Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci želatina

Banánový dort od Irči

Banánový dort od Irči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 piškotový korpus, 4 banány, 2 hrnky mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 balení práškové želatiny, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačky), 1 sklenice džemu

Z mléka, cukru a pudinkoveho prášku uvaříme pudink, ještě do horkého pudinku vmícháme namočenou želatinu a po vychladnutí smícháme s ušlehanou smetanou. Dortový korpus rozřízneme, spodní část potřeme džemem a poklademe na plátky nakrájenými banány...

Barevná mozaika

Barevná mozaika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml láku z okurek, 100 g majonézy, 100 g jogurtu, 4 vejce uvařená natvrdo, 200 g sterilovaných okurek, 50 g tenkých plátků šunky, ½ mrkve, citrónová šťáva, sůl, 20 g práškové želatiny

Jednu okurku a mrkev nakrájíme na co nejjemnější nudličky, nudličky z mrkve krátce povaříme v osolené vodě, přecedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Želatinu nasypeme do tlustostěnné sklenice a zalijeme 50 ml studené vody a r...

Borůvkové řezy

Borůvkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 3 lžíce horké vody, 6 lžic cukru krupice, 1 lžíce škrobové moučky nebo vanilk. pudingového prášku, 1 lžíce oleje, 1 smetana ke šlehání (šlehačka), 1 sáček ztužovače šlehačky, 1 zakysaná smetana, 500 ml borůvkového jogurtu, 1 lžíce borůvkového džemu, 1 sáček želatiny čiré, borůvky, piškoty dětské, 6 lžic polohrubé mouky

TĚSTO: Žloutky vyšleháme s vodou a cukrem do běla, přimícháme mouku, škrob nebo vanilkový prášek, olej a nakonec sníh z bílků. Pečeme 25 minut na 180°C. NÁPLŇ: Šlehačku ušleháme se ztužovačem, přišleháme zakysanou smetanu, jogurt, džem a nakone...

Citrónové suflé

Citrónové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic citrónové šťávy, 2 lžíce citrónové kůry, 200 ml smetany, 4 ks vajec, 200 g cukru krupice, 1 lžíce želatiny, 4 lžíce vody

Připravíme si misku na suflé, dáme kolem ní dvojitý povoskovaný papír. V míse si ušleháme žloutky do zhoustnutí, poté postupně přisypáváme cukr, citrónovou kůru a přiléváme citrónovou šťávu. Mísu dáme do vodní lázně a šleháme, dokud není směs hust...

Citrónové želé

Citrónové želé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 sáčku instantní želatiny, 1 citrón, citronová kůra, pomerančová kůra, 100 g cukru krupice

Želatinu necháme nabobtnat ve 300 ml vody. Citrón omyjeme, šťávu vymačkáme a kůru nastrouháme. Želatinu zahřejeme a smícháme s cukrem a citrónovou šťávou. Přidáme několik proužků kůry a vše nalijeme do předem vypláchnutých formiček. Necháme vychla...

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 60 g cukru krupice, 50 g hladké mouky, 1 vrchovatou lžičku kakaa, Na krém: 2 žloutky, 100 g hořké čokolády, 50 g cukru krupice, 250 ml min. 33% šlehačky, 1/2 sáčku želatinového ztužovače do šlehačky (pokud máte čas chladit dezerty aspoň 4 hodiny, můžete jej vynechat), Na dozdobení: 200 g drobných lesních či zahradních plodů, 2 sáčky želatiny v prášku, 50 g mandlových lupínků

Vejce rozklepněte do mísy a vyšlehejte s cukrem do pěny. Do té postupně zašlehejte mouku prosátou s kakaem. Těsto nalijte na plech v asi 5 mm silné vrstvě a dejte péct při 180°C na 7–8 minut. Pak se pusťte do krému. Nejdřív vyšlehejte šlehačku do ...

Domácí Kinder mléčný řez

Domácí Kinder mléčný řez

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 200 g cukru krupice, 6 lžic teplé vody, 80 g rozehřátého másla, 300 g hladké mouky, 40 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička kypřícího prášku do perníku, 8 lžic cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 375 ml polotučného mléka, 1,5 sáčku dortové želatiny, 800 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 250 g čokolády na vaření, 100 g másla

PŘÍPRAVA PIŠKOTU: Ze žloutků a cukru vyšleháme hustou pěnu a po malých dávkách přidáváme vodu. Dále opatrně zašleháme tekuté zchladlé máslo. Do pěny opět po malých dávkách vysypeme směs mouky, kakaa, kypřícího prášku a prášku do perníku. Těsto p...

Dort s sherry krémem a čepicí ze sněhových pusinek

Dort s sherry krémem a čepicí ze sněhových pusinek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g listového těsta, 7 plátků želatiny, 1 sklenka meruňkového kompot (850g), 125 ml polosuchého sherry, 80 g cukru krupice, 400 ml smetany, 1 pomeranč - šťáva z něj, 3 žloutky, Sněhové pusinky: 200 g cukru krupice, 4 bílky, 100 g mandlových lupínků

Listové těsto rozválíme na kruh o průměru 28cm.Přeneseme do rozevírací dortové formy,povrch několikrát propíchneme a těsto necháme 30min.odpočinout.Troubu předehřejeme na 200 stupnů.Listové těsto pečeme asi 20min.do světle hněda. Meruňky scedíme....

Fofr koláč

Fofr koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení skořicového cukru, 6 lžic moučkového cukru, 400 ml mléka, špetka soli, 1 vejce, 1 balení želatiny v prášku, 1 balení ovocného kompotu

Ovoce scedíme, necháme okapat a šťávu uchováme na želatinu. Ostatní suroviny smícháme jako na palačinky, jen je těsto hustší, asi jako krupicová kaše. Pekáč vymažeme olejem a těsto do něho vlijeme. Dáme do předehřáté trouby na 200°C na 5...

Houbová tlačenka

Houbová tlačenka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g čerstvých hub, 300 g kuřecích stehen (nebo srdíček, žaludků, apod.), majoránka, tymián, česnek, Vegeta, mletý pepř, 1 balení želatiny, sůl

Z kuřecího masa se solí uděláme 1/2l vývaru, do něj dáme povařit houby, pokrájené na větší kusy, okořeníme majoránkou, tymiánem, pepřem, třeným česnekem. Maso obereme, pokrájíme a smícháme s houbami, ze kterých jsme scedili vývar. Ve vychladlém vý...

Italská pomerančová pěna

Italská pomerančová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 1 sáček čiré želatiny, 2 vaječné bílky, 60 g cukru krystalu, 3 lžíce cukru moučky

Pomeranče rozkrojíme a vymačkáme. Do vymačkané pomerančové šťávy přidáme cukr moučku, želatinu a přivedeme k varu. Odstavíme z plamene a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím cukr krystal a vaječné bílky ušleháme do husté pěny. Postupn...

Italský ořechový krém

Italský ořechový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 30 g cukru moučky, 1 sáček želatiny, 50 g másla, 80 g vlašských ořechů

Mléko smícháme s cukrem, máslem, nasekanými ořechy a želatinou. Vše důkladně promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme trochu vychladit a hned za občasného míchání a použijeme, dokud nám krém ještě zcela neztuhl.

Jablečno-skořicový dort

Jablečno-skořicový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukrářských piškotů, 125 g másla, 2 červená jablka, 500 g cream cheese (např. Philadelphia, případně nesolené druhy žervé), 300 g bílého jogurtu, 3 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžičky skořice, špetka soli, 1 balíček práškové želatiny, 75 g cukru, 200 g jablečné přesnídávky, 2 hrsti rozinek namočených v rumu

Nejprve je třeba rozdrtit cukrářské piškoty – vložte je třeba do papírového sáčku a válečkem či paličkou na maso je jednoduše nadrťte. V kastrolku rozpusťte máslo, přidejte do něj nadrcené piškoty a hotovou směsí vystelte dno dortové formy. Ráfek ...

Jablková rýže

Jablková rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 jablek, 1,25 dcl cukru krupice, 120 g Rýže natural (celozrnná), 1 sáček želatiny, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Jablka oloupeme, nakrájíme na jemné nudličky a udusíme ve vařeném cukru s přidáním šťávy z citronu. Současně uvaříme rýži, zchladíme ji studenou vodou a necháme okapat. Přidáme chladná udušená jablka a přimícháme ušlehanou šlehačku, kterou jsme uš...

Jahodová pěna

Jahodová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva jahod, 1 sáček červené želatiny, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3 lžíce cukru moučky

Jahody scedíme, rozmixujeme a přidáme zpět do jahodové šťávy společně s cukrem a želatinou. Přivedeme k varu, sejmeme z plamene a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím si ušleháme smetanu do husté šlehačky a postupně vmícháváme vychlad...

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg jahod, 450 g cukru krupice, 1 sáček želatiny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička rostlinného oleje

Několik nejkrásnějších jahod si odložíme stranou. Ostatní jahody rozmixujeme. Želatinu připravíme dle návodu na obalu, přidáme 350 g cukru a rozmixované jahody. Vše důkladně promícháme a necháme vychladnout. Mezitím ušleháme smetanu se zbylým cukr...

Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krupice, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 500 g jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 300 g jahod, 7 lžíc Griotky, 32 cukrářských piškotů, 4 plátky želatiny

Jahody a piškoty pokapeme griotkou. Smetanu ušleháme s 20 g cukru a vanilkovým cukrem. Zbylý cukr a tvaroh utřeme. Do kastrůlku dáme studenou vodu a na pět minut do ní ponoříme želatinu, aby změkla. Pak ji trochu zahřejeme a mícháme, dokud se nero...

Jahodovo - karamelové košíčky

Jahodovo - karamelové košíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 480 g másla, 140 g cukru moučka, 2 sáčky vanilkového cukru, 4 žloutky, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, jahody, 1 sáček želatiny

Z mouky, 280 g másla, moučkového cukru, žloutků, vanilky a trochy citronové kůry připravíme křehké těsto, které necháme chvíli v lednici odpočívat. Formičky na košíčky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z těsta bereme kousky jako ořech a vtlačíme ...

Jahodový dort

Jahodový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3 smetany ke šlehání (šlehačka), 3 vanilkové cukry, 3 ztužovače šlehačky, 6 vejcí, 180 g cukru krystalu, 180 g polohrubé mouky, 1 lžička vody, sůl, 3 lžíce rostlinného oleje, 500 g jahod, 2 červené želatiny

Smetany ke šlehání a vanilkové cukry svaříme a necháme na 10 hodin v lednici. Z bílků, cukru a soli ušleháme tuhý sníh. Pomalu mixerem (na nejnižším stupni rychlosti) zašleháme postupně žloutky a mouku. Přidáme olej a vodu. Vylijeme do vymazané a ...

Jahodový dort s tvarohem

Jahodový dort s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce polohrubé mouky, 4 lžíce cukru krupice, 4 vejce, 250 g jemného tvarohu, 100 g lučiny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 50 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení čiré želatina, 300 g čerstvých jahod

Žloutky našleháme s cukrem do pěny. Přidáme postupně pomalu tuhý sníh z bílků a nakonec po lžičkách vmícháme mouku – opatrně, jen obracením. Těsto vlijeme do dortové vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Po upečení nec...

Jahůdkový dortík

Jahůdkový dortík

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

120 g polohrubé mouky, 60 g másla, 60 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 4 g prášku do pečiva, 30 ml mléka, 1,75 kg jahod, 2 balení želatiny od Dr.Oetkera po 24g (jinak adekvátní množství na 0,5 l vody), tuk na vymazání formy, mleté ořechy nebo mandle na vysypání formy

Formu vymažeme tukem a vysypeme mletými ořechy. Ušleháme těsto, nalijeme do formy a upečeme. Mezitím oddělíme 1 kg jahod a rozmixujeme je. Dřeň můžeme osladit (v tom případě musíme povařit rozmixované jahody s cukrem). Druhý díl jahod (1/4 kg) nak...

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vejcí, 70 g cukru moučky, 70 g polohrubé mouky, špetka soli, 150 ml vody, 100 g pokrmového tuku, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 konzerva jahod, 1 červená želatina, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Žloutky utřeme s cukrem. Přidáváme horkou vodu a rozpuštěný pokrmový tuk. Mouku smícháme s kypřícím práškem a střídavě s ušlehaným sněhem z bílků a soli, opatrně vmícháváme do žloutkové směsi. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a moukou...

Jess řezíky

Jess řezíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krystal, 200 g hladké mouky, 50 g kakaa, 6 plátků želatiny, 450 ml smetany ke šlehání , 500 g bílého jogurtu, 200 g pomerančové marmelády, žlutý cukrový meloun

Vejce s cukrem důkladně vyšleháme do husté pěny, přidáme mouku a kakao a opatrně promícháme. Obdélníkovou formu vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Hotové těsto nalijeme do formy, kterou vložíme do vyhřáté trouby...

Jessy jahodový dort

Jessy jahodový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 100 g másla, 120 g cukru krupice, 3 sáčky vanilkového cukru, špetka soli, 1 žloutek, 1 lžíce zakysané smetany, 450 ml jogurtu, 1 citrón, 2 cl vaječného likéru, 1 sáček bílé želatiny, 300 g jahod, 1/2 sáčku červené želatiny, 50 g mandlových plátků

Utřeme máslo s 50 g cukru, 1 vanilkovým cukrem, solí a žloutkem. Přidáme mouku s kysanou smetanou, vypracujeme těsto a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Rozpálíme troubu na 200 st. C. Vymastíme 12 formiček na bábovičky, vyplníme je těstem a pečem...

Jessy jahodový dort

Jessy jahodový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 100 g másla, 120 g cukru krupice, 3 sáčky vanilkového cukru, špetka soli, 1 žloutek, 1 lžíce zakysané smetany, 450 ml jogurtu, 1 citrón, 2 cl vaječného likéru, 1 sáček bílé želatiny, 300 g jahod, 1/2 sáčku červené želatiny, 50 g mandlových plátků

Utřeme máslo s 50 g cukru, 1 vanilkovým cukrem, solí a žloutkem. Přidáme mouku s kysanou smetanou, vypracujeme těsto a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Rozpálíme troubu na 200 st. C. Vymastíme 12 formiček na bábovičky, vyplníme je těstem a pečem...

stránka: