Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci žloutek

Oříšková pomazánka

Oříšková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vlašských ořechů, 150 g másla, 7 g soli, 7 g pepře, 7 g petrželové natě, 5 ks žloutků, 3 kousky taveného sýru

Vlašské ořechy umeleme nebo nasekáme najemno. Žloutky uvaříme. Společně s máslem a sýrem je utřeme na kaši. Osolíme a opepříme podle chuti. Namažeme na pečivo a ozdobíme petrželkou.

Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem

Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 150 g hladké mouky, 75 g mandlových lupínků, 400 g lesního ovoce, 50 g cukru krupice, 300 ml plnotučného mléka, 2 lžíce cukru moučka, 2 lžíce bramborového škrobu, 1 lžička vanilkové esence, 4 ks žloutků

Mandle si rozdrtíme na prášek. Z másla, mouky, cukru moučky a jednoho žloutku vypracujeme tuhé těsto. Podle potřeby přidáme jednu až dvě lžíce vody. Poté těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 20 minut v lednici odpočinout. Mezitím si...

Domácí meruňkové koblihy

Domácí meruňkové koblihy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml polotučného mléka, 35 g droždí (kvasnice), 80 g cukru moučka, 250 g másla, 400 g hrubé mouky, 100 g hladké mouky, 100 g ovocné marmelády, 2 ks žloutků, 2-3 lžíce rumu, 1 l slunečnicového oleje

Polovinu vlažného mléka smícháme s čerstvým droždím, dvěma lžícemi cukru a dvěma lžícemi hladké mouky. Necháme 10 minut na teplém místě vzejít kvásek. Mezitím si 60 g změklého másla utřeme se zbylým cukrem do pěny. Poté postupně přidáme lžíci po...

Mořský vlk s ravioli

Mořský vlk s ravioli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 150 g špenátu, 100 g sýru ricotta, 50 g másla, 3 ks žloutků, 1 ks vejce, 4 ks mořského ďasu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Hladkou mouku smícháme se třemi žloutky a lžící olivového oleje. Připravíme tuhé těsto, které rozdělíme na dvě části. Podle potřeby ho necháme vychladit. Těsto rozválíme na dva pláty. Ricottu smícháme se spařeným nasekaným špenátem, solí a pepřem...

Masové kuličky s mořskými plody

Masové kuličky s mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g másla, 50 g Slávek jedlých, 300 g vepřového mletého masa, 300 g choriza, 3 šalotky, 3 stroužky česneku, 1 žloutek, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžíce Sherry, 2 lžíce petrželové natě, 50 ml olivového oleje, 100 ml bílého vína, 300 g mořských plodů, 300 g cherry rajčátek

Šalotky nakrájíme najemno a smažíme asi 5 minut na oleji. Poté přidáme papriku a drcený česnek a minutu smažíme. Zalijeme sherry a poté přidáme mořské plody. Necháme vychladit. Do mletého masa přidáme žloutek a okořeníme oblíbeným kořením. Z masa ...

Cibulový koláč se sardinkami

Cibulový koláč se sardinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1 špetka soli, 125 g másla, 1 žloutek, 4 ks cibule, 4 stroužky česneku, 6 lžíc olivového oleje, 1 špetka pepře, 350 g sardinek, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná)

Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. Poté přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku (je-li třeba, přidáme 2 lžíce studené vody). Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 20 min...

Kávový mousse

Kávový mousse

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 ml plnotučného mléka, 40 g cukru krupice, 75 g žloutků, 10 g kávy, 300 g mléčné čokolády, 100 g hořké čokolády, 430 ml smetanay ke šlehání (šlehačka), 100 g lesního ovoce, 10 g želatiny

Mléko a 100 ml smetany přivedeme k varu. Zbytek smetany vyšleháme dotuha. Smícháme žloutky, kávu a cukr a na tuto směs nalijeme tak 2 lžíce horkého mléka se smetanou. Poté žloutky nalijeme do mléka na plotně a udržujeme je při teplotě 85 °C. ...

Ravioli s ricottou, špenátem a šalvějí

Ravioli s ricottou, špenátem a šalvějí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 300 g špenátu, 250 g sýru ricotta, 100 g másla, 200 g parmezánu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička citronové kůry, 4 ks vejce, 1 ks žloutku, 10 listů šalvěje, 1 lžíce olivového oleje

Vejce smícháme s moukou, olivovým olejem a solí. Vypracujeme hladké těsto (v případě potřeby přidáme vodu). Dáme do lednice na 30 minut. Špenát spaříme horkou vodou a pak hned přelijeme ledovou vodou. Smícháme ho s ricottou, žloutkem, solí, pepř...

Nudlové taštičky s pestem

Nudlové taštičky s pestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 2 ks vejce, 3 ks žloutků, 140 ml olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 100 g paprikové pasty, 2 lžíce sýru ricotta, 1 svazek bazalky, 7 g mořské soli, 100 g piniových ořechů, 6 stroužků česneku, 80 g parmezánu, 7 g pepře

Připravíme si těsto na nudlové taštičky: smícháme hladkou mouku, jedno vejce, tři žloutky, lžíci olivového oleje a půl lžičky soli. Podle potřeby můžeme přidat lžíci až dvě vody. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minut odpočinout. Na ná...

Ananasové créme bruleé

Ananasové créme bruleé

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 3 žloutky, 50 g másla, 90 g třtinového cukru, 270 g cukru krupice, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 120 ml plnotučného mléka, 1 lžička skořice, 1 lžička vanilkové esence, 1 lžíce máty peprné

Ananas nakrájíme na tenké plátky (pár kostek ananasu si necháme na ozdobu). Plátky naskládáme na plech a poklademe máslem a zasypeme třtinovým cukrem. Pečeme 5 minut na 250 °C. Mléko a smetanu smícháme se skořicí a přivedeme k varu. Žloutky ...

Máslo uzenáčové

Máslo uzenáčové

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 1 cibule, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička kapary, 1 žloutek, 1 sleď

Uzenáče oloupeme, maso opatrně zbavíme kostí. Utřeme máslo, přidáme jemně sekanou cibuli, kapary, hořčici, žloutek (musí být uvařený natvrdo) a nakonec jemně usekané maso z uzenáče, spojíme.

Mřížkové dortíky

Mřížkové dortíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 150 g másla, špetka soli, 1 vejce, 1 žloutek, 300 g švestkových povidel

Mouku prosejeme na vál a poklademe změklým máslem. Rukama zpracujeme na drobenku. Vytvoříme důlek, do kterého dáme špetku soli, vejce a asi 10 lžic studené vody. Vypracujeme tuhé těsto a zabalené ve folii necháme v chladu odpočívat zhruba 1 hodinu...

Boží milosti s vanilkovou příchutí

Boží milosti s vanilkovou příchutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

citronová kůra, troška cukru moučka, 35 g másla, 350 g hladké mouky, 1 balení vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, špetka soli, 1 balení ztuženého pokrmového tuku, 5 lžíc zakysané smetany, 2 žloutky

Ze surovin vypracujeme těsto, které rozválíme na tlouštku 5 mm a vykrajujeme pásky dlouhé 15 cm, které uprostřed (6cm) prořízneme. Jednu stranu opatrně provlečem otvorem a pak smažíme v tuku, když zlátnou vyjmeme je a položíme na papír. Nakonec po...

Starodávné listy

Starodávné listy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 50 g másla, 50 g cukru krupice, 2 žloutky, 2 lžíce mléka, 2 lžíce bílého vína, špetka soli, 1/2 citrónu

Na vále prosyjeme mouku, přidáme změklé máslo, cukr, žloutky, mléko, víno, špetku soli a nastrouhanou kůru z 1/2 poloviny citrónu. Vypracujeme těsto a vyválíme ho stejným způsobem jako těsto na nudle. Rádýlkem nakrájíme čtverce, propícháme je vidl...

Ovocný špíz s vinnou pěnou

Ovocný špíz s vinnou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce hnědého cukru, 1 lžička másla, 2 jablka, 1/4 ananasu, 4 žloutky, 4 lžíce cukru krystal, 4 lžíce Campari, rostlinný olej

V pánvi zkaramelizujeme hnědý cukr a přimícháme máslo. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Obalíme je v karamelu a vyjmeme na pečící papír potřený olejem. Necháme vychladnout. Ananas okrájíme až na čistou dužinu, kterou nakráj...

Jablečné vinné šodo

Jablečné vinné šodo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 1/4 l bílého vína, 100 g cukru krupice, 250 g jablečných povidel, 1 lžička rumu, 1-2 lžička citronové kůry

Žloutky s cukrem, citronovou kůrou a vínem šleháme ve vodní lázni a když začíná směs houstnout, přidáme jablečná povidla a rum. Podáváme ve skleničkách s piškoty a navrch šlehačku.

Myšákovy řezy

Myšákovy řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 200 g cukru moučka, 2 balení čokoládové polevy, 3 lžíce kakaa, 250 g másla, 5 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 balení prášku do pečiva, 2 balení jemného tvarohu, 6 žloutků

Žloutky, práškový cukr a olej utřeme, přidáme polohrubou mouku, kakao, z bílků sníh a prášek do pečiva. Uděláme těsto. Na vysypaný plech vylijeme těsto a dáme péct. Uděláme náplň z másla, cukru a tvarohu. Na vychladlou placku natřeme tvarohový kré...

Tvarohová majonéza mixovaná

Tvarohová majonéza mixovaná

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 citrón, 1 lžička cukru krupice, 1 sklenka polotučného mléka, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, 100 g jemného tvarohu, 1 žloutek

Do mixeru dáme mléko, žloutek a mixujeme. Po částech přidáváme tvaroh nebo žervé, přikapáváme olej a citronovou šťávu. Nakonec podle chuti přisolíme a přisladíme. Používáme na vařené zeleniny a zeleninové saláty.

Citronový krém se sněhem

Citronový krém se sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 žloutky, 100 g cukru krupice, 2 citróny, 3 bílky, 5-10 dětských piškotů

Do mixeru dáme žloutky, kousek citronové kůry, cukr a dobře našleháme. Přidáme šťávu z citronů a ještě podle chuti přisladíme. V míse našleháme tuhý sníh a citronový krém do něho opatrně po částech přidáme. Na dno misky dáme piškoty a na ně vlijem...

Lívance jako od babičky 1

Lívance jako od babičky 1

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení podmáslí, 1 lžíce sody bikarbóny, 250 g hladké mouky, 2 lžíce cukru krupice, 2 žloutky, špetka soli, 1 šálek rostlinného oleje, 1 sklenka ovocné marmelády

Do mísy dáme podmáslí, lžičku sody, mouku, cukr, žloutky a špetku soli. Pořádně promícháme a necháme chvíli odstát. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm smažíme jednotlivé lívance (na pánev nalijeme vždy 1 malou naběračku těsta). Hotové lívance potř...

Žloutková horká čokoláda se šlehačkou

Žloutková horká čokoláda se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g horké čokolády, 1 l polotučného mléka, 6 ks kostkového cukru, 3 žloutky, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Čokoládu nalámeme na kostičky a dáme do rendlíku. Zalijeme mlékem, přidáme cukr a za stálého míchání ohříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté odstavíme a postupně všleháme žloutky. Smetanu vyšleháme a ozdobíme jí čokoládu.

Karbanátky z kapra s omáčkou

Karbanátky z kapra s omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g kapra, 4 sardelky (ančovička), 3 vejce, 1 lžička soli, 2 lžíce strouhanky, 30 g másla, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, 500 ml vody, 100 ml bílého vína, 1 lžička Vegety

Kapra očistíme, vykucháme, vykostíme a stáhneme z kůže. Maso jemně usekáme. V misce rozetřeme 4 očištěné sardelky, přidáme celá vejce, maso z kapra, osolíme, přidáme trochu strouhanky a vše promícháme. Uděláme bochánky velké jako koblížky a dáme p...

Skořicové kostky

Skořicové kostky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 300 g másla, 3 žloutky, 100 g cukru moučka, špetka soli, 2 lžičky skořice, 1 balení vanilky, 1 vejce na potření

Mouku, máslo, žloutky, cukr, sůl a skořici s vanilkou vypracujeme na vále v hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici asi tak hodinku uležet. Poté vyjmeme a vyválíme na asi 1cm tlustý plát. Vykrajujeme čtverečky, které poklad...

Hruškovo-kávový koláč

Hruškovo-kávový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 125 g polohrubé mouky, špetka soli, 50 g studeného másla, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce vody, Krém: 40 ml kávy, 40 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 vejce, 1 žloutek, 50 g cukru krupice, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 0,5 lžičky skořice, 2-3 hrušky, 40 g mandlových lupínků

Ingredience na těsto si vložíme do mísy a rukou nebo v robotu vytvoříme hladké těsto. Následně těsto rozválíme a vyložíme jím formu. Dno propícháme vidličkou a necháme ještě hodinu uležet v lednici. Mezitím si hrušky oloupeme a nakrájíme na silněj...

Krémová polévka ze sterilizovaného hrášku

Krémová polévka ze sterilizovaného hrášku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vývaru z kostí, 50 g másla, 80 g hladké mouky, špetka pepře, 1 konzerva hrášku, 2 dcl polotučného mléka, 1 žloutek, troška polévkového koření tekutého

Z mouky a másla uděláme jíšku. Do jíšky zakvedláme vývar a vaříme 5 min za občasného míchání. Přidáme rozmixovaný nebo prolisovaný hrášek, pepř, polovinu mléka a necháme přejít varem. Přecedíme a vmícháme žloutek smíchaným se zbytkem mléka. Nechám...

stránka: