti) zašleháme postupně žloutky a mouku. Přidáme olej a vodu. Vylijeme do vymazané a ...

Koláč plněný krémem a ovocem

Koláč plněný krémem a ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 175 g másla, 100 g ztuženého pokrmového tuku, 150 g cukru moučky, 1 vejce, sůl, 2 pudinky vanilkové příchutě, 500 ml mléka, 1 červená želatina, 1-2 hrnečky směsi černého a červeného rybízu

Mouku smícháme se solí, vejcem a 50 g cukru. Přidáme pokrájený ztužený pokrmový tuk a vypracujeme těsto. Vyválíme placku, dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 20 cm. Z těsta vytvarujeme okraj asi 5 cm vysoký. Těsto propícháme...

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vejcí, 70 g cukru moučky, 70 g polohrubé mouky, špetka soli, 150 ml vody, 100 g pokrmového tuku, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 konzerva jahod, 1 červená želatina, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Žloutky utřeme s cukrem. Přidáváme horkou vodu a rozpuštěný pokrmový tuk. Mouku smícháme s kypřícím práškem a střídavě s ušlehaným sněhem z bílků a soli, opatrně vmícháváme do žloutkové směsi. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a moukou...

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg jahod, 450 g cukru krupice, 1 sáček želatiny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička rostlinného oleje

Několik nejkrásnějších jahod si odložíme stranou. Ostatní jahody rozmixujeme. Želatinu připravíme dle návodu na obalu, přidáme 350 g cukru a rozmixované jahody. Vše důkladně promícháme a necháme vychladnout. Mezitím ušleháme smetanu se zbylým cukr...

Mátové želé

Mátové želé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček želatiny, 1 lžíce mátového sirupu, 225 ml vody, 3 lžíce cukru krystalu

Smícháme vodu, cukr, sirup a přidáme želatinu. Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Ihned podáváme.

Italský ořechový krém

Italský ořechový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 30 g cukru moučky, 1 sáček želatiny, 50 g másla, 80 g vlašských ořechů

Mléko smícháme s cukrem, máslem, nasekanými ořechy a želatinou. Vše důkladně promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme trochu vychladit a hned za občasného míchání a použijeme, dokud nám krém ještě zcela neztuhl.

Ledový čokoládový dort s oříšky

Ledový čokoládový dort s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

380 g cukru moučky, 360 g vlašských ořechů, 9 vaječných bílků, 4 lžíce vody, 4 vejce, 120 g cukru krystalu, 40 g hladké mouky, 170 g másla, 200 g čokolády na vaření, 200 ml mléka, 1 sáček želatiny, 4 lžíce granka, 100 ml čokoládové polevy, 50 ml bílé čokoládové polevy

Dortovou formu o průměru 23 cm dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a vlijeme Italskou pěnu s oříšky, kterou jsme si připravili z 280 g cukru moučky, 100 g vlašských ořechů, 4 vaječných bílků a vody (viz související recepty). Dáme pé...

Nepečený smetanový dort s borůvkami

Nepečený smetanový dort s borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml zakysané smetany, 1-2 balení dětských piškotů, 500 g borůvek, 200 g cukru moučky, 100 ml rumu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 sáčky želatiny

Piškoty uložíme do dortové formy o průměru 23 cm tak, aby pokryly dno formy, a pokapeme rumem. Smetanu ke šlehání dáme do kastrůlku, přidáme 3 lžíce cukru, želatinu a přivedeme k varu. Vlijeme do zakysané smetany, přidáme zbytek cukru a vše důklad...

Italská pomerančová pěna

Italská pomerančová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 1 sáček čiré želatiny, 2 vaječné bílky, 60 g cukru krystalu, 3 lžíce cukru moučky

Pomeranče rozkrojíme a vymačkáme. Do vymačkané pomerančové šťávy přidáme cukr moučku, želatinu a přivedeme k varu. Odstavíme z plamene a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím cukr krystal a vaječné bílky ušleháme do husté pěny. Postupn...

Jahodová pěna

Jahodová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva jahod, 1 sáček červené želatiny, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3 lžíce cukru moučky

Jahody scedíme, rozmixujeme a přidáme zpět do jahodové šťávy společně s cukrem a želatinou. Přivedeme k varu, sejmeme z plamene a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím si ušleháme smetanu do husté šlehačky a postupně vmícháváme vychlad...

Ledový ovocný dort

Ledový ovocný dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

180 g cukru krystalu, 6 lžic cukru moučky, 2 pomeranče, 6 vaječných bílků, 1 sáček čiré želatiny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 konzerva jahod, 1 sáček červené želatiny, 30 g másla, 140 g mandlí, 5 lžic jahodové marmelády, 40 g polohrubé mouky, 4 vejce, špetka soli, 1/2 sáčku ztužovače šlehačky

Mandle zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme, dokud se slupka nezačne odlupovat. Mandle scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. K bílkům přidáme další 4 bílky, 120 g cukru moučky, špetku soli a v...

Ledový ovocný dort

Ledový ovocný dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

180 g cukru krystalu, 6 lžic cukru moučky, 2 pomeranče, 6 vaječných bílků, 1 sáček čiré želatiny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 konzerva jahod, 1 sáček červené želatiny, 30 g másla, 140 g mandlí, 5 lžic jahodové marmelády, 40 g polohrubé mouky, 4 vejce, špetka soli, 1/2 sáčku ztužovače šlehačky

Mandle zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme, dokud se slupka nezačne odlupovat. Mandle scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. K bílkům přidáme další 4 bílky, 120 g cukru moučky, špetku soli a v...

Ovocný zákusek

Ovocný zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 390 g cukru moučky, 100 g Hery, 1 vejce, 4 lžíce kakaa, 420 ml mléka, 125 g másla, 2 vaječné žloutky, 1,5 pudinku vanilkové příchuti, 0,5 sáčku vanilkového cukru, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 konzervy jahod, 3 sáčky červené želatiny, 24 čerstrvých jahod

Z mouky, 120 g cukru moučky, Hery, vejce a kakaa vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. Z každého dílu vyválíme tenkou placku, vložíme na plech s pečícím papírem a dotvarujeme dle plechu. Těsto propícháme vidličkou a pečeme ...

Tvarohový dort

Tvarohový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg tvarohu, 150 g másla, 160 g cukru moučka, 2 dcl mléka, 1 lžíce želatiny, 250 g piškotů, 1 lžíce rumu, 3 lžíce uvařeného čaje, 200 g jahod

Máslo, tvaroh a moučkový cukr spolu smícháme do pěny. Želatinu rozpustíme ve vlažném mléce a pomalu přidáváme k tvarohu. Do dortové formy ukládáme na dno nahusto piškoty, čaj smícháme s rumem a polovinou směsi pokapeme piškoty. Na piškoty vylijeme...

Karamelový krém

Karamelový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g cukru krupice, 600 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 dcl mléka, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce cukru moučky, 100 g vlašských ořechů, 2 lžičky želatiny, 0,5 dcl vody

Krupicový cukr rozpustíme na mírném plameni. Polovinu necháme ztuhnout. Do druhé poloviny přilijeme mléko a mícháme, dokud se karamel zcela nerozpustí. Smetanu ke šlehání ušleháme a přidáme mléčno-karamelovou hmotu, moučkový a vanilkový cukr. Ořec...

Pěnový pudink s čokoládou a ovocem

Pěnový pudink s čokoládou a ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 50 g cukru krupice, 1 pudink vanilkové příchuti, 1 čirou želatinu, 400 g jahod, 2 bílky, 100 g čokolády na vaření

Do hrnku nalijeme mléko, přidáme cukr, pudinkový prášek, žele a dobře rozmícháme. Směs za stálého míchání metličkou uvedeme do varu. Vaříme jen půl minuty, pak odstavíme a ještě do horkého pudinku vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Směs nalijeme do m...

Nepečený jogurtový řez s rybízem

Nepečený jogurtový řez s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 2 vanilkové cukry, 3 lžíce cukru moučky, 1 velké balení piškotů dětských, 300 g rybízu, 1 čirou želatinu

Na dno nádoby položíme pečicí papír nebo fólii a formu vyložíme piškoty. Teprve poté připravíme krém. Krém: Smetanu ušleháme s cukrem, přidáme jogurt a krátce šleháme. Poté připravíme podle návodu želatinu, vmícháme do něj lžíci krému, důkladně ...

Nepečená tvarohová bábovka

Nepečená tvarohová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 1 zakysanou smetanu, 4-5 lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 čirou želatinu, 100 g rybízu, 100 g angreštu, 1 balení piškotů dětských

Tvaroh ušleháme se zakysanou smetanou, cukrem a poté zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a vmícháme uvařenou želatinou, kterou jsme připravili dle návodu na obalu. Bábovkovou formu vyložíme potravinovou fólií, vlijeme polovinu hmoty, poklademe piš...

Lehký ovocný dortík

Lehký ovocný dortík

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

TĚSTO: 4 vejce, 130 g cukru krupice, 130 g změklého másla, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 160 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, NÁPLŇ: 8 plátků želatiny, 250 g bílého jogurtu, 150 ml jablečného džusu, vymačkaná šťáva z 1 citrónu, 75 g cukru moučka, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ztužovač šlehačky, ovoce dle chuti, ovocná marmeláda

Suroviny na těsto postupně vyšleháme a pak nalejeme do formy vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 160°C. Po vychladnutí korpus rozkrojíme. Náplň: Jogurt smícháme s džusem, citrónovou šťávou a cukrem. Šlehačku vyš...

Borůvkové řezy

Borůvkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 3 lžíce horké vody, 6 lžic cukru krupice, 1 lžíce škrobové moučky nebo vanilk. pudingového prášku, 1 lžíce oleje, 1 smetana ke šlehání (šlehačka), 1 sáček ztužovače šlehačky, 1 zakysaná smetana, 500 ml borůvkového jogurtu, 1 lžíce borůvkového džemu, 1 sáček želatiny čiré, borůvky, piškoty dětské, 6 lžic polohrubé mouky

TĚSTO: Žloutky vyšleháme s vodou a cukrem do běla, přimícháme mouku, škrob nebo vanilkový prášek, olej a nakonec sníh z bílků. Pečeme 25 minut na 180°C. NÁPLŇ: Šlehačku ušleháme se ztužovačem, přišleháme zakysanou smetanu, jogurt, džem a nakone...

Ovocné piškotové řezy

Ovocné piškotové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g hladké mouky, 80 g škrobové moučky, 1 kypřící prášek do pečiva, 6 vajec, 3-4 lžíce studené vody, špetka soli, 180 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 600 ml mléka, 2 pudingové prášky vanilkové, 3 lžíce cukru krupice, 200 g cukru moučka, 1 kostka másla, 1 dortové želé připravené podle návodu, ovoce

TĚSTO: Oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme s vodou a špetkou soli na tuhý sníh a postupně přidáváme polovinu krystalového cukru. Žloutky s druhou polovinou krystalového cukru a vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Vařečkou opatrně přimícháme sn...

Lahodný mls z Galaretky

Lahodný mls z Galaretky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 500 ml zakysané smetany, 2 želatiny, které se nevaří, 650 ml vroucí vody, 1 sklenku kandovaného ovoce

Jednu želatinu rozpustíme ve 250 ml vroucí vodě a vlijeme do jogurtu smíchaného se zakysanou smetanou. Formu vyložíme potravinářskou folií. Pak do ní nalijeme hmotu a necháme ztuhnout v ledničce. Poté rozložíme ovoce a zalijeme další želatinou roz...

stránka: