Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci želatinový ztužovač

Roládový dortíček

Roládový dortíček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 5 vajec, 100 g polohrubé mouky, 1 sklenka ovocné marmelády, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 balení zakysané smetany, 150 g cukru moučka, 1 sáček želatinového ztužovače, 1 balení ovocného želé

Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme sníh z bílků a mouku, nalijeme na pečící papír a pečeme. Horké potřeme marmeládou a srolujeme po delší straně. Vychladíme a nakrájíme na plátky. Smetany vyšleháme s cukrem a ztužovačem, do formy dáme plátky rolá...

Straciatella

Straciatella

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 50 g cukru krupice, 50 g hladké mouky, 1/2 sáčeku kypřícího prášeku do pečiva, 30 g kakaa, 4 lžíce rostlinného oleje, 400 ml bílého jogurtu, 2 sáčky vanilkového cukru, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 sáčky ztužovače šlehačky, 200 g čokolády na vaření, 1 sáček želatinového ztužovače

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme, mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům. Promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy vel. 24cm ....

Mandlový moučník

Mandlový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na korpus: 1 balení čokoládové polevy, 6 ks vajec, 160 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g mandlí, 2 lžíce Amareta - mandlového likéru, olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy, Na krém: 2 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 100 g Nutely, 1 balení želatinového ztužovače za studena, Na posypání: 50 g mandlových plátků

Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni podle návodu a necháme ji vychladnout. Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem. Do tohoto základu pak vmícháme vychladlou polevu. Ještě přidáme nastrouhané mandle a 2 lžíce likéru. Bílky vyšleháme do tuhého ...

Amarounek

Amarounek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bílý jogurt, 2 sáčky červeného dortového želé, 3-4 lžíce cukru krystal, 1 plechovka meruňkového kompotu, 2 vanilkové cukry, 2-3 lžíce cukru moučka, 1,5 sáčku želatinového ztužovače

Kompot scedíme a šťávu doplníme do 0,5 l vodou. Prášek na dortové želé smícháme s cukrem a šťávou a povaříme asi 1 minutu . Část želé nalijeme na dno formy vyložené potravinářskou fólií. Pár meruněk nakrájíme na osminky a naskládáme na želé. Přili...

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 60 g cukru krupice, 50 g hladké mouky, 1 vrchovatou lžičku kakaa, Na krém: 2 žloutky, 100 g hořké čokolády, 50 g cukru krupice, 250 ml min. 33% šlehačky, 1/2 sáčku želatinového ztužovače do šlehačky (pokud máte čas chladit dezerty aspoň 4 hodiny, můžete jej vynechat), Na dozdobení: 200 g drobných lesních či zahradních plodů, 2 sáčky želatiny v prášku, 50 g mandlových lupínků

Vejce rozklepněte do mísy a vyšlehejte s cukrem do pěny. Do té postupně zašlehejte mouku prosátou s kakaem. Těsto nalijte na plech v asi 5 mm silné vrstvě a dejte péct při 180°C na 7–8 minut. Pak se pusťte do krému. Nejdřív vyšlehejte šlehačku do ...

Jahodový sen

Jahodový sen

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 3 žloutky, 4 lžíce cukru krupice, 5 lžic polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 5 lžic rozmixovaných jahod, špetka skořice, 3 bílky, Na polití piškotu rum a na posypání hořké kakao, Vrchní vrstva: 1/4 l rozmixovaných jahod, 3 lžíce cukru, 1 balení zakysané smetany, 1 sáček želatinového ztužovače, 100 ml vody

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme rozmixované jahody, přidáme mouku s kypřícím práškem, špetku skořice a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme do menšího plechu vyloženého papírem na pečení a ve středně roz...

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení (500 g) listového těsta, 250 g měkkého tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 200 g zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce cukru moučka (podle chuti), 1 broskvový kompot (420 g), 1 a 1/2 sáčku želatinového ztužovače

Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na velikost plechu, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme (225°C, 10 minut). Necháme vychladnout. Broskve zcedíme a pokrájíme na kostičky. Do mísy rozdrobíme tvaroh, posypeme cukrem, zalijeme smetanou k...

Listové řezy s hroznovým vínem

Listové řezy s hroznovým vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 500 g hroznového vína, 500 g tvarohu, 250 g bílého jogurtu, asi 4 lžíce cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 1 sáček želatinového ztužovače, asi 3 lžíce vaječného likéru, 1 sáček čokoládové polevy

Těsto rozdělíme na půl. Z každé poloviny vyválíme obdélník a upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Tvaroh smícháme s jogurtem, přidáme cukr (kdo má rád více sladké, může přidat cukr podle chuti), vanilkový cukr, rum a dobře promícháme. Že...

Nepečené jahodové řezy

Nepečené jahodové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

dětské piškoty, cukrářské piškoty, 250 g tvarohu, 1 zakysaná smetana, 5 lžic cukru krupice, 1 smetana ke šlehání (šlehačka), 1 želatinový ztužovač, 1 konzerva kompotovaných jahod, 1 sáček dortového želé

Čtvercovou formu na pečení vyložíme fólií, dno poklademe dětskými piškoty a boky cukrářskými piškoty. Tvaroh ušleháme se zakysanou smetanou, poté zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a dle návodu spojíme s želatinovým ztužovačem. Na piškoty nalejem...