Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci želatina

Kávový mousse

Kávový mousse

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 ml plnotučného mléka, 40 g cukru krupice, 75 g žloutků, 10 g kávy, 300 g mléčné čokolády, 100 g hořké čokolády, 430 ml smetanay ke šlehání (šlehačka), 100 g lesního ovoce, 10 g želatiny

Mléko a 100 ml smetany přivedeme k varu. Zbytek smetany vyšleháme dotuha. Smícháme žloutky, kávu a cukr a na tuto směs nalijeme tak 2 lžíce horkého mléka se smetanou. Poté žloutky nalijeme do mléka na plotně a udržujeme je při teplotě 85 °C. ...

Ovocné želé

Ovocné želé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g malin, 50 ml bezového sirupu, 500 ml sektu, 100 g mascarpone, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce třtinového cukru, 4 lžíce máty peprné, 4 g želatiny, 1 balení vanilkového cukru

200 g malin rozdělíme do čtyř skleniček o objemu 150 ml. Zbylé ovoce nakrájíme na kousíčky a zasypeme třtinovým cukrem a zakápneme citronovou šťávou. Necháme chvíli odležet. Želatinu necháme nabobtnat 10 minut ve studené vodě. Smícháme bezový ...

Kávové řezy

Kávové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks bílků, 3 g želatiny, 100 g cukru krupice, 150 g mandlí, 30 g kakaa, 200 g hořké čokolády, 60 g másla, 100 ml polotučného mléka, 200 g bílé čokolády, 450 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce kávy

Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, přidáme mleté mandle, kakao a mletou kávu. Pečeme 30 minut na 180 °C. Smícháme 50 ml smetany, hořkou čokoládu, máslo a mléko a roztavíme to na vodní lázni. Touto směsí potřeme vychladlý korpus a dáme do ledni...

Jogurtový dort s vínem

Jogurtový dort s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 80 g cukru krupice, 1 vejce, 80 g másla, Krém: 400 g hroznového vína, 1 lžíce želatiny, 2 vejce, 100 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 500 ml bílého jogurtu, 400 ml smetany ke šlehání

Troubu předehřejeme na 200°C. Smícháme mouku s kakaem a cukrem, přidáme vejce a na kousky pokrájené máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Potom je rozválíme a naplníme do rozevírací dortové formy, kter...

Tvarohový dort BB (broskve, borůvky)

Tvarohový dort BB (broskve, borůvky)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší plechovka broskvového kompotu, 1/4 kg borůvek, 4 dcl mléka, 1 lžíce želatiny, 1/4 kg tvarohu, 120 g másla, 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrnek moučkového cukru, 200 g dětských piškotů

Do 2 dl mléka namočíme alespoň na 2 hod. vrchovatou polévkovou lžíci želatiny v prášku. Pak dáme do mixéru tvaroh (kostku), máslo, vanilkový cukr a moučkový cukr. Přidáme nabobtnalou želatinu a další 2 dl mléka, které jsme svařili. Vše rozmixujeme...

Malinový jogurt

Malinový jogurt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

65 dkg malin, 300 ml bílého jogurtu, troška cukru krystal - dle chuti, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček želatiny

Připravíme si želatinu – postupujeme dle návodu na obalu. Připravíme si 3 misky a na dno dáme omyté maliny (nějaké si necháme na ozdobu). Do bílého jogurtu přidáme rozpuštěnou želatinu a vanilkový cukr (kdo chce, může dosladit i klasickým cukrem)....

Jahůdkový dortík

Jahůdkový dortík

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

120 g polohrubé mouky, 60 g másla, 60 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 4 g prášku do pečiva, 30 ml mléka, 1,75 kg jahod, 2 balení želatiny od Dr.Oetkera po 24g (jinak adekvátní množství na 0,5 l vody), tuk na vymazání formy, mleté ořechy nebo mandle na vysypání formy

Formu vymažeme tukem a vysypeme mletými ořechy. Ušleháme těsto, nalijeme do formy a upečeme. Mezitím oddělíme 1 kg jahod a rozmixujeme je. Dřeň můžeme osladit (v tom případě musíme povařit rozmixované jahody s cukrem). Druhý díl jahod (1/4 kg) nak...

Třešňový cheesecake

Třešňový cheesecake

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

260 g Bebe sušenky kakaové, 100 g másla, 250 ml smetany ke šlehání , 500 g Lučiny, 150 g cukru moučka, 1 balení vanilky (lusk), 100 g bílé čokolády, 15 g želatiny, 200 g třešní, 100 g čokolády na vaření, 100 g másla, 2 lžíce kakaa

Sušenky kakaové rozdrtíme, smícháme s máslem a namačkáme na dno formy. Smetanu vyšleháme, smícháme s lučinou a oběma cukry. Bílou čokoládu nakrájíme na kousky a vmícháme do krému. Do hrnce nalijeme 80 ml vody, vložíme želatinu a na mírném ohni při...

Želé s banánem

Želé s banánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

9 g (6 plátků) bílé želatiny, 1/4 l hroznové šťávy, 1/4 l jablečné šťávy, 2 lžíce citronové šťávy, 2 ks banánů, 1 sáček vanilkového cukru, smetana ke šlehání (šlehačka), strouhaná čokoláda

Do studené vody dáme máčet želatinu. Hroznovou, jablečnou a citrónovou šťávu smícháme s cukrem a zahřejeme. Želatinu vymačkáme a dáme do šťávy rozpustit. Oloupané banány pokrájíme na kolečka a pokapeme zbytkem citrónové šťávy, rozdělíme do 4 pohá...

Jessy jahodový dort

Jessy jahodový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 100 g másla, 120 g cukru krupice, 3 sáčky vanilkového cukru, špetka soli, 1 žloutek, 1 lžíce zakysané smetany, 450 ml jogurtu, 1 citrón, 2 cl vaječného likéru, 1 sáček bílé želatiny, 300 g jahod, 1/2 sáčku červené želatiny, 50 g mandlových plátků

Utřeme máslo s 50 g cukru, 1 vanilkovým cukrem, solí a žloutkem. Přidáme mouku s kysanou smetanou, vypracujeme těsto a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Rozpálíme troubu na 200 st. C. Vymastíme 12 formiček na bábovičky, vyplníme je těstem a pečem...

Jessy jahodový dort

Jessy jahodový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 100 g másla, 120 g cukru krupice, 3 sáčky vanilkového cukru, špetka soli, 1 žloutek, 1 lžíce zakysané smetany, 450 ml jogurtu, 1 citrón, 2 cl vaječného likéru, 1 sáček bílé želatiny, 300 g jahod, 1/2 sáčku červené želatiny, 50 g mandlových plátků

Utřeme máslo s 50 g cukru, 1 vanilkovým cukrem, solí a žloutkem. Přidáme mouku s kysanou smetanou, vypracujeme těsto a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Rozpálíme troubu na 200 st. C. Vymastíme 12 formiček na bábovičky, vyplníme je těstem a pečem...

Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení cukrářských piškotů, 1 sáček želatiny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce cukru moučky, 1 balení vanilkového lusku, 300 g sýru Lučina, 1 lžíce citrónové šťávy, 200 g ovocné marmelády

Menší dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno a po obvodu naklademe piškoty. Namočíme plátky želatiny. Smetanu ušleháme s cukrem a vanilkou a vmícháme Lučinu. Namočenou želatinu se šťávou z 1 citrónu zahřejeme až do rozpuštění, vmícháme l...

Tříbarevná čokoládová pěna

Tříbarevná čokoládová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení želatiny (15g), 200 g mléčné čokolády, 200 g bílé čokolády, 200 g hořké čokolády, 2 žloutky, 4 vejce, 6 lžíc cukru krupice, 4 lžíce kávy, 800 ml smetany ke šlehání

Dvě středně velké mísy si naplníme chladnou vodou. Želatinu si rozdělíme na poloviny a každou zvlášť namočíme do vody v mísách. Na hrubém struhadle nastrouhané každou čokoládu zvlášť. V mixéru ušleháme vždy pouze jeden žloutek se dvěma celými vejc...

Levná šunková pochoutka

Levná šunková pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg uzeného kolena, 2 lžičky želatiny, 3 dcl smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ks hlávkového salátu, 1 vejce, 1 hrst petrželky

Uzené kolínko necháme přes noc ve studené vodě a druhý den ho v tlakovém hrnci uvaříme do měkka. Potom ho vykostíme a bez hrubé kůže umeleme. V 1,5 dl vody na sporáku rozpustíme želatinu za stálého míchání, potom ji vychladíme a zlehka promícháme ...

Jablková rýže

Jablková rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 jablek, 1,25 dcl cukru krupice, 120 g Rýže natural (celozrnná), 1 sáček želatiny, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Jablka oloupeme, nakrájíme na jemné nudličky a udusíme ve vařeném cukru s přidáním šťávy z citronu. Současně uvaříme rýži, zchladíme ji studenou vodou a necháme okapat. Přidáme chladná udušená jablka a přimícháme ušlehanou šlehačku, kterou jsme uš...

Ovocné želé s bílým vínem

Ovocné želé s bílým vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

0,5 citrónu, 2 sáčky želatiny (20 g), 1 láhev bílého muškátového vína, 0,5 vanilkové tyčinky, 1 menší tyčinka skořice, 6-8 hřebíčků, 100 g cukru krupice, 1 dcl Tokajského vína, 2 velké nektarinky, 200 g různého dalšího ovoce, máta peprná na ozdobu

Citrón dôkladne umyjeme a vytlačíme šťavu. Biele víno povaríme s vanilkou, škoricou, klinčekmi, citrónovou kôrou a cukrom, potom necháme 10 minút odstáť pod pokrievkou. V 4 až 5 polievkových lyžíc teplého vína rozpustíme želatínu a prilejeme k cel...

Salátová terinka

Salátová terinka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg Lišek obecných, 0,5 kg špenátu baby, želatina plátková stříbrná, 0,3 l drůbežího vývaru, salát míchaný listový, šalotka, rajčata, sůl, pepř černý

Nejdříve na másle opečeme nadrobno nakrájenou šalotku a následně baby špenát. Vše zalijeme vývarem a necháme velmi krátce povařit. Necháme vychladit a posléze rozmixujeme. Vzniklou směs následně přepasírujeme přes jemné sítko. Želatínu smíchame s ...

Pěna z granátových jablek

Pěna z granátových jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 granátové jablko, 3 žloutky, 3 lžíce cukru krupice, 1 lžička práškové želatiny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Z granátového jablka nejprve vyloupeme zrníčka. Nejlépe se to dělá tak, že jablíčko rozkrojíme a ponoříme do misky s vodou. Těžká zrníčka klesnou ke dnu a slupky vyplavou nad hladinu. Získaná semínka propasírujeme přes síto. Vymačkanou šťávu přel...

Želé Ptačí mléko

Želé Ptačí mléko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml vody, 40 g želatiny, 10 vajec, 1 šálek cukru krupice, 200 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, 300 g másla, 50 g strouhané čokolády

Želatinu namočíme na 30 minut do studené vody. Mezitím si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme v hrnci s cukrem do pěny, postupně přilijeme mléko a vmícháme mouku. Hrnec vložíme do horké vodní lázně, uvedeme do varu a necháme přejít varem. ...

Tvarohový dort

Tvarohový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg tvarohu, 150 g másla, 160 g cukru moučka, 2 dcl mléka, 1 lžíce želatiny, 250 g piškotů, 1 lžíce rumu, 3 lžíce uvařeného čaje, 200 g jahod

Máslo, tvaroh a moučkový cukr spolu smícháme do pěny. Želatinu rozpustíme ve vlažném mléce a pomalu přidáváme k tvarohu. Do dortové formy ukládáme na dno nahusto piškoty, čaj smícháme s rumem a polovinou směsi pokapeme piškoty. Na piškoty vylijeme...

Jess řezíky

Jess řezíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krystal, 200 g hladké mouky, 50 g kakaa, 6 plátků želatiny, 450 ml smetany ke šlehání , 500 g bílého jogurtu, 200 g pomerančové marmelády, žlutý cukrový meloun

Vejce s cukrem důkladně vyšleháme do husté pěny, přidáme mouku a kakao a opatrně promícháme. Obdélníkovou formu vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Hotové těsto nalijeme do formy, kterou vložíme do vyhřáté trouby...

Dort s sherry krémem a čepicí ze sněhových pusinek

Dort s sherry krémem a čepicí ze sněhových pusinek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g listového těsta, 7 plátků želatiny, 1 sklenka meruňkového kompot (850g), 125 ml polosuchého sherry, 80 g cukru krupice, 400 ml smetany, 1 pomeranč - šťáva z něj, 3 žloutky, Sněhové pusinky: 200 g cukru krupice, 4 bílky, 100 g mandlových lupínků

Listové těsto rozválíme na kruh o průměru 28cm.Přeneseme do rozevírací dortové formy,povrch několikrát propíchneme a těsto necháme 30min.odpočinout.Troubu předehřejeme na 200 stupnů.Listové těsto pečeme asi 20min.do světle hněda. Meruňky scedíme....

Pudink se skleněným ovocem

Pudink se skleněným ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 1 sáček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 2 lžičky cukru krupice, 4 lžíce moučkového cukru, 2 kelímky smetany ke šlehání , 1 konzerva broskví, 1 konzerva jahod, 1 sklenka třešní, 1 balení čiré želatiny

Odlijeme si trochu mléka do hrníčku, zbytek mléka dáme vařit. Do mléka v hrníčku přisypeme práškový pudink a cukr krupici, promícháme, a když mléko v hrnci vře, přilijeme tuto směs do vroucího mléka a mícháme, dokud nemáme hustý pudink. Poté pudin...

Vanilková Panna cotta

Vanilková Panna cotta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky želatiny , 260 ml smetany, 1 vanilkový lusk, 190 ml plnotučného mléka, 100 g cukru, Na ozdobu: drobné ovoce - jahody, maliny, ostružiny

Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Mléko, smetanu, otevřený vanilkový lust a cukr přivedeme do varu. Mléčnou směs odstavíme, vyškrábeme vanilková semínka do mléka a lusky odstraníme. Želatinu vyjmeme z vody a rozpustíme v mléce. Připravíme si for...

Kuřecí aspik s ananasem

Kuřecí aspik s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa (asi 500 g ), po 2 červených a zelených paprikách, 100 g žampionů, 4 lžíce pokrájeného zavařeného ananasu, 500 ml masového vývaru, 15 plátků želatiny, 2 lžíce octa, 2 lžíce bílého vermutu, sůl a pepř podle potřeby, 2 lžičky cukru krystal

Umyté, očistené kuracie prsia povaríme v osolenej vode asi 15 min. Mäso vyberieme a pokrájame na menšie kúsky. Vývar dochutíme octom, vermutom, cukrom a korením, na miernom ohni prehrejeme a pridáme vopred namočenú želatinu, ktorú necháme vo vývar...

stránka: