Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Zmrzlina

Ledový banánový koktejl

Ledový banánový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 2 banány, 100 g cukru moučky, 400 ml vanilkové zmrzliny, 1 lžička mleté skořice

Mléko, nakrájené banány a cukr rozmixujeme. Do každé sklenice vhodíme 100 ml zmrzliny a zalijeme mlékem. Ozdobíme mletou skořicí.

Ledová káva

Ledová káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml silné kávy, 200 ml mléka, 200 ml vanilkové zmrzliny

Uvařenou kávu vlijeme do dvou 1/2 l sklenic. Přidáme mléko a zmrzlinu. Ihned podáváme.

Ledový fernet

Ledový fernet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml fernetu, 100 ml zmrzliny, 100 ml silné studené kávy, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1/2 lžičky kakaa, 1 lžíce včelího medu

Do sklenice vlijeme kávu a fernet. Přidáme zmrzlinu, med, zastříkáme ušlehanou smetanou ke šlehání (šlehačky) a posypeme kakaem. Ihned podáváme.

Meloun se zmrzlinou

Meloun se zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé žluté melouny, 4 lžíce (kopečky) zmrzliny, 200 g jahod, 200 g kompotovaného ananasu, 4 listy máty peprné

Olúpané melóny vychladíme, ozdobným rezom prekrojíme na dve polovičky, spodok odrežeme (aby melón mohol stáť) a vyberieme zrnká. Na tanier položíme tak, že do jednej polovičky melóna dáme zmrzlinu, do ktorej zapichneme cukrárenskú trubičku a do dr...

Mandlový polibek

Mandlový polibek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Amareta, 2 lžíce (kopečky) vanilkové zmrzliny, 1 kandovanou třešni

Do mixéru vložíme zmrzlinu, nalijeme likér a umixujeme do hladké hmoty. Nalijeme do koktejlky a ozdobíme třešničkou.

Zmrzlinové kuličky

Zmrzlinové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 1 citrón, 150 ml zmrzliny vanilké příchutě, 4 plátky Biskupského chlebíčku

Biskupský chlebíček rozmixujeme nebo jemně nastrouháme. Jablka nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do citronové šťávy. Ze zmrzliny vytvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance z chlebíčku a ozdobíme plátky jablek.

Zmrzlinový pohár

Zmrzlinový pohár

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml smetany ke šlehání , 4 ks vajec, 6 lžic moučkového cukru, 1 l zmrzliny, 1 balení vanilkového cukru, 2 ks pomerančů, 2 ks banánů, 2 ks kiwi

Šlehačku ušleháme do tuha. Poté ušleháme 4 žloutky a 3 lžíce moučkového cukru. Z bílků si ušleháme sníh, přidáme zbylý moučkový cukr. Ušlehané žloutky přišleháme do ušlehané smetany a dále přišleháme ušlehaný sníh, vanilkový cukr. Touto směsí napl...

Maharadža

Maharadža

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl pomerančové zmrzliny, 1 kompotovaná hruška, 20 g brusinek, 1 cl alaše, 1 cl třešňovice, 30 g smetany ke šlehání (šlehačky), 20 g makronek (macaron)

Na pomerančovou zmrzlinu v poháru položíme kompotovou hrušku a pokapeme ji alašem. Brusinky rozmícháme s třešňovicí a naléváme kolem okraje poháru. Shora ozdobíme šlehanou smetanou a makronkami.

Havana  koktail

Havana koktail

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce zmrzliny, 200 ml sladké smetany, 100 ml ananasového džusu, 5 cl bílého rumu, 1 sáček vanilkového cukru

Vanilkovú zmrzlinu dáme do mixéru, pridáme ananásový džus, smotanu, vanilkový cukor a rum a spolu dobre zmixujeme. Koktail precedime cez jemné sitko do vyšších poháhov a navrch položíme koliesko ananásu. Podávame so slamkou.

Zmrzlina s horkými brusinkami

Zmrzlina s horkými brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g brusinek (čerstvých), 1 pomeranč, 1 lžíce citronové šťávy, 50 g cukru krupice, 4 lžíce portského vína (popř.vody), 300 g zmrzliny (vanilkové)

Brusinky omyjeme a necháme okapat. Slupku pomeranče velmi tence odřízneme, pomeranč rozpůlíme a vymačkáme. Brusinky smícháme s pomerančovou kůrou a citronovou šťávou, cukrem a portským vínem, vše dáme do hrnce a necháme 3 minuty vařit. Horkou ov...

Zmrzlinová miska s kiwi omáčkou

Zmrzlinová miska s kiwi omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

zmrzlina (nejlépe vanilková nebo karamelová), 3 zralá kiwi, 2 lžíce cukru moučka, 1 balení (125 g) bílého jogurtu, ovoce a máta na ozdobu

Oloupaná kiwi nakrájíme na menší kousky a spolu s cukrem rozmixujeme, pak promícháme s bílým jogurtem. Do misek na dno dáme trochu připravené omáčky, na ni naaranžujeme porce zmrzliny, tu ještě přelijeme trochou omáčky. Ozdobíme ovocem a snítkou...

Kokosové frappé

Kokosové frappé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky instantní kávy, 100 ml vody, 100 ml kokosového mléka, 4 kostky ledu, 1 lžíce kokosové zmrzliny

Kávu zalijeme horkou vodu a připravíme středně silné espresso. Necháme chvíli vychladnout. Do mixéru nalijeme kokosové mléko, espresso a přihodíme led. Vše rozmixujeme. Na dno sklenice vložíme kokosovou zmrzlinu a přelijeme rozmixovanou směsí.

Waikiki

Waikiki

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Malibu, 2 cl Kahluai, 5 cl ananasového džusu, 15 cl minerálky, 1 kopeček vanilkové zmrzliny

Do vychlazené sklenice nalijeme postupně malibu, kahulu, džus a minerálku. Na závěr přidáme zmrzlinu.

Melounový salát s jahodami, citrusovou zálivkou a mango sorbetem

Melounový salát s jahodami, citrusovou zálivkou a mango sorbetem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 vodního melounu, 1/2 žlutého melounu, 2 balení jahod, 2 sklenky pomerančové šťávy, 2 sklenky grapefruitové šťávy, 2 sklenky citronové šťávy, 8 kopečků mangové zmrzliny

Na kostky nakrájíme vodní a žlutý meloun, na čtvrtky jahody a vložíme do pohárů. Přelijeme šťávou z pomeranče, růžového grepu a citrónu, promícháme a marinujeme asi 10 minut. Zdobíme kopečkem mangového sorbetu.

Mražená káva se zmrzlinou

Mražená káva se zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30-40 g kávy zrnkové, 20 g cukru moučka, 2 dcl vanilkové zmrzliny, 6 dcl vody, 1 dcl smetany ke šlehání (šlehačka)

Mletou kávu a cukr vsypeme do konvičky pro vaření kávy, zalijeme studenou vodou, pomalu přivedeme k varu a necháme dvakrát vzkypět. Kávu sejmeme z plotýnky, po dvou minutách přidáme dvě lžíce studené vody, po další minutě kávu slijeme do porceláno...

Mix koktejl s vanilkovou zmrzlinou

Mix koktejl s vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 900 ml polotučného mléka, 8 lžic vanilkové zmrzliny, 100 g jahod, 100 g borůvek

Všechny ingredience vyšleháme v napěněný koktejl a hned podáváme.

Párty koktejl Eli

Párty koktejl Eli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 láhev sektu, 450 ml citronové zmrzliny, 100 g pistácií, 250 g jahod

Sekt přelijeme do džbánu přidáme 300 g smetanovo - citronové zmrzliny. Důkladně promícháme a nalijeme do skleniček na sekt. Zdobíme lžičkou zmrzliny, plátky jahody a pistáciovým drobením

Brandy koktejl

Brandy koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vanilkové zmrzliny, 1 sklenka Brandy

Dejte zmrzlinu a brandy do mixéru a rozmixujte dohladka. Nalijte do sklenic a ihned podávejte.

Melounový koktejl

Melounový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 meloun, 200 ml smetanového jogurtu, 4 kopečky zmrzliny, 1 lžíce včelí med

Omytý meloun rozkrájíme, odstraníme kůru i semínka a dužinu nakrájíme na kostky. Smetanový jogurt nalijeme do mixéru, přidáme pokrájený meloun (cca 2-3 hrnky), lžíci medu, vanilkovou zmrzlinu a vše dobře rozmixujeme. Napěněný nápoj rozlijeme do s...

Ledová kokosová káva

Ledová kokosová káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml polotučného mléka, 5 lžiček instantní kávy, 100 ml kokosového mléka, 40 ml kokosového likéru, 4 lžíce čokoládové zmrzliny

V horkém mléce rozmícháme 5 lžiček instantní kávy, po zchladnutí přilijeme dalších 300 ml studeného mléka a 100 ml kokosového mléka. Nakonec přidáme 40 ml kokosového likéru se 2 lžícemi cukru a vše řádně rozšleháme. Hotový nápoj nalijeme do pohár...

Borůvky se zmrzlinou

Borůvky se zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g borůvek, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička aceto balsamico, 4 kopečky kvalitní vanilkové zmrzliny, 4 sušenek

Borůvky, cukr, ocet a 1 lžíci vody dejte do hrnce a pomalu vařte (1-2 minutky), až budou borůvky měkké, ale ne popraskané, vytáhněte je, nechejte okapat. Do misky dejte dva kopečky zmrzliny, trochu borůvek a 2 sušenky.

Grilovaný banana split

Grilovaný banana split

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks banánu, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička skořicového cukru, 4 lžíce zmrzliny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce máty peprné

Banán podélně rozkrojíme i se slupkou. Pečeme ho na grilu nejprve minutu slupkou dolů, poté otočíme, a grilujeme další minutu. Podáváme posypané skořicovým cukrem, s kopečkem zmrzliny a ušlehanou smetanou. Ozdobíme mátou nebo meduňkou.

Ledová kakaová pochoutka

Ledová kakaová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky kakaa, 100 ml mléka, 2 lžičky cukru krystalu, 100 ml oříškové zmrzliny, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Do teplovzdorné sklenice dáme kakao, cukr a zalijeme horkým mlékem. Přidáme zmrzlinu a zastříkáme ušlehanou smetanou (šlehačkou). Při podávání můžeme ozdobit tekutým karamelem a nasekanými oříšky.

Karamelizované hrušky se zmrzlinou

Karamelizované hrušky se zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrušky, 100 g másla, 2 lžíce cukru krupice, 100 g vlašských ořechů, 400 ml oříškové zmrzliny

Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a vykrojíme jadřince. Na roztopeném másle opečeme plátky hrušek, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté hrušky dáme na talíř, posypeme nasekanými ořechy a přidáme oříškovou zmrzlinu. Ihned podáváme.

Jahody v máslovo-rumové omáčce

Jahody v máslovo-rumové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 4 lžíce rumu, 2 lžíce cukru krystal, 1 lžíce másla, 4 kopečky vanilkové zmrzliny

Omyté jahody dáme do grilovací misky. Pokapeme je rumem a posypeme cukrem. Poklademe je kousky másla. Misku položíme na gril na 5 minut. Rozpuštěné máslo se spojí s rumem, cukrem a šťávou z jahod. Tím vznikne omáčka, kterou jahody a kopeček zmrzli...

stránka: