Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci žloutek

Gazpacho - studená polévka

Gazpacho - studená polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 1/2 větší okurky, 1 žlutou papriku, 1 stroužek česneku, 3 lžíce hovězího bujónu, 1 žloutek, 5 vypeckovaných oliv, 1/2 lžičky sladké papriky

2 rajčata, okurku a papriku nakrájíme na kousky. Přidáme rozetřený česnek, vývar a sladkou paprikou. Vše rozmixujeme do pyré. Přidáme žloutek, nakrájená zbylá rajčata a olivy. Necháme chvíli v chladu a podáváme.

Vynikající čokoládový dort

Vynikající čokoládový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 1 lžíce Solamylu, 3 žloutky, 250 g čokolády na vaření, 150 g másla, 120 g piškotů dětských

Mléko, Solamyl, žloutky za stálého míchání zahříváme tak dlouho, až začne vzniklý krém pobublávat. Necháme ho vychladnout. Mezitím si rozpustíme čokoládu s máslem, které jsme předtím vyšlehali. Tuto hmotu přidáme ke žloutkovému krému a vše dobře p...

Nepečené kokosové oči

Nepečené kokosové oči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g cukru moučky, 120 g másla, 6 uvařených žloutků, 120 g kokosové moučky, 1 čokoládovou polevu

Žloutky nastrouháme, smícháme s cukrem, máslem a kokosovou moučkou. Tvarujeme kuličky, doprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme čokoládovou polevu.

Kakaový dort

Kakaový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sklenky vody, 1/2 sáčku kakaa, 1 máslo, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 140 g cukru moučky, 2 balení piškotů dětských, 1 balení mandlí, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku)

Ve dvou sklenicích vody svaříme kakao a necháme vychladnout. Máslo, cukr a vanilkový cukr mícháme do pěny. Tento krém vmícháme do kakaové hmoty, postupně přidáme žloutky a ještě krátce šleháme. Mandle spaříme a oloupeme, osušené nasekáme a přisype...

Nepečený kakaový dort

Nepečený kakaový dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 250 g másla, 4 žloutky, 100 g kakaa, 4 dcl vody, 2 balení piškotů dětských

Cukr utřeme s máslem a žloutky do pěny. Kakao se 4 dcl vody uvaříme na kaši. Necháme vychladnout a smícháme dohromady. Piškoty si můžeme popřelamovat na kousky a smícháme s hmotou. Mísu vysteleme alobalem a nalejeme vše dovnitř. Necháme v chladu a...

Bebe řezy

Bebe řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 dcl vody, 1 sáček pudinkového prášku, 20 g másla, 4 lžíce cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, rum, BEBE sušenky

Vodu a pudink uvaříme za stálého míchání. Necháme vychladnout. Smícháme máslo, cukr, vanilkový cukr, žloutek, rum a všechno rozšleháme. Přidáme vychladlý pudink. Vše opět rozšleháme. Vmícháme kakao. Oplatky slepujeme s pudinkem. Potřeme krémem, ...

Náplň ze žloutků

Náplň ze žloutků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 150 g moučkového cukru, 2 ks žloutků, 1 balení vanilkového cukru

Máslo utřeme s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr a ušleháme v lehkou pěnu. Poté vmícháme postupně žloutky a vyšleháme v hladkou náplň.

Žloutková poleva

Žloutková poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 150 g moučkového cukru, 1 lžíce citrónové šťávy

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme citrónovou šťávu a vyšleháme v lehkou polevu.

Plněné olivy

Plněné olivy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 oliv, 2 ks sardinek, 1 žloutek, 1 sterilovaná okurka

Sardinky i s olejem utřeme, přidáme natvrdo uvařený a nadrobno nakrájený žloutek a nastrouhanou okurku. Dobře promícháme. Nakládáné olivy podélně rozřízneme, vypeckujeme a naplníme připravenou nádivkou. Do každé půlky píchneme párátko.

Žloutkové kuličky

Žloutkové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kokosu, 250 g másla, 250 g cukru, 1 balení čokoládové polevy, 5 vařených žloutků

Žloutky nastrouháme a přidáme zbylé ingredience, smícháme. Tvarujeme z těsta kuličky o průměru maximálně 1,5 cm. Do každé kuličky uděláme malý důlek a do důlku dáme trochu čokoládové polevy.

Jessy bochánek z pekárny

Jessy bochánek z pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 žloutky, do 250 ml mléka, 100 g změklé Hery, 1 sáček vanilkového cukru, 5 lžic cukru krupice, do 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžička sušeného droždí , 1 lžíce rozinek, 2 lžíce mandlových lupínků, kandované ovoce, čokoládové pecky

Tento recept vychází z poměru ingrediencí 350 g "tekutých" ku 500 g "sypkých". Do nádoby pekárničky vyklepneme 2 žloutky a doplníme mlékem do hmotnosti 250 g. K tomu přidáme 100 g povolené až rozpuštěné Hery (celkem tedy 350 g tekutých surovin). P...

Domácí jahodová zmrzlina se smetanou

Domácí jahodová zmrzlina se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 vejce, 2 žloutky, 300 ml mléka, 200 g cukru moučka

Jahody opláchneme, očistíme a rozmixujeme se 100 g moučkového cukru /cukr přidáme dle kyselosti jahod/. Vejce, žloutky a 100 g cukru vyšleháme do pěny, přilijeme mléko, vyšleháme a postavíme na hrnec s teplou vodou. Směs šleháme nad párou do zhous...

Ananas s medovou omáčkou

Ananas s medovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 4 žloutky, 1,5 lžíce medu, 1 lžička citronové šťávy, 125 ml smetany ke šlehání , 4 lžíce sektu, jahody

Očistený ananas pokrájame na malé kúsky. Vyšľaháme žĺtka s medom, pridáme citrónovú šťavu a vyšľahanú šľahačku, primiešame šumivé víno. Omáčkou polejeme ananás ozdobený čerstvou jahodou a strúhanou čokoládou.

Polské bonbóny

Polské bonbóny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g ovesných vloček, 150 g cukru moučky, 1 lžíce kakaa, 150 g másla, 30 ml rumu, 2 žloutky, 60 g mandli, troška kakaa na posypani

Ovsené vločky zomelieme a preosejeme, pridáme cukor, kakao, roztopené maslo, rum a žĺtky. Všetko spolu vypracujeme na hmotu, ktorou obaľujeme mandle. Obalené mandle sformujeme do tvaru čerešne, poprášime kakaom a necháme uschnúť.

Abstinent flip

Abstinent flip

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 žloutek, 8 cl pomerančového džusu, 1 cl Grenadiny, 1 cl citronové šťávy, sklenka ledu, špetka muškátového ořechu

Do sklenky s ledem nalijeme žloutek, džus, grenadinu a citronovou šťávu. Promícháme a můžeme ozdobit nastrouhaným muškátovým oříškem.

Pascha - ruský sváteční recept

Pascha - ruský sváteční recept

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g odtučněného tvarohu, 400 g másla, 400 ml smetany ke šlehání , 400 g cukru, 3 žloutky, 2 lžičky citronové kůry, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 100 g kandovaného ovoce

Čerstvý tvaroh rozetrěme s cukrem a máslem. Druhou část cukru utřeme se žloutky a přidáme rovněž k tvarohu. Důkladně promísíme. Pak přidáme citrónovou kůru a vanilkový cukr. Ušleháme smetanu a zamícháme do tvarohové hmoty, naposledy vsypeme kandov...

Rakouské čokoládové štangličky

Rakouské čokoládové štangličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kůra z 1/2 pomeranče, 300 g čokolády na vaření, 60 g másla, 2 žloutky, 100 g cukru moučka, 3 lžíce silného černého čaje, 40 g kakaa

V horké vodě omytou pomerančovou kůru nastrouháme najemno. Čokoládu nalámeme na kousky do misky a necháme rozpustit v horké vodní lázni. Změklé máslo, žloutky a prosátý cukr utřeme do pěny. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu, pomerančovou kůru a vychl...

Dvojbarevné dortíčky

Dvojbarevné dortíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dětských piškotů, 100 g másla, 60 g rozinek, 6 lžic rumu, 1 žloutek, 1 balení vanilkového cukru, 1 lžička rostlinného oleje, 300 g cukru moučka

Rozinky omyjeme a namočíme na hodinu do 4 lžic rumu. Piškoty umeleme, smícháme s rozinkami i s rumem. V misce utřeme máslo s moučkovým cukrem /100 g /, žloutkem a vanilkovým cukrem do pěny. Z pěny a pištotů vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme válec...

Crème brûlée - francouzská klasika

Crème brûlée - francouzská klasika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

250 ml 35% smetany, 90 ml mléka, 3 lžíce cukru krystal (jemně drceného), 1/2 tobolky vanilky, 3 žloutky, 1 bílek, 4 lžíce hnědého cukru, pár kapek koňaku (nemusí být)

Troubu si předehřejeme na 250°C. V hrnečku si smícháme mléko se smetanou a 2 lžícemi cukru krystal a rozříznutou vanilku (nejlépe čerstvou). Vše přivedeme za stálého míchání k varu. Mezitím si smícháme 2 zbývající lžíce krystalu, žloutky a bílky. ...

Citrónová omáčka

Citrónová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 2 šálky masového vývaru, 2 žloutky, 1/2 citrónu, špetka soli, špetka pepře

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Necháme trochu vychladnout a pánvičku přemístíme do vodní lázně. Myslíme proto na to už při tvoření jíšky a volíme malou pánvičku. Jíšku zalijeme vroucím vývarem a dobře rozšleháme. Necháme odstát asi 3 m...

Tříbarevná čokoládová pěna

Tříbarevná čokoládová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení želatiny (15g), 200 g mléčné čokolády, 200 g bílé čokolády, 200 g hořké čokolády, 2 žloutky, 4 vejce, 6 lžíc cukru krupice, 4 lžíce kávy, 800 ml smetany ke šlehání

Dvě středně velké mísy si naplníme chladnou vodou. Želatinu si rozdělíme na poloviny a každou zvlášť namočíme do vody v mísách. Na hrubém struhadle nastrouhané každou čokoládu zvlášť. V mixéru ušleháme vždy pouze jeden žloutek se dvěma celými vejc...

Kokosové těsto

Kokosové těsto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g másla, 150 g cukru moučka, 2 žloutky, 1 citrón (1 lžíce šťávy a citronová kúra), 350 g hladké mouky, 60 g kokosové moučky

V míse utřeme máslo s cukrem. Přidáme žloutky a citronovou šťávu a kůru. Pak do směsi prosijeme mouku a přidáme kokos. Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové folie a dáme do lednice.

Domácí tatarská omáčka 1

Domácí tatarská omáčka 1

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 žloutky, 3 ml rostlinného oleje, 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžíce mléka, 1 kousek steril. okurky, troška cibule nadrobno

Do misky dáme žloutky, které třeme a přitom k nim přikapáváme olej (dle potřeby). Pak přidáme nadrobno nakrájenou okurku a trochu cibule (opravdu najemno). A dle chuti k směsi dáme hořčici. Můžeme přidat i trochu mléka.

Cukrářské bramory

Cukrářské bramory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1. těsto: 2 žloutky, 60 g másla, 3 lžíce cukru moučka, 2-3 lžíce rumu, 2. těsto: 100 g mletých ořechů, 100 g nastrouhané čokolády, 100 g cukru moučka, 1 bílek, troška rumu, kakao na obalení

Suroviny z těsta č.1 smícháme, utřeme a dáme zchladit. Pak utovříme kuličky ( pomohla jsem si moučkovým cukrem, aby se mi nelepilo těsto na dlaně ) a opět dáme do chladna. Ořechy prohřejeme v kastrůlku na mírném ohni, promícháme se strouhanou čo...

Tvarohová majonéza

Tvarohová majonéza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jemného tvarohu, 1 žloutek, 5 lžic mléka, 1 lžička jablečného octa, špetka soli a pepře, 0,5 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce olivového oleje

Všechny přísady necháme chvíli ležet v pokojové teplotě. V míse smícháme tvaroh, žloutek, mléko, ocet, pepř, sůl, olej a hořčici. Pořádně promícháme a pak ještě promícháme ručním šlehačem a je to.

stránka: