Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci žloutek

Gazpacho - studená polévka

Gazpacho - studená polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 1/2 větší okurky, 1 žlutou papriku, 1 stroužek česneku, 3 lžíce hovězího bujónu, 1 žloutek, 5 vypeckovaných oliv, 1/2 lžičky sladké papriky

2 rajčata, okurku a papriku nakrájíme na kousky. Přidáme rozetřený česnek, vývar a sladkou paprikou. Vše rozmixujeme do pyré. Přidáme žloutek, nakrájená zbylá rajčata a olivy. Necháme chvíli v chladu a podáváme.

Vynikající čokoládový dort

Vynikající čokoládový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 1 lžíce Solamylu, 3 žloutky, 250 g čokolády na vaření, 150 g másla, 120 g piškotů dětských

Mléko, Solamyl, žloutky za stálého míchání zahříváme tak dlouho, až začne vzniklý krém pobublávat. Necháme ho vychladnout. Mezitím si rozpustíme čokoládu s máslem, které jsme předtím vyšlehali. Tuto hmotu přidáme ke žloutkovému krému a vše dobře p...

Bramborové buchtičky se šodó

Bramborové buchtičky se šodó

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 120 g cukru moučky, 50 g vlašských ořechů, 50 g hrubé mouky, 50 g másla, 4 vejce, 2 lžíce strouhanky, 1,2 vanilkového cukru, 1 citrón, 250 ml bílého vína, 3 žloutky, 80 g cukru krupice

Celé brambory vaříme ve vroucí osolené vodě 40-50 minut do měkka, scedíme, oloupeme a nastrouháme. Máslo, cukr moučku, 4 žloutky utřeme do husté pěny. Přidáme nastrouhané brambory, mouku, citrónovou kůru, nasekané ořechy, 0,2 (lžička) vanilkového ...

Hermelín v listovém těstě

Hermelín v listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 Hermelíny, 1 lžíce kečupu, 1/2 malého pórku, 1 listové těsto, 1 žloutek, hladkou mouku na vyválení těsta

Listové těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu na slabší plát. Rozdělíme jej na 4 čtverce a každý z nich potřeme kečupem. Pórek nakrájíme na kolečka a spaříme v osolené vodě. Doprostřed čtverců z listového těsta položíme celý Hermelín a jeho povr...

Lískové oříšky v těstě

Lískové oříšky v těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 150 g másla, 20 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, 1-2 balení lískových jáder, cukr moučku na obalování

Z mouky, cukru, másla, vanilkového cukru a žloutku vypracujeme hladké těsto. Těsto postupně odebíráme lžičkou, zabalíme do něj lískové jádro a vytvarujeme kuličku. Pokládáme na vymazaný plech. Pečeme 10-20 minut v předehřáté troubě na 150 °C do rů...

Solamylové cukroví

Solamylové cukroví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg hladké mouky, 20 dkg Solamylu, 20 dkg cukru moučky, 30 dkg Hery, 2 žloutky, 3 lžičky citrónové šťávy, rybízovou marmeládu na slepování, 10 dkg čokolády na vaření

V míse smícháme rukou mouku, Solamyl a cukr. Přidáme nakrájenou Heru, žloutky a citrónovou šťávu. Zpracujeme ve vláčné těsto - má velmi příjemnou konzistenci, barvu i vůni. Zabalíme do sáčku nebo fólie a necháme nejméně dvě hodiny odpočinout (vůbe...

Štefanovské stříkance

Štefanovské stříkance

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 300 g polohrubé mouky, 1 žloutek, 1 balení droždí (kvasnic), 100 g másla, sůl, 250 g zakysané smetany, 100 g dětské krupice

Zemiaky uvaryme v šupke. Zemiaky zemiakovna jemno nastrúhame, pridáme 50 g roztopeného masla, rozmrvené droždie, žĺtok, múku a vypracujeme hladké cesto. Sformujeme valec, z ktorého postupne režeme kúsky a rozvaľkáme ich na placky ( priemer asi 20 ...

Těstoviny zapečené se smetanou

Těstoviny zapečené se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 4 žloutky, 4 bílky, 2 dcl sladké smetany, 80 g cukru moučka, nastrouhaná citrónová kůra, tuk a mouka do zapékací mísy

Máslo utřeme se žloutky, přidáme smetanu, moučkový cukr a citrónovou kůru. Vmícháme uvařené a scezené těstoviny, nejlépe široké nudle. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Hmotou naplníme vymaštěnou a moukou vysypanou zapékací mísu. Povrch zakapeme ...

Perník na perníkovou chaloupku

Perník na perníkovou chaloupku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

90 g medu, 50 g cukru krupice, 65 g tuku (například máslo), 300 g hladké mouky, 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, 0,5 lžičky perníkového koření, 1 vejce, žloutek rozmíchaný se lžící vody a bílková poleva, jejíž recept najdete dole v souvisejících receptech

1. Med smíchejte s cukrem v malém kastrůlku nebo misce, postavte do většího kastrůlku, kde už na dně čeká trocha horké vody (zhruba dva centimetry na výšku) a vše společně zahřívejte (a míchejte) tak dlouho, až se cukr rozpustí. Vyndejte z vodní l...

Světlé vanilkové rohlíčky

Světlé vanilkové rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg hladké mouky, 14 dkg másla, 7 dkg cukru moučky, 7 dkg loupaných vlašských ořechů, 1 žloutek

Prosejeme cukr, mouku a strouhané ořechy, rozkrájíme máslo a přidáme žloutek. Vše pečlivě propracujeme a zabalíme do potravinové fólie. Těsto necháme minimálně 2 hodiny uležet v lednici. Připravíme si dva plechy a tvarujeme rohlíčky. Pečeme na 160...

Babiččiny preclíky

Babiččiny preclíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

8 lžic vlažného mléka, 2 dkg kvasnic, 15 dkg hladké mouky, 15 dkg polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 bílek, sůl (mák, kmín) na posypání

Z vlažného mléka a kvasnic necháme nejprve vzejít kvásek. Pak jej společně se žloutky a špetkou soli přidáme do smíchané mouky a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme na 20 minut v teple kynout. Po vykynutí utvoříme válečky, z nich provázky a tv...

Slaný koláč s květákovou náplní

Slaný koláč s květákovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

230 g polohrubé mouky, 150 g másla, 1 žloutek z velkého vejce, 2-3 lžíce vody, sůl, pepř, 1 lžíci sekané pažitky, 1 lžičku strouhaného muškátového ořechu, 1 květák, 100 g anglické slaniny, 3 velká vejce, 280 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 180 g strouhaného Ementalu

Mouku, špetku soli, máslo nakrájené na kousky, 1 žloutek, vodu, pepř, pažitku a muškátový ořech zpracujeme buď v robotu, nebo ručně na hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se těsto nezačalo lepit. Když v něm zůstanou kousíčky másla, nic se neděje. ...

Košíčky

Košíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

14 dkg Hery, 18 dkg hladké mouky, 6 dkg cukru krupice, 3 žloutky, špetku kypřícího prášku do pečiva, 15 dkg másla, 15 dkg cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 300 ml mléka, 1 pudink vanilkové příchuti

Z Hery, mouky, cukru krupice, 2 žloutků a špetky kypřícího prášku zpracujeme v těsto a vyválíme na pomoučeném vále na plát. Připravíme si formičky ve tvaru košíčků, které vymažeme rozpuštěným máslem a skleničku v průměru, jako je průměr formičky u...

Vepřové na žampiónech

Vepřové na žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 2 žloutky, 2 lžíce Solamylu, sůl, 1 lžička cukru krupice, 250 g čerstvých žampionů, 1 lžíce vodky, 1 lžička glutasolu (glutaman sodný), 1 lžíce sojové omáčky, rostlinný olej

Maso pokrájíme na kostky, osolíme, promícháme se škrobem a žloutky. Osmažíme ho na horkém oleji a dáme okapat na síto. Na jiné pánvi osmažíme na oleji očištěné a nakrájené žampiony, přidáme vodku, glutasol, sójovou omáčku, lžičku cukru a sůl. Krát...

Nepečené kokosové oči

Nepečené kokosové oči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g cukru moučky, 120 g másla, 6 uvařených žloutků, 120 g kokosové moučky, 1 čokoládovou polevu

Žloutky nastrouháme, smícháme s cukrem, máslem a kokosovou moučkou. Tvarujeme kuličky, doprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme čokoládovou polevu.

Kakaový dort

Kakaový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sklenky vody, 1/2 sáčku kakaa, 1 máslo, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 140 g cukru moučky, 2 balení piškotů dětských, 1 balení mandlí, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku)

Ve dvou sklenicích vody svaříme kakao a necháme vychladnout. Máslo, cukr a vanilkový cukr mícháme do pěny. Tento krém vmícháme do kakaové hmoty, postupně přidáme žloutky a ještě krátce šleháme. Mandle spaříme a oloupeme, osušené nasekáme a přisype...

Mé fánky

Mé fánky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 4 žloutky, 1 lžíce mléka, sůl, půl lžičky cukru moučka, 50 ml rumu, 2 pochoutkové smetany, rostlinný olej

Z těsta uděláme 4-5 bochníků, které postupně vyválíme na tenký plát. Pokrájíme radýlkem na obdélníky - čtverečky, uprostřed přejedeme 3 až 4 krát radýlkem (ale nepřekrojíme okraj) a smažíme v horkém oleji do zlatova (ne do hněda). Klademe na savý ...

Pivní polévka

Pivní polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l piva, 3 žloutky, 3 lžíce másla, šálek smetany, 1 lžíce hladké mouky, sůl, cukr krupice, muškátový květ, ocet, několik plátků chleba

Pivo povaříme a sesbíráme pěnu. Rozmícháme smetanu se žloutky, moukou, máslem, cukrem, solí a muškátovým květem. Tuto směs vlijeme do vařícího piva a necháme přejít varem. Podle chuti můžeme přidat trochu octa. Na talíře položíme nakrájený chléb a...

Ragú z mletého masa

Ragú z mletého masa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa z plecka, 1 mrkev, 1 kořen petržele, kousek celeru, 1 malá konzerva hrášku, 2 citróny, sůl, pepř, hladká mouka, 2 lžíce posekané petrželové natě, 2 lžíce másla, mléko nebo smetana, 1 vejce, 1 žloutek, 1 cibule, 1 dcl bílého vína, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, rostlinný olej na smažení

Do mletého masa dáme sůl, celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Necháme chvilku v ledničce odpočinout. Pak děláme malé kuličky a smažíme na oleji dozlatova. Na pánev dáme rozpustit asi 2 lžíce másla, na něj d...

Hnětynky

Hnětynky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

420 g hladké mouky, 280 g másla, 140 g cukru moučky, 4 žloutky, 1 vanilkový cukr, 1-2 lžíce rumu

Máslo utřeme se cukrem, postupně přidáme žloutky. Poté vmícháme hladkou mouku, vanilkový cukr a rum. Těsto vyválíme na placku asi 1/2 cm a vykrajujeme z něj formičkami různé tvary. Pečeme v předehřáté troubě do růžova.

 Vdolečky s rumovým tvarohem z domácí pekárny

Vdolečky s rumovým tvarohem z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 2 lžíce rumu, 3 lžíce rozpuštěného másla, 2 žloutky, 1 špetka soli, 3 lžíce cukru krupice, 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 20 g droždí (kvasnice), 1 balení švestkových povidel, 250 g jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 4 lžíce rumu, špetka skořice

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rum, rozehřáté máslo, žloutky, přidáme špetku soli, cukr, obě mouky a droždí. Zapneme program těsto a necháme vypracovat a vykynout. Hotové těsto vyválíme na toušťku asi 1 cm a vykrájíme kolečka. Necháme je ješ...

Zapečená zelenina

Zapečená zelenina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mražené zeleninové směsi, 4 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 dcl mléka, 2 žloutky, 100 g Eidamu (Edamu), 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Zeleninovou směs osmahneme na rozpáleném oleji. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme mlékem a uvaříme bešamel. Necháme mírně vychladnout, poté vmícháme žloutky, připravenou zeleninu, polovinu nastrouhaného eida...

Silvestrovské kotlety

Silvestrovské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřové kotlety, pepř, sůl, kmín, 2 stroužky česneku, 10 dkg šunkového salámu, 100 g žampionů, rostlinný olej, máslo, hladká mouka, 1 smetana ke šlehání, 1 žloutek, petrželová nať, sladká paprika, 4 plátky sýra

Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem, potřeme česnekem, prudce opečeme po obou stranách na oleji a uložíme do tepla. Z pánve odebereme přebytečný tuk, přidáme kostičky salámu, čtvrtky žampionů, opečeme, zasypeme moukou a necháme přismahnout....

Řecké koláčky

Řecké koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 350 g z tuku, 200 g cukru, 4 žloutky, ostružinová či jiná zavařenina, 1/2 lžičky pomerančové kůry, kompotované víno, třešně nebo angrešt, čokoládová poleva

Rostlinný tuk nebo máslo utřeme s moučkovým cukrem, žloutky a půl lžičky pomerančové kůry. Přidáme mouku, vypracujeme těsto, necháme ho v lednici alespoň půl hodiny. Vyválíme, vykrajujeme hvězdičky - polovinu jich uděláme s otvorem. Pečeme na plec...

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, stejný díl vody a octa, sůl, balení mražených fazolek (zelené fazolové lusky), hovězí vývar z kostky, vinný ocet, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 žloutky, 1 zakysaná smetana

Vodu a ocet s trochou soli přivedeme k varu. Do vroucí vody opatrně pouštíme rozklepnutá vejce, jedno vedle druhého. Vaříme asi 4 minuty, pak je vyjmeme děrovanou sběračkou. Na fazolové lusky nalijeme trochu hovězího vývaru a vinného octa a nechám...

stránka: