Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Ztužený pokrmový tuk

Rumová poleva

Rumová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 g cukru moučky, 5 lžic rumu, 2 lžičky pokrmového tuku

Dohladka umícháme cukr, rum a rozehřátý tuk.

Citrónová poleva

Citrónová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučky, 4 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička pokrmového tuku

Moučkový cukr prosejeme a smícháme s citrónovou šťávou a rozpuštěným tukem. Mícháme dohladka.

Piškotový salám

Piškotový salám

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení dětských piškotů, 200 g cukru moučka, 250 g ztuženého tuku, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu

Piškoty nalámeme na menší kousky a pokapeme rumem. Vejce utřeme s cukrem, přidáme kakao, vlažný rozpuštěný tuk a smícháme s piškoty. Vyválíme šišku, zabalíme do alobalu a necháme v chladu ztuhnout. Krájíme na kolečka.

Zmrzlina podle Verči

Zmrzlina podle Verči

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l mléka, 1/2 kostky ztuženého pokrmového tuku (omega), 1/2 kostky másla, 1 vanilkový cukr, 7 dkg cukru, 2 ks žloutky

Mléko, tuk a máslo rozpustíme ve vodní lázni. Horké mixujeme asi 3 minuty a za stálého mixování přidáváme vanilkový cukr, cukr a žloutky. Mixujeme další 3 minuty. Potom dáme vychladit do ledničky na 8 hodin. Po osmi hodinách chlazení vše důkladně...

Burizonové hrudky

Burizonové hrudky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg 100% ztuženého pokrmového tuku, 15 dkg mléčné čokolády - bez oříšků!, 1 balení burizonů, 3 lžíce Malcaa

Tuk rozpustíme s čokoládou (nejbezpečněji ve vodní lázni) nebo při mírné teplotě, přidáme Malcao a vmícháme sáček burizonů. Necháme lehce ztuhnout, aby čokoláda příliš netekla a lžičkou tvoříme na pečicí papír hrudky. Necháme zatuhnout, odloupnem...

Myšičky podle Jessy

Myšičky podle Jessy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g ztuženého tuku, 150 g kokosu, 150 dkg cukru moučka, 1 bílek, 3 lžíce rumu, loupané mandle

Uděláme těsto, tvoříme válečky, potřeme bílkem a posypeme kokosem. Z půlky mandlí vpíchneme ouška, z proužku mandle ocásek a čokoládovou polevou vytvoříme oči a nos. Necháme ztuhnout.

Potahová hmota na dorty (marcipánová)

Potahová hmota na dorty (marcipánová)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 150 g sušeného mléka, 25 g tuku (např. Omega), 1 bílek, 1 lžíce medu, 1 lžička mandlové esence, potravinářská barviva dle vlastního vkusu

Všechny ingredience na vále smícháme a propracujeme, průběžně myjeme ruce. Přidáme mandlové aroma. Potom rozdělíme hmotu na díly a obarvíme a to tak, že do těsta si uděláme prohlubeň, nasypeme barvu (množství podle intenzity odstínu, zhruba 1/2 lž...

Medové bonbony na stromeček

Medové bonbony na stromeček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

170 g jetelového medu, 170 g čokolády na vaření, 1 lžička ztuženého pokrmového tuku, 140 g cukru krupice, 110 g másla, 5 ml slunečnicového oleje

Čokoládu rozlámeme do kastrůlku (použijeme nádobu se silným dnem), přidáme ztužený tuk a necháme při mírné teplotě změknout. V dalším kastrůlku svaříme cukr a máslo na karamel, přidáme med a za stáleho míchání přivedeme k varu. Chvilku povaříme a ...

Rychlé kakaové kuličky

Rychlé kakaové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cukru moučka, 30 g kakaa, 1 vejce, 125 g ztuženého pokrmového tuku, 150 g rozdrcených piškotů, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 1-2 lžíce rumu, kokosová moučka

Suroviny spojíme s nahřátým tukem a vypracujeme těsto. Když hmota ztuhne, vytváříme kuličky, které obalujeme v kokosu. Necháme zcela ztuhnout.

Karamelové kuličky

Karamelové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g ztuženého pokrmového tuku, 150 g cukru moučka, 40 g kakaa, 1/2 konzervy Salka, 2 hrsti kokosové moučky

Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme cukr, kakao a kondenzované mléko. Důkladně promícháme a nalijeme do pekáčku. Hmotu necháme 24 hodin odpočinout v chladnu. Druhý den lžičkou vykrajujeme stejné díly. Tvoříme kuličky a obalujeme v kokosu. Dávám...

Kokosové korunky

Kokosové korunky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kokosu, 250 g cukru moučka, 1-2 bílky, 2-3 lžíce sušeného mléka, 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku

Do mísy si dáme kokos, cukr moučku, bílky a sušené mléko. Vypracujeme hmotu, kterou ihned vtlačujeme do malých formiček, protože rychle zasychá. Necháme zaschnout a pak vyklopíme. Povrch ozdobíme čokoládou. Můžeme slepit na linecké kolečko jak s k...

Chuťovka z banánů

Chuťovka z banánů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kusy banánu, 100 ml vaječného likéru (koňaku), 100 g čokolády na vaření, trocha ztuženého tuku, 200 ml šlehačky

Oloupané banány podélně rozkrojíme, pokapeme vaječným likérem (koňakem) a přelijeme rozpuštěnou čokoládou s tukem. Necháme v chladu ztuhnout a povrch ozdobíme ušlehanou šlehačkou.

Oplatky s nugátovým krémem

Oplatky s nugátovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dortových oplatků, 400 g nugátového krému, 1 čokoláda na vaření, 1 lžíce 100% tuku IVA, 2 hrsti kokosové moučky

Podlouhlé (můžeme použít i kulaté) dortové oplatky natřeme velmi tenkou vrstvou nugátového krému. Oplatky natíráme po jednom a jednotlivé díly dáváme na sebe. Natřené oplatky zakryjeme potravinářskou fólií, hodně zatížíme a dáme do druhého dne do ...

Domácí čokoládová poleva

Domácí čokoládová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g 100% tuku (Omega), 120 g cukru moučka, 80 g kakaa

Ve vodní lázni rozpustíme tuk a postupně přidáváme prosátý cukr a kakao. Mícháme tak dlouho, dokud se přísady nespojí.

Malinová poleva

Malinová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g cukru moučky, 2 lžíce vody, 6 lžic malinového sirupu, 2 lžičky 100% tuku (Omega)

Cukr prosejeme a vmícháme do něj sirup, horkou vodu a rozehřátý tuk. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hustá poleva.

Kávová poleva

Kávová poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g cukru moučky, 8 lžic kávy , 2 lžičky 100% tuku (Omega)

Uvaříme silnou kávu a do cukru přidáme 8 lžic odvaru z této kávy a rozehřátý tuk. Šleháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká hustá poleva.

Suk kokosový

Suk kokosový

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kokosové moučky, 200 g cukru moučka, 50 g másla, 150 g ztuženého pokrmového tuku, 25 kapek rumu

Tuk a máslo na pánvi rozpustíme, vmícháme cukr, kokos a nakonec rum. Chvíli povaříme. Ještě teplou hmotu vytvarujeme do suku, zabalíme do alobalu nebo potravinářské folie a necháme vychladnout. Krájíme na plátky.

Domácí mléčná čokoláda

Domácí mléčná čokoláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

35 dkg ztuženého pokrmového tuku, 15 dkg cukru moučka, 15 dkg sušeného mléka, 5 dkg kakaa, 1 balení vanilkového cukru, 1 lžíce rumu

Práškový cukr, kakao, sušené mléko a vanilkový cukr smícháme a prosejeme. Pomalu přidáváme do rozehřátého tuku, který rozehřejeme ve vodní lázni. Vše dobře promícháme, aby ve hmotě nebyly hrudky. Hotovou hmotu nalijeme do formiček a necháme vystyd...

Mocca oválky s kávovým krémem

Mocca oválky s kávovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

370 g hladké mouky, 200 g Hery, 110 g cukru moučka, 30 g mleté kávy, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, KRÉM : 250 g másla, 7 lžic mléka, 2-3 lžíce cukru moučka, 1 lžíce mleté kávy, DOHOTOVENÍ : 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku, 1 hrst arašídů

Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto a necháme odležet. Po odležení vyválíme 3-4 mm široký plát a vykrajujeme oválky. Pečeme při 200°C asi 8 minut. Máslový krém : měkké máslo vyšleháme, přidáme moučkový cukr a po lžících zašleháváme horké m...

Mrkvové minisušenky

Mrkvové minisušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g rozemletých ovesných vloček, 100 g nastrouhané syrové mrkve, 80 g hladéá mouky, 30 g tuku, 2 lžičky nízkoenergetického sladidla

Ze všech surovin zpracujeme rukama těsto. Rozdělíme na 25 stejných kousků, formujeme kuličky a zploštíme. Kdo si chce pohrát, může vytvořit vzorek pomocí kovové formičky (viz foto). Na plechu vyloženém papírem na pečení pečeme při 200°C cca 8 minut.

Pouťový trdelník

Pouťový trdelník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 2 vejce, 1 droždí (kvasnice), 3 lžíce cukru moučka, 80 g tuku, skořicový cukr na obalení

Ze surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme asi 30 minut vykynout. Poté vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve s...

Čokoládová poleva

Čokoládová poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření, 100 g 100% tuku (Omega)

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a tuk. Mícháme a zahříváme tak dlouho, dokud se suroviny pěkně nespojí.

Mandlové řezy

Mandlové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 100 g mandlí, 200 g sušeného mléka, 200 g cukru moučky, 100 g pokrmového tuku, 30 g mandlových vloček

Mandle zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme, dokud se hnědá slupka nezačne odlupovat. Mandle scedíme, oloupeme a pomeleme. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme sušené mléko, mandle, roztopený pokrmový tuk a vše důkladně promícháme. Plech vyložíme...

Šahajky

Šahajky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g čokolády na vaření, 225 g tuku Iva, 100 g ořechů, 0,5 dcl rumu, 0,5 dcl mléka, 150 g cukru krupice

Čokoládu a 125 g tuku rozpustíme a část nalijeme na dno papírových košíčků. Ořechy, zbytek tuku, rum, cukr a mléko vaříme 5 minut v páře. Směs plníme do připravených košíčků s čokoládou a zbývající čokoládou je zalijeme. Zdobíme podle chuti.

Obložené topinky

Obložené topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg šunky, 5 lžic plnotučné hořčice, 15 dkg Nivy, 2 stroužky česneku, 8 plátků chleba, 5 lžic tuku na smažení, 1 svazek pažitky

Plátky chleba nakrájíme na půlky. Nivu jemně nastrouháme, pažitku jemně nasekáme. Rozpálíme na pánvi olej a chléb opečeme z obou stran dozlatova. Topinky rozložíme na prkénku, vrchní stranu potřeme česnekem, pomažeme hořčicí, položíme plátek šunky...

stránka: