Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci želatina

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg jahod, 450 g cukru krupice, 1 sáček želatiny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička rostlinného oleje

Několik nejkrásnějších jahod si odložíme stranou. Ostatní jahody rozmixujeme. Želatinu připravíme dle návodu na obalu, přidáme 350 g cukru a rozmixované jahody. Vše důkladně promícháme a necháme vychladnout. Mezitím ušleháme smetanu se zbylým cukr...

Nepečený smetanový dort s borůvkami

Nepečený smetanový dort s borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml zakysané smetany, 1-2 balení dětských piškotů, 500 g borůvek, 200 g cukru moučky, 100 ml rumu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 sáčky želatiny

Piškoty uložíme do dortové formy o průměru 23 cm tak, aby pokryly dno formy, a pokapeme rumem. Smetanu ke šlehání dáme do kastrůlku, přidáme 3 lžíce cukru, želatinu a přivedeme k varu. Vlijeme do zakysané smetany, přidáme zbytek cukru a vše důklad...

Nepečený jogurtový řez s rybízem

Nepečený jogurtový řez s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 2 vanilkové cukry, 3 lžíce cukru moučky, 1 velké balení piškotů dětských, 300 g rybízu, 1 čirou želatinu

Na dno nádoby položíme pečicí papír nebo fólii a formu vyložíme piškoty. Teprve poté připravíme krém. Krém: Smetanu ušleháme s cukrem, přidáme jogurt a krátce šleháme. Poté připravíme podle návodu želatinu, vmícháme do něj lžíci krému, důkladně ...

Nepečená tvarohová bábovka

Nepečená tvarohová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 1 zakysanou smetanu, 4-5 lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 čirou želatinu, 100 g rybízu, 100 g angreštu, 1 balení piškotů dětských

Tvaroh ušleháme se zakysanou smetanou, cukrem a poté zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a vmícháme uvařenou želatinou, kterou jsme připravili dle návodu na obalu. Bábovkovou formu vyložíme potravinovou fólií, vlijeme polovinu hmoty, poklademe piš...

Lahodný mls z Galaretky

Lahodný mls z Galaretky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 500 ml zakysané smetany, 2 želatiny, které se nevaří, 650 ml vroucí vody, 1 sklenku kandovaného ovoce

Jednu želatinu rozpustíme ve 250 ml vroucí vodě a vlijeme do jogurtu smíchaného se zakysanou smetanou. Formu vyložíme potravinářskou folií. Pak do ní nalijeme hmotu a necháme ztuhnout v ledničce. Poté rozložíme ovoce a zalijeme další želatinou roz...

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenku sterilované zeleniny, 6 uvařených vajec natvrdo, 150 g uzeného masa, 1 cibuli, 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, 1 masox, 250 g majonézy, 1 želatinu na tlačenku

Sterilovanou zeleninu scedíme do mísy - nálev nevylíváme! Vejce, maso, cibuli i papriky nakrájím na kostičky a přidáme k zelenině. Přidáme majonézu a vše pořádně promícháme. K nálevu ze sterilované zeleniny přidáme vodu a dle návodu připravím žela...

Tvarohový dort s jahodami

Tvarohový dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení světlých a 1 balení tmavých BEBE sušenek, 100 g rozpuštěného másla, troška rumu, 500 g tvarohu, 320 ml smetany ke šlehání, 125 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 50 ml citrónové šťávy, 250 g jahod, 1 balení želatiny dr. Oetker , 60 ml vody, 1 čiré připravené dortové želé

Rozmixujeme sušenky, přidáme máslo, případně rum a cukr podle chuti, tak aby vznikla lehce soudržná hmota (pokud se drobí, přidáme máslo nebo rum). Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, boky potřeme máslem. Sušenkovou hmotu natlačíme na dno ...

Tvarohový dort s jahodami

Tvarohový dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení světlých a 1 balení tmavých BEBE sušenek, 100 g rozpuštěného másla, troška rumu, 500 g tvarohu, 320 ml smetany ke šlehání, 125 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 50 ml citrónové šťávy, 250 g jahod, 1 balení želatiny dr. Oetker , 60 ml vody, 1 čiré připravené dortové želé

Rozmixujeme sušenky, přidáme máslo, případně rum a cukr podle chuti, tak aby vznikla lehce soudržná hmota (pokud se drobí, přidáme máslo nebo rum). Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, boky potřeme máslem. Sušenkovou hmotu natlačíme na dno ...

Citrónové suflé

Citrónové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic citrónové šťávy, 2 lžíce citrónové kůry, 200 ml smetany, 4 ks vajec, 200 g cukru krupice, 1 lžíce želatiny, 4 lžíce vody

Připravíme si misku na suflé, dáme kolem ní dvojitý povoskovaný papír. V míse si ušleháme žloutky do zhoustnutí, poté postupně přisypáváme cukr, citrónovou kůru a přiléváme citrónovou šťávu. Mísu dáme do vodní lázně a šleháme, dokud není směs hust...

Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krupice, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 500 g jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 300 g jahod, 7 lžíc Griotky, 32 cukrářských piškotů, 4 plátky želatiny

Jahody a piškoty pokapeme griotkou. Smetanu ušleháme s 20 g cukru a vanilkovým cukrem. Zbylý cukr a tvaroh utřeme. Do kastrůlku dáme studenou vodu a na pět minut do ní ponoříme želatinu, aby změkla. Pak ji trochu zahřejeme a mícháme, dokud se nero...

Tvarohový dort nepečený

Tvarohový dort nepečený

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jemného tvarohu, 250 g cukru moučka, 2 ks slepičích vajec, 2 dcl mléka, 125 g másla, 2 lžíce želatiny + 2dcl mléka, 1 balení piškotů, čerstvé nebo kompotované ovoce, 1 sáček práškové želatiny na dozdobení, 1 hrst ovoce na dozdobení

Želatinu zalijeme 2dcl mléka a necháme nabobtnat. Potom za stálého míchání přivedeme k varu. Dáme do mixéru, přidáme všechno ostatní a umixujeme hladkou hmotu. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme polovinu hmoty, naskládáme piškoty,...

Tvarohový dort nepečený

Tvarohový dort nepečený

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jemného tvarohu, 250 g cukru moučka, 2 ks slepičích vajec, 2 dcl mléka, 125 g másla, 2 lžíce želatiny + 2dcl mléka, 1 balení piškotů, čerstvé nebo kompotované ovoce, 1 sáček práškové želatiny na dozdobení, 1 hrst ovoce na dozdobení

Želatinu zalijeme 2dcl mléka a necháme nabobtnat. Potom za stálého míchání přivedeme k varu. Dáme do mixéru, přidáme všechno ostatní a umixujeme hladkou hmotu. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme polovinu hmoty, naskládáme piškoty,...

Banánový dort od Irči

Banánový dort od Irči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 piškotový korpus, 4 banány, 2 hrnky mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 balení práškové želatiny, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačky), 1 sklenice džemu

Z mléka, cukru a pudinkoveho prášku uvaříme pudink, ještě do horkého pudinku vmícháme namočenou želatinu a po vychladnutí smícháme s ušlehanou smetanou. Dortový korpus rozřízneme, spodní část potřeme džemem a poklademe na plátky nakrájenými banány...

Tříbarevná čokoládová pěna

Tříbarevná čokoládová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení želatiny (15g), 200 g mléčné čokolády, 200 g bílé čokolády, 200 g hořké čokolády, 2 žloutky, 4 vejce, 6 lžíc cukru krupice, 4 lžíce kávy, 800 ml smetany ke šlehání

Dvě středně velké mísy si naplníme chladnou vodou. Želatinu si rozdělíme na poloviny a každou zvlášť namočíme do vody v mísách. Na hrubém struhadle nastrouhané každou čokoládu zvlášť. V mixéru ušleháme vždy pouze jeden žloutek se dvěma celými vejc...

Malinový jogurt

Malinový jogurt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

65 dkg malin, 300 ml bílého jogurtu, troška cukru krystal - dle chuti, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček želatiny

Připravíme si želatinu – postupujeme dle návodu na obalu. Připravíme si 3 misky a na dno dáme omyté maliny (nějaké si necháme na ozdobu). Do bílého jogurtu přidáme rozpuštěnou želatinu a vanilkový cukr (kdo chce, může dosladit i klasickým cukrem)....

Jablečno-skořicový dort

Jablečno-skořicový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukrářských piškotů, 125 g másla, 2 červená jablka, 500 g cream cheese (např. Philadelphia, případně nesolené druhy žervé), 300 g bílého jogurtu, 3 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžičky skořice, špetka soli, 1 balíček práškové želatiny, 75 g cukru, 200 g jablečné přesnídávky, 2 hrsti rozinek namočených v rumu

Nejprve je třeba rozdrtit cukrářské piškoty – vložte je třeba do papírového sáčku a válečkem či paličkou na maso je jednoduše nadrťte. V kastrolku rozpusťte máslo, přidejte do něj nadrcené piškoty a hotovou směsí vystelte dno dortové formy. Ráfek ...

Tvarohový dort BB (broskve, borůvky)

Tvarohový dort BB (broskve, borůvky)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší plechovka broskvového kompotu, 1/4 kg borůvek, 4 dcl mléka, 1 lžíce želatiny, 1/4 kg tvarohu, 120 g másla, 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrnek moučkového cukru, 200 g dětských piškotů

Do 2 dl mléka namočíme alespoň na 2 hod. vrchovatou polévkovou lžíci želatiny v prášku. Pak dáme do mixéru tvaroh (kostku), máslo, vanilkový cukr a moučkový cukr. Přidáme nabobtnalou želatinu a další 2 dl mléka, které jsme svařili. Vše rozmixujeme...

Pěnový pudink s čokoládou a ovocem

Pěnový pudink s čokoládou a ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 50 g cukru krupice, 1 pudink vanilkové příchuti, 1 čirou želatinu, 400 g jahod, 2 bílky, 100 g čokolády na vaření

Do hrnku nalijeme mléko, přidáme cukr, pudinkový prášek, žele a dobře rozmícháme. Směs za stálého míchání metličkou uvedeme do varu. Vaříme jen půl minuty, pak odstavíme a ještě do horkého pudinku vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Směs nalijeme do m...

Mátové želé

Mátové želé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček želatiny, 1 lžíce mátového sirupu, 225 ml vody, 3 lžíce cukru krystalu

Smícháme vodu, cukr, sirup a přidáme želatinu. Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Ihned podáváme.

Italský ořechový krém

Italský ořechový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 30 g cukru moučky, 1 sáček želatiny, 50 g másla, 80 g vlašských ořechů

Mléko smícháme s cukrem, máslem, nasekanými ořechy a želatinou. Vše důkladně promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme trochu vychladit a hned za občasného míchání a použijeme, dokud nám krém ještě zcela neztuhl.

Italská pomerančová pěna

Italská pomerančová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 1 sáček čiré želatiny, 2 vaječné bílky, 60 g cukru krystalu, 3 lžíce cukru moučky

Pomeranče rozkrojíme a vymačkáme. Do vymačkané pomerančové šťávy přidáme cukr moučku, želatinu a přivedeme k varu. Odstavíme z plamene a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím cukr krystal a vaječné bílky ušleháme do husté pěny. Postupn...

Jahodová pěna

Jahodová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva jahod, 1 sáček červené želatiny, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3 lžíce cukru moučky

Jahody scedíme, rozmixujeme a přidáme zpět do jahodové šťávy společně s cukrem a želatinou. Přivedeme k varu, sejmeme z plamene a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím si ušleháme smetanu do husté šlehačky a postupně vmícháváme vychlad...

Karamelový krém

Karamelový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g cukru krupice, 600 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 dcl mléka, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce cukru moučky, 100 g vlašských ořechů, 2 lžičky želatiny, 0,5 dcl vody

Krupicový cukr rozpustíme na mírném plameni. Polovinu necháme ztuhnout. Do druhé poloviny přilijeme mléko a mícháme, dokud se karamel zcela nerozpustí. Smetanu ke šlehání ušleháme a přidáme mléčno-karamelovou hmotu, moučkový a vanilkový cukr. Ořec...

Obložené houby v aspiku

Obložené houby v aspiku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hub naložených v octě, 200 g šunky, 3 vejce na tvrdo, 3 malé kyselé okurky, 1-2 kapie, petrželka, sůl, 1,5 l vody, 100 g želatiny, lžíce cukru, lžíce octa, lžíce soli

Opláchnuté huby rozložíme na dno hranatej nádoby, obložíme plátkami šunky, vajec, uhoriek a kapii. Trocha osolíme, posýpeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a zalejeme čiastočne vychladnutým aspikom. ASPIK: Vodu s octom, cukrom a so soľou pre...

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

želatina, 500 ml čerstvé smetany 40 %, 40 g prosetého moučkového cukru, 1 vanilkový lusk, 200 g čerstvých jahod, krystalový cukr, rostlinný olej

Do nádoby dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu. Necháme 5 min. absorbovat vodu do želatiny. Připravíme si nádoby 125 ml, které vymažeme olejem. V hrnci pomalu zahříváme smetanu spolu s cukrem a vanilkovým luskem na středním plamenu. Za občasného p...

stránka: