Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci žloutek

Gazpacho - studená polévka

Gazpacho - studená polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 1/2 větší okurky, 1 žlutou papriku, 1 stroužek česneku, 3 lžíce hovězího bujónu, 1 žloutek, 5 vypeckovaných oliv, 1/2 lžičky sladké papriky

2 rajčata, okurku a papriku nakrájíme na kousky. Přidáme rozetřený česnek, vývar a sladkou paprikou. Vše rozmixujeme do pyré. Přidáme žloutek, nakrájená zbylá rajčata a olivy. Necháme chvíli v chladu a podáváme.

Mé fánky

Mé fánky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 4 žloutky, 1 lžíce mléka, sůl, půl lžičky cukru moučka, 50 ml rumu, 2 pochoutkové smetany, rostlinný olej

Z těsta uděláme 4-5 bochníků, které postupně vyválíme na tenký plát. Pokrájíme radýlkem na obdélníky - čtverečky, uprostřed přejedeme 3 až 4 krát radýlkem (ale nepřekrojíme okraj) a smažíme v horkém oleji do zlatova (ne do hněda). Klademe na savý ...

Pivní polévka

Pivní polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l piva, 3 žloutky, 3 lžíce másla, šálek smetany, 1 lžíce hladké mouky, sůl, cukr krupice, muškátový květ, ocet, několik plátků chleba

Pivo povaříme a sesbíráme pěnu. Rozmícháme smetanu se žloutky, moukou, máslem, cukrem, solí a muškátovým květem. Tuto směs vlijeme do vařícího piva a necháme přejít varem. Podle chuti můžeme přidat trochu octa. Na talíře položíme nakrájený chléb a...

Zapečená zelenina

Zapečená zelenina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mražené zeleninové směsi, 4 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 dcl mléka, 2 žloutky, 100 g Eidamu (Edamu), 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Zeleninovou směs osmahneme na rozpáleném oleji. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme mlékem a uvaříme bešamel. Necháme mírně vychladnout, poté vmícháme žloutky, připravenou zeleninu, polovinu nastrouhaného eida...

Sýrové rohlíky s párkem

Sýrové rohlíky s párkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 150 g másla, 150 g strouhaného Eidamu (Edam), špetka soli, 1 žloutek, 10 ks jemných párků

Z mouky, másla, nastrouhaného sýra a soli vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladu do druhého dne odležet. Pak je rozválíme na plát, rádýlkem nakrájíme čtverce, na každý položíme kousek párku a svineme do tvaru rohlíku. Urovnáme na ...

Nepečený kakaový dort

Nepečený kakaový dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 250 g másla, 4 žloutky, 100 g kakaa, 4 dcl vody, 2 balení piškotů dětských

Cukr utřeme s máslem a žloutky do pěny. Kakao se 4 dcl vody uvaříme na kaši. Necháme vychladnout a smícháme dohromady. Piškoty si můžeme popřelamovat na kousky a smícháme s hmotou. Mísu vysteleme alobalem a nalejeme vše dovnitř. Necháme v chladu a...

Vánoční koňak

Vánoční koňak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 250 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 dcl mléka, 1 konzerva kondenzovaného mléka, rum dle chuti

Mléko svaříme a necháme vychladnout. Rozmícháme a později rozmixujeme všechny zbývající ingredience. Dětem podáváme bez alkoholu. Dospělým dochutíme dle libosti rumem.

Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 220 g másla, 40 g cukru moučka, vanilkový cukr a moučkový cukr na obalení, 100 g mandlí, 1 lžíce citrónové kůry, 2 žloutky

Z mouky, tuku, cukru, mletých oloupaných mandlí, strouhané citrónové kůry a žloutků vypracujeme těsto a necháme ho v chladu ztuhnout. Pak na pomoučeném vále tvarujeme rohlíčky, které upečeme na lehce vymazaném plechu. Pečeme při 180°C asi 15 minut...

Cukroví z vína

Cukroví z vína

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g másla, 5 lžic sladkého bílého vína, 1 žloutek, cukr moučka na obalení

Z mouky, másla, vína a žloutku vypracujeme těsto a necháme ho v chladu ztuhnout. Poté ho vyválíme, vykrájíme různé tvary a na lehce vymazaném plechu upečeme. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru.

Domácí pracny

Domácí pracny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 210 g cukru moučka, 100 g nastrouhaných mandlí nebo ořechů, 300 g tuku, 1 žloutek, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, cukr moučka na obalení

Mouku smícháme s cukrem, mandlemi, tukem, žloutkem, skořicí a hřebíčkem a vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet. Poté těstem plníme lehce vymazané formičky různých tvarů, upečeme a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.

Kakaové keksy do lisu

Kakaové keksy do lisu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 200 g pudinkový prášek (BB pudink), 1 Hera, 2 žloutky, 100 g cukru moučka, 8 lžic mléka, 0,5 balení kypřícího prášku do pečiva, 100 g kokosové moučky

Všetky suroviny spolu zmiešame a spracujeme na hladké cesto. Dáme ho na 30 minút do chladničky. Z cestom plníme lis na keksy a vytláčame ich priamo na plech (netreba ho vymastiť). Upečieme a poprášime práškovým a vanilkovým cukrom. Keksy sú ihne...

Jednoduché rohlíčky

Jednoduché rohlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 360 g Hery, 500 g hladké mouky, 500 g jemného tvarohu, 2 žloutky, 2 vanilkové cukry

Z mouky, hery a šlehačky vytvoříme těsto, které dáme na chvíli do lednice. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň smícháním zbylých surovin. Těsto rozdělíme na 8 dílů, z každého vyválíme kruh, který rozdělíme rádýlkem na 8 dílů. Na každý dílek dá...

Polévka z jedlých kaštanů

Polévka z jedlých kaštanů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kaštanů, 1,2 l hovězího vývaru, 2 žloutky, 1 lžíce másla, špetka soli

Kaštany zalijeme vodou a vaříme cca 10 minut. Poté je oloupeme, zalijeme 0,5 dcl vývaru a dusíme cca hodinu na mírném ohni. Celek rozmixujeme, rozředíme zbytkem vývaru a smícháme s máslem a žloutky.

1,2,3 dort

1,2,3 dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 bílků, 5 žloutků, 100 g cukru moučka, 20 g kakaa, 80 g polohrubé mouky, 200 g džemu

Z bílků vyšleháme sníh,všleháme cukr. Lehce všleháme žloutky, potom vmícháme mouku s kakaem. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě.Dort rozkrojíme na tři pláty a každý potřeme džemem.

Linecké hvězdičky s kakaem

Linecké hvězdičky s kakaem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 160 g másla, 100 g cukru moučka, 1 lžička kakaa, 0,5 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení vanilkového cukru, 1 žloutek, 1 vejce na potření, 50 g vlašských ořechů sekaných

Do hladkej múky preosejeme cukor s kypriacim práškom a kakaom. Pridáme maslo, vanilkový cukor a so žĺtkom zamiesime hladké cesto. Potom ho rozvaľkáme asi na 0,5 cm, vykrajujeme malé hviezdičky, potrierame ich vajcom, posypeme posekanými orechmi a ...

Špekáčky v bramborovém těstě

Špekáčky v bramborovém těstě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, sůl, 1 lžíce hrubé mouky, 3 žloutky, 4 ks špekáčků, sádlo na smažení

Brambory oloupeme,uvaříme v osolené vodě a horké prolisujeme.Přidáme mouku,žloutky,špetku soli a vypracujeme těsto,z něhož vyválíme plát,který rozkrájíme na obdelníky.Do každého pevně zatočíme špekáček,po stranách těsto dobře spojíme a opečeme na ...

Náplň z kávy

Náplň z kávy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 2 lžičky kávy, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 2 ks žloutků, 250 g másla, 150 g moučkového cukru

Mléko dáme vařit, když vře, přidáme 2 lžíce kávy a uděláme bílou kávu. Poté přišleháme maizenu, žloutek a polovinu cukru, a za stálého míchání uvaříme ve vodní lázni do husté kaše. Máslo utřeme s polovinou moučkového cukru a poté postupně přišlehá...

Žloutková poleva

Žloutková poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 150 g moučkového cukru, 1 lžíce citrónové šťávy

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme citrónovou šťávu a vyšleháme v lehkou polevu.

Brynzová kolečka

Brynzová kolečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tuku, 250 g Brynzy, 500 g hladké mouky, 1 vejce, 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva, 1 žloutek, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka kmínu, špetka soli

Do mouky přidáme změklý tuk, brynzu, vejce, prášek do pečiva, osolíme a vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut odležet do chladu. Poté těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj kolečka, která potřeme rozšlehaným žloutkem, okmínujeme...

Brukvová polévka

Brukvová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brukve, 10 g másla, 40 g hladké mouky, 30 g másla na jíšku, 50 ml mléka, 1 žloutek, sůl, petrželka

Na kostičky nakrájenou brukev osmahneme na másle, zalijeme horkou vodou, osolíme, zahustíme světlou jíškou a vaříme zhruba půl hodiny. Do uvařené polévky rozšleháme žloutek s mlékem, přidáme nasekanou petrželku a podle chuti můžeme přidat pepř. Pr...

Celerová polévka

Celerová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g celeru, 100 g brambor, 30 g másla, 1 kostka masoxu, 30 g cibule, 30 g hladké mouky, sůl, pepř, 50 ml mléka, 1 žloutek, celerová nať, 80 g chleba, olej

Nahrubo nastrouhaný celer osmahneme na másle, zalijeme vodou s masoxem, osolíme, přidáme nakrájené brambory, krátce povaříme, zahustíme cibulovou jíškou a dovaříme. Potom polévku prolisujeme, zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce, okořeníme pepřem...

Vločková polévka se zeleninou

Vločková polévka se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g ovesných vloček, 50 g zeleninové směsi - mrkev, celer, květák, 40 g másla, 500 ml mléka, 1 žloutek, petrželka

Drobně nakrájenou zeleninu osmahneme na másle, zalijeme vodou, osolíme, přidáme přebrané vločky a uvaříme doměkka. Nakonec vešleháme mléko s rozmíchaným žloutkem a nasekanou petrželkou. Krátce povaříme a můžeme podávat.

Žemlová polévka se sýrem

Žemlová polévka se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g housky - žemle, 40 g mrkve, 40 g celeru, 40 g másla, 500 ml mléka, 1 žloutek, sůl, petrželka, 40 g Ementálu

Drobně nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu osmažíme na kousku másla, zalijeme asi čtvrt litrem vody, osolíme a uvaříme doměkka. Potom přidáme do polévky ve vodě rozvařenou a prolisovanou žemli, mléko s rozšlehaným žloutkem, zbytek čerstvého másl...

Syrovátková polévka

Syrovátková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 ml syrovátky, 250 ml mléka, 400 g brambor, 1 žloutek, 40 g cibule, 40 g másla, pažitka

Oloupané na kostky nakrájené brambory uvaříme v malém množství osolené vody. Polovinu brambor prolisujeme do osolené syrovátky, přidáme drobně nakrájenou a na másle dozlatova osmaženou cibuli, kostičky brambor a krátce povaříme. Do hotové polévky ...

Smažené kuličky z odpalovaného těsta

Smažené kuličky z odpalovaného těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 lžic mléka, 20 g másla, 30 g hladké mouky, 20 g hrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutek, olej na smažení

Do vařícího mléka s máslem vsypeme hladkou i hrubou mouku a mícháme na ohni tak dlouho, až se těsto nechytá stěn nádoby. Do prochladlého těsta vmícháme vejce a žloutek. Z těsta uděláme malé kuličky a usmažíme je dočervena na rozpáleném oleji.

stránka: